X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Suri_ Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh dziewczynki spokojnie. Na forum jestem od dawna i kiedyś dziewczyny chyba się tak kłócily tak, że nazwa wątku została zmieniona na Jadowite żmije :D

Monika1357 lubi tę wiadomość

MRr5p1.png
    xxGcp2.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    A ja dopiero kolejne usg na początku marca mam i nie moge sie juz doczekać. Chce wiedzieć co sie tam w srodku dzieje :P

Ja prenatalne będę mieć na początku marca i też nie mogę się doczekać :) Może poznam płeć? :D Chciałabym już wiedzieć czy mieszka tam chłopiec czy dziewczynka :D

Princesska lubi tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Suri_ Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też marzę o chłopcu. A z dziewczynki też będę się cieszyć. To wiadomo.
    To że się mówi ważne, żeby było zdrowe to wynika właśnie bardziej z naszego strachu żeby potem nie wyszło, że bardziej liczyła się płeć niż zdrowie. A oczywiste jest ze każda chce zdrowe dziecko. :)

MRr5p1.png
    xxGcp2.png
  • Suri_ Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle mój zapowiedział, że on nie spocznie póki nie splodzi syna :D no wiadomo że z dziewczynki będzie się tak samo cieszył i kochał tak samo ale marzy mu się też syn. Chciałby i dziewczynke i chłopca. Ja też.
    Także jak będzie dziewczynka to super ale czeka mnie jeszcze kolejna ciąża w przyszłości :D haha

MRr5p1.png
    xxGcp2.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    Ja prenatalne będę mieć na początku marca i też nie mogę się doczekać :) Może poznam płeć? :D Chciałabym już wiedzieć czy mieszka tam chłopiec czy dziewczynka :D
    Ja prenatalne z kolei w połowie marca mam. Tez juz bym chciała płeć znac ❤ jestem niecierpliwa i nie wytrzymam do 20 tc ! :P

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Suri_ Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Witajcie kochane ja melduje się po wizycie bombelek czuje się dobrze mamy <3 pika 141 na minute według badania wszystko idealnie kolejna wizyta za 4 tygodnie a i według o USG groszek jest o prawie tydzień młodsze czyli 6t6d :-)
    Pięknie <3

0202oliwcia lubi tę wiadomość

MRr5p1.png
    xxGcp2.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Ja prenatalne z kolei w połowie marca mam. Tez juz bym chciała płeć znac ❤ jestem niecierpliwa i nie wytrzymam do 20 tc ! :P

Ja też strasznie niecierpliwa jestem :D Mm przeczucie, że będzie chłopiec :P A ty masz jakieś przeczucia co do płci?

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia wlasnie żadne. Czekam cały czas aż nadziejdzie mnie ta matczyna intuicja. Wychodzę z założenia ze skoro chce dziewczynkę napewno bedzie chłopiec. Taka ,,złośliwość" losu Ahahha :P

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika1357 wrote:
    Gratulacje:) Jaka dlugosc ma maluszek?
    Maluszek 8.7mm a pęcherzyk żółciowy 6.0 mm <3

Monika1357, MrsKiss, Lunka lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia super, cieszę się że wszystko w porządku :)ach ja się już mojej wizyty nie mogę doczekać :)

Princesska tak mi narobiłaś smak na ciasto,że właśnie wstawiłam marchewkowe do pieca :) myślę,że to dobre ciasto na mój żołądek :)

0202oliwcia, Princesska lubią tę wiadomość

• Suri_ Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży płeć poznałam w 16tyg czyli nie na prenatalnych ;)
    I w tym samym dniu w poczekalni u giną przed wizytą poczułam pierwsze ruchy

Monika1357 lubi tę wiadomość

MRr5p1.png
    xxGcp2.png
  • massa Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Nie mówię że ją pokrało Ale mysle że jakiś zwiazek ma ,bo to jest typ osoby który non stop nasmiewa się z ludzi. A Ty co tu robisz? Możesz tu być bo nie jesteś upośledzona? Uważasz że możesz uprawiać seks , zakładać rodzinę, planować dzieci bo co lepsza od nich niby jesteś? A więc nie , nie jesteś i tacy ludzie mają prawo do tego wszystkiego co Ty. Kończę tą dyskusję i szczerze współczuję myślenia.

Ręce mi opadły po prostu...
    Myślałam, że mam do czynienia z osobą myślącą, teraz widzę, że na prawdę nie było sensu
    zaczynać dyskusji.
    Współczuj sobie i idź wypowiadaj się na innym forum, bo "wrześniową mamusią 2017" nie jesteś.

Princesska lubi tę wiadomość

w4sqskjorh0yfkun.png
  • Princesska Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja Ja dzis postawiłam na kopiec Kreta. I jeszcze rozpuscilam do tego białą czekolade ❤❤ a marchewkowe tez pycha. I napewno 100 razy zdrowsze od mojego :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 17:28

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri_ wrote:
    Ja w poprzedniej ciąży płeć poznałam w 16tyg czyli nie na prenatalnych ;)
    I w tym samym dniu w poczekalni u giną przed wizytą poczułam pierwsze ruchy
    To i tak wcześnie chyba :) faaajnie. Ja zazwyczaj slysze ze dziewczyny duzo pózniej poznają :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 17:29

Suri_ lubi tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na USG byłam w niedzielę, zaraz po nartach - maluch już ponad 2cm :) przed wyjazdem też byłam i różnica przez 1,5 tygodnia przeogromna! Przed feriami to jeszcze taka jakby krewetka czy niewiadomo co, a po powrocie mały ludzik - główka, rączki, nóżki, wszystko na miejscu. Niesamowite <3

Suri_, Monika1357, Maja83, Dreamy, Bąbelek1980, Ja86, Kimmy, Lunka, Leonore, justa., mkl, Kesjaa, nowamamusia lubią tę wiadomość

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Maja Ja dzis postawiłam na kopiec Kreta. I jeszcze rozpuscilam do tego białą czekolade ❤❤ a marchewkowe tez pycha. I napewno 100 razy zdrowsze od mojego :P
    ja właśnie stronie od takich ciast z kremami czy czekoladą czy coś w tym rodzaju bo potem mam boleści żołądka niestety ale mmmm kopiec kreta też bardzo pyszny :) marchewkowe zdało mi się troszkę "lżejsze" na moje bóle a i mąż też lubi także na pewno szybko zniknie :)

• massa Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:
    Też marzyliśmy najpierw o chłopcu, ale logiczne, że dziewczynka też będzie ukochana i każdemu zależy na zdrowiu.. To oczywistość, ale muszę przyznać zubii racji trochę, bo tamta konkretna wypowiedź też mi zabrzmiała dziwnie.. Jakby mąż koleżanki miał w nosie zdrowie, bo chce dziewczynkę, a ona rozsądniejsza chce mieć po prostu zdrowe. Zapewniam, że mąż też chce w pierwszej kolejności zdrowe i nie brońcie nikomu pofantazjować o płci, zwłaszcza, że jeszcze to dla nas niewiadoma (potem pewnie większość będzie chciała znać)

massa, wcale nie jest powiedziane, że w ciążę zaszłaś w ten sam dzień, w którym się kochaliście :P poza tym lekarz ocenia to po wielkości maluszka, a wiadomo, że jedne są ciut mniejsze, inne większe. Jak złożysz te dwie rzeczy do kupy to 2-3 dni obsuwy to normalka.

Tak, wiem kochana, ale z tego co ona mi wyliczyła to plemniki musiałyby przeżyć więcej niż 5 dni :D
    23 lutego mam prenatalne, wtedy już wszystko lepiej będzie wiadome :)

w4sqskjorh0yfkun.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    massa wrote:
    Ręce mi opadły po prostu...
    Myślałam, że mam do czynienia z osobą myślącą, teraz widzę, że na prawdę nie było sensu
    zaczynać dyskusji.
    Współczuj sobie i idź wypowiadaj się na innym forum, bo "wrześniową mamusią 2017" nie jesteś.

Nie no masakra jakas. Nie da sie juz Was czytac. Jak mozesz kogos wyganiac z forum?

MrsKiss lubi tę wiadomość

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Suri_ Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak macie się zamiar kłócić to przeniescie się na prywatne wiadomości. To będzie lepiej dla wszystkich
    Z forum nikogo się nie wygania a tym bardziej nie pisze się komuś że nie jest już wrześniowa mamusia....
    Zawsze można pomijać kogoś posty jak tak bardzo denerwuje nas druga osoba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 17:39

MrsKiss lubi tę wiadomość

MRr5p1.png
    xxGcp2.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zycze Wam sczesliwych i spokojnych ciaz oraz lekkiego porodu (chociaz to tez oczywista oczywistosc i nie wiem czy moge o tym pisac).
    Jednoczesnie sie zegnam z Wami bo nie moge tego czytac wiec rezygnuje z tego forum.
    Powodzenia dziewczyny

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
‹‹ 342 343 344 345 346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ