Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja do wczoraj wieczora cieszyłam się brakiem objawów. Wczoraj na obiad zrobilam placki ziemniaczane i na wieczór zostały dwa niewielkie więc je wciągnęlam. Do końca dnia czułam się jakbym połknęła wielki kamień. Obudziałam się o 1 i od tamtej pory mieli mnie w żołądku. Nad ranem prowokowałam wymioty, bo myślałam że to te placki mi zaszkodziły. Ale tylko wode zwróciłam (sorry ) śniadanie jadłam 15 min...teraz leże i czekam czy dojdzie tam gdzie trzeba. Ale sama do końca nie wiem czy to ciążowe nudności bo czuje się jakbym się czyms strułam...cz te mdłości właśnie tak wyglądają?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2017, 10:34
-
Cameline wrote:Biedronka a czytałam pierwsze wpisy na wątku i pamiętam że miewałaś bóle brzucha (pamiętasz do kiedy trwały?). To dobrze że objawy uciążliwe przeszły, wszystko jest dobrze tak źle i tak niedobrze
Oj długo mnie męczyły chyba tak dobre 3 tygodnie. Do tego mam cały czas dużo śluzu i raz myślałam ze zaczęłam plamić lub coś, aż poleciałam do toalety sprawdzić ale to był tylko śluz.
Tak wogole to te bóle miałam tak jak przed @ zawsze wiec jak robiłam test to nawet nie wierzyłam ze będzie pozytyw.
Będzie córeczka -
Cameline wrote:A może by - ja też od początku mam przyśpieszony puls, męczę się strasznie jak bym była w 3trymestrze, ale mam lekką anemię i może od tego.
Natomiast mnie "ciśnie" pod żebrami, jak zrobię głęboki wdech to czuję taką blokadę jak balonik nadmuchany. Takie uczucie jak się jest w końcówce ciąży i dno macicy tam sięga. Może to jelita? Nie wiem ale na pewno za szybko. Aaa i kolki miewam. Ból podbrzusza i kłucie jajników, rozciąganie pachwin nie wliczam bo to chyba normalne
Dzięki, trochę mnie uspokoiłas. Ja zawsze miałam niskie ciśnienie i puls raczej koło 70 teraz ciągle 93. Ciśnienie dziś zmierze. Też czuje taką blokadę przy oddychaniu. Wchodzę po schodach i czuje trudności w głębokim wdechu. Można chodzić na basen na początku ciąży? Jutro mam bardzo stresujacy dzień i martwię się tym ogromnie. Mam nadzieję jednak że niepotrzebnie. -
Muszę nadrobić zaległości, jestem w plecy kilka stron;)
natty daj znać jak Twoja wizyta, widzę, że jesteśmy na bardzo podobnym etapie ciąży a u mnie jeszcze wczoraj nie było widać pęcherzyka, jestem ciekawa jak u Ciebie.Starania od 03.2020
09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.
ONA
Hormony OK
Wymazy OK
ON
Mofrologia 3%
HBA 21%
fDNA 11%
-
Szyszka a robiłaś betę? Ile miałaś? Ja tez mam dzisiaj 5t1dStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Biedronka7 wrote:Kayka93, Marina9985 witajcie !!!
Dzień dobry dziewczynki ! Mi się dziś śniło ze nosiłam mojego synka na rękach ale jak wstałam to jakieś shizy mnie ogarnęły (( według Belly to 9 tydzień (8 i 1 dzień ) a ja się kompletnie w ciąży nie czuje ! Nic a nic nic mnie nie boli, nie ciągnie, mdłości zero i martwię się czy wszystko OK. Tez tak macie ?
Na pewno wszystko jest u Ciebie dobrzeAnnie1981 lubi tę wiadomość
-
natty85 wrote:Szyszka a robiłaś betę? Ile miałaś? Ja tez mam dzisiaj 5t1d
Robiłam w sobotę 14 stycznia 10 dpo wynik 210. Nie powtarzalam żeby się nie stresować.
Cykle mam 32-35 dni więc gin powiedziała, że pewnie dlatego jeszcze nic nie widać. Endometrium grube, cysty (wcześniej miałam tendencję) wykluczone, wszystko wygląda ok tyle, że bez pęcherzyka.Starania od 03.2020
ONA
Hormony OK
Wymazy OK
ON
Mofrologia 3%
HBA 21%
fDNA 11%
-
Ja też ostatnia robiłam w sobotęStarania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
natty85 wrote:Ja też ostatnia robiłam w sobotę
I jaki miałas wynik? Robiłas dwie czy jedną? Jak u Ciebie z cyklami?
Według OF to jestem dopiero dzisiaj 2 dni po spodziewanej miesiączceWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2017, 11:25
Starania od 03.2020
ONA
Hormony OK
Wymazy OK
ON
Mofrologia 3%
HBA 21%
fDNA 11%
-
Ja miałam w sobotę 595 Ale jestem po ivfStarania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Kochane doczytałam wątek i teraz mogę przywitać się z nowymi mamusiami. Tak więc witajcie i fajnie że jesteście
Co do objawów- to jak bywa- żle jak są, ale jak ich nie ma tez bywa źle. Kobiecie nie dogodzisz a w ciąży to juz tym bardziej
U mnie mężuś dziś od rana sprząta a ja nawet nie mogu mu pomóc Jutro zaczyna się u mnie 10 tc i zastanawiam sie czy w niedalekiej przyszłości na prenatalnych możnaby już zobaczyć pleć? Oczywiście jest to dla mnie bez różnicy- najważniejsze żeby były zdrowe ale tak minimalnie bardziej widzę się w roli mamy dziewczynek.
Zaciskam kciiki za dzisiejsze wizyty!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2017, 11:33
-
natty85 wrote:Ja miałam w sobotę 595 Ale jestem po ivf
Aaa rozumiem. Nie musisz już zbierać się na wizytę? Trzymam kciuki, powinno być u Ciebie już wszystko widać;*Starania od 03.2020
ONA
Hormony OK
Wymazy OK
ON
Mofrologia 3%
HBA 21%
fDNA 11%
-
Czekam właśnie na wizytę
zubii, MoNaKo lubią tę wiadomość
Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
MoNaKo wrote:Kochane doczytałam wątek i teraz mogę przywitać się z nowymi mamusiami. Tak więc witajcie i fajnie że jesteście
Co do objawów- to jak bywa- żle jak są, ale jak ich nie ma tez bywa źle. Kobiecie nie dogodzisz a w ciąży to juz tym bardziej
U mnie mężuś dziś od rana sprząta a ja nawet nie mogu mu pomóc Jutro zaczyna się u mnie 10 tc i zastanawiam sie czy w niedalekiej przyszłości na prenatalnych możnaby już zobaczyć pleć? Oczywiście jest to dla mnie bez różnicy- najważniejsze żeby były zdrowe ale tak minimalnie bardziej widzę się w roli mamy dziewczynek.
Zaciskam kciiki za dzisiejsze wizyty!!!
To zależy od maluchów ja płeć poznałam w 17 tc a koleżanka w obu ciążach miała niespodziankę bo dzieciaczki nie chciały się ujawnić. To wiadome że każdy chce mieć zdrowe dziecko a na drugi plan schodzi płeć ale marzyć możnaMoNaKo lubi tę wiadomość
-
A może by... wrote:Dzięki, trochę mnie uspokoiłas. Ja zawsze miałam niskie ciśnienie i puls raczej koło 70 teraz ciągle 93. Ciśnienie dziś zmierze. Też czuje taką blokadę przy oddychaniu. Wchodzę po schodach i czuje trudności w głębokim wdechu. Można chodzić na basen na początku ciąży? Jutro mam bardzo stresujacy dzień i martwię się tym ogromnie. Mam nadzieję jednak że niepotrzebnie.
Rozmawiałam z moją gin odnośnie aktywności fizycznej. Dopóki wszystko z ciążą jest ok nie ma żadnych przeciwwskazań. Wiadomo, że katować się nie można. Ale mówiła, że basen to do samego porodu można, pytałam ją też o basen (zajęcia specjalne) i salę dla kobiet w ciąży - mówiła, że jak najbardziej. Byle się nie przemęczać i tętno max. 140.
Mówiła, że jak się umie na nartach jeździć to też można Byleby nie zaczynać akurat teraz naukihibiskus lubi tę wiadomość