Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Gabrysia84 wrote:Maz tak jak ja w szoku i przerazony. Teraz juz musimy dac rade chociaz nie wiem jak sie zmiescimy w 36 m.
Co do plci to my w 2 ciazy nie wiedzielismy. Super przezycie kazdemu polecam. Teraz tez nie chce wiedziec
Powiem ci tak kiedyś rodziny żyły po 4 osoby w jednym pokoju przyjeżdżali kuzynostwo i wszyscy razem spali a każdy był zadowolony także i wy dacie radę :* a może coś się da wynająć większego ? My będziemy chcieli do czerwca znaleźć większe mieszkanie teraz mieszkamy w kawalerce po babci która nie jest naszą ale wujek nie ma co z nią zrobić więc my sobie opłacany wszystko a on nic od nas nie bierze za wynajem także luksus na dodatek wszystko jest wyremontowane i nowe. -
hej dziewczyny,mnie tez chorosko dopadlo..znowu niestety,tydzien temu skonczylam antybiotyk na zapalenie migdalow a teraz gardlo,katar ,kaszel,wszystko mi splywa z nosa do gardla,to powoduje mdlosci jeszcze gorsze jak chce odkaszlnac,albo wymioty,teraz tylko paracetamol kazala mi brac,ale taki musujacy i plukac gardlo przy tym,ale kazala zostac w domu tydzien i sie wylezec,powinnam juz wczesniej przy tych mogdalach,ale zadyma w pracy byla i postanowilam pracowac i sie leczyc..niestety nie za bardzi sie to oplacalo.mnie tez czasem cos tam ciagnie w dole brzucha i pachwinach,spodnie ciasniejsze sie zrobily,ale tak naprawde to schudlam w tym tyg i to 1,5 kg przez wymioty i brak apetytu.sorki marudze tylko,chyba t choroba mnie tak nastraja..pozdrowki i milego weekendu
-
Hejka, udanych wizyt
Co do płci my chcemy wiedzieć konieczniejestem z tych co muszą mieć wszystko zaplanowane, imię, ubranka, pokoj itp, nie wytrzymałabym w tej niewiedzy, ale planuję zapytać o płeć dopiero na połówkowych żeby było mniejsze ryzyko błędu. Koleżance w 14 tyg doktor powiedział, że będzie na 200% chłopak, a na połówkowych usłyszeli, że to dziewczynka. Najlepsze jest to, że oni tak chcieli chłopca, że do samego porodu wierzyli w racje tego pierwszego lekarza bo powiedział 200%
Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
Bąbelek1980 dziękuje za info
nigdy o ich nie słyszałam, nawet nie pytałam lekarza czy coś mi na to przepisze, brałam tylko nurofen forte i jakoś dawałam rade
mam nadzieję,że teraz nie będą mnie dopadać
Powodzenia na wizytach dziewczynyja się już nie mogę pierwszej doczekać a do 15-tego jeszcze troche czasu
U mnie dziś ładna pogoda i pewnie to wykorzystamy i pojeździmy roweramina szczęście już lepiej się czuję, tfu tfu żeby nie zapeszyć
Miłego dnia -
Ja też chcę znać płeć a tym bardziej że planujemy w maju lecieć do teściow do Londynu więc obkupie oba dzieciaczki i siebie
Powodzenia na wizytachmy dziś idziemy do moich rodziców wieczorem ojciec ma nas powieść a tz zaczyna znienawidzone przeze mnie dwójki
-
Dziewczyny mam problem...od początku ciąży biorę folik 1. Dziś mi się kończą i trzeba kupić nowe. Na ostatniej wizycie gin mi powiedział, żebym zamiast folik 1 brała mama hda. Nie powiedział jednak jaka dawka. Na opakowaniu piszę aby 2x1 ale przeczytałam też w necie że są to witaminy na 2 trymestr ciąży. Nie wiem co robić
kupić dalej folik 1 do końca I trymestru?
-
Azorczynka wrote:Dziewczyny mam problem...od początku ciąży biorę folik 1. Dziś mi się kończą i trzeba kupić nowe. Na ostatniej wizycie gin mi powiedział, żebym zamiast folik 1 brała mama hda. Nie powiedział jednak jaka dawka. Na opakowaniu piszę aby 2x1 ale przeczytałam też w necie że są to witaminy na 2 trymestr ciąży. Nie wiem co robić
kupić dalej folik 1 do końca I trymestru?
Mi gin kazał brać pregna plus po tym jak skończę folik kończy mi się jutro więc będę brać pregna od jutra. -
Ja w pierwszej ciąży też do końca nie znałam płci. Chciałam ale nie było mi dane. Dziecko odwrócone zawsze, zresztą miałam 3usg tylko i prenatalne w 13 tc. Lekarz zasugerował ok. 30tc córkę, ale zaraz zaznaczył, że mam wziąść dużą tolerancję bo narządów nigdynie widział. Wyprawkę kupiłam w neutralnym kolorze. Zresztą do dziś - 5,5roku nie kupiłam nic różowego.
-
shelby* wrote:Monako wiem co czujesz! Te więzadła bolą jak cholera,do tego te klucia jajników, no ale teraz mniej je czuje bo musze leżeć. Za to czuje macie, takie nieprzyjemne twardnienie/wypychanie, nie wiem jak to nazwać.
-
Maja83 wrote:Bąbelek1980 dziękuje za info
nigdy o ich nie słyszałam, nawet nie pytałam lekarza czy coś mi na to przepisze, brałam tylko nurofen forte i jakoś dawałam rade
mam nadzieję,że teraz nie będą mnie dopadać
Niestety na migreny brałam wszystkie możliwe tabletki przeciwbólowe. Żadne na migreny nie działają. Tryptany mają specjalny skład, fakt, że Ma się po nich swój Matrix, ale nie boli, a w trakcie napadów, człowiek zrobi wszystko, żeby przestało boleć - taki to silny ból.