Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
W ciągu 44 godzStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Gosiaczek wrote:Ja mam wizyte 24 a nie 23 jak jest zapisane (jakas pomylka) i modle sie by zobaczyc zarodka!! Dziewczyny które miały puste jajo...Jak u was sytuacja wygladala z beta, objawami? I nie ch ktoś madry mnie naprowadzi ile ja jestem w ciazy Ostatnia miesiaczka 28 listopada a owulacja 20 grudnia....
Ps. WielkopolskaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 18:38
-
Niespokojna M wrote:Hej dziewczyny!
Właśnie wróciłam od lekarza z pierwszej wizyty
Bączek jest! Całe 16mm, serduszko bije ❤️❤️❤️ 8 tydzień trwa.
Mam też torbiel w lewym jajniku i Pani powidziała, że kosmówka delikatnie się odkleja, ale że obie rzeczy są normą dość standardową. Dostałam Duphaston i 24.02 idziemy na prenatalne.
Nie przyjmuje się ani torbielą ani kosmówką, bo wiecie co? WERZE ŻE BĘDZIE DOBRZE! Musi być i już !
Życzę wam mało zamartwiania się bo to zupełnie nie potrzebne. Jutro dzień babci, więc powiem swojej mamieNiespokojna M lubi tę wiadomość
Stella
-
Ja już też mam schizy...Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Långstrump wrote:Cześć dziewczyny
Mi termin wychodzi na koniec września. Stronka pokazuje, że na 28.09
Mam 23lata i to moja pierwsza ciąża.
Na dodatek niecałe dwa miesiące temu przeprowadzilismy się do Szwecji także jestem całkowicie zielona i nawet nie wiem jak tu wszystko funkcjonuje jeśli chodzi o ciąże. Nie ma tu może kogoś ze Szwecji?Stella
-
mkl wrote:moja beta z pustym jajem wynosiła najpierw 50, po 48 godzinach ponad 500, po 8 dniach tylko 1187 potem nie mierzyłam, nie byłam świadoma że mam puste jajo, dowiedziałam się o tym dopiero w 8 tygodniu, to była moja pierwsza wizyta, nie miałam żadnych niepokojących objawów, żadnych krwawień, żadnych bóli, myślę że z tym jajem chodziłabym jeszcze długo, nawet poronienie było u mnie trudne do wywołania.
Ech.. Dlaczego kiedy uda nam się już zafasolkować dzieją się takie rzeczy. Pocieszałam się jeszcze dziś, że może gdyby było puste jajo to beta by nie rosła albo nie miałabym żadnych objawów. No i koniec złudzeń. Dzięki za informację przynajmniej nie będę sobie naiwnie wszystkiego tłumaczyć bo też byłam tym zainteresowana.
Dziewczyny, czuję się jakoś wyjątkowo bezradna. Mam wrażenie, że nic nie wiem w tym temacie i obawiam się, że to nie tylko wrażenie. Jestem zupełnie zielona i nie wiem od czego zacząć. Jak wybrać lekarza prowadzącego ciążę, czy warto mieć lekarza prywatnie. Mam lekarkę w medicoverze natomiast chyba jeszcze bym chciała prywatnie.. tylko czy jest sens? Nie będą to wyrzucone pieniądze? Na co zwracać uwagę? Juro idę ponownie na betę. Oby przyrosła. Co może mi powiedzieć wynik bety oprócz tego, że powinna być dwa razy większa? Co mogę z niej wyczytać ?
Aaaa no i jestem z WrocławiaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 18:56
-
A może by... wrote:Ech.. Dlaczego kiedy uda nam się już zafasolkować dzieją się takie rzeczy. Pocieszałam się jeszcze dziś, że może gdyby było puste jajo to beta by nie rosła albo nie miałabym żadnych objawów. No i koniec złudzeń. Dzięki za informację przynajmniej nie będę sobie naiwnie wszystkiego tłumaczyć bo też byłam tym zainteresowana.
Dziewczyny, czuję się jakoś wyjątkowo bezradna. Mam wrażenie, że nic nie wiem w tym temacie i obawiam się, że to nie tylko wrażenie. Jestem zupełnie zielona i nie wiem od czego zacząć. Jak wybrać lekarza prowadzącego ciążę, czy warto mieć lekarza prywatnie. Mam lekarkę w medicoverze natomiast chyba jeszcze bym chciała prywatnie.. tylko czy jest sens? Nie będą to wyrzucone pieniądze? Na co zwracać uwagę? Juro idę ponownie na betę. Oby przyrosła. Co może mi powiedzieć wynik bety oprócz tego, że powinna być dwa razy większa? Co mogę z niej wyczytać ?
Aaaa no i jestem z Wrocławia -
A może by... wrote:Ech.. Dlaczego kiedy uda nam się już zafasolkować dzieją się takie rzeczy. Pocieszałam się jeszcze dziś, że może gdyby było puste jajo to beta by nie rosła albo nie miałabym żadnych objawów. No i koniec złudzeń. Dzięki za informację przynajmniej nie będę sobie naiwnie wszystkiego tłumaczyć bo też byłam tym zainteresowana.
Aaaa no i jestem z Wrocławia
Ja z Warszawy ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 19:06
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
Co do porodu to jest jeszcze mnóstwo czasu. Po co się już teraz tym stresować.
Na mdłości podobno pomagają:
Zjedzenie czegoś małego przed wstanie z łóżka,
Migdały,
Imbir,
Jedzenie często i w małych ilościach (żeby nie czuć głodu )Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Cześć mamusie!
Hmm niestety nie mam dobrych wiadomości.
Zacznę od początku.
17 miałam wizytę i okazało się że nic a nic się nie zmieniło... Ciąża nic a nic nie urosła. Ale lekarz dał jeszcze tydzień szansy.
Dziś zrobiłam znów bete. Niestety spadła do zera. I w dodatku zaczęłam krwawić czysta krwią :'(
Organizm czyści się sam. Łyżeczkowanie nie będzie potrzebne. Chyba ze zacznę obficie krawiec to mam się zjawić na IP. :'(
-
Princesska wrote:Tez sie zastanawiałam czy na NFZ czy prywatnie. Moja siostra ma roczną córeczkę i powiedziała mi ze drugi raz nie zrobi tego błędu i bedzie ciąże prowadzić prywatnie. Na NFZ czuła sie mówiąc najprościej olana. Ja tez bede w takim razie prywatnie. Masz nr do swojego lekarza co by sie nie działo mozesz dzwonić. A jeśli chodzi o betę mozesz miec duzo prawdopodobieństwo ze ciąża rozwija sie prawidłowo jeśli masz ładny przyrost:)
Ja z Warszawy ❤
Zobaczymy jak ten przyrost będzie wyglądał. Całe szczęście wczoraj wyniki były już o 12 a robiłam o 7 rano więc nie muszę tak długo czekać. Jak pójdę z medicoveru to też mam tego samego dnia ale wieczorem. Zapłacę byle mieć tą betę szybko a później już będę chodzić z medicoveru. Oby ładnie urosła.