Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
hej, dziewczyny! Czytałam, że któraś w Was ma podejrzenie pustego jaja. Ja tak miałam w pierwszej ciąży. Wiem, że to bardzo przykra sytuacja, ale jestem dowodem, że można mieć zdrowego dzidziusia. Druga ciąża już była normalna i dziś mamy zdrowego, ślicznego 8 miesięcznego synusia:) Także uszy do góry. Ja miałam zabieg po tym jak beta zaczęła mi spadać. odczekaliśmy 3 miesiące i szybko zaszłam w kolejną już prawidłową ciąże. Teraz czekam na wizytę serduszkową Pozdrawiam:)
zubii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBabie lato bardzo mi przykro
Mnie na mdłości pomaga zjedzenie czegoś albo cukierki miętowe.W 6 tc pomagał kandyzowany imbir,ale teraz mnie odrzuca.
Piersi mam powiększone,wrażliwe,żyłki od początku,ale to prawdopodobnie od progesteronu.Śluz dużo miałam na początku,teraz raczej susza/normalnie.
Od prawie 5 lat mieszkam w Niemczech,więc pozdrawiam koleżanki z obczyzny
Co do płci,mężowi tydzień temu się chłopak wyśnił,a mnie zaraz po transferze imiona dla dziewczynki Czyli kwestia pozostaje nierozstrzygnięta,tym bardziej,że smaki jak już mam to raz na pączka,raz na ogórkaZołzimagic lubi tę wiadomość
-
Witajcie
Babie lato, tak bardzo mi przykro... przytulam :*
Z objawów mi zostaly sporadyczne mdlości (dzis na zakupach myslalam ze rzygne na srodku sklepu), lekka bolesnosc piersi. Mam co chwila na cos ochote. Dzis marzyły mi sie kiwi. Zjadłam jedno, odwidziało mi sie. i Tak co chwila. Nie moge zjesc normalnie posiłku, bo w trakcie zmienia mi sie smak i np zaczyna mnie mdlić
Odrzuciło mnie totalnie od kawy i herbaty (nawet owocowej). Fuj i koniec.Brave lubi tę wiadomość
-
Wiecie co? Tak sobie myślę...że nie przeżyje tego jak mi się teraz nie uda..głównie dlatego że o pierwszą ciąże ( puste jajo) starałam się 1,5 roku, o tą teraz prawie 2,5 roku..i jak ta teraz też się nie uda to ja już naprawdę stracę nadzieję. Może gdybym szybko zachodziła w ciąże tak bym się nie martwiła, ale jak się tyle na tą ciąże czeka i spotkać Cię może poronienie to jest to naprawdę koszmar.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 21:27
-
Dziewczyny nie nakręcajcie sie tak pustymi jajami i poronieniami. Wszystko siedzi w glowie. A psychicznie możecie sie wykończyć tym wzajemnym nakrecaniem sie. Tez jestem po poronieniu jednak mysle ze wszystko będzie dobrze. Po co się niepotrzebnie stresować i klasc sobie do głowy?
zubii, Annie1981, hibiskus lubią tę wiadomość
-
iza776 wrote:Masz w pakiecie tylko muisz mieć skierowanie od lekarza z medicover i za betę byś nie płaciła. Nawet internista ci da jak powiesz ze masz pozytywny test. Jak masz w pakiecie program prowadzenia ciąży to na podstawie karty ciąży będziesz mogła robić bezpłatnie i bez skierowanie badania z tej listy, ale gin i tak ci na bieżąco bedzue zlecel
Super! Dzięki za info. Właśnie nie wiem jak sprawdzić czy mam program prowadzenia ciąży..?
Wg zapłodnienia wychodzi mi, że na wizycie zacznę już niby 6 tydzień ciąży, ale chyba małe prawdopodobieństwo na serduszko hmm? -
nick nieaktualnyMolyx aż się uśmiałam,dzisiaj robiłam zakupy w Kauflandzie,nie dość,że ludzi pełno to jeszcze gorąco a ja jak na złość ani jednego miętusa nie miałam,jakoś dałam radę,ale masakra...
Kawa mi nie smakowała zaraz po teście,tak około jednego tyg,teraz piję jedną z rana ze smakiem Przynajmniej nie mam bólu głowy A herbatka z mięty i rumianek to moi najlepsi przyjaciele na mdłości,bolący żołądek,wzdęcia i (wybaczcie) gazy,gdyby nie te herbatki,warzywa,owoce i siemię lniane,to jeszcze bym zaparcia musiała do listy dodać
Powiedzcie mi,też macie zawroty głowy?Mam dobre kilka razy dziennie i coraz bardziej mnie to martwi.Dzisiaj siedziałam w zaparkowanym samochodzie a miałam wrażenie,ze on wolno rusza,straszne uczucie -
U mnie z objawów to dziwne bóle podbrzusza takie jak na @ i bolesne piersi.
Musiałam o ciąży powiedzieć znajomej bo ona mi przynajmniej trochę objaśnila jak to wygląda w Szwecji. Całkiem podobnie jak w UK . Na całą ciąże są 3 usg. Pierwsze trzeba umówić się z Barnmorska czyli taka Położna u której się będzie prowadzilo ciąże.. Do gina tylko wtedy jak jest trudny przypadek... Na usg trzeba zadzwonić do Mödravårdscentral/Barnmorskemottagning i umówić się na pierwsze usg w ok 12-14t.
Także ja się zastanawiam czy nie polecę do Pl do gina bo to śmieszne jest... -
mkl ja rozumiem Twoje obawy, bo sama jestem po ciąży biochemicznej, a potem miałam jeszcze puste jajo, ale naprawdę wierzę, że teraz będzie u Ciebie wszystko dobrze!
Annie1981 lubi tę wiadomość
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Mkl mam tak samo to mój 40 cykl starań i za chwilę kończę 32 lata
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 21:36
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
mkl wrote:Wiecie co? Tak sobie myślę...że nie przeżyje tego jak mi się teraz nie uda..głównie dlatego że o pierwszą ciąże ( puste jajo) starałam się 1,5 roku, o tą teraz prawie 2,5 roku..i jak ta teraz też się nie uda to ja już naprawdę stracę nadzieję. Może gdybym szybko zachodziła w ciąże tak bym się nie martwiła, ale jak się tyle na tą ciąże czeka i spotkać Cię może poronienie to jest to naprawdę koszmar.
Aniołek Jaś 16tc *12.09.2015
Aniołek Zosia 24tc *5.07.2016 -
nick nieaktualnyLangstrump jak czytam o tych wizytach i USG w Anglii,Irlandii,Norwegii czy Szwecji to mi się nóż w kieszeni otwiera.Takie zostawianie samej sobie na całą ciąże i co ma być to będzie.Strasznie mi się to nie podoba.W DE mamy 3 USG opłacane przez kasę chorych,ale możemy sobie dokupić np.pakiet USG na każdej wizycie,dodatkowo nie wyganiają nas od lekarza w 5,7 czy 9 tc .Jak masz możliwość leć do PL i dla swojego spokoju zrób badania
Annie1981 lubi tę wiadomość