X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po nadrobieniu kilkunastu stron od rana napisze tylko
    Izabell kochana tak bardzo mi przykro. Nie mogę w to uwierzyć, że tak się to ma skończyc :( Nawet jeśli to naprawdę koniec to nie poddawaj się

Izabell2016 lubi tę wiadomość

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • Rusałka* Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabell, bardzo mi przykro :( Zadbaj o siebie i swoją psychikę - fachowe wsparcie w sytuacji straty jest na wagę złota.

MKL - skąd Ci się wzięło przekonanie, że z Twoją betą coś nie tak? Ja między 1 a 2 wynikiem miałam wzrost o 77%, ale między 2 a 3 tylko 35 % (choć u mnie już były wysokie wartości, 2. wynik - 23 170, 3. wynik ponad 70 000 po 8 dobach). Mój ginekolog podkreślał, że beta jest tylko badaniem pomocniczym i absolutnie nie wolno się fiksować na wynikach, kluczowy jest obraz usg. Olałam zatem betę sikiem prostym i cieszyłam się widokiem 7 mm malucha. Jestem przekonana, że u Ciebie będzie podobnie!

Ja własnie zaczynam 9. tydzień. Kończę antybiotyk po 9 dobach, ale gardło dalej boli :/ Czekam na wiosnę ;-) I na wtorkową wizytę - mam nadzieję, że dzieć ładnie urósł od ostatniego podglądania.
    Usg prenatalne w połowie lutego.

Izabell2016, Bacardi90 lubią tę wiadomość

7u22vfxm0lh292be.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim.
    Mam nadzieję, że humor wam dopisuje.
    Ja się cieszę, że dzisiaj piątek i już za kilka godzin rozpocznie się weekend :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i witam nowe mamusie.

zubii lubi tę wiadomość

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam okropny sen :-/ snilo mo sie że zaczelam plamic, a raczej krwawic i nie moglam sie dodzownic do męża, to byl chyba najgorszy koszmar id dawna, musze sie ruszyc bo jade na badanie krwi ale tak sie zeschizowalam że nie moge wstac bo sie boje, ogladam teraz z synkiem bajki, i chyba jeszcze posiedze...

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa. wrote:
    Dzień dobry wszystkim.
    Mam nadzieję, że humor wam dopisuje.
    Ja się cieszę, że dzisiaj piątek i już za kilka godzin rozpocznie się weekend :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i witam nowe mamusie.
    Powiedz mi na którego masz termin i ilo dniowe masz cykle? Wiem że to u kazdej kobiety wychodzi inaczej ale te internetowe kalkulatory liczą mi tak termin że z każdego wychodzi inny, a z mojego kalendarzyka co mam na tel wychodzi że dzisiaj mam 7t+4 dzien i termin na 5 wrzesnia, ogolnie jesli z cc zalapala bym sie na sierpien to bylo by super ;-)

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz sie zbieram na wizyte trzymajcie kciuki ;)

buka03, Pchelkaaa, MoNaKo, Annie1981, nowamamusia, majju, hibiskus, espoir, Bacardi90 lubią tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :)

Zubii trzymam kciuki :*

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Pchelkaaa Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabell przykro mi :(

Zubi trzymam kciuki &&

Ja rocznik 92 ;) jak tak czytam Wasze wpisy to przypomina mi się pierwsza ciąża, też ciągły strach- nie widać pęcherzyka, za duży pęcherzyk, za mała beta, za duża. Można zwariować. Ciągle zamartwuanie i rozkminianie a uciekają tak piękne chwile, szczególnie przy pierwszych ciazach;)
    Z każda ciąża podchodzi się chyba spokojniej.

Mnie brzuch pobolewa cały czas jak na @ i jajniki raz jeden raz drugi.

Co do współżycia bo ktpras pytala (nie pamiętam już kto) to jeśli z ciążą wszystko ok, nie ma żadnych zagrożeń to można współżyć nawet do samego końca. Jeśli pojawią się jakieś bóle brzucha po <3 to oczywiście zgłosić lekarzowi.

W ciąży można farbować włosy, chodzi chyba bardziej o hormony i o to że kolor może wyjść troszkę inny bądź nie złapać kolorek. Np w pierwszej ciąży henna na jednej brwi wychodziła mi w laty ;)

Nie ma czegoś takiego jak za dużo przyrastajaca beta, większa jest przy ciąży bliźniaczej i podobno przy dziewczynce.

Zycze miłego dnia i mniej stresów!

Izabell2016, Annie1981, nowamamusia, Bacardi90 lubią tę wiadomość

km5s4z17bhx29iyi.png
    zud3ugpj1x4j4oxc.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    Powiedz mi na którego masz termin i ilo dniowe masz cykle? Wiem że to u kazdej kobiety wychodzi inaczej ale te internetowe kalkulatory liczą mi tak termin że z każdego wychodzi inny, a z mojego kalendarzyka co mam na tel wychodzi że dzisiaj mam 7t+4 dzien i termin na 5 wrzesnia, ogolnie jesli z cc zalapala bym sie na sierpien to bylo by super ;-)
    OM miałam 23.11. Owu potwierdzona monitoringiem 20 dc. Cykle mam zwykle 33-34 dniowe. TP według OM to 30.08 a z USG 4.09. A więc podobny do Twojego. Mój termin z usg pokrywa się idealnie z terminem owu, tak więc przyjmuję jako termin porodu 4.09 a dziś jest mój 7+4 ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 08:21

zubii lubi tę wiadomość

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rusałka* wrote:
    Izabell, bardzo mi przykro :( Zadbaj o siebie i swoją psychikę - fachowe wsparcie w sytuacji straty jest na wagę złota.

MKL - skąd Ci się wzięło przekonanie, że z Twoją betą coś nie tak? Ja między 1 a 2 wynikiem miałam wzrost o 77%, ale między 2 a 3 tylko 35 % (choć u mnie już były wysokie wartości, 2. wynik - 23 170, 3. wynik ponad 70 000 po 8 dobach). Mój ginekolog podkreślał, że beta jest tylko badaniem pomocniczym i absolutnie nie wolno się fiksować na wynikach, kluczowy jest obraz usg. Olałam zatem betę sikiem prostym i cieszyłam się widokiem 7 mm malucha. Jestem przekonana, że u Ciebie będzie podobnie!

Ja własnie zaczynam 9. tydzień. Kończę antybiotyk po 9 dobach, ale gardło dalej boli :/ Czekam na wiosnę ;-) I na wtorkową wizytę - mam nadzieję, że dzieć ładnie urósł od ostatniego podglądania.
    Usg prenatalne w połowie lutego.

Dziękuje za pocieszenie ale przy tak wysokich wartościach jak Twoje przyrosty są mniejsze i jest to normalne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 08:59

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• justa. Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buka cc robią zazwyczaj przynajmniej tydzień wcześniej, a więc łapiesz się idealnie na koniec sierpnia :)

zubii lubi tę wiadomość

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny przyjmiecie mnie do swego grona???
    Będę jedną nogą tutaj a drugą na pażdziernikowych bo mój termin z @ to 28.09, ale z owu. to 1.10 i bardziej licze na termin 01.10, z tego względu że iwem dokładnie kiedy miałam owulację bo miałam monitoring i owulacja u mnie była 19 dc...
    Mam nadzieję że wszystko pójdzie w dobrym kiekunku i troche z Wami tutaj pobędę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 08:52

nowamamusia, justa., Zorganizowana:), stay, Leonore, zubii, Gosia1989, baassiia, Bacardi90, Saori, Dreamy lubią tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• nowamamusia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    Będę jedną nogą tutaj a drugą na pażdziernikowych bo mój termin z @ to 14.09, ale z owu. to 1.10 i bardziej licze na termin 01.10, z tego względu że iwem dokładnie kiedy miałam owulację bo miałam monitoring i owulacja u mnie była 19 dc...
    Witaj :) z om na 14.09?to chyba masz bardzo długie cykle.
    Jak się czujesz?

<3 Stella <3
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, cyklee zwykle miała 32 dniowe, ale ostatnio coś isę porąbało i miałam aż 46 dni...
    a teraz zaszłam z owulacji w 19 dc...i z ovarinem, który mi ładnie wyregulował cykl

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• mika1987 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WITAJCIE Z RANA:)MILEGO DNIA I POWODZENIA NA WIZYTACH:)))

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwosc poplaca jest zarodek i serducho ! Termin idealnie pokrywa mi sie z owulka :D mam juz karte ciazy.

Nastepna wizyta 14.02

Annie1981, justa., majju, nowamamusia, Karolka12345, Gosiaczek, stay, Leonore, zakocona, Cameline, Lunka, hibiskus, Biedronka7, espoir, MoNaKo, A może by..., Gosia1989, Kimmy, Gdziejestmieszko, Bacardi90, Saori, Dreamy, Kesjaa, Bąbelek1980, Pchelkaaa lubią tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    Będę jedną nogą tutaj a drugą na pażdziernikowych bo mój termin z @ to 14.09, ale z owu. to 1.10 i bardziej licze na termin 01.10, z tego względu że iwem dokładnie kiedy miałam owulację bo miałam monitoring i owulacja u mnie była 19 dc...
    Strasznie duża u Ciebie ta różnica między terminem z OM a z owu. Ja miałam owu w 20 dc a u mnie różnica to 5 dni u Ciebie 2 tygodnie.

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia1989 wrote:
    Kochana ale ja właśnie same odrosty bo ja czerń wiec reszta i tak czarna; ) ale ehh jak przy odrostach nie tknac skory glowy? Da sie ???
    Ja robie pasemka, wiec zawsze fryzjerki tak robily, ze nie dotykaly mi skory glowy. Nie wiem jak to jest z calosciowym farbowaniem.
    Wczoraj na szybko wyczytalam, ze badania mowiace o szkodliwosci farb sa z lat 80-tych a od tej pory ich sklad jest o wiele lepszy za sprawa Unii Europejskiej.
    Gdziejestmieszko wrote:
    Poszukaj angielskich prywatnych punktów pobrań. Ja robiłam tu progesteron i prolaktynę, wyłożyłam 50£ ale przynajmniej o to się nie martwie a wyniki miałam już następnego dnia. Jeśli masz w pobliżu większe miasto lub w takim mieszkasz to na pewno choć jedno miejsce się znajdzie, zwykle tam gdzie robią scany lub zajmują się bezpłodnością, w polskich klinikach też widziałam oferty badań.
    Ja juz nie raz szukalam tu prywatnego laboratorium, ale niestety nic nie znalazlam. Nie wiem, moze zle szukam. Znalazlam tylko lab online, gdzie trzeba samemu pobrac probke z palca i wyslac poczta. Jakos nie mam zaufania do takich wynikow badan.
    Z drugiej strony jak by mi wyszedl slaby progesteron to i tak nikt mi tu nic nie przepisze, bo oni przeciez nie ratuja tak wczesnej ciazy. Nie wiem wiec czy warto sie denerwowac. Czy myslisz, ze jednak by cos dali?

Zakocona. Theagnes. Witajcie :)

Pchelka. Ja pytalam o seks, dzieki. Nie wiem czy ciaza jest prawidlowa, pierwsze USG mam dopiero 4 lutego. Poczekam jak gin da zielone swiatlo :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Cierpliwosc poplaca jest zarodek i serducho ! Termin idealnie pokrywa mi sie z owulka :D mam juz karte ciazy.

Nastepna wizyta 14.02
    Super! Gratuluję <3

zubii lubi tę wiadomość

<3 Stella <3
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EDIT:
    Sory pomyliłam cyfry, z @ to termin 28.09 a z owu 01.10 i z owu jest bardziej prawdopodobny

nowamamusia lubi tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ