X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko wrote:
    Dla rozluźnienia atmosfery pochwalę się, że mój Bejbuś ma już 2,97 cm, czyli urósł idealnie od ostatniej wizyty, pani doktor powiedziała, że ma silne serducho i dała nam posłuchać. Jest bardzo dobrze umiejscowiony. Troszkę nam pomachał, widzieliśmy mózg, mam 15 zdjęć w tym kilka w 3d które są niesamowite! Także radość pełną gębą, banan nie schodzi mi z twarzy :D pozostałym dziś wizytującym gratuluję równie pozytywnych wieści :)
    Wspaniałe wieści!myślę że teraz już obie możemy spokojnie cieszyć się ciąża, bez ciągłego strachu :*

• zubii Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły nam wczoraj książki mysia Marysia jest starsza siostra polecam świetna książka dla mniejszych dzieci i żałuję że nie kupiłam miffy i kroliczatko.

A czy możecie polecić jakieś fajne książki o rodzenstwie dla rodziców ?

Magda_lenka, buka03 lubią tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • massa Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Hahaha dokładnie 23.09.2017 rok to moj termin porodu (chociaż na pierwszej stronie mam wstępny termin 27.09) więc kto tu nie myśli? ☺ Tak pamiętam ten wątek jadowitych zmij. Niestety nie zawsze wątki wspierają się i doradzają. Dziękuję za dziewczyny które stanęły za mną nie mam zamiaru opuszczać wątku. A ludzi złośliwych, pozbawionych kultury i empatii będę ignorować. Chcę tylko dodać ze mam już dziecko i jest to najlepsza rzecz jaka może kogoś spotkać. Dlatego nie oceniajmy kto może tego doświadczyć a kto nie . I gratuluję wam wszystkim bo uczucie kiedy ma się już dziecko na rękach jest nie do opisania ☺ Mamy które mają już w domu dzieci na pewno przyznają mi rację: )

Masz ogromne pokłady empatii, zwłaszcza dla swojej szwagierki.

Co do snów- mam to samo. Co noc mi się coś śni, sny są bardzo czytelne i prawdopodobne.

zubii, Princesska lubią tę wiadomość

w4sqskjorh0yfkun.png
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie ze snami żadna rewelacja, a wiele się o ciążowych snach mówi...

zubii, skąd jesteś?

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • zubii Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:
    A u mnie ze snami żadna rewelacja, a wiele się o ciążowych snach mówi...

zubii, skąd jesteś?
    Woj. Opolskie 40 km od Opola

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie śnieg tak nie dopisał. Trochę napadało, ale widziałam jak w mieście ludzie ciągnęli sanki po czarnych chodnikach xD

08.09.2017 - Staś <3

• Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 wrote:
    Wspaniałe wieści!myślę że teraz już obie możemy spokojnie cieszyć się ciąża, bez ciągłego strachu :*

Ooo tak, już się nie mogę doczekać zakupowego szału i myślę jak w fajny sposób powiedzieć rodzicom.
    Co do płci nie mam kompletnie żadnego przeczucia, nic, zero. Umówiliśmy się na sprawdzenie płci na 01.04, ciekawe czy do tego czasu intuicja mi coś podpowie.
    A sny mam prawie codziennie, tak jak u was są mega realne, czasami się budzę z poczuciem, że wogóle nie spałam bo coś tam robiłam we śnie.

zubii, Maja83 lubią tę wiadomość

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • zubii Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:
    U mnie śnieg tak nie dopisał. Trochę napadało, ale widziałam jak w mieście ludzie ciągnęli sanki po czarnych chodnikach xD

U nas tak samo a za miastem w lesie pełno śniegu. Nawet tz się śmiał żejedziemy na próżno a tu w takim szoku że tyle śniegu hehe.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj powiedzieliśmy moim rodzicom. Ale nie wiedzą, że będą aż 3 wnuki. Po prostu przyjęli, że to normalna pojedyncza ciaza :D

zubii, Kinga13, Maja83 lubią tę wiadomość

f5b59272af.png
  • Ja86 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VIOLA999 halo jestes?
    Dawno nie pisalas, odezwij sie

Viola999 lubi tę wiadomość

0d1yskjosr8efb7s.png
  • Zorganizowana:) Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    A ja dopiero kolejne usg na początku marca mam i nie moge sie juz doczekać. Chce wiedzieć co sie tam w srodku dzieje :P

ja mam swoje pod koniec lutego i też już się nie mogę doczekać poprzednie miałam w 7 tygodniu teraz to już będzie 12tc wiec dużo się zmieni!!:)mam nadzieje ze wszystko w porządku!

Princesska lubi tę wiadomość

3jgxtqywnbdr5lmk.png

5889a860211f8.png
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy wrote:
    My dzisiaj powiedzieliśmy moim rodzicom. Ale nie wiedzą, że będą aż 3 wnuki. Po prostu przyjęli, że to normalna pojedyncza ciaza :D

Gratulacje :) zawsze marzyłam o mnogiej ciąży, moja teściowa nadal łudzi się, że za parę tygodni jednak znajdzie się ich tam więcej.

Kimmy lubi tę wiadomość

08.09.2017 - Staś <3

• Princesska Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorganizowana:) wrote:
    ja mam swoje pod koniec lutego i też już się nie mogę doczekać poprzednie miałam w 7 tygodniu teraz to już będzie 12tc wiec dużo się zmieni!!:)mam nadzieje ze wszystko w porządku!
    Napewno wszystko obędzie w porządku :) tez jestem ciekawa o ile dzidzius urośnie i jak sie zmieni. Wtedy bede w 10 tc. Pierwszy raz zobacze rączki i nóżki :) bo na pierwszym usg widziałam 7 milimetrową plamkę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 19:07

Zorganizowana:) lubi tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy no to niezłą będą mieli niespodziankę :) ciekawa jestem ich min :) ja w środę idę na pierwszą wizytę i jak wszystko będzie dobrze to też powoli zaczniemy się chwalić :)

To był dobry pomysł z tym ciastem marchewkowym :) siadł ja nie wiem co :) i już prawie nic nie ma :)

Kimmy lubi tę wiadomość

• Zorganizowana:) Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Napewno wszystko obędzie w porządku :) tez jestem ciekawa o ile dzidzius urośnie i jak sie zmieni. Wtedy bede w 10 tc. Pierwszy raz zobacze rączki i nóżki :) bo na pierwszym usg widziałam 7 milimetrową plamkę :P

właśnie moja dzidzia też była wtedy plamką, jak się Pani doktor wyraziła "maleństwo jeszcze" a w 12 tc to już mały człowieczek!!!:) trzeba odliczać:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 19:19

Princesska lubi tę wiadomość

3jgxtqywnbdr5lmk.png

5889a860211f8.png
  • Viola999 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kochane goraco macie... a co tam dawac dawac wydrzemy sie I przejdzie.
    Ja86 kochana juz sie chwale :) jestem u dzikiego od poniedzialku I tez jestem zadowolona wizyte kolejna mam 27.02 ,takze uwazaj bo spotkam y sie jeszcze w kolejce h e he
    Mdlosci lekko przeszly ale zazwyczaj uaktywniaja sie po poludniu.. I jak przychodzi 20 godz zasypiam na siedzaco.... zero sily tez tak macie ?

Maja83, Ja86, nowamamusia lubią tę wiadomość

• Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika1357 wrote:
    Po prostu nie rozumiem niektorych osob. Jestem na kilku innych forach i jest normalnie. A tu mam wrazenie, ze niektore osoby z forum to sa 14 letnie dziewczynki. Dziekuje za czytanie takich wypowiedzi.
    Monika, daj spokój, nigdzie nie idź. :D
    Na "moim" forum branżowym, na którym się jeszcze się nie będę chwalić ciążą (bo nie jestem tam anonimowa, z wieloma użytkownikami znam się osobiście) jest taki fajny przycisk przy każdym użytkowniku "IGNORUJ". Wciskasz i nie widzisz od tej pory wypowiedzi tej osoby. Jestem tam już kupę lat i jeszcze nie zdarzyło mi się go użyć, ale tu aż mi przeszło przez myśl, że by się przydał.

• Maja83 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola999 u mnie też tak jakby mdłości przechodziły, z rana czuję się dość dobrze ale po południu i wieczorem odczuwam je najbardziej, zmęczona jestem ale mdłościami i ciągłym bieganiem na wc i jak się położę by oglądać tv to mi się przyśnie :) ciekawa jestem czy zupełnie ustaną te mdłości czy będę jeszcze męczyć dłużej :)

• natty85 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystko ok. Maluch ma 1.5 cm .
    TP wyznaczony na 23.09 :)

zubii, Maja83, MrsKiss, Gdziejestmieszko, Cameline, Leonore, justa., Diddlina, mkl, falka, Ja86, Kasia02, Dreamy, Kesjaa, Saori, nowamamusia lubią tę wiadomość

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 super wiadomość :)

Kochane chciałam zapytać czy widać mój suwaczek? :)

natty85 lubi tę wiadomość

‹‹ 344 345 346 347 348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ