X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Viola999 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CO TO ZA OPASKA;) NA MDŁOŚCI POMAGA FATYCZNIE?
    W mojej desperacji :) czepię się i tego:)

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy poproszę ja o dopisanie jeszcze jednej wizyty na 24.01. Ta 26.01 też niech zostanie, zobaczę jeszcze czy się na nią zdecyduję, bo to Ginka u ktorej byłam ale opinii jeszcze ani jednej o niej dobrej nie słyszałam a wizyta również mi się nie podobała bo zajęła z 5 minut. Ale może będę potrzebować konsultacji z innym lekarzem ,kto wie....

A jeśli chodzi o ból piersi to pisałam wczoraj, mnie bolą straaaaaasznie! Dziś zauwazyłam też niebieskie żyłki na nich. Ale nigdy w zyciu mnie tak nie bolały, chociaż to też za sprawą progesteronu, bo jestem nim obstawiona.

• A może by... Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shelby i ja współczuję. Okropne musiało być i cieszę się że już za tobą.

Co do sposobu porodu to ja nie mam bladego pojęcia. Koleżanka rodziła naturalnie ze znieczuleniem i chwali sobie o ile porod można chwalić, a inna cc też chwali bo ranę miała malutką i teraz to jak niteczka. Nie mam doświadczenia i nie wiem zupełnie co innego jak. Trochę czuje się przez to zagubiona. Zawsze myślałam o cc jednak teraz nie wiem...

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • setti Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DREAMY, tym razem będzie dobrze! Musi być :) A co do wizyt najbliższe mam 24 stycznia i 15 lutego.

Postanowiłam chodzić do gina na NFZ, jeśli tylko będzie możliwość dokupienia dobie dodatkowych USG. W razie wątpliwości, zawsze mogę się umówić do prywaciarza ;)

jgf871u.png

t6748sh.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy piękny przyrost bety :)

Zakocona - ja osobiście bałabym się w domu. Bez sprzętu etc. Czym do Ciebie przemawia taki sposób?

Dreamy - ja mam następną wizytę 16.02

Rusałka - jakie miałaś wartości bety?

zubii lubi tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Dreamy, Rusałka, to już 9 tydzień, no no! Ale lecicie :)

Dreamy jestem pewna, że teraz będzie z górki :* Dopisz mi proszę wizytę 09.02, jestem umówiona na NFZ.

Laseczki Wy już o porodach a do mnie ledwo zdążyła dotrzeć myśl, że zostanę mamą :) Nie mam pojęcia czy dane mi będzie rodzić sn czy przez cc, na pewno wybiorę to co będzie bezpieczniejsze dla Malucha.

Tak właśnie czuję, że to będzie chłopiec, chociaż mi to zupełnie obojętne, najważniejsze żeby było zdrowe i silne :)

U mnie po za zwiększonym apetytem i lekkimi mdłościami w chwilach głodu to objawów brak. Piersi nie bolą, no może przy lekkim ucisku jak śpię na brzuchu, mam tak mikroskopijne, że mogę swobodnie latać bez stanika :)

Rusałka* lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    Shelby i ja współczuję. Okropne musiało być i cieszę się że już za tobą.

Co do sposobu porodu to ja nie mam bladego pojęcia. Koleżanka rodziła naturalnie ze znieczuleniem i chwali sobie o ile porod można chwalić, a inna cc też chwali bo ranę miała malutką i teraz to jak niteczka. Nie mam doświadczenia i nie wiem zupełnie co innego jak. Trochę czuje się przez to zagubiona. Zawsze myślałam o cc jednak teraz nie wiem...
    Przede wszystkim kobieta, ktora nie wierzy, ze jest w stanie urodzic, nie da rady urodzic. Jak przychodza te najgorsze bole to trzeba byc baaardzo zmotywowanym, nie histeryzowac, tylko starac sie przetrwac. Mi bardzo wolno szlo rozwarcie 8h bez oxy (tu byl luz) i 8h z oxytocyna. 8h okropnych skurczy gdzie czlowiek nie jest w stanie mowic, stac, chce zniknac, ale wie, ze tak ma byc, ze z dzieckiem jest ok, ze to minie i za chwile bedzie dzidzius. Jak dostalam rozwarcia i boli partych to urodzilam w 10min bo tak bylam zdeterminowana. Potem szycie, ktore tez bolalo, ale juz mialam zdrowa corcie przy sobie.

Takze jak uwazasz, ze nie dasz rady, to naprawde nie dasz rady bo porod jest bardzo ciezkim przezyciem i psychicznym i fizycznym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 15:50

zubii, Annie1981 lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DREAMY ja wizytę miałam 18.01 a kolejna 13.02 ;)

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Hej dziewczyny!
    Dreamy, Rusałka, to już 9 tydzień, no no! Ale lecicie :)

Dreamy jestem pewna, że teraz będzie z górki :* Dopisz mi proszę wizytę 09.02, jestem umówiona na NFZ.

Laseczki Wy już o porodach a do mnie ledwo zdążyła dotrzeć myśl, że zostanę mamą :) Nie mam pojęcia czy dane mi będzie rodzić sn czy przez cc, na pewno wybiorę to co będzie bezpieczniejsze dla Malucha.

Tak właśnie czuję, że to będzie chłopiec, chociaż mi to zupełnie obojętne, najważniejsze żeby było zdrowe i silne :)

U mnie po za zwiększonym apetytem i lekkimi mdłościami w chwilach głodu to objawów brak. Piersi nie bolą, no może przy lekkim ucisku jak śpię na brzuchu, mam tak mikroskopijne, że mogę swobodnie latać bez stanika :)

Ja właśnie mam większy biust i pierwszy raz zdjęłam wczoraj stanik ma noc. Zazwyczaj po owu spałam w. Zresztą przy dużym biuście jest to zalecane żeby nie spadł:P

Ja też przede wszystkim marzę o zdrowym dziecku a przeczucie i moje marzenie z dzieciństwa to pierwsza córeczka. Teraz to jednak jest daleko na drugim planie! Byle by było zdrowe!

baassiia lubi tę wiadomość

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomimo, że na to za szybko cieszę się, że podzielilyscie się swoimi historiami o porodach jak widać nie jest to nigdy proste i kolorowe ale do przeżycia czy przez sn czy przez CC byle dziecko było zdrowe a my tam zniesiemy wiele ! :)

Cameline lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Rusałka* Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka,

5. tydzień - 5150
    6. tydzień - 23170
    7. tydzień - ponad 70000

7u22vfxm0lh292be.png
  • Emila92 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hibiskus wrote:
    ZUBII ja też siedzę w temacie od dawna i nie wiem skąd te Twoje przekonanie że bardzo małe. Rozumiem Twoje pobudki do drugiego porodu cc ,ale jeżeli nie ma innych przeciwskazań to zawsze można rodzić sn po cc zwłaszcza kiedy od poprzedniej cc miną 2,3 lata. Myślę,że każdy świadomy rodzic wie co podpisuje i nie podpisuje sobie od tak zgody :) zresztą przecież na sn nie podpisuje się żadnej zgody? Nie zapominajmy że jak coś idzie nie tak zawsze można zrobić cc, piszę to też do Emila92, powiedz ginowi że wolisz sn bo to Twoja decyzja :) Wielu ginów zakłada że matki jak mają wybór to zawsze wybiorą cc...
    Hibiskus ja wyszlam z zalozenia, ze jezeli dziecko bedzie male czyli waga bedzie oscylowala w okolicach 3 kilo to sprobuje:) moj syn wazyl 3900... Lekarz powiedzial mi, ze duze jest prawdopodobienstwo pekniecia macicy.

3jvzi09kj5du0dsk.png
    zi13dqk3zbt7s260.png
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Przede wszystkim kobieta, ktora nie wierzy, ze jest w stanie urodzic, nie da rady urodzic. Jak przychodza te najgorsze bole to trzeba byc baaardzo zmotywowanym, nie histeryzowac, tylko starac sie przetrwac. Mi bardzo wolno szlo rozwarcie 8h bez oxy (tu byl luz) i 8h z oxytocyna. 8h okropnych skurczy gdzie czlowiek nie jest w stanie mowic, stac, chce zniknac, ale wie, ze tak ma byc, ze z dzieckiem jest ok, ze to minie i za chwile bedzie dzidzius. Jak dostalam rozwarcia i boli partych to urodzilam w 10min bo tak bylam zdeterminowana. Potem szycie, ktore tez bolalo, ale juz mialam zdrowa corcie przy sobie.

Takze jak uwazasz, ze nie dasz rady, to naprawde nie dasz rady bo porod jest bardzo ciezkim przezyciem i psychicznym i fizycznym
    Co prawda to prawda jednak nie każda kobieta ani lekarze nie sa jest wstanie przewidziedz przebiegu porodu i ewentualnych komplikacji. Mi skórze parę normalnie się skończyły lekarze wypychali córkę łokciami Napierałi w okolicach mostka, pocieli mi krocze. Córka "wyskoczyła" dopiero po tym jak lekarka skoczyła na mnie kolanem!! A do szycia mnie uspili

74709jcgjiz14w6b.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rusałka* wrote:
    Karolka,

5. tydzień - 5150
    6. tydzień - 23170
    7. tydzień - ponad 70000

O kurcze to faktycznie :) ja miałam 16 dpo 933 i po cichu liczę ze tez może być ;) batdzo bym chciala :)

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shelby* wrote:
    Co prawda to prawda jednak nie każda kobieta ani lekarze nie sa jest wstanie przewidziedz przebiegu porodu i ewentualnych komplikacji. Mi skórze parę normalnie się skończyły lekarze wypychali córkę łokciami Napierałi w okolicach mostka, pocieli mi krocze. Córka "wyskoczyła" dopiero po tym jak lekarka skoczyła na mnie kolanem!! A do szycia mnie uspili
    U Ciebie to sytuacja taka, ze pewnie dziecko za duze, tak? Na to akurat kobieta nie ma wplywu :/ ale wiesz ogladalam taki serial dokumentalny Porody i tam kobiety przy rozwarciu 1-2cm nie dawaly sie zbadac i chcialy uciekac, dla mnie to niepowazne zachowanie. Jak ktos sie az tak boi, to powinien szukac lekarza czy szpitala prywatnego gdzie bez problemy to CC zrobia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 16:18

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mkl jak tam? Robiłaś jeszcze betę czy czekasz na wizytę

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie niektóre kobietki mają baaaardzo niski próg bólu :)

74709jcgjiz14w6b.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Mkl jak tam? Robiłaś jeszcze betę czy czekasz na wizytę

czekam na wizytę, mąż mnie wczoraj ochrzanił;p kategorycznie zabronił mi robić bete, był zły, że zrobiłam trzecią, a jeszcze jak zadzwonił do ginekologa i ten ginekolog potwierdził jego złość co do niepotrzebnej trzeciej bety to już w ogóle się upewnił, że głupia Ja poszłam...pozostaje mi cierpliwie czekać. W poniedziałek jadę kupić kuchnię do Ikei, jutro wybrać kolor farby..mam nadzieję, że to pomoże mi trochę nie myśleć.

Dużo czytałam o przypadkach nie przyrastania bety... większość przykładów było przy becie powyżej 1000 lub przy naprawdę małym wzrostach typu 20% przy niskiej becie, które kończyły się poronieniem. Liczę po cichu że może laboratorium się trochę pomyliło...te kilkanaście jednostek

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• justa. Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaMania wrote:
    Justa w kiedy wg OM widziałaś serducho? Bo ja mam dokładnie jak Ty, owu 20 dc (może 19) i co 33-34 cykle
    7+6 ale myślę, że kilka dni wcześniej też by było widać.

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Gosiaczek Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabell2016 wrote:
    Dziewczyny jestem na IP czekam na przyjęcie. Zrobiłam badanie krwi Beta HCG wyszła dzisiaj 2632 a dwa dni temu 1700. Czekam na lekarza, a może nie dam dobie zrobić zabiegu i poczekam jeszcze

Pewnei musisz byc pewna...BETA jednak rosnie!! a Co duhastonu czy luteiny to ponoc jak jest zdrowa ciaza to i progesteron jest na dobrym poziomie, gdy jest go malo wtedy najprawdpodobniej ejst cos nie tak ale ile w tym praawdy....Ponoc taka prawdziwa neidomoga progesterou to bardzo rzadkei zjawissko ale lekarze przepisują go głównie dla naszej psychiki. Ile w tym prawy nie mam pojecia.....
    Trzymam kciuki za WAS!!!

Izabell2016 lubi tę wiadomość

Franuś 19.08.2014 👦🏻
    Edytka 29.08.2017👧🏼
    Przemuś 27.10.2021 👶
    Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼
‹‹ 191 192 193 194 195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ