X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic :-(:-( trzymaj się!

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • kayka93 Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Zołzimagic musisz być silna! ;(

Ucięło mi część poprzedniego wpisu. Kolejną wizytę mam 15 lutego. To będzie pierwszy dzień 9 tygodnia. Na tą wizytę mam zrobić takie badania jak: morfologia, mocz, glukoza, hiv, odczyn coombsa.

3jgxqqmzwbwttw3g.png
  • Lunka Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorganizowana:) wrote:
    Tak lekko podwyższona temperaturę masz w ciąży na początku ( z powodu podwyższonego progesteronu)tak samo jak w drugiej fazie cyklu. Ale musiałabyś jakiś czas już mierzyć żeby wiedzieć jaka u Ciebie jest ta "podwyższona". Bo u każdej kobiety ta podwyższona może być na rożnym poziomie. Także jak zmierzysz ją raz to nie ma co się sugerować i denerwować. Najlepsza będzie konsultacja z ginekologiem. trzymam kciuki!

Mierze juz od dawna. Tylko wlasnie nie wiedzialam, czy jeśli temperatura utrzymuje sie wyzej jest równoznaczne, ze progesteron prawdopodobnie jest w normie :)

Zolzimagic bardzo mi przykro :( Mam nadzieje, ze szybko wroci do Ciebie Twoje szczescie ;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 21:01

3jgx9jcg88a7v963.png
  • K01 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia wrote:
    Natty85 współczuję tych przeżyć ale ważne że udało się zobaczyć serduszko

K01, różowo na kiedy macie terminy? ;)

czekam na wizytę aby potwierdzić wszystko, więc na razie nie powiem :)

201801181756.png

02.2017 - (*) 7tc - cp, usunięty jajowód
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie! Rosnijcie zdrowo :)
    U mnie męczący dzień bo mieszkanie które kupiliśmy zamieszkiwały chyba hipopotamy bo takiego bajzlu w życiu nie widziałam. Także sprzątanie przed remontem pełna parą ale z przerwami bo brzuch mi się twardy robił jak za długo szalałam.

Mdlosci w tym tyg sala mnie dość łaskawe, zobaczymy jak będzie pod koniec tygodnia.

Dreams wpisz mnie proszę na wizytę 11lutego i prenatalne 20 lutego
    Dziękuję :*

Dreamy lubi tę wiadomość

• lucytom Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Już kiedyś się z Wami witałam ale mimo że podczytuję to nie mam czasu pisać przez mojego rocznego szogunka :( Obiecuję poprawę :) Możecue mbie dopisać do listy na 5 września?
    Może napiszę coś o sobie... mam 33 lata i mieszkam w Niemczech... są tu inne mamudie z Niemiec?
    Mam rocznego synka który jest całym moim światem i niestety stety zabiera prawie cały czas ;) A druga ciąża daje się we wznaki bo mam straszliwe mdłości ale na szczęście już nie wymiotuję tylko walczę ze zmęczeniem jak większość z nas ;) U nas serduszko bije i mam nadzieję że bije mocno ale zobaczę je dopiero 17 lutego na kolejnej wizycie.
    Planujecie już genetyczne?
    Aaa czy jest już jakaś grupa na fb bo coś tu cicho...

Bacardi90, joaska1985 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72837.png oars9jm.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Mnie choroba rozlozyla. 38,5 :( boli gardło, katar i zaczynam kaszlec... Boję się że lekarz mi antybiotyk wypisze :(

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucytom jedna z dziewczyn zrobiła grupę ale tam było tylko kilka osób. Cisza tam jest.
    Ja zapisałam się jeszcze do jakiejś innej grupy wrześniowki ale i tak nie umiem się tam odnaleźć bo nikogo nie znam i jeden wielki chaos.

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy. A próbowałaś zbić tą temperaturę paracetamolem? Tutaj w UK nie przepisuje się antybiotyku na przeziębienie, chyba że masz coś poważniejszego. Ja się ostatnio wyleczyłam mlekiem z miodem i czosnkiem.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 wrote:
    Witam nowe mamusie! Rosnijcie zdrowo :)
    U mnie męczący dzień bo mieszkanie które kupiliśmy zamieszkiwały chyba hipopotamy bo takiego bajzlu w życiu nie widziałam. Także sprzątanie przed remontem pełna parą ale z przerwami bo brzuch mi się twardy robił jak za długo szalałam.

Mdlosci w tym tyg sala mnie dość łaskawe, zobaczymy jak będzie pod koniec tygodnia.

Dreams wpisz mnie proszę na wizytę 11lutego i prenatalne 20 lutego
    Dziękuję :*
    A wy się przeprowadzanie do pl na stałe ? ;)

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Dreamy. A próbowałaś zbić tą temperaturę paracetamolem? Tutaj w UK nie przepisuje się antybiotyku na przeziębienie, chyba że masz coś poważniejszego. Ja się ostatnio wyleczyłam mlekiem z miodem i czosnkiem.
    Tak już wzięłam paracetamol. Temp stoi w miejscu. Niestety ale u mnie jak są gorączki to bardzo wysokie. To raczej grypa niż przeziębienie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 22:14

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • lucytom Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy ja ostatnio miałam grypę, syn mnie zaraził... też miałam gorączkę, dreszcze i te sprawy... leczyłam się domowo syropem z cebuli i litrami naparu z imbiru i cytryny... ale paracetamol też możesz wziąć. Dużo zdrówka! Bo chorowanie w ciąży jest do dupy... ja już przeszłam zapalenie oskrzeli i teraz grypę to wiem co mówię... ale da się!

• Dreamy Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że było tu kilka chorych dziewczyn też. Co wam lekarz wypisał? Coś silniejszego? Czy dostalyscie antybiotyk?
    Ehh mam nadzieję, że tylko dzisiaj jest tak tragicznie i jutro będzie lepiej.
    Już nie wspominam nawet o mdlosciach. Obiecałam sobie, że na mdłości nie będę narzekać :D

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Suri_ Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki sezon na przeziębienia :(
    Moją też zlapalo przeziębienie więc pewnie urodzinki spędzi w łóżku :/ na szczęście małe przyjęcie urodzinowe było już w weekend więc chociaż o tyle dobrze
    Jestem tak padnięta. Tak szybko się męczę. W pierwszej ciazy tak nie miałam.
    Teraz mdłości są mniejsze. Prawie wcale tego nie odczuwam już ale to zmęczenie jest przytlaczajace.

MRr5p1.png
    xxGcp2.png
  • Kina Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się leczylam domowymi sposobami 2 tygodnie.. było lepiej i zaczęło wracać. Dodatkowo teraz wyszły bakterie w moczu. Antybiotyk włączył ginekolog. Ponoć lepiej ta aniżeli wciąż być chorym. B. Się martwię bo moj maluszek mało rósł i tak..
    Zobaczymy

• lucytom Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy ja nie chodzę do lekarzy ale moja teściowa jest lekarzem... przy zapaleniu oskrzeli brałam antybiotyk, teraz nie. Na pewno można penicylinę, amoxycylinę... najlepiej sprawdzić w laktacyjnym leksykonie leków i muszą mieć oznaczenie a lub b. Teraz przy grypie leczyłam się domowo plus jakieś tabletki do saania typu Isla i tantum verde na gardło. Będzie dobrze! Ja w poprzedniej ciąży tyle się nachorowałam i wszystko było ok. Zdrówka! Dużo pij i odpoczywaj jak możesz bo ja nie mogłam:/

Dreamy lubi tę wiadomość

• Suri_ Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kina a kiedy wybierasz się na wizytę usg?

Myślę, że lekarze maja duża wiedzę i nie wypisza kobiecie w ciąży antybiotyku na zwykłe przeziębienie tylko jak rzeczywiście będzie potrzeba. Lepiej dobrze i porządnie się wyleczyć niż żeby miało się to ciągnąć w nieskończoność

zubii lubi tę wiadomość

MRr5p1.png
    xxGcp2.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucytom dzięki :)

Idę spać.
    Dobranoc dziewczyny. Powodzenia jutro na wizytach

lucytom lubi tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsKiss wrote:
    Kurcze, mnie też mdli od 6 rano, jakoś udało mi się chwilę zdrzemnąć jeszcze, bo już myślałam, że będę musiała szukać miski
    .. :( imbir mówicie?!
    Imbir najlepiej w korzeniu i plasterek, dwa do herbaty ;) Jak kto woli. U mnie taka wersja jeszcze najlepiej się sprawdzała

MrsKiss lubi tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    Wiem, że było tu kilka chorych dziewczyn też. Co wam lekarz wypisał? Coś silniejszego? Czy dostalyscie antybiotyk?
    Ehh mam nadzieję, że tylko dzisiaj jest tak tragicznie i jutro będzie lepiej.
    Już nie wspominam nawet o mdlosciach. Obiecałam sobie, że na mdłości nie będę narzekać :D

Nic domowe sposoby i przeszło inhalacja, witamina c, mleko z miodem nie nawidze czosnku a przy mdlosciami tym bardziej.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ