WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • różowo Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Rózowo witaj <3 Po pierwsze serdecznie gratuluje pierwszej fasoleczki po drugie kobieto nie wymyślaj <3 po co się sama nie potrzebnie nakręcasz??? nie które z nas nie mają wcale objawów żadnych mdłości bóli brzucha to jest na prawdę indywidualna sprawa... Jeszcze zdążysz je odczuwać mówię Ci to <3 Także kochana trzymaj się cieplutko wypoczywaj dbaj o siebie i o fasolkę no i oczywiście cierpliwie czekaj na wizytę i usg . Dla pocieszenia ja mam USG + ginekologa 11 lutego więc też trochę muszę poczekać

K02 Witaj kochana gratulacje fasoleczki <3 opowiedz nam coś o sobie

Dzięki 0202oliwcia! tego potrzebowałam :)

3i49k6nl4c9gb5r4.png

hchyflw1nss3cfke.png
  • K01 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś weszłam w 7 tc. To moja pierwsza ciąża i udalo sie w 1cs.

Pierwsza wizytę u gin mam w czwartek więc na razie jeszcze trochę abstrakcyjnie się czuję, zwłaszcza, ze pierwsze testy były białe lub suuuuuper blade, dopiero test w 37 dc wyszedł mocny i beta pozytywna.

Dolegliwosci ciązowych nie ma żadnych ale od prawie 2 tyg męczy mnie jakies chróbsko - od dzis jestem na zwolnieniu bo niby brak gorączki ale kaszel męczy mocny

201801181756.png

02.2017 - (*) 7tc - cp, usunięty jajowód
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    różowo wrote:
    Cameline, 2 dni różnicy między nami :)
    Fajnie że przybywa wrześniówek z młodszymi ciążami bo spora grupa jednak jest dziewczyn z początkowym terminem września, kiedy to wkrótce prenatalne a ja jeszvze czekam na serduszko :)

zubii, różowo, smeg lubią tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś czuję się fatalnie, rzygam od rana, nic nie mogę zjeść,mam jakąś biegunkę czy co a do tego pobolewa mnie już drugi dzień głowa. W nocy źle śpię, przewracam się z boku na bok, przez dzień nie dam rady nic zrobić. Modlę się tylko by to szybko minęło bo jestem nie do życia......

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline ja tez jeszcze czekam na <3 więc nie jesteś sama :-) Kiedy masz wizytę???

Różowo ależ niema za co :-) polecam się na przyszłość <3

K01 daj znać jak będziesz już po wizycie ciekawa jestem czy będzie już u Ciebie serduszko ja mam wizytę dopiero 11 lutego <3

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja83 wrote:
    A ja dziś czuję się fatalnie, rzygam od rana, nic nie mogę zjeść,mam jakąś biegunkę czy co a do tego pobolewa mnie już drugi dzień głowa. W nocy źle śpię, przewracam się z boku na bok, przez dzień nie dam rady nic zrobić. Modlę się tylko by to szybko minęło bo jestem nie do życia......

jeeeeeeeeju Maja wspolczuje bardzo!!! :*
    Podobno imbir pomaga. Odpoczywaj :*

Mnie narazie tylko sennosc męczy no i apetyt ;) Czuje sie jak flegmatyk (nie obrazając nikogo), ale to chyba przez niskie cisnienie.. 95/51.Zastanawiam się czy ja żyję?! :D

Pozdrawiamy :*

510ffad18ecbe353cf7403a6511604c3.png

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć nowe mamusie :)

U mnie na razie wielki apetyt, senność i jajniki momentami bardzo kluja

f5b59272af.png
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira91 dzięki :) imbir już mi niestety nie pomaga, nie wiem co mam jeść i pić żeby było dobrze. Nie wiem czy tak się czuje kobieta w ciąży ale ja mam wrażenie jakbym przechodziła grypę żołądkową, no masakra jakaś.......

• Cameline Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia ja mam wizytę jutro ale to za wcześnie na serduszko, raczej określenie miejsca pęcherzyka. Jeśli zostanę przy tym lekarzu to pewnoe za 2 tyg., ale jestem też zapisana na 7 lutego do innego lekarza, wtedy licze na serduszko - będzie 7tc,0.
    Widzę że późno masz wizytę, a pęcherzyk już widziałaś? Czy nie byłas jeszcze wogóle? Wciąż nie pamiętam kto, gdzie i kiedy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 13:20

ckaidqk39a8l7x61.png
  • verka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny :) alez ruch na ten wrzesien
    Ja dzis troche przymknelam oko jak mlody sie bawil. Coraz blizej do soboty i wiyty :) najpierw umowilam sie na dzis, ale stwierdzilam, ze chwile poczekam

• verka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Kira :) ja z kolei nie mam za bardzo apetytu, a od slodkiego w ogole z daleka.

Na mdlosci musze sobie kupic chipsy solone, bo jeden dwa i mi pomagalo w pierwszej ciazy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 13:28

• natty85 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leżę w szpitalu od soboty. Miałam krwawienie. Zrobiono mi 2 usg ponoć wszystko ok. Zarodek ponad 6mm serce bije :) nie wiadomo skąd było krwawienie bo krwiaka nie mam.

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • zubii Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamuniuu co tu sie dzieje jak nie krwiaki to krwawienie wspolczuje wam bardzo :× mam nadzieje ze w II trym bedzie juz spokoj.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczny a ja mam znowu bóle podbrzusza, czuję jak mnie jajniki napierdzielają :( Nie wiem czy to tak powinno być ... tak się czuję jak na okres :( aStrasznie mnie wydeło :(

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 koszmary to mam i ja. Zaczęliśmy oglądać film "Grand Budapest Hotel" i potem całą noc mnie męczył koszmar w hotelu o takim klimacie właśnie :O

Daisy na rozwolnienia to tutaj parę sposobów przedstawiają. Z domowych to np. banany http://www.sosrodzice.pl/biegunka-w-ciazy-i-laktacji/

natty85 oj to się nerwów najadłaś!

U mojego lekarza mam wizytę dopiero na 9.03, a na ostatniej widziałam tylko pęcherzyk, więc jako osoba w gorącej wodzie kąpana musiałam coś wykombinować ;) Idę jutro do przychodni na NFZ na wizytę. Mam nadzieję, że USG mi zrobią, bo już bym się czuła spokojniejsza, że w tym pęcherzyku jest bąbel z serduchem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 14:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    Dziewczny a ja mam znowu bóle podbrzusza, czuję jak mnie jajniki napierdzielają :( Nie wiem czy to tak powinno być ... tak się czuję jak na okres :( aStrasznie mnie wydeło :(

Jak dla mnie to normalne, bo macica się rozciąga. Generalnie to powoli to nam się tam przemeblowanie robi ;)

• massa Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też męczą koszmary, strasznie dużo stresu na co dzień..
    A dzisiaj tak mnie szyja i plecy bolą, że płakać się chce.
    Na szczęscie innych dolegliwości nie mam.

w4sqskjorh0yfkun.png
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łączę się z wami w bólu. W życiu bym się nie spodziewała, że hormony ciążowe tak mogą namieszać w układzie trawiennym. Mdłości u mnie są całkiem znośne na szczęście ale za to wzdęcia masakra. Nic się nie trawi tak jak powinno, dziś to już wogóle koszmar. Od rana mam tak wywalony brzuch, że aż mnie cały kłuje, siedzieć się nie da :/ p

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wrażenie wzdęcia, ale jak patrę w lustro to widzę tylko mój standardowy brzuch spożywczny, przynajmniej z rana ;)

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozowo. K01. Witajcie :)

Cameline. Ja tez sie ciesze z mlodszych ciaz, bo tez jeszcze nie bylam u lekarza :) To o czym pisza 'starsze' dziewczyny to dla mnie jeszcze abstrakcja ;)

Natty. Trzymam kciuki, zeby wszystko juz bylo dobrze.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ