Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
buka03 wrote:A jak tam wasze brzuszki? Już zaczynają wystawać?
u mnie tak, aż mnie to troche przeraża bo w pierwszej ciąży brzuszek dopiero zaczal mi delikatnie wystawac okolo 10-12 tyg, w tej ciąży jednak liczylam że tez cos koło tego zacznie sie pojawiac i bede jak najdlużej chodzic w swoich jeansach
Ja i bez ciąży mam brzuch jak w 5 miesiącu :p ale widzę że zaczyna się podnosić rana po CC. -
AZORCZYNKA, masowałam krocze codziennie po wieczornych ablucjach od kiedy tylko było to dozwolone (bez trudu znajdziesz od którego tygodnia i jak należy to robić).
Balonik kupiłam czeskiej produkcji o nazwie Aniball, ćwiczyłam z nim, osiągając wcale niezłe rezultaty, do maksimum nie doszłam, bo podczas wypychania otarłam sobie ścianki pochwy (tak sobie teraz myślę, że trochę źle się do tego zabrałam). Oprócz osiągnięcia satysfakcjonującego rozmiaru balonika, zaobserwowałam efekty także w życiu codziennym - badania u gina, miłość z mężem.
W tej ciąży również zamierzam się masować i ćwiczyć z balonikiem. I znów napiszę plan porodu, może tym razem się przyda (pierwszy poród miałam wywoływany; po kolei spotkało mnie wszystko, czego się obawiałam, więc pokazanie komukolwiek planu porodu wydało mi się śmieszne).
ZAKOCONA, zazdroszczę takiego porodu... Jaka szkoda, że w Trójmieście nie ma domu narodzin! Dużo płacisz położnej za domowy??
Zeżarłam całą pizzę :BWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 12:36
-
zubii wrote:Ja i bez ciąży mam brzuch jak w 5 miesiącu :p ale widzę że zaczyna się podnosić rana po CC.
Kurcze miałam Wam zrobić fotę, tylko mąż musiałby mi pomóc -
⚘Kwiatuszek wrote:Cieszę się że już wielokrotnie mnie cutyjesz "falbanki" muszę Cię rozczarować bo na pewno nie mam braków wiedzy jak twierdzisz bo mam własny poród za sobą i pracuje w służbie zdrowia wiele lat!
. A potem jest zdziwienie, że kobiety myślą, że to prawda, bo się tego dowiedziały od osoby, która powinna mieć większą wiedzę na ten temat.
-
U mnie już 10 tydzień się zaczyna
Jutro wizyta i już się nie mogę doczekać. Zdecydowałam jednak się na Panią u której się liczyłam klinice. Także zapisałam się dzisiaj do niej na prenatalne na 23.02 a z tych na które mialm iść do innego gina zrezygnuje.
Tylko mam jedną wątpliwość. Bo ona nie ma certyfikatu FMF. Ale to chyba nie jest konieczny wyznacznik żeby gin mógł zrobić prenatalne?
Czy wasi lekarze mną ten certyfikat?
Azorczynka, zubii lubią tę wiadomość
-
Mi brzuch został po poprzedniej ciąży. Takie fałdy skóry które od 6ciu lat nie chcą zniknąć! I tez mam tylozgiecie, nie wiem co prawda ja to jest go niemieć ale nie pamiętam żeby mi przedlszkadzalo w czymś i żebym jakieś bóle miała wieksze niż inne kobiety.
-
Mkl i jak po wizycieStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
U nas wszystko w porządku. Nasz bąbelek ma 1,9cm
Następna wizyta to już prenatalne. 28.02
⚘Kwiatuszek, natty85, Azorczynka, Saori, Gosia1989, buka03, Kimmy, majju, zubii, shelby*, Bąbelek1980, zakocona, nowamamusia, Annie1981, Cameline, Ja86, Kesjaa, Långstrump, Pchelkaaa lubią tę wiadomość
-
Pęcherzyk 12.5mm, jest ciałko żółte, następna wizyta 6 lutego:) beta ponad 11tyś
zubii, natty85, Saori, Bąbelek1980, ⚘Kwiatuszek, nowamamusia, justa., Annie1981, Cameline, Kimmy, Ja86, anet90, Gosia1989, Kesjaa, Långstrump, Pchelkaaa, Rusałka*, Gosiaczek lubią tę wiadomość
-
Super:) zaczynam się bardzo stresować bo mój pęcherzyk miał 12mm i bez ciałka żółtego:(Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Mkl według usg który to tydzień i dzieńStarania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Azorczynka wrote:Mam to samo - łączę się z Tobą w tych mękach. Tez siedzę w pracy
Mam ze sobą krakersy to coś tam sobie chrupie ale i tak jest ciężkoWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 13:25
zubii lubi tę wiadomość
Ciąża bliźniacza dwujajowa. 30.01 -serduszka