Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Izabell, bardzo mi przykro Zadbaj o siebie i swoją psychikę - fachowe wsparcie w sytuacji straty jest na wagę złota.
MKL - skąd Ci się wzięło przekonanie, że z Twoją betą coś nie tak? Ja między 1 a 2 wynikiem miałam wzrost o 77%, ale między 2 a 3 tylko 35 % (choć u mnie już były wysokie wartości, 2. wynik - 23 170, 3. wynik ponad 70 000 po 8 dobach). Mój ginekolog podkreślał, że beta jest tylko badaniem pomocniczym i absolutnie nie wolno się fiksować na wynikach, kluczowy jest obraz usg. Olałam zatem betę sikiem prostym i cieszyłam się widokiem 7 mm malucha. Jestem przekonana, że u Ciebie będzie podobnie!
Ja własnie zaczynam 9. tydzień. Kończę antybiotyk po 9 dobach, ale gardło dalej boli Czekam na wiosnę I na wtorkową wizytę - mam nadzieję, że dzieć ładnie urósł od ostatniego podglądania.
Usg prenatalne w połowie lutego.
Izabell2016, Bacardi90 lubią tę wiadomość
-
Mialam okropny sen snilo mo sie że zaczelam plamic, a raczej krwawic i nie moglam sie dodzownic do męża, to byl chyba najgorszy koszmar id dawna, musze sie ruszyc bo jade na badanie krwi ale tak sie zeschizowalam że nie moge wstac bo sie boje, ogladam teraz z synkiem bajki, i chyba jeszcze posiedze...
-
justa. wrote:Dzień dobry wszystkim.
Mam nadzieję, że humor wam dopisuje.
Ja się cieszę, że dzisiaj piątek i już za kilka godzin rozpocznie się weekend
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i witam nowe mamusie. -
Izabell przykro mi
Zubi trzymam kciuki &&
Ja rocznik 92 jak tak czytam Wasze wpisy to przypomina mi się pierwsza ciąża, też ciągły strach- nie widać pęcherzyka, za duży pęcherzyk, za mała beta, za duża. Można zwariować. Ciągle zamartwuanie i rozkminianie a uciekają tak piękne chwile, szczególnie przy pierwszych ciazach;)
Z każda ciąża podchodzi się chyba spokojniej.
Mnie brzuch pobolewa cały czas jak na @ i jajniki raz jeden raz drugi.
Co do współżycia bo ktpras pytala (nie pamiętam już kto) to jeśli z ciążą wszystko ok, nie ma żadnych zagrożeń to można współżyć nawet do samego końca. Jeśli pojawią się jakieś bóle brzucha po to oczywiście zgłosić lekarzowi.
W ciąży można farbować włosy, chodzi chyba bardziej o hormony i o to że kolor może wyjść troszkę inny bądź nie złapać kolorek. Np w pierwszej ciąży henna na jednej brwi wychodziła mi w laty
Nie ma czegoś takiego jak za dużo przyrastajaca beta, większa jest przy ciąży bliźniaczej i podobno przy dziewczynce.
Zycze miłego dnia i mniej stresów!Izabell2016, Annie1981, nowamamusia, Bacardi90 lubią tę wiadomość
-
buka03 wrote:Powiedz mi na którego masz termin i ilo dniowe masz cykle? Wiem że to u kazdej kobiety wychodzi inaczej ale te internetowe kalkulatory liczą mi tak termin że z każdego wychodzi inny, a z mojego kalendarzyka co mam na tel wychodzi że dzisiaj mam 7t+4 dzien i termin na 5 wrzesnia, ogolnie jesli z cc zalapala bym sie na sierpien to bylo by super
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 08:21
zubii lubi tę wiadomość
-
Rusałka* wrote:Izabell, bardzo mi przykro Zadbaj o siebie i swoją psychikę - fachowe wsparcie w sytuacji straty jest na wagę złota.
MKL - skąd Ci się wzięło przekonanie, że z Twoją betą coś nie tak? Ja między 1 a 2 wynikiem miałam wzrost o 77%, ale między 2 a 3 tylko 35 % (choć u mnie już były wysokie wartości, 2. wynik - 23 170, 3. wynik ponad 70 000 po 8 dobach). Mój ginekolog podkreślał, że beta jest tylko badaniem pomocniczym i absolutnie nie wolno się fiksować na wynikach, kluczowy jest obraz usg. Olałam zatem betę sikiem prostym i cieszyłam się widokiem 7 mm malucha. Jestem przekonana, że u Ciebie będzie podobnie!
Ja własnie zaczynam 9. tydzień. Kończę antybiotyk po 9 dobach, ale gardło dalej boli Czekam na wiosnę I na wtorkową wizytę - mam nadzieję, że dzieć ładnie urósł od ostatniego podglądania.
Usg prenatalne w połowie lutego.
Dziękuje za pocieszenie ale przy tak wysokich wartościach jak Twoje przyrosty są mniejsze i jest to normalneWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 08:59
-
dziewczyny przyjmiecie mnie do swego grona???
Będę jedną nogą tutaj a drugą na pażdziernikowych bo mój termin z @ to 28.09, ale z owu. to 1.10 i bardziej licze na termin 01.10, z tego względu że iwem dokładnie kiedy miałam owulację bo miałam monitoring i owulacja u mnie była 19 dc...
Mam nadzieję że wszystko pójdzie w dobrym kiekunku i troche z Wami tutaj pobędę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 08:52
nowamamusia, justa., Zorganizowana:), stay, Leonore, zubii, Gosia1989, baassiia, Bacardi90, Saori, Dreamy lubią tę wiadomość
-
theagnes87 wrote:dziewczyny przyjmiecie mnie do swego grona???
Będę jedną nogą tutaj a drugą na pażdziernikowych bo mój termin z @ to 14.09, ale z owu. to 1.10 i bardziej licze na termin 01.10, z tego względu że iwem dokładnie kiedy miałam owulację bo miałam monitoring i owulacja u mnie była 19 dc...
Mam nadzieję że wszystko pójdzie w dobrym kiekunku i troche z Wami tutaj pobędę
Jak się czujesz?Stella
-
Cierpliwosc poplaca jest zarodek i serducho ! Termin idealnie pokrywa mi sie z owulka mam juz karte ciazy.
Nastepna wizyta 14.02Annie1981, justa., majju, nowamamusia, Karolka12345, Gosiaczek, stay, Leonore, zakocona, Cameline, Lunka, hibiskus, Biedronka7, espoir, MoNaKo, A może by..., Gosia1989, Kimmy, Gdziejestmieszko, Bacardi90, Saori, Dreamy, Kesjaa, Bąbelek1980, Pchelkaaa lubią tę wiadomość
-
theagnes87 wrote:dziewczyny przyjmiecie mnie do swego grona???
Będę jedną nogą tutaj a drugą na pażdziernikowych bo mój termin z @ to 14.09, ale z owu. to 1.10 i bardziej licze na termin 01.10, z tego względu że iwem dokładnie kiedy miałam owulację bo miałam monitoring i owulacja u mnie była 19 dc...
Mam nadzieję że wszystko pójdzie w dobrym kiekunku i troche z Wami tutaj pobędę -
Marcia1989 wrote:Kochana ale ja właśnie same odrosty bo ja czerń wiec reszta i tak czarna; ) ale ehh jak przy odrostach nie tknac skory glowy? Da sie ???
Wczoraj na szybko wyczytalam, ze badania mowiace o szkodliwosci farb sa z lat 80-tych a od tej pory ich sklad jest o wiele lepszy za sprawa Unii Europejskiej.
Gdziejestmieszko wrote:Poszukaj angielskich prywatnych punktów pobrań. Ja robiłam tu progesteron i prolaktynę, wyłożyłam 50£ ale przynajmniej o to się nie martwie a wyniki miałam już następnego dnia. Jeśli masz w pobliżu większe miasto lub w takim mieszkasz to na pewno choć jedno miejsce się znajdzie, zwykle tam gdzie robią scany lub zajmują się bezpłodnością, w polskich klinikach też widziałam oferty badań.
Z drugiej strony jak by mi wyszedl slaby progesteron to i tak nikt mi tu nic nie przepisze, bo oni przeciez nie ratuja tak wczesnej ciazy. Nie wiem wiec czy warto sie denerwowac. Czy myslisz, ze jednak by cos dali?
Zakocona. Theagnes. Witajcie
Pchelka. Ja pytalam o seks, dzieki. Nie wiem czy ciaza jest prawidlowa, pierwsze USG mam dopiero 4 lutego. Poczekam jak gin da zielone swiatlo
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔