X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • szczesliwa83 Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mdłości ciąg dalszy :-( jest lepiej tylko jak coś jem!
    Do wizyty jeszcze 20 dni!!!!

Na poniedziałek zapisałam się do rodzinnego bo potrzebuję skierowanie do ortopedy, z moim kolanem jest bardzo źle. Zaczęło mnie boleć już ok 3 miesiące temu, myślałam, że samo przejdzie i jak regularnie biegałam to było znośnie ale od momentu gdy wiem o ciąży przestałam biegać i ból jest coraz większy :-( boję się bo nawet prześwietlenia teraz nie zrobię ani nic przeciwbólowego :-(

W przyszłym tygodniu muszę też zrobić wszystkie badania, które zlecił mi lekarz.

h4zp3e3kiv6cvud4.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa83 wrote:
    Witaminy biorę femibion 1 - zaczęłam zaraz jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Lekarz też mi nic nie mówił o witaminach bo chyba stwierdził, że mając już jedno dziecko będę wiedziała, że łykać trzeba ;-)

W I trym nie trzeba łykać witamin a przynajmniej w pierwszej ciąży gin kazał odstawić. Teraz mam brać pregna plus gdyby gin mi o tym nie powiedział to też bym teraz nie brała więc to zależy od gina.

Ile czekalyscie na wyniki głosowania, HIV, wr itd.. wczoraj byłam na badaniach i teraz się zastanawiam czy jak jutro pójdę to już wszystkie będą ?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 11:36

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjadłam właśnie brokuły...surowe bo w takiej postaci uwielbiam i wszystko zwymiotowałam:( masakra.

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• Princesska Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZUBII Zadzwon tam gdzie robiłaś i moze spytaj :) ja robiłam prywatnie to na następny dzien były. :)

zubii lubi tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    zjadłam właśnie brokuły...surowe bo w takiej postaci uwielbiam i wszystko zwymiotowałam:( masakra.
    Współczuje :( wymiotowanie to najgorsza rzecz na świecie. Mnie poki co wymioty omijają.

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • verka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespokojna M wrote:
    Dzięki dziewczyny od razu mi lepiej. Przy USG było widać ewidentne, że jest po prawej, poza tym maluch troche się chował i lekarz docisnął brzuch przy prawym jajniku żeby było lepiej widać :) a w ogóle to myślicie że można czuć już ruchy? Leżę sobie ostatnio i czuje, że coś tam się dzieje. Odsłoniłam bluzkę a tam właśnie po prawej stronie wyskoczyła taka " gulka" i zaczęła się przemieszać... Mąż nie chciał wierzyć dopóki sam nie zobaczyl
    To niemozliwe, zeby na tym etapie czuc ruchy a co dopiero widziec ;)

Kasia02, różowo lubią tę wiadomość

• zubii Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    ZUBII Zadzwon tam gdzie robiłaś i moze spytaj :) ja robiłam prywatnie to na następny dzien były. :)

Jutro podejdę bo mam rzut beretem i wezmę to co jest. Niby w pierwszej ciąży czekałam 2 dniu tak wynika z daty na tych badaniach ale chyba później je odbieralam.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Niespokojna M Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wręcz kazał odstawić wit, które brałam. ( k2mk7, omega3) i zalecił tylko kwas foliowy i że reszta w późniejszym etapie będzie do łykania. Ja badania krwi robiłam dzisiaj o 8 w Diagnostyce i mają być dzisiaj po 17, tylko grupa krwi osobiście do odbioru w czwartek. A sprawdzałam przed chwilą, to wyniki wątroby juz są

zubii lubi tę wiadomość

• Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa83 wrote:
    Super, że wizyta udana a co do wypoczywania to nigdy nie zaszkodzi. Mamy podobny termin - ja na 25 września :-)

Nie zaszkodzi☺tylko przy corce prawie poltora rocznej to nie takie proste

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespokojna to raczej jelita plataja ci figle ☺jaw pierwsej ciazy ruchy poczulam ok 18tygodnia.

zubii, buka03 lubią tę wiadomość

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Ja86 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robilam ogólne badanie moczu teraz na wizyte 21 zrobie posiew, w wyniku wyszly mi bardzo liczne bakterie. Od paru dni jem zurawine i pije duzo wody zobaczymy co to za gadzina sie przyplatala

0d1yskjosr8efb7s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę Femibion na zalecenie lekarza.

zubii lubi tę wiadomość

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej przyszłe mamusie, pochwalę Wam się moim nowym zakupem- właśnie przed chwilą przyszła poduszka. Jestem w niej zakochana i chyba zaraz idę spać :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8c581c4e12b5.jpg

szczesliwa83, zubii, nowamamusia lubią tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Hej przyszłe mamusie, pochwalę Wam się moim nowym zakupem- właśnie przed chwilą przyszła poduszka. Jestem w niej zakochana i chyba zaraz idę spać :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8c581c4e12b5.jpg
    Ale śliczna! Też mam taką ale zielona w białe groszki. Tylko ze mi dali w gratis poduszkę do karmienia a nie koteła buuuuu... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 13:18

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi ale się uśmiałam z tym kotełkiem :) Mi dali ochraniacze na łapki- które bardzo mnie rozczuliły...szkoda tylko że jedna para bo ja w dwupaku...

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Bacardi ale się uśmiałam z tym kotełkiem :) Mi dali ochraniacze na łapki- które bardzo mnie rozczuliły...szkoda tylko że jedna para bo ja w dwupaku...
    Hehe musisz reklamacje złożyć!
    Swoją drogą ciekawe kto częściej będzie na niej spał, Ty czy kotełek :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 13:31

MoNaKo lubi tę wiadomość

• Zorganizowana:) Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam i się przypominam, mnie też dopadły dzisiaj wymioty;( ale takie uroki ciąży;) zawsze dostaje zdjęcie USG byłam na dwóch wizytach do tej pory. Następną wizytę ma dopiero 23 lutego i oczywiście już się zastanawiam czy wszystko będzie okej...ale to chyba normalne w naszym stanie..

Jeżeli chodzi o prenatalne to koleżanka poleciła mi poradnie lekarską gdzie robią prenatalne podobno najlepsi lekarze w Małopolsce! Zobaczymy, moja lekarka wspomniała na ostatniej wizycie o prenatalnych, ale powiedziała że to omówimy na kolejnej wizycie. Tylko jak zadzwoniłam do tej poradni pod koniec stycznia to mam wizytę (pierwszy wolny tam termin)na 11 marca to będzie już 13ti 2d. także ostatni dzwonek...

3jgxtqywnbdr5lmk.png

5889a860211f8.png
  • szczesliwa83 Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lenka wrote:
    Nie zaszkodzi☺tylko przy corce prawie poltora rocznej to nie takie proste
    a no tak nie dojrzałam, że masz malutką córeczkę - cóż mój syn ma 2 lata i 7 miesięcy i też spokojnie nie mogę sobie poleżakować przy nim ;-)

h4zp3e3kiv6cvud4.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie czas sie pożegnac. Wczoraj zaczeły sie plamienia a u gina naw wizycie tylko pecherzyk wiec skierowanie na bete. Dzis odbieram bete ale po masakrycznej nocy z samymi skurczami i juz krwawieniem wiem co to oznacza.
    Życze was spokojnych miesiecy zakonczonych porodem w terminie

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę pogrzebalam i znalazłam lekarza u siebie w mieście który robi usg genetyczne i ma certyfikat. Nie wiem tylko jak u niego z testem pappa ale współpracuje z Invicta Gdańsk wiec pewnie nie będzie problemu. Także mam zmianę prenataLynch na 23 lutego. To nawet dobrze bo będzie wtedy 11t4d to już maluszek na pewno będzie miał te wymagane 4,5cm

Dreamy jak znajdziesz chwilkę to zmień mi termin. Dziękuję :*

smeg lubi tę wiadomość

‹‹ 316 317 318 319 320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ