X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy plec poznalam w 17czy 18tyg. Nastawialam sie na chlopca i to jakos tak bardzo, ze jak mi lekarz powiwdziala, ze bedzie dziewczynka to nie moglam uwierzyc.a teraz z kolei mam przeczucie, ze bedzie dziewuszka☺

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Suri_ Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika1357 wrote:
    Zycze Wam sczesliwych i spokojnych ciaz oraz lekkiego porodu (chociaz to tez oczywista oczywistosc i nie wiem czy moge o tym pisac).
    Jednoczesnie sie zegnam z Wami bo nie moge tego czytac wiec rezygnuje z tego forum.
    Powodzenia dziewczyny
    Ee Monika nie znikam nam :* po prostu ignoruj pewne posty

MRr5p1.png
    xxGcp2.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika1357 wrote:
    Zycze Wam sczesliwych i spokojnych ciaz oraz lekkiego porodu (chociaz to tez oczywista oczywistosc i nie wiem czy moge o tym pisac).
    Jednoczesnie sie zegnam z Wami bo nie moge tego czytac wiec rezygnuje z tego forum.
    Powodzenia dziewczyny
    Kochana spokojnie. Nie uciekaj nam. Dzisiaj chyba jakiś nerwowy dzień

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Witajcie kochane ja melduje się po wizycie bombelek czuje się dobrze mamy <3 pika 141 na minute według badania wszystko idealnie kolejna wizyta za 4 tygodnie a i według o USG groszek jest o prawie tydzień młodsze czyli 6t6d :-)
    Gratuluję :*

0202oliwcia lubi tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:
    Ja na USG byłam w niedzielę, zaraz po nartach - maluch już ponad 2cm :) przed wyjazdem też byłam i różnica przez 1,5 tygodnia przeogromna! Przed feriami to jeszcze taka jakby krewetka czy niewiadomo co, a po powrocie mały ludzik - główka, rączki, nóżki, wszystko na miejscu. Niesamowite <3
    No to pięknie rośnie maluszek :) jak było na wyjeździe?

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • massa Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika1357 wrote:
    Nie no masakra jakas. Nie da sie juz Was czytac. Jak mozesz kogos wyganiac z forum?

Po co w takim razie są tematy na forum?

Ja tu wchodzę(i tylko tutaj) żeby poczytać wpisy ludzi w takiej samej sytuacji jak moja. Jak ktoś chce sobie podyskutować po prostu, to może to robić w setce innych tematów stworzonych do tego.

w4sqskjorh0yfkun.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri_ wrote:
    Ee Monika nie znikam nam :* po prostu ignoruj pewne posty

Po prostu nie rozumiem niektorych osob. Jestem na kilku innych forach i jest normalnie. A tu mam wrazenie, ze niektore osoby z forum to sa 14 letnie dziewczynki. Dziekuje za czytanie takich wypowiedzi.
    TO FORUM JEST PO TE ZEBY SIE WDPIERAC BO MAMY WSPOLNY CEL, A NIE WYRZUCAC SIE I PONIZAC.

Maja83 lubi tę wiadomość

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla rozluźnienia atmosfery pochwalę się, że mój Bejbuś ma już 2,97 cm, czyli urósł idealnie od ostatniej wizyty, pani doktor powiedziała, że ma silne serducho i dała nam posłuchać. Jest bardzo dobrze umiejscowiony. Troszkę nam pomachał, widzieliśmy mózg, mam 15 zdjęć w tym kilka w 3d które są niesamowite! Także radość pełną gębą, banan nie schodzi mi z twarzy :D pozostałym dziś wizytującym gratuluję równie pozytywnych wieści :)

Dreamy, zubii, Monika1357, Maja83, Bąbelek1980, Bacardi90, Ja86, MrsKiss, Lunka, Aguuuś, Cameline, Leonore, Kesjaa, nowamamusia lubią tę wiadomość

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko super wiadomość :)

Ja będę chciała też któreś usg 3d albo 4 d

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    massa wrote:
    Po co w takim razie są tematy na forum?

Ja tu wchodzę(i tylko tutaj) żeby poczytać wpisy ludzi w takiej samej sytuacji jak moja. Jak ktoś chce sobie podyskutować po prostu, to może to robić w setce innych tematów stworzonych do tego.
    Tak ale chyba zgodzisz się, że powinny panować też jakieś granice w wypowiadaniu się? Bo wywalanie kogoś z forum według mnie jest przekroczeniem wszelkich granic.

Kasia02 lubi tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha dokładnie 23.09.2017 rok to moj termin porodu (chociaż na pierwszej stronie mam wstępny termin 27.09) więc kto tu nie myśli? ☺ Tak pamiętam ten wątek jadowitych zmij. Niestety nie zawsze wątki wspierają się i doradzają. Dziękuję za dziewczyny które stanęły za mną nie mam zamiaru opuszczać wątku. A ludzi złośliwych, pozbawionych kultury i empatii będę ignorować. Chcę tylko dodać ze mam już dziecko i jest to najlepsza rzecz jaka może kogoś spotkać. Dlatego nie oceniajmy kto może tego doświadczyć a kto nie . I gratuluję wam wszystkim bo uczucie kiedy ma się już dziecko na rękach jest nie do opisania ☺ Mamy które mają już w domu dzieci na pewno przyznają mi rację: )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 18:05

nowamamusia, Monika1357, Karolka12345, Kasia02 lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko wow super :) bardzo się cieszę :) na pewno po takiej informacji buzie same się cieszą :) fajnie,że masz tyle zdjęć, pamiątka wspaniała :)

• zubii Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko wrote:
    Dla rozluźnienia atmosfery pochwalę się, że mój Bejbuś ma już 2,97 cm, czyli urósł idealnie od ostatniej wizyty, pani doktor powiedziała, że ma silne serducho i dała nam posłuchać. Jest bardzo dobrze umiejscowiony. Troszkę nam pomachał, widzieliśmy mózg, mam 15 zdjęć w tym kilka w 3d które są niesamowite! Także radość pełną gębą, banan nie schodzi mi z twarzy :D pozostałym dziś wizytującym gratuluję równie pozytywnych wieści :)

Ojej jak fajnie :) ja mam wizytę we wtorek i będę dzień dalej niż dzisiaj ty ciekawe jaki mój ludzik będzie duży :) tym razem poproszę o 2 zdjęcia jedno dla nas na pamiątkę a drugie dla corci :) i w końcu cykne sobie pierwsza forke.

A tak w ogóle to udało mi się kupić za grosze fajne tło do zdjęć będzie idealne na pierwszą sesję noworodkowa :) a tym czasem do robienia innych zdjęć rzeczy :)

Czy wy też macie codziennie jakieś sny ? Od dwóch dni śni mi się że jeżdżę na rowerze w lecie czuję się niesamowicie w tym śnie jest strasznie realistyczny. W tamtym roku kupiliśmy rowery fotelik dla córki było super szkoda, że w tym roku nie będę na nim jeździć.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    No to pięknie rośnie maluszek :) jak było na wyjeździe?

Cudownie! Pogoda może nie typowo włoska, tylko jeden dzień pełnego słońca, 3 dni tak padało, że jazda w pełnym puchu, ale ja często wyjeżdżam poza trasy, więc w ciąży, gdzie musiałam trzymać się wyznaczonych szlaków to dla mnie super frajda ;) Bywało, że temperatura bliska zeru, więc nawet bez słoneczka było komfortowo. Jeździłam oczywiście mniej, jeden dzień odpuściłam całkowicie, ale i tak jestem zadowolona. Nie braliśmy aparatu, ale mieliśmy kamerkę, więc maluch ma pamiątkę po tym, jak z mamą w brzuchu się jeździło.

W przyszłym roku narty nie dojdą do skutku, ale już następny sezon na bank, będziemy najwyżej jeździć z mężem na zmianę, a dziecko chociaż zobaczy co to śnieg i pojeździ na sankach, bo u nas zimy już nie takie jak za naszego dzieciństwa :( w tym roku niby trochę śniegu, ale odczuwalna temperatura okropna, a w górach ciężko trafić z terminem.. W zeszłym roku pojechaliśmy na Boże Narodzenie na narty na weekend ze znajomymi to śniegu nie było, a karnety wykorzystaliśmy na Wielkanoc...

zubii, nowamamusia lubią tę wiadomość

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja broń Boże żadnej wrześniowej mamusi nie wyrzucam z forum :D

Zubii gdzie takie tło kupiłaś? Na internecie gdzieś? Czy w sklepie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 17:57

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:
    Cudownie! Pogoda może nie typowo włoska, tylko jeden dzień pełnego słońca, 3 dni tak padało, że jazda w pełnym puchu, ale ja często wyjeżdżam poza trasy, więc w ciąży, gdzie musiałam trzymać się wyznaczonych szlaków to dla mnie super frajda ;) Bywało, że temperatura bliska zeru, więc nawet bez słoneczka było komfortowo. Jeździłam oczywiście mniej, jeden dzień odpuściłam całkowicie, ale i tak jestem zadowolona. Nie braliśmy aparatu, ale mieliśmy kamerkę, więc maluch ma pamiątkę po tym, jak z mamą w brzuchu się jeździło.

W przyszłym roku narty nie dojdą do skutku, ale już następny sezon na bank, będziemy najwyżej jeździć z mężem na zmianę, a dziecko chociaż zobaczy co to śnieg i pojeździ na sankach, bo u nas zimy już nie takie jak za naszego dzieciństwa :( w tym roku niby trochę śniegu, ale odczuwalna temperatura okropna, a w górach ciężko trafić z terminem.. W zeszłym roku pojechaliśmy na Boże Narodzenie na narty na weekend ze znajomymi to śniegu nie było, a karnety wykorzystaliśmy na Wielkanoc...

U nas w mieście ze śniegiem było kiepsko ale pojechaliśmy do lasu i tam było go sporo bo prawie do kolan. U nas jest trasa do nart biegowych więc na sankach można śmiało jeździć i zjeżdżać córka tak średnio się podobało więc mama skorzystała ^^ w tamtym roku nie chciała do domu wracać a w tym foch na sanki...

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę wyjazdu. My dopiero wyjedziemy gdzieś w połowie maja po ślubie. Na razie nie mamy możliwości.

zubii lubi tę wiadomość

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia wrote:
    Ja broń Boże żadnej wrześniowej mamusi nie wyrzucam z forum :D

Zubii gdzie takie tło kupiłaś? Na internecie gdzieś? Czy w sklepie?

Na allegro dziewczyna wystawiła za 10 zł licytacja ktoś mnie chciał w ostatniej chwili przelicytowac ale się nie udało i zapłaciłam 15 zł plus przesyłka więc prawie jak za free :)

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii oj ja mam też takie różne sny,że się czasem zastanawiam czy to prawdziwe było czy nie :) czasem śnią mi się koszmary,że budzę się w nocy kilka razy a czasem takie realistyczne :) a sny mam różnego rodzaju :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 18:02

zubii lubi tę wiadomość

• Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero teraz jak już zobaczyłam takiego małego człowieczka z rączkami i nóżkami ta ciąża zrobiła się realna i wszystkie złe myśli poszły precz :) po weekendzie będę ścigać szpital o wyznaczenie terminu usg genetycznego bo już chcę mieć do czego odliczać :)

zubii, Maja83, Kimmy, Leonore, justa., Dreamy, Saori, nowamamusia lubią tę wiadomość

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
‹‹ 343 344 345 346 347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ