Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Owszem miałam bo moja mama pracuje z takimi kobietami. I nie udaje matki Teresy po prostu nie smialabym się takiej osoby zwłaszcza w ciąży. Może bym i zatrudniła bo nieraz takie dziewczyny lepiej sobie radzą niż "zdrowy" człowiek. I nie komentuje tego więcej , przypominam że moja szwagierka non stop chodzi teraz po lekarzach ze swoim dzieckiem . Ja po prostu wierzę że trzeba uważać na to co się mówi. A Twojemu dziecku życzę żeby nie urodziło się upośledzone, żeby później w w dorosłym życiu nikt mu nie wytykal ze nie powinno mieć dzieci bo nie będzie się nim zajmował tak jak powinien.
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Dziewczyny, ktore krwawily i nie znalezli u nich przyczyny to powiem Wam, ze ja w pierwszej ciazy tak mialam w 14 tc i pozniej juz byl spokoj. Takze nie martwie sie tym, czasami nasz organizm dostarcza nam niepotrzebnego stresu.Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
aleksandrazz wrote:Owszem miałam bo moja mama pracuje z takimi kobietami. I nie udaje matki Teresy po prostu nie smialabym się takiej osoby zwłaszcza w ciąży. Może bym i zatrudniła bo nieraz takie dziewczyny lepiej sobie radzą niż "zdrowy" człowiek. I nie komentuje tego więcej , przypominam że moja szwagierka non stop chodzi teraz po lekarzach ze swoim dzieckiem . Ja po prostu wierzę że trzeba uważać na to co się mówi. A Twojemu dziecku życzę żeby nie urodziło się upośledzone, żeby później w w dorosłym życiu nikt mu nie wytykal ze nie powinno mieć dzieci bo nie będzie się nim zajmował tak jak powinien.
Właśnie pokazałaś jaki z ciebie 'dobry człowiek'.
Twoja szwagierka powiedziała prawdę, tylko w bardzo nieodpowiedni sposób. A ty ją winisz za chorobę dziecka. "Ha, ha, pokarało"? - brak mi słów na to co wypisujesz kobieto. Żadne słowa matki nie są przyczyną choroby dziecka.Co za średniowieczne poglądy! i jaka hipokryzja..
Trzeba uważać na to co się mówi, to jak już się coś myśli, a się nie powie na głos, to jest w porządku?
Co ty robisz w ogóle na tym forum?
Princesska lubi tę wiadomość
-
zubii wrote:Życie nie składa się tylko z przyjemności
Princesska
racjaale forum o ciąży nie jest miejscem na wylewanie swoich poglądów
wszystkie jesteśmy tu w tym pięknym stanie i czasem powinniśmy się ugryźć w język
czytając wasze posty smutno mi się robi na sercu,że jesteśmy w stanie sobie tak dogryzać...
Kasia02 lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj to nie wiadomo czy sie wypowiadac na forum bo zaraz ktos ma do kogos jakies pretensje. Chyba lepiej przemilczec dzisiejsze wpisy.
Maja83 lubi tę wiadomość
Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Maja83 wrote:racja
ale forum o ciąży nie jest miejscem na wylewanie swoich poglądów
wszystkie jesteśmy tu w tym pięknym stanie i czasem powinniśmy się ugryźć w język
czytając wasze posty smutno mi się robi na sercu,że jesteśmy w stanie sobie tak dogryzać...
Maja83 lubi tę wiadomość
Danielek 03.05.2015r.
Nie mówię że ją pokrało Ale mysle że jakiś zwiazek ma ,bo to jest typ osoby który non stop nasmiewa się z ludzi. A Ty co tu robisz? Możesz tu być bo nie jesteś upośledzona? Uważasz że możesz uprawiać seks , zakładać rodzinę, planować dzieci bo co lepsza od nich niby jesteś? A więc nie , nie jesteś i tacy ludzie mają prawo do tego wszystkiego co Ty. Kończę tą dyskusję i szczerze współczuję myślenia.
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Każdy ma swoje poglądy i wyrobione zdanie na rożne tematy i niestety kłótnie na forum sa wrdlug mnie nieuniknione. Ja osobiście staram sie większość uwag zachować dla siebie, nie uwazam ze moje zdanie zmieni czyiś pogląd. Poprostu niektóre z nas pieszczą sie ze soba, a inne podchodzą do wszystkiego na zdrowy rozum, co skutkuje tym ze te dwie grupy mają ze sobą czasem problem.
nowamamusia, Bąbelek1980 lubią tę wiadomość
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
aleksandrazz wrote:Nie mówię że ją pokrało Ale mysle że jakiś zwiazek ma ,bo to jest typ osoby który non stop nasmiewa się z ludzi. A Ty co tu robisz? Możesz tu być bo nie jesteś upośledzona? Uważasz że możesz uprawiać seks , zakładać rodzinę, planować dzieci bo co lepsza od nich niby jesteś? A więc nie , nie jesteś i tacy ludzie mają prawo do tego wszystkiego co Ty. Kończę tą dyskusję i szczerze współczuję myślenia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 16:43
zubii, massa lubią tę wiadomość
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Od początku tematem tej dyskusji było dodawanie zdania " byle było zdrowe " dlaczego? Dlatego bo ludzie boją się mówić że chcieli by daną płeć i dziecko przez to urodzi się chore. To byl przykład ze nie można słów rzucać na wiatr. Zresztą zgadzam się to forum idzie w złym kierunku , teraz szuka się jedynie zaczepki.
Monika1357 lubi tę wiadomość
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Prrr hormony na wodzy Dziewczyny
A ja dzisiaj byłam na IP.
Tak mnie brzuch bolał od 2 dni ze nie dawało mi to spokoju. Tzn nie ze super mocno, ale mocniej niż dotychczas. I inaczej.
W każdym razie wszystko w porządku. Serduszko bije, ruchy są, kosmowka w porządku i 3.5 cmnowamamusia, zubii, iza776, Monika1357, Maja83, Ja86, Aguuuś lubią tę wiadomość
-
A ja dopiero kolejne usg na początku marca mam i nie moge sie juz doczekać. Chce wiedzieć co sie tam w srodku dzieje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 16:56
zubii, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
Princesska wrote:Każdy ma swoje poglądy i wyrobione zdanie na rożne tematy i niestety kłótnie na forum sa wrdlug mnie nieuniknione. Ja osobiście staram sie większość uwag zachować dla siebie, nie uwazam ze moje zdanie zmieni czyiś pogląd. Poprostu niektóre z nas pieszczą sie ze soba, a inne podchodzą do wszystkiego na zdrowy rozum, co skutkuje tym ze te dwie grupy mają ze sobą czasem problem.
Stella
-
Zubii czyli dobrze rozumiem, że denerwuje cię jak ktoś mówi że najważniejsze żeby było zdrowe dziecko? Bo to oczywistosc
Ja nie wiem bo ja chyba dzisiaj jakas niekumata ale nadal nie wiem w czym tkwi problem
Ja zrozumiałam Monike że jej facet chciałby dziewczynke. I jeśli można się tu do czegoś przyczepić to tylko do myślenia jej faceta więc nie rozumiem tego najazduWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 17:00
Monika1357 lubi tę wiadomość
Stella
-
Witajcie kochane ja melduje się po wizycie bombelek czuje się dobrze mamy
pika 141 na minute według badania wszystko idealnie kolejna wizyta za 4 tygodnie a i według o USG groszek jest o prawie tydzień młodsze czyli 6t6d
Edit.
Pikuś ma 8.6 mm a ciałko żółte 6.0 mmWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 18:08
Monika1357, Suri_, Maja83, Dreamy, MrsKiss, Bąbelek1980, Ja86, Zorganizowana:), Aguuuś, Cameline, Kasia02, aswalda, Kesjaa, nowamamusia lubią tę wiadomość
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
0202oliwcia wrote:Witajcie kochane ja melduje się po wizycie bombelek czuje się dobrze mamy
pika 141 na minute według badania wszystko idealnie kolejna wizyta za 4 tygodnie a i według o USG groszek jest o prawie tydzień młodsze czyli 6t6d
Gratulacje:) Jaka dlugosc ma maluszek?
Danielek 03.05.2015r.
massa wrote:Ja też chciałabym mieć synka jako pierwszego i mówię o tym otwarcie, ale przecież jak będzie córeczka to logiczne, że nie będę rozpaczać z tego powodu.
Po prostu łatwiej by mi było teraz mieć chłopczyka, a później dziewczynkę
A tak w ogóle, doktorka zaniżyła wiek mojego dzidziusia. Tłumaczyłam jej, że to niemożliwe, bo przecież wiem kiedy serduszkowaliśmy, a ta, że jest pewna swojego.
Niepokalane poczęcie w takim razie
Też marzyliśmy najpierw o chłopcu, ale logiczne, że dziewczynka też będzie ukochana i każdemu zależy na zdrowiu.. To oczywistość, ale muszę przyznać zubii racji trochę, bo tamta konkretna wypowiedź też mi zabrzmiała dziwnie.. Jakby mąż koleżanki miał w nosie zdrowie, bo chce dziewczynkę, a ona rozsądniejsza chce mieć po prostu zdrowe. Zapewniam, że mąż też chce w pierwszej kolejności zdrowe i nie brońcie nikomu pofantazjować o płci, zwłaszcza, że jeszcze to dla nas niewiadoma (potem pewnie większość będzie chciała znać)
massa, wcale nie jest powiedziane, że w ciążę zaszłaś w ten sam dzień, w którym się kochaliściepoza tym lekarz ocenia to po wielkości maluszka, a wiadomo, że jedne są ciut mniejsze, inne większe. Jak złożysz te dwie rzeczy do kupy to 2-3 dni obsuwy to normalka.
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej