Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do porodu, moja mama urodziła bliźniaki, obie moje siostry ważyły po 2,5kg, w ciąży przytyła 45kg!! Po urodzeniu leżała 3 miesiące w łóżku bo rozcieli ją aż do odbytu i źle coś tam się goiło i znów musieli ją rozciąć.. Po 8 latach zaszła w ciąże ze mną, ja ważyłam 4,2kg, mama zemdlała w czasie porodu, musieli oblewać ją wodą, też ją nacięli dużo.
Ja w trakcie poronienia miałam bóle chyba jak porodowe, skurcze co minutę tak silne że aż wymiotowałam z bólu. A było to puste jajo.... stwierdziłam, że skoro przy poronieniu miałam takie bóle to przy rodzeniu to wykituje chyba;oWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 17:25
-
Cze dziewczynki ja dzis bylam na zakupach bieliznianych. Wymienilam majtasy z rozmiaru M na XL. Jutro ide na swetry bo brzuszek mi wystaje wymioty mi przeszly. Czasem tylko mam mdlosci.
Co do opasek to kupilam ale nie nosze. Sa mega ciasne, dlonie mi dretwieja. Na razie sa naciagniete na termosie.
Wszyscy sie juz domyslaja o ciazy a ja chcialam w marcu powiedziec zarzeklismy sie z mezem ze do marca oficjalnie niczego nie potwierdzimy mimo mojego rosnacego tylka i brzucha.
Co do porodu to moje pierwsze dziecko ale chcialabym sprobowac urodzic naturalnie chociaz nie wiem czy przy moim gerd sie uda. Od marca zaczynam trenowac hipnoporod. Mi medytacje juz nie razpomogly w tamtym roku np zdalam prawo jazdy za pierwszym razem -
Dreamy, to fajnie że u Ciebie wziyta właściwie juz za tydzień
Co do prenatalnych to jeszcze nie ustaliliśmy z dr ale pewnie dlatego że ja na wziycie jestem właściwie raz w tygodniu lub max 10 dni. Pewnie na kolejnej już ustalimy termin.
natty85 mnie piersi nie bolą w ogóle. Bolały mnie na poczatku tylko sutki ale od dobrego tygodnia był spoków. W nd znów coś czułam a teraz nic kompletnie.
zakocona gratuluję bety!
shelby przykro mi że miałas tak ciążki poród. Najważniejsze że wszystko dobrze sie skończyło i córa jest cała i zdrowa.
Kimmy co za ogromny i piękny przyrost bety. Gratuluję!!
Azorczynka jestem bardzo ciekwa Twojebo rosnącego brzuszka. Wrzucisz nam zdjęcie? Sama nie wiem ale mój chyba tak odrobinkę się zaokrąglił co najbardziej widać jak leżę ale nie wiem też czy sobie nie wmawiam
Kimmy, Dreamy lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Właśnie wróciłam od lekarza z pierwszej wizyty
Bączek jest! Całe 16mm, serduszko bije ❤️❤️❤️ 8 tydzień trwa.
Mam też torbiel w lewym jajniku i Pani powidziała, że kosmówka delikatnie się odkleja, ale że obie rzeczy są normą dość standardową. Dostałam Duphaston i 24.02 idziemy na prenatalne.
Nie przyjmuje się ani torbielą ani kosmówką, bo wiecie co? WERZE ŻE BĘDZIE DOBRZE! Musi być i już !
Życzę wam mało zamartwiania się bo to zupełnie nie potrzebne. Jutro dzień babci, więc powiem swojej mamiezubii, Gosiaczek, majju, Zołzimagic, Annie1981, baassiia, Suri_, buka03, nowamamusia, justa., Kimmy, Dreamy, MoNaKo, stay, Brave, Leonore lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Mi termin wychodzi na koniec września. Stronka pokazuje, że na 28.09
Mam 23lata i to moja pierwsza ciąża.
Na dodatek niecałe dwa miesiące temu przeprowadzilismy się do Szwecji także jestem całkowicie zielona i nawet nie wiem jak tu wszystko funkcjonuje jeśli chodzi o ciąże. Nie ma tu może kogoś ze Szwecji?
zubii, Suri_, nowamamusia, Kimmy, Dreamy, stay, Leonore lubią tę wiadomość
-
Ja mam wizyte 24 a nie 23 jak jest zapisane (jakas pomylka) i modle sie by zobaczyc zarodka!! Dziewczyny które miały puste jajo...Jak u was sytuacja wygladala z beta, objawami? I nie ch ktoś madry mnie naprowadzi ile ja jestem w ciazy Ostatnia miesiaczka 28 listopada a owulacja 20 grudnia....Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼 -
Cameline wrote:Dziewczyny sporo nas, nie zrobiłyśmy listy (alno dodać na początku) z jakich województw jesteśmy? Co Wy na to? Może się okaże że niektóre z nas mieszkają blisko siebie
Ja jestem ze Ślaska, okolice Rybnika
Mam dużo znajomych z Rybnika ja jestem z Brzegu -
Gosiaczek wrote:Ja mam wizyte 24 a nie 23 jak jest zapisane (jakas pomylka) i modle sie by zobaczyc zarodka!! Dziewczyny które miały puste jajo...Jak u was sytuacja wygladala z beta, objawami? I nie ch ktoś madry mnie naprowadzi ile ja jestem w ciazy Ostatnia miesiaczka 28 listopada a owulacja 20 grudnia....
Skoro owulka była 20 grudnia to masz 6t 3d wg owulki na pewno będzie zarodek mam podobną sytuację om 25.11 i owulki 22.12 dziś byłam na USG jest zarodek i serducho
Polecam stronę do obliczenia tygodni i nie tylko
http://www.dziecko.haczewski.pl/index.php?cykl=28&dzien=28&miesiac=11&rok=2016&bg=000Gosiaczek lubi tę wiadomość
-
Gosiaczek wrote:Ja mam wizyte 24 a nie 23 jak jest zapisane (jakas pomylka) i modle sie by zobaczyc zarodka!! Dziewczyny które miały puste jajo...Jak u was sytuacja wygladala z beta, objawami? I nie ch ktoś madry mnie naprowadzi ile ja jestem w ciazy Ostatnia miesiaczka 28 listopada a owulacja 20 grudnia....
moja beta z pustym jajem wynosiła najpierw 50, po 48 godzinach ponad 500, po 8 dniach tylko 1187 potem nie mierzyłam, nie byłam świadoma że mam puste jajo, dowiedziałam się o tym dopiero w 8 tygodniu, to była moja pierwsza wizyta, nie miałam żadnych niepokojących objawów, żadnych krwawień, żadnych bóli, myślę że z tym jajem chodziłabym jeszcze długo, nawet poronienie było u mnie trudne do wywołania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 18:06
-
Cameline wrote:Dziewczyny sporo nas, nie zrobiłyśmy listy (alno dodać na początku) z jakich województw jesteśmy? Co Wy na to? Może się okaże że niektóre z nas mieszkają blisko siebie
Ja jestem ze Ślaska, okolice Rybnika
Ja jestem z okolic Łodzi, a dokładnie ze Strykowa -
Mkl z 50 od razu urosła Ci do 500? Ja już wariuje jutro mam wizytę. Mam nadzieję że będzie pęcherzyk.Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Ja też miałam duży skok z 219 do 595Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤