X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz tak jak ja w szoku i przerazony. Teraz juz musimy dac rade chociaz nie wiem jak sie zmiescimy w 36 m.
    Co do plci to my w 2 ciazy nie wiedzielismy. Super przezycie kazdemu polecam. Teraz tez nie chce wiedziec

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie.

Dziękuję za kciuki :)
    Za chwilę wstaję z łóżeczka i szykuję się na pierwszą wizytę. Trzymam kciuki za pozostałe dzisiejsze wizyty :)

Suri_ lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako wiem co czujesz! Te więzadła bolą jak cholera,do tego te klucia jajników, no ale teraz mniej je czuje bo musze leżeć. Za to czuje macie, takie nieprzyjemne twardnienie/wypychanie, nie wiem jak to nazwać.

74709jcgjiz14w6b.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia84 wrote:
    Maz tak jak ja w szoku i przerazony. Teraz juz musimy dac rade chociaz nie wiem jak sie zmiescimy w 36 m.
    Co do plci to my w 2 ciazy nie wiedzielismy. Super przezycie kazdemu polecam. Teraz tez nie chce wiedziec

Powiem ci tak kiedyś rodziny żyły po 4 osoby w jednym pokoju przyjeżdżali kuzynostwo i wszyscy razem spali a każdy był zadowolony także i wy dacie radę :* a może coś się da wynająć większego ? My będziemy chcieli do czerwca znaleźć większe mieszkanie teraz mieszkamy w kawalerce po babci która nie jest naszą ale wujek nie ma co z nią zrobić więc my sobie opłacany wszystko a on nic od nas nie bierze za wynajem także luksus na dodatek wszystko jest wyremontowane i nowe.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Ja86 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 11 tygodniu :-)

Gratuluje wszystkim serduszek i powodzenia na wizytach :-)

0d1yskjosr8efb7s.png
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,mnie tez chorosko dopadlo..znowu niestety,tydzien temu skonczylam antybiotyk na zapalenie migdalow a teraz gardlo,katar ,kaszel,wszystko mi splywa z nosa do gardla,to powoduje mdlosci jeszcze gorsze jak chce odkaszlnac,albo wymioty,teraz tylko paracetamol kazala mi brac,ale taki musujacy i plukac gardlo przy tym,ale kazala zostac w domu tydzien i sie wylezec,powinnam juz wczesniej przy tych mogdalach,ale zadyma w pracy byla i postanowilam pracowac i sie leczyc..niestety nie za bardzi sie to oplacalo.mnie tez czasem cos tam ciagnie w dole brzucha i pachwinach,spodnie ciasniejsze sie zrobily,ale tak naprawde to schudlam w tym tyg i to 1,5 kg przez wymioty i brak apetytu.sorki marudze tylko,chyba t choroba mnie tak nastraja..pozdrowki i milego weekendu

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, udanych wizyt :)

Co do płci my chcemy wiedzieć koniecznie :) jestem z tych co muszą mieć wszystko zaplanowane, imię, ubranka, pokoj itp, nie wytrzymałabym w tej niewiedzy, ale planuję zapytać o płeć dopiero na połówkowych żeby było mniejsze ryzyko błędu. Koleżance w 14 tyg doktor powiedział, że będzie na 200% chłopak, a na połówkowych usłyszeli, że to dziewczynka. Najlepsze jest to, że oni tak chcieli chłopca, że do samego porodu wierzyli w racje tego pierwszego lekarza bo powiedział 200% :D

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek1980 dziękuje za info :) nigdy o ich nie słyszałam, nawet nie pytałam lekarza czy coś mi na to przepisze, brałam tylko nurofen forte i jakoś dawałam rade :) mam nadzieję,że teraz nie będą mnie dopadać :)

Powodzenia na wizytach dziewczyny :) ja się już nie mogę pierwszej doczekać a do 15-tego jeszcze troche czasu :)

U mnie dziś ładna pogoda i pewnie to wykorzystamy i pojeździmy rowerami :) na szczęście już lepiej się czuję, tfu tfu żeby nie zapeszyć :)
    Miłego dnia :)

• zubii Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę znać płeć a tym bardziej że planujemy w maju lecieć do teściow do Londynu więc obkupie oba dzieciaczki i siebie :D

Powodzenia na wizytach :) my dziś idziemy do moich rodziców wieczorem ojciec ma nas powieść a tz zaczyna znienawidzone przeze mnie dwójki :/

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam problem...od początku ciąży biorę folik 1. Dziś mi się kończą i trzeba kupić nowe. Na ostatniej wizycie gin mi powiedział, żebym zamiast folik 1 brała mama hda. Nie powiedział jednak jaka dawka. Na opakowaniu piszę aby 2x1 ale przeczytałam też w necie że są to witaminy na 2 trymestr ciąży. Nie wiem co robić :( kupić dalej folik 1 do końca I trymestru?

bf6b47d663.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:
    Dziewczyny mam problem...od początku ciąży biorę folik 1. Dziś mi się kończą i trzeba kupić nowe. Na ostatniej wizycie gin mi powiedział, żebym zamiast folik 1 brała mama hda. Nie powiedział jednak jaka dawka. Na opakowaniu piszę aby 2x1 ale przeczytałam też w necie że są to witaminy na 2 trymestr ciąży. Nie wiem co robić :( kupić dalej folik 1 do końca I trymestru?

Mi gin kazał brać pregna plus po tym jak skończę folik kończy mi się jutro więc będę brać pregna od jutra.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka, to tylko witaminy. Moim zdaniem powinnaś przyjmować te które polecił Ci lekarz. Te drugie witaminy zawierają dha i dlatego pisze żeby brać je od 2 trymestru ale bez problemu można brać je już teraz.

zubii lubi tę wiadomość

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Mi też lekarz zalecił pregna plus.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2017, 11:52

zubii lubi tę wiadomość

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży też do końca nie znałam płci. Chciałam ale nie było mi dane. Dziecko odwrócone zawsze, zresztą miałam 3usg tylko i prenatalne w 13 tc. Lekarz zasugerował ok. 30tc córkę, ale zaraz zaznaczył, że mam wziąść dużą tolerancję bo narządów nigdynie widział. Wyprawkę kupiłam w neutralnym kolorze. Zresztą do dziś - 5,5roku nie kupiłam nic różowego.

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też pregna plus, z uwagi na ten drugi dodatkowy kwas foliowy

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję! :* To lecę po MAMA DHA :)

bf6b47d663.png
  • miffy Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka, a nie masz telefonu do lekarza? Może warto dopytać.
    Mi lekarz też polecił Femibion Natal 1 lub Pregna Plus z uwagi na to dodatkowe źródło kwasu foliowego, teraz kupiłam Femibion, a jak się skończy to może kupię Pregna.

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shelby* wrote:
    Monako wiem co czujesz! Te więzadła bolą jak cholera,do tego te klucia jajników, no ale teraz mniej je czuje bo musze leżeć. Za to czuje macie, takie nieprzyjemne twardnienie/wypychanie, nie wiem jak to nazwać.
    shelby ja też do końca nie wiem jak nazwać te bóle- dziś czułam tak jkby kolkę pod prawym żebrem i ćmi mnie w okolicy żołądka i tak właśnie pod żebrami. Do tego jajniki...najważniejsze że nie są to bóle skurczowe i tym się pocieszam :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja83 wrote:
    Bąbelek1980 dziękuje za info :) nigdy o ich nie słyszałam, nawet nie pytałam lekarza czy coś mi na to przepisze, brałam tylko nurofen forte i jakoś dawałam rade :) mam nadzieję,że teraz nie będą mnie dopadać :)

Niestety na migreny brałam wszystkie możliwe tabletki przeciwbólowe. Żadne na migreny nie działają. Tryptany mają specjalny skład, fakt, że Ma się po nich swój Matrix, ale nie boli, a w trakcie napadów, człowiek zrobi wszystko, żeby przestało boleć - taki to silny ból.

f2wl4z17q60magcw.png
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej bujam się z wodnistym katarem i zatkanym nosem :/ w poniedziałek idę do ogólnego, bo mnie już wszystko boli od smarkania. Dziewczyny jaki to jest niesamowity ból jajników przy kichnieciu, jakby miały mi się oderwać! Okropnosc.

f2wl4z17q60magcw.png
‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ