Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz tak jak ja w szoku i przerazony. Teraz juz musimy dac rade chociaz nie wiem jak sie zmiescimy w 36 m.
    Co do plci to my w 2 ciazy nie wiedzielismy. Super przezycie kazdemu polecam. Teraz tez nie chce wiedziec

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie.

Dziękuję za kciuki :)
    Za chwilę wstaję z łóżeczka i szykuję się na pierwszą wizytę. Trzymam kciuki za pozostałe dzisiejsze wizyty :)

Suri_ lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako wiem co czujesz! Te więzadła bolą jak cholera,do tego te klucia jajników, no ale teraz mniej je czuje bo musze leżeć. Za to czuje macie, takie nieprzyjemne twardnienie/wypychanie, nie wiem jak to nazwać.

74709jcgjiz14w6b.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia84 wrote:
    Maz tak jak ja w szoku i przerazony. Teraz juz musimy dac rade chociaz nie wiem jak sie zmiescimy w 36 m.
    Co do plci to my w 2 ciazy nie wiedzielismy. Super przezycie kazdemu polecam. Teraz tez nie chce wiedziec

Powiem ci tak kiedyś rodziny żyły po 4 osoby w jednym pokoju przyjeżdżali kuzynostwo i wszyscy razem spali a każdy był zadowolony także i wy dacie radę :* a może coś się da wynająć większego ? My będziemy chcieli do czerwca znaleźć większe mieszkanie teraz mieszkamy w kawalerce po babci która nie jest naszą ale wujek nie ma co z nią zrobić więc my sobie opłacany wszystko a on nic od nas nie bierze za wynajem także luksus na dodatek wszystko jest wyremontowane i nowe.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Ja86 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 11 tygodniu :-)

Gratuluje wszystkim serduszek i powodzenia na wizytach :-)

0d1yskjosr8efb7s.png
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,mnie tez chorosko dopadlo..znowu niestety,tydzien temu skonczylam antybiotyk na zapalenie migdalow a teraz gardlo,katar ,kaszel,wszystko mi splywa z nosa do gardla,to powoduje mdlosci jeszcze gorsze jak chce odkaszlnac,albo wymioty,teraz tylko paracetamol kazala mi brac,ale taki musujacy i plukac gardlo przy tym,ale kazala zostac w domu tydzien i sie wylezec,powinnam juz wczesniej przy tych mogdalach,ale zadyma w pracy byla i postanowilam pracowac i sie leczyc..niestety nie za bardzi sie to oplacalo.mnie tez czasem cos tam ciagnie w dole brzucha i pachwinach,spodnie ciasniejsze sie zrobily,ale tak naprawde to schudlam w tym tyg i to 1,5 kg przez wymioty i brak apetytu.sorki marudze tylko,chyba t choroba mnie tak nastraja..pozdrowki i milego weekendu

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, udanych wizyt :)

Co do płci my chcemy wiedzieć koniecznie :) jestem z tych co muszą mieć wszystko zaplanowane, imię, ubranka, pokoj itp, nie wytrzymałabym w tej niewiedzy, ale planuję zapytać o płeć dopiero na połówkowych żeby było mniejsze ryzyko błędu. Koleżance w 14 tyg doktor powiedział, że będzie na 200% chłopak, a na połówkowych usłyszeli, że to dziewczynka. Najlepsze jest to, że oni tak chcieli chłopca, że do samego porodu wierzyli w racje tego pierwszego lekarza bo powiedział 200% :D

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek1980 dziękuje za info :) nigdy o ich nie słyszałam, nawet nie pytałam lekarza czy coś mi na to przepisze, brałam tylko nurofen forte i jakoś dawałam rade :) mam nadzieję,że teraz nie będą mnie dopadać :)

Powodzenia na wizytach dziewczyny :) ja się już nie mogę pierwszej doczekać a do 15-tego jeszcze troche czasu :)

U mnie dziś ładna pogoda i pewnie to wykorzystamy i pojeździmy rowerami :) na szczęście już lepiej się czuję, tfu tfu żeby nie zapeszyć :)
    Miłego dnia :)

• zubii Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę znać płeć a tym bardziej że planujemy w maju lecieć do teściow do Londynu więc obkupie oba dzieciaczki i siebie :D

Powodzenia na wizytach :) my dziś idziemy do moich rodziców wieczorem ojciec ma nas powieść a tz zaczyna znienawidzone przeze mnie dwójki :/

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam problem...od początku ciąży biorę folik 1. Dziś mi się kończą i trzeba kupić nowe. Na ostatniej wizycie gin mi powiedział, żebym zamiast folik 1 brała mama hda. Nie powiedział jednak jaka dawka. Na opakowaniu piszę aby 2x1 ale przeczytałam też w necie że są to witaminy na 2 trymestr ciąży. Nie wiem co robić :( kupić dalej folik 1 do końca I trymestru?

bf6b47d663.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:
    Dziewczyny mam problem...od początku ciąży biorę folik 1. Dziś mi się kończą i trzeba kupić nowe. Na ostatniej wizycie gin mi powiedział, żebym zamiast folik 1 brała mama hda. Nie powiedział jednak jaka dawka. Na opakowaniu piszę aby 2x1 ale przeczytałam też w necie że są to witaminy na 2 trymestr ciąży. Nie wiem co robić :( kupić dalej folik 1 do końca I trymestru?

Mi gin kazał brać pregna plus po tym jak skończę folik kończy mi się jutro więc będę brać pregna od jutra.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka, to tylko witaminy. Moim zdaniem powinnaś przyjmować te które polecił Ci lekarz. Te drugie witaminy zawierają dha i dlatego pisze żeby brać je od 2 trymestru ale bez problemu można brać je już teraz.

zubii lubi tę wiadomość

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Mi też lekarz zalecił pregna plus.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2017, 11:52

zubii lubi tę wiadomość

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży też do końca nie znałam płci. Chciałam ale nie było mi dane. Dziecko odwrócone zawsze, zresztą miałam 3usg tylko i prenatalne w 13 tc. Lekarz zasugerował ok. 30tc córkę, ale zaraz zaznaczył, że mam wziąść dużą tolerancję bo narządów nigdynie widział. Wyprawkę kupiłam w neutralnym kolorze. Zresztą do dziś - 5,5roku nie kupiłam nic różowego.

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też pregna plus, z uwagi na ten drugi dodatkowy kwas foliowy

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję! :* To lecę po MAMA DHA :)

bf6b47d663.png
  • miffy Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka, a nie masz telefonu do lekarza? Może warto dopytać.
    Mi lekarz też polecił Femibion Natal 1 lub Pregna Plus z uwagi na to dodatkowe źródło kwasu foliowego, teraz kupiłam Femibion, a jak się skończy to może kupię Pregna.

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shelby* wrote:
    Monako wiem co czujesz! Te więzadła bolą jak cholera,do tego te klucia jajników, no ale teraz mniej je czuje bo musze leżeć. Za to czuje macie, takie nieprzyjemne twardnienie/wypychanie, nie wiem jak to nazwać.
    shelby ja też do końca nie wiem jak nazwać te bóle- dziś czułam tak jkby kolkę pod prawym żebrem i ćmi mnie w okolicy żołądka i tak właśnie pod żebrami. Do tego jajniki...najważniejsze że nie są to bóle skurczowe i tym się pocieszam :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja83 wrote:
    Bąbelek1980 dziękuje za info :) nigdy o ich nie słyszałam, nawet nie pytałam lekarza czy coś mi na to przepisze, brałam tylko nurofen forte i jakoś dawałam rade :) mam nadzieję,że teraz nie będą mnie dopadać :)

Niestety na migreny brałam wszystkie możliwe tabletki przeciwbólowe. Żadne na migreny nie działają. Tryptany mają specjalny skład, fakt, że Ma się po nich swój Matrix, ale nie boli, a w trakcie napadów, człowiek zrobi wszystko, żeby przestało boleć - taki to silny ból.

f2wl4z17q60magcw.png
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej bujam się z wodnistym katarem i zatkanym nosem :/ w poniedziałek idę do ogólnego, bo mnie już wszystko boli od smarkania. Dziewczyny jaki to jest niesamowity ból jajników przy kichnieciu, jakby miały mi się oderwać! Okropnosc.

f2wl4z17q60magcw.png
‹‹ ‹ 302 303 304 305 306 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji ciążowych dla kobiet w ciąży

Jak wybrać najlepszą aplikację ciążową? Zapytałyśmy o to tysiące kobiet w ciąży i po porodzie odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja ciążowa to taka, która spełnia szereg wymagań – śledzi wagę z indywidualnymi normami, oferuje codzienne porady tworzone przez lekarzy, ma tryb połogu i naprawdę towarzyszy kobiecie przez całe 9 miesięcy. Wyniki rankingu w kilku aspektach nawet nas zaskoczyły.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ