X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako u mnie najbliższą wizyta 28.01 a potem 8.02 i 24 lutego prenatalne (13t+0)

A ty juz wiesz kiedy będziesz miała prenatalne?

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    Dzisiaj oficjalnie jest ten dzień kiedy w poprzedniej ciąży poronilam. To był ten sam etap. Koniec 8 tygodnia...
    Dreamy teraz to już zamkniety rozdział. Granica została przekroczona więc bedzie juz tylko dobrze!!!

Dreamy lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • hibiskus Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://m.empik.com/ciezarowka-przez-9-miesiecy-przewodnik-po-ciazy-i-okolicach-cooke-kaz,prod1500341,ksiazka-p

dziewczyny bardzo wam polecam. czytałam w pierwszej ciąży i poprawia nastròj,może choć na chwile odstresujecie się :)

Dreamy, Annie1981 lubią tę wiadomość

p3s7zno.png

5837sjn.png

di4wqpt.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bolą Was piersi?

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Burzliwie się tu zrobiło :P Co do porodu to chciałabym spróbować SN jak tylko będzie taka możliwość. Nie chce kolejny raz chodzić z rana na brzuchu (miałam wycięty wyrostek po rozlaniu i cholernie długo mi się to goiło).
    Jeżeli chodzi o płeć to myślę, że będzie u mnie chłopiec... mam takie jakieś przeczucie :) A zawsze chciałam mieć pierwszego chłopca :)
    Ja się tak martwiłam o mdłości itp. a teraz strasznie mnie muli, mam czasami taką góle w gardle, delikatnie mnie mdli i strasznie senna jestem... Mma tak cholerną niemoc, że za nic nie mogę się zabrać :(

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Mnie na początku bolały, potem przestały a teraz od wczoraj znowu zaczynają boleć chociaż to bardziej takie uczucie ciężkości

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Moja Beta :) https://naforum.zapodaj.net/thumbs/263154116885.jpg

Któraś pytała czy się nie bałam bez lekarzy. Poród fizjologiczny przyjmują położne i one doskonale wiedzą co i jak. Lekarz NIE jest do niczego potrzebny, jeśli poród przebiega bez komplikacji. Ja żadnych interwencji medycznych nie chciałam. BARDZO polecam obejrzeć "Porodowy biznes" na YouTube.

Bardziej w sumie chodziło mi o sprzęt etc... W tym domu mieli jakiś sprzęt ratujący życie? Uprawnienia etc?

Zgredek 12 lubi tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    O matko... m&msy tez bym zjadla... za kilka miesiecy nie zmieszcze sie w drzwi... :-(

Weź nawet nie chcesz wiedzieć co ja jadłam przez ostatni tydzień, aż wstyd się przyznać. Wszystko przez to zmęczenie, mam lenia na gotowanie takiego że hej, a warzywa kompletnie przestały do mnie przemawiać. Liczę, że max za 3 tyg mdłości odejdą i wrócę do zdrowszej diety bo inaczej będę się toczyć a w maju dwa wesela mi się szykują, nie chcę być atrakcją w postaci bańki-wstańki:D

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka, dom narodzin jest oddziałem szpitala. Zwykła porodówka jest piętro wyżej. A położne przyjmujące te porody są wykwalifikowane wysoko. Teraz chcę poród domowy.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopisac kogoś albo coś zmienić? :)
    <3 Nasze wizyty <3
    graphics-pregnant-950985.gif

17.01- Babie.lato
    20.01- Kam3lka,Niespokojna M,
    23.01- Buka, gdziejestmieszko, rzepakowepole, Azorczynka, nowamamusia, AniaMania, farmaceutka77, Princesska, Gosiaczek, Bacardi90
    24.01- Rusałka, miffy, anet90
    25.01 - Plastelina
    26.01 - Emila92, Zołzimagic, iza776, Izabell2016, Floraneroli, Jagodka17, Karoolcia
    27.01 - Suri_, mkl
    28.01 - Dreamy, nowamamusia, Kesjaa
    30.01 - nowamamusia, Saori, majju, shelby
    31.01- stay, Ja86, Viola999, Brave
    02.02 - Fruska, jusik, Leonore
    04.02 - Annie
    07.02- joaska1985, rzepakowepole
    08.02 - Molyx, Dreamy
    10.02 - Kimmy
    14.02 - iza776, zubii
    15.02 - Rusalka (prenatalne)
    17.02 - Szyszka90
    20.02 - Molyx (prenatalne)
    23.02 - iza776 (prenatalne)
    24.02 - Dreamy (prenatalne)

zubii lubi tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Kesjaa Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Mnie nie bolą

Udało się w 10cs!
    15.02 - <3 <3 serduszka. Zostańcie z nami :* :*
    hrqo3e3kq9emfgid.png
    Prawdopodobnie 2 dziewczynki - Kornelia i Alicja
    Ciąża jednokosmówkowa jednoowodniowa
  • Viola999 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bolą, ale leciutko.. da się przeżyć jak się ich nie dotyka;)

ha ha
    Myślicie ze mnie nie zamęczą??/ Czy to jakieś groźne dla dziecka jest takie ciągle wymiotowanie?

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leonore. Ja mam wiecej sluzu niz zwykle. Za to brzuch mnie nie boli, nie mam mdlosci i w ogole prawie nie mam objawow, wiec to u kazdej kobiety jest inaczej

Monako. Ja pije herbate mietowa. Ostatnio kupilam zurawinowa, ale tam jest hibiskus a ktos tu pisal, ze chyba nie mozna i teraz nie wiem.

Izabella. Trzymam kciuki za Twoje malenstwo :)

Natty85. Ja mam tkliwe piersi, mocno czuje je w nocy, ale nie jest to jakis bol.

Nowamamusia. Ja tez mam niski prog bolu, dlatego zawsze chcialam cc. W PL nawet mialam na to kase odlozona a teraz jestem w UK i mnie nie stac. Nie mam pojecia co zrobie, ale na razie jeszcze o tym nie mysle.

Izabell2016 lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opaski trochę pomagają. Dalej muli jak jestem głodna ale nie aż tak jak bez nich. Ja mam Sea Band na dwie ręce.

• A może by... Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:

Hej, mnie bolą dosyć mocno. To był taki pierwszy objaw bo zawsze dwa dni przed okresem przestały a tym razem zaczęły że zdwojoną siła. Wczoraj zdjęłam stanik do snu to do toalety musiałam przesuwać się a nie iść.

Co do wizyt u lekarza to ja mam zaplanowana na 31 stycznia pierwsza i pewnie koło 14 lutego pójdę na drugą natomiast to jeszcze potwierdzę. :)

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co do porodu sn to ja przez 3 miesiące nie mogłam usiąść na tyłku. a przez pierwszy miesiąc nie mogłam usiąść w ogóle, a jak wstawałam to było mi tak słabo że mdlałam trwało to ok 2 tygodni. Pierwszy poród był z komplikacjami i nie udałoby sie już zrobić cesarki ponieważ córka "stanęła" w kanale rodnym. ledwo uszłyśmy z życiem i ja i ona :) pamiętam ze urodziła się o 20;10 a do 03:00 leżałam podpięta do 3 kroplówek naraz w sumie przez te 5 godzina dostałam ich 13-cie. BARDZO ŻAŁOWAŁAM ŻE NIE MIAŁAM CESARKI !! córka urodziła się z 1 punktem w skali aphgar, wazyła 3700 i 57cm długośi.. uff napisałam

nzjd9jcg93y6est3.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 14:54

zubii lubi tę wiadomość

74709jcgjiz14w6b.png
  • Rusałka* Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy, idziemy łeb w łeb :) Ja też dziś zaczęłam 9. tydzień.

Co do przeczuć -jestem pewna, że będzie dziewczynka. Intuicja + wysokie wartości bety + słowa mojego lekarza medycyny chińskiej, który nigdy się nie myli ;-) ("Co tam u pani córki słychać?" skierowane do mnie na początku wizyty)

Ja dziś miałam mocno stresującą sytuację - jakiś imbecyl wyjechał mi z podporządkowanej i tylko mój refleks (odbiłam błyskawicznie w drugą stronę) sprawił, że nie doszło do zderzenia :/ A facet jak gdyby nigdy nic do mnie "przepraszam, nie zauważyłem pani". Tak się zdenerwowałam, że o mało się nie rozbeczałam, aż mnie brzuch z nerwów rozbolał. Wzięłam nospę, zjadłam dla relaksu pół czekoladowego ciastka (choć nie lubię słodkiego i nawet ciacha z najlepszej cukierni mi słabo wchodzą) i staram się wyluzować.

Izabell - świetne wieści! Trzymajcie się mocno, ta historia musi mieć szczęśliwy finał.

Dreamy, Izabell2016 lubią tę wiadomość

7u22vfxm0lh292be.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shelby bardzo współczuję Ci tych doświadczeń :( po czymś takim pewnie już nie odwazylabym się na sn..
    Ja wstępnie chciałbym sn z tego powodu, że mam zamiar w nie długim czasie oczywiście jak wszystko będzie dobrze wrócić po moje sniezynki. Ale jeśli życie zweryfikuje plany i będzie konieczne cc to nie mam zamiaru się obwiniac.

PS suwaczek musisz wkleić w podpisie w ustawieniach. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 15:06

zubii lubi tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie beta 425 w 13dpo. Dwa dni temu było 86 :)

zubii, Cameline, Annie1981, stay lubią tę wiadomość

f5b59272af.png
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    Shelby bardzo współczuję Ci tych doświadczeń :( po czymś takim pewnie już nie odwazylabym się na sn..
    Ja wstępnie chciałbym sn z tego powodu, że mam zamiar w nie długim czasie oczywiście jak wszystko będzie dobrze wrócić po moje sniezynki. Ale jeśli życie zweryfikuje plany i będzie konieczne cc to nie mam zamiaru się obwiniac.

PS suwaczek musisz wkleić w podpisie w ustawieniach. :)

ooo dzieki właśnie chciałam pytać jak to zrobić ! ;)

Co do temat porodu sn to też nie chciałam już w ogóle, zresztą dzieci już wcale nie chciałam jednak ja swoje a życie swoje po pierwszym porodzie nie miałam miesiączki poszłam na kontrole 8 miesięcy po porodzie i okazało się że jestem w ciąży ! Drugi porod bajka, zazęlo sie w domu ( żeby było śmieszniej to dzień wcześniej wyszłam ze szpitala z zaleceniem zgłoszenia sie za 2 tygodnie-tydzien po terminie= BO NIC SIE NIE BĘDZIE DZIAŁO) dojechaliśy do szpitala i raptem godzinka. Po porodzie mogłam normalnie chodzić i normalnie funkcjonować. Wiec nie każdy poród jest taki sam.
    Myślę że może to wina lekarzy, jestem dość drobna a córka pierwsza była dosc duża, druga ważyla juz 2800 i 52cm może dlatego poszło "gładko"

74709jcgjiz14w6b.png
‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ