X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko wrote:
    Łączę się z wami w bólu. W życiu bym się nie spodziewała, że hormony ciążowe tak mogą namieszać w układzie trawiennym. Mdłości u mnie są całkiem znośne na szczęście ale za to wzdęcia masakra. Nic się nie trawi tak jak powinno, dziś to już wogóle koszmar. Od rana mam tak wywalony brzuch, że aż mnie cały kłuje, siedzieć się nie da :/ p

Mam identycznie...

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie:)troszke mnie a raczej nas nie bylo:)w sb byłąm na balu i niestety w ndz skonczyło sie na nospie:(tak mnie bolało podbrzusze,kluly jajniki..masakra..ale juz jest ok:)

co do dolegliwosci to miewam mdlosci,ale bardzo znosne:)niestety u mnie z samopoczuciem bywa roznie..normalnie moge powiedziec ze miewam stany depresyjne,ale nie wiem skad!!wczoraj byłam tak przybita ze masakra..czy ktoras miała ,ma taki problem?

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez koszmary dzis snila mi aie smierc kolejnej bliskoej osoby ktora zyje i ma 22 lat !

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny, ja Was tu cicho podczytuję i muszę napisać, że też miewam mdłości, ale rzadko. Niestety, nie mogę zwymiotować, żeby sobie ulżyć, gdyż jestem niecały rok po operacji przepukliny przełyku i ładnie mi naprawili wsio, że nie da się puścić pawia. Dzisiaj nad ranem miałam sen, że jest mi niedobrze (a faktycznie było :D )i próbowałam zwymiotować, ale oczywiście nie umiałam, to było takie realne... że co? Obudziłam się jak sobie brodę oplułam... :P

Wizytę mam też 14-02 jak niektóre z Was i nie mogę się doczekać. Od wczoraj czuję jak mi tam wszystko w dole pracuje + jajnik.

Nadal próbuję wszystkiego co mogę na mój wodnisty katar i zatkany nos (inhalacje z soli fizjologicznej, że zwykłej soli, spray z wody morskiej, maść majerankowa, nawilżacz pracuje) i nic nie pomaga :( Zastanawiam się, czy nie udać się do lekarza, bo już za długo to trwa.

I na koniec witam "nowe" przyszłe mamusie i życzę wszystkim jak najmniej złych "uroków" ciąży. :)

f2wl4z17q60magcw.png
  • kayka93 Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeest serduszko ! Bylam dzis na takiej niby wizycie nie wizycie (szybkie podgladniecie u mojego Gina w szpitalu) i jest w 5t 6d

Bąbelek1980, Gosia1989, KJEAH, MrsKiss, zubii, 0202oliwcia, Brave, Ja86, Kimmy, Maja83, Cameline, nowamamusia, stay, Kesjaa, verka, Annie1981, buka03, Saori, justa., lucytom, Suri_, joaska1985 lubią tę wiadomość

3jgxqqmzwbwttw3g.png
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze chciałam dopisać, że chyba muszę stanik uszyć na zamówienie. Mój skromny rozmiar C przeskoczył do E. Czary mary. Jestem "cycolinom" :P

Gosia1989, Brave lubią tę wiadomość

f2wl4z17q60magcw.png
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayka93 wrote:
    Jeeest serduszko ! Bylam dzis na takiej niby wizycie nie wizycie (szybkie podgladniecie u mojego Gina w szpitalu) i jest w 5t 6d

Super, gratuluję! <3

f2wl4z17q60magcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek przecież takie staniki są do kupienia, nie trzeba szyć na zamówienie :)

Czy była już mowa o imionach? :D

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialam sie z Wami pożegnać. Byłam dzis u ginekologa sprawdzic czy rzeczywiście wczoraj poronilam. Niestety pecherzyka juz nie bylo , ale wiedzialam, po tym co wczoraj ze mnie wyplynelo (przepraszam za bezposredniosc) ze tak będzie.... nie chcialam zabiegu, probuje oczyscic sie sama, kontrola w walentynki. A poronilam w moje urodziny. No nic tlumacze sobie ze tak mialo byc, ze wszystko jest po cos, nic nie dzieje się bez powodu. Dziewczyny mam nadzieje ze już zadna z Was nie opusci tego grona Mam. Ja mam nadzieje ze za jakis czas uda mi sie również dolaczyc. Powodzenia! :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic strasznie mi przykro... tulę :(

• zubii Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Chcialam sie z Wami pożegnać. Byłam dzis u ginekologa sprawdzic czy rzeczywiście wczoraj poronilam. Niestety pecherzyka juz nie bylo , ale wiedzialam, po tym co wczoraj ze mnie wyplynelo (przepraszam za bezposredniosc) ze tak będzie.... nie chcialam zabiegu, probuje oczyscic sie sama, kontrola w walentynki. A poronilam w moje urodziny. No nic tlumacze sobie ze tak mialo byc, ze wszystko jest po cos, nic nie dzieje się bez powodu. Dziewczyny mam nadzieje ze już zadna z Was nie opusci tego grona Mam. Ja mam nadzieje ze za jakis czas uda mi sie również dolaczyc. Powodzenia! :*

:( kochana duzo sil dla was :* wpadaj i pisz co u ciebie i czekamy na piekne II kreski ! :)

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic- kochana bardzo mi przykro :(

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • falka Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolzimagic tak mi przykro :((

0d1y43r877gkl2tf.png
    PCOs Starania od 2013
    2 ivf Novum 11 2016 transfer 17.12 i... ❤ :)))
  • falka Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    Dziewczny a ja mam znowu bóle podbrzusza, czuję jak mnie jajniki napierdzielają :( Nie wiem czy to tak powinno być ... tak się czuję jak na okres :( aStrasznie mnie wydeło :(
    Mialam tak wczoraj i dzisiaj przeszło. Wez nospe i polez dzisiai i bedzie ok. Prawdopodobnie to rozciagania macicy :)

0d1y43r877gkl2tf.png
    PCOs Starania od 2013
    2 ivf Novum 11 2016 transfer 17.12 i... ❤ :)))
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzi mocno przytulam :*

Ja dzisiaj po wizycie,Dziedzic 28 mm,wszystko jest w porządku,co mnie cieszy biorąc pod uwagę ten szpital niedawno.20.02 mam badania prenatalne.
    Ogłaszam wszem i wobec,że dzisiaj gacie ciążowe zakupiłam :D brzuch mam wywalony 24/dobę,macica jest już spora (słowa doktorka) a jeżeli to wzdęcie to całodobowe bo się z tym brzuszkiem budzę.Komfort nieporównywalny do ciasnych dżinsów czy przyciasnych dresów :D

Kimmy, Bąbelek1980, Bacardi90, stay, Kesjaa, zubii, Annie1981, Saori, justa., Suri_ lubią tę wiadomość

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline wrote:
    Oliwcia ja mam wizytę jutro ale to za wcześnie na serduszko, raczej określenie miejsca pęcherzyka. Jeśli zostanę przy tym lekarzu to pewnoe za 2 tyg., ale jestem też zapisana na 7 lutego do innego lekarza, wtedy licze na serduszko - będzie 7tc,0.
    Widzę że późno masz wizytę, a pęcherzyk już widziałaś? Czy nie byłas jeszcze wogóle? Wciąż nie pamiętam kto, gdzie i kiedy ;)

Miałam pierwsza wizytę ale to raczej była konsultacja bez żadnego badania był wtedy 4t5d także teraz wizyta dopiero 11 lutego według OM będzie wtedy 7t5d

Zołzamagic bardzo mi przykro przytulam kochana <3

Kayka gratulacje serduszka <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 16:33

Cameline lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KJEAH wrote:
    Bąbelek przecież takie staniki są do kupienia, nie trzeba szyć na zamówienie :)

W galeriach jeśli wielkość miseczki się zgadza, to zaś pod biustem za mało, albo są brzydkie : no kobiecie to nie dogodzisz ;)

f2wl4z17q60magcw.png
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolzimagic, przykro mi... odetchnij i daj sobie luz. Kiedy minie ten czas, który teraz potrzebujesz, nie poddawaj się i działaj. Jak ktoś kiedyś napisał, każde utracone dziecko, wróci... <3

f2wl4z17q60magcw.png
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzamagic a jednak :( bardzo mi przykro,trzymaj się!

Co do stanika to mój mąż się śmieje że za chwilę będziemy zamawiać w sklepie ze spadochronami ha ha ha :) ale szczerze mówiąc jeszcze nie przymierzam się do zakupu nowego, specjalnego, choć na pewno za niedługo trzeba będzie kupić :)

• Cameline Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic bardzo mi przykro... życzę byś wkrótce znów nosiła serce pod sercem

ckaidqk39a8l7x61.png
‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ