Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny normy beta hcg mają tak duże rozpiętości, że nie można porównywać indywidualnych wyników. Jeżeli przyrost jest ok. to nie ma co się przejmować wysokością bety (o ile mieści się w normach). A co liczenia terminu z usg, to sprzęt ma zapisane jakieś statystyczne normy dla wielkości pęcherzyka, zarodka wg.których ustala wiek ciąży.
zubii lubi tę wiadomość
-
justa. wrote:Dziewczyny normy beta hcg mają tak duże rozpiętości, że nie można porównywać indywidualnych wyników. Jeżeli przyrost jest ok. to nie ma co się przejmować wysokością bety (o ile mieści się w normach). A co liczenia terminu z usg, to sprzęt ma zapisane jakieś statystyczne normy dla wielkości pęcherzyka, zarodka wg.których ustala wiek ciąży.
postaram się juz ogarnąć
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Mkl jeśli chodzi o transfer to ja jestem w tym zielona
u nas niema problemów z płodności tylko z utrzymaniem maluszka OM 19 grudnia owulacja z wyliczeń i obserwacji 6/7 stycznia
Czym wyższy przyrost tym lepiej kochana gratulacje jeszcze razWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 14:38
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Dziewczyny ja przy 3 becie miałam przyrost bety na poziome 60% po 54 godzinach z 205 na 348, było to 13dpt czyli 18dpo, dzisiaj jest 21dpt czyli 26dpo i mam już 11tyś....jestem w szoku
Kimmy, buka03, Kesjaa, Pchelkaaa lubią tę wiadomość
-
mkl wrote:Mi się wydaje że te jego usg liczy tygodnie rozpoczęte chyba.... Tranfer miałam 5 stycznia a Ty Natty kiedy?Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
14 stycznia beta 595 21 stycznia pęcherzyk 12mm niby 5t2dStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Annie1981 wrote:Nie oglądałam, boję sie takich tematów
Na razie jeszcze się wstrzymam, ale bliżej godziny zero to zacznę się interesować. Dziękuję, zapisałam sobie tytuły
Ciuszków na razie jeszcze nie kupuję. Póki co ta sytuacja dla mnie taka nierealnaMoże jak zobaczę maleństwo na USG to w końcu uwierzę
Pchelkaaa. Ja też jeszcze czekam tydzień na pierwszą wizytę. A Ty kiedy?
Właśnie dziś się zapisalam na 3.02 godz 16, mama nadzieję że już będzie serduszkopoczekała hm jeszcze kilka dni ale 4.02 mamy wesele i chce wiedzieć że wszystko ok.
-
Aguuuś wrote:Dzień dobry!
Monia jak masz możliwość to idź to innego lekarza.
Mam do Was pytanie czy któraś ma tyłozgięcie macicy? Kiedyś mi lekarz o tym mówił, kilka lat temu, potem nikt a wczoraj na wizycie lekarz powiedział, że jest tyłozgięcie. Podobno to nic złego, nie ma wpływu na ciąże, niby macica teraz będzie się prostowała co może u mnie powodować większe bóle podbrzusza i uczucie ,,ciągnięcia". Dlatego właśnie chciałam się od Was dowiedzieć czy któraś przez to przechodziła i jakie macie doświadczenia w tym temacie?
Tak ja miałam ale po pierwszej ciąży wyprostowała się i jest normalnie lekko ku przodowi ustawiona. W pierwszej ciąży miałam ciągłe bóle brzucha i skurcze ale nie wiem czy skurcze przez to były. Też nie było postępu porody, dziecko nie mogło wstawić się w kanał, zakończony CC.Aguuuś lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jest szansa, że jutro zobaczę już zarodka? Będzie 5t+4
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 16:02
Udało się w 10cs!
15.02 -serduszka. Zostańcie z nami :* :*
Prawdopodobnie 2 dziewczynki - Kornelia i Alicja
Ciąża jednokosmówkowa jednoowodniowa -
Kesjaa wrote:Dziewczyny jest szansa, że jutro zobaczę już zarodka?
Jest różnie jak szłam na usg w 5t4dc to wszyscy mówili ze nic nie zobaczę, a serduszko już było:)u każdego jest inaczej!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 16:02
Kesjaa, zubii, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Zorganizowana:) wrote:Jest różnie jak szłam na usg w 5t4dc to wszyscy mówili ze nic nie zobaczę, a serduszko już było:)u każdego jest inaczej!Udało się w 10cs!
15.02 -serduszka. Zostańcie z nami :* :*
Prawdopodobnie 2 dziewczynki - Kornelia i Alicja
Ciąża jednokosmówkowa jednoowodniowa -
U Mnie w 5tyg+5d był zarodek 3mm.
Jutro będę rozmawiać z lekarzem ale jak to jest z tym prenatalnym? Najlepierw się robi usg a potem jeszcze badanie krwi jak ktoś chce pappa? Czy przed usg trzeba zrobić to badanie krwi i przyjść już najlepiej z wynikiem?