Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyGdziejestmieszko wrote:Dla rozluźnienia atmosfery pochwalę się, że mój Bejbuś ma już 2,97 cm, czyli urósł idealnie od ostatniej wizyty, pani doktor powiedziała, że ma silne serducho i dała nam posłuchać. Jest bardzo dobrze umiejscowiony. Troszkę nam pomachał, widzieliśmy mózg, mam 15 zdjęć w tym kilka w 3d które są niesamowite! Także radość pełną gębą, banan nie schodzi mi z twarzy
pozostałym dziś wizytującym gratuluję równie pozytywnych wieści
-
Przyszły nam wczoraj książki mysia Marysia jest starsza siostra polecam świetna książka dla mniejszych dzieci i żałuję że nie kupiłam miffy i kroliczatko.
A czy możecie polecić jakieś fajne książki o rodzenstwie dla rodziców ?Magda_lenka, buka03 lubią tę wiadomość
-
aleksandrazz wrote:Hahaha dokładnie 23.09.2017 rok to moj termin porodu (chociaż na pierwszej stronie mam wstępny termin 27.09) więc kto tu nie myśli? ☺ Tak pamiętam ten wątek jadowitych zmij. Niestety nie zawsze wątki wspierają się i doradzają. Dziękuję za dziewczyny które stanęły za mną nie mam zamiaru opuszczać wątku. A ludzi złośliwych, pozbawionych kultury i empatii będę ignorować. Chcę tylko dodać ze mam już dziecko i jest to najlepsza rzecz jaka może kogoś spotkać. Dlatego nie oceniajmy kto może tego doświadczyć a kto nie . I gratuluję wam wszystkim bo uczucie kiedy ma się już dziecko na rękach jest nie do opisania ☺ Mamy które mają już w domu dzieci na pewno przyznają mi rację: )
Masz ogromne pokłady empatii, zwłaszcza dla swojej szwagierki.
Co do snów- mam to samo. Co noc mi się coś śni, sny są bardzo czytelne i prawdopodobne.zubii, Princesska lubią tę wiadomość
-
U mnie śnieg tak nie dopisał. Trochę napadało, ale widziałam jak w mieście ludzie ciągnęli sanki po czarnych chodnikach xD08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Bacardi90 wrote:Wspaniałe wieści!myślę że teraz już obie możemy spokojnie cieszyć się ciąża, bez ciągłego strachu :*
Ooo tak, już się nie mogę doczekać zakupowego szału i myślę jak w fajny sposób powiedzieć rodzicom.
Co do płci nie mam kompletnie żadnego przeczucia, nic, zero. Umówiliśmy się na sprawdzenie płci na 01.04, ciekawe czy do tego czasu intuicja mi coś podpowie.
A sny mam prawie codziennie, tak jak u was są mega realne, czasami się budzę z poczuciem, że wogóle nie spałam bo coś tam robiłam we śnie.zubii, Maja83 lubią tę wiadomość
Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
Kinga13 wrote:U mnie śnieg tak nie dopisał. Trochę napadało, ale widziałam jak w mieście ludzie ciągnęli sanki po czarnych chodnikach xD
U nas tak samo a za miastem w lesie pełno śniegu. Nawet tz się śmiał żejedziemy na próżno a tu w takim szoku że tyle śniegu hehe. -
Princesska wrote:A ja dopiero kolejne usg na początku marca mam i nie moge sie juz doczekać. Chce wiedzieć co sie tam w srodku dzieje
ja mam swoje pod koniec lutego i też już się nie mogę doczekać poprzednie miałam w 7 tygodniu teraz to już będzie 12tc wiec dużo się zmieni!!:)mam nadzieje ze wszystko w porządku!Princesska lubi tę wiadomość
-
Kimmy wrote:My dzisiaj powiedzieliśmy moim rodzicom. Ale nie wiedzą, że będą aż 3 wnuki. Po prostu przyjęli, że to normalna pojedyncza ciaza
Gratulacjezawsze marzyłam o mnogiej ciąży, moja teściowa nadal łudzi się, że za parę tygodni jednak znajdzie się ich tam więcej.
Kimmy lubi tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Zorganizowana:) wrote:ja mam swoje pod koniec lutego i też już się nie mogę doczekać poprzednie miałam w 7 tygodniu teraz to już będzie 12tc wiec dużo się zmieni!!:)mam nadzieje ze wszystko w porządku!
tez jestem ciekawa o ile dzidzius urośnie i jak sie zmieni. Wtedy bede w 10 tc. Pierwszy raz zobacze rączki i nóżki
bo na pierwszym usg widziałam 7 milimetrową plamkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 19:07
Zorganizowana:) lubi tę wiadomość
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
Kimmy no to niezłą będą mieli niespodziankę
ciekawa jestem ich min
ja w środę idę na pierwszą wizytę i jak wszystko będzie dobrze to też powoli zaczniemy się chwalić
To był dobry pomysł z tym ciastem marchewkowymsiadł ja nie wiem co
i już prawie nic nie ma
Kimmy lubi tę wiadomość
-
Princesska wrote:Napewno wszystko obędzie w porządku
tez jestem ciekawa o ile dzidzius urośnie i jak sie zmieni. Wtedy bede w 10 tc. Pierwszy raz zobacze rączki i nóżki
bo na pierwszym usg widziałam 7 milimetrową plamkę
właśnie moja dzidzia też była wtedy plamką, jak się Pani doktor wyraziła "maleństwo jeszcze" a w 12 tc to już mały człowieczek!!!trzeba odliczać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 19:19
Princesska lubi tę wiadomość
-
O kochane goraco macie... a co tam dawac dawac wydrzemy sie I przejdzie.
Ja86 kochana juz sie chwalejestem u dzikiego od poniedzialku I tez jestem zadowolona wizyte kolejna mam 27.02 ,takze uwazaj bo spotkam y sie jeszcze w kolejce h e he
Mdlosci lekko przeszly ale zazwyczaj uaktywniaja sie po poludniu.. I jak przychodzi 20 godz zasypiam na siedzaco.... zero sily tez tak macie ?Maja83, Ja86, nowamamusia lubią tę wiadomość
-
Monika1357 wrote:Po prostu nie rozumiem niektorych osob. Jestem na kilku innych forach i jest normalnie. A tu mam wrazenie, ze niektore osoby z forum to sa 14 letnie dziewczynki. Dziekuje za czytanie takich wypowiedzi.
Na "moim" forum branżowym, na którym się jeszcze się nie będę chwalić ciążą (bo nie jestem tam anonimowa, z wieloma użytkownikami znam się osobiście) jest taki fajny przycisk przy każdym użytkowniku "IGNORUJ". Wciskasz i nie widzisz od tej pory wypowiedzi tej osoby. Jestem tam już kupę lat i jeszcze nie zdarzyło mi się go użyć, ale tu aż mi przeszło przez myśl, że by się przydał.
-
Viola999 u mnie też tak jakby mdłości przechodziły, z rana czuję się dość dobrze ale po południu i wieczorem odczuwam je najbardziej, zmęczona jestem ale mdłościami i ciągłym bieganiem na wc i jak się położę by oglądać tv to mi się przyśnie
ciekawa jestem czy zupełnie ustaną te mdłości czy będę jeszcze męczyć dłużej
-
U mnie wszystko ok. Maluch ma 1.5 cm .
TP wyznaczony na 23.09zubii, Maja83, MrsKiss, Gdziejestmieszko, Cameline, Leonore, justa., Diddlina, mkl, falka, Ja86, Kasia02, Dreamy, Kesjaa, Saori, nowamamusia lubią tę wiadomość
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤