Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie z cerą w pierwszej ciąży się sprawdziło i jest córką. A teraz mam taką samą cerę jak w pierwszej ciąży ale czuję że będzie syn.
Pamiętam jak moja przyjaciółka mówiła mi że jej kuzynka a żona mojego kuzyna :p będzie mieć córkę bo zbrzydla a urodził się syntakże moim zdaniem to też loteria.
-
Ja w poerwszej ciazy mialam ladna cere, brzuch rozlany, zmienilam sie na twarzy i zbrzydlam i mam synka. Teraz ciagle jakies wypryski, tez sie zmieniam na twarzy i zobaczymy co bedzie. Maz chce corke, a ja poprostu zdrowe dziecko.
zubii lubi tę wiadomość
Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
weal wrote:Łącze się w bólu, również wczoraj wizyta na sorze ginekologicznym i także nie znaleźli źródła krwawienia.. ba nawet na wzierniku nie było kropli krwi , w domu jeszcze upewnialam się czy to stamtąd..tyle nerwów się najadlam że miałam ciśnienie 150/100 przy tętnie 130 i położne mnie nie chciały wypuścić.. jak się dziś czujesz ? Krwawienie ustalo?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 11:30
-
buka03 wrote:nocke z czwartku na piatek mialam z głowy, ogolnie gdy zaczelam plamic troche brzuch mnie mulił, ale nie byl to jakis silny ból, taki delikatmy aby, teraz juz ok, jeszcze wczoraj jakies tam resztki ze mnie wylatywaly ale świeżej krwi juz nie bylo, ciekawe jak dlugo mnie tu potrzymają, a ciebie puscili do domu czy yez szpital?
Puścili, bo to krwawienie było jakieś dziwne, jasna krwią takie różowe.. dlatego podejrzewali że prędzej to z szyjki albo pochwy, przyjmuje luteine dopochwowo więc o uraz w sumie nie trudno.. tak czy siak wypisali jeszcze do tego duphaston i teraz biorę to i to, a Ty bierzesz coś na podtrzymanie? -
Matka Rocku wrote:A jak to było z brzuchem według zabobonów? Jak rozlany córka, a jak piłka syn...?
Wiem, że jedyne potwierdzone badania na temat płci są takie, że im bliżej początku cyklu nastąpiło poczęcie, tym większe prawdopodobieństwo płci męskiej.zubii lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ani mnie nie straszcie tymi bliźniakami bo jedno dla mnie to szok i nie wiem jakbym się zachowała przy dwójce :)w środę mam pierwszą wizytę i mam okropny stres
Ja też chodzę w nocy często siku ale to też zależy ile przed pójściem spać wypiję. Czasem chodzę i 4 razy w nocy a czasem w ogóle, tej nocy byłam tylko raza spać już też dużo nie potrzebuję, kiedyś potrafiłam pójść spać o 22:00 i spać do 11:00 teraz zdecydowanie krócej śpię, nawet budzę się wcześniej niż mój mąż co jest porannym ptaszkiem
a i przez dzień rzadko kiedy zdarza mi się zdrzemnąć
-
Magda_lenka wrote:Dziewczynke ponoc latwiej poczac przed owujacja a chlopca w dzien owulacjii po. A to wszystko dlatego, ze plemniki z Y zyja krocej ale z kolei sa lzejsze wiec w te dni moga szybciej dotrzec do komorki jajowej bo nie zdaza obumrzec.
Ponoć ta teoria została obalona pisała o tym mamaginekolog na blogu. Ale u mnie w pierwszej ciąży sprawdziło się bo było 1-2 dni przed owu a teraz w owu więc zobaczymy -
Monika1357 wrote:Ja w poerwszej ciazy mialam ladna cere, brzuch rozlany, zmienilam sie na twarzy i zbrzydlam i mam synka. Teraz ciagle jakies wypryski, tez sie zmieniam na twarzy i zobaczymy co bedzie. Maz chce corke, a ja poprostu zdrowe dziecko.
Nie nawidze jak ktoś tak pisze...Bo to oczywiste, że każdy chce mieć przede wszystkim zdrowe dziecko a to że ktoś ma takie marzenie jezeli chodzi o płeć to już inna sprawa -
weal wrote:Puścili, bo to krwawienie było jakieś dziwne, jasna krwią takie różowe.. dlatego podejrzewali że prędzej to z szyjki albo pochwy, przyjmuje luteine dopochwowo więc o uraz w sumie nie trudno.. tak czy siak wypisali jeszcze do tego duphaston i teraz biorę to i to, a Ty bierzesz coś na podtrzymanie?
-
nick nieaktualnyMelduję, ze u nas wszystko w porządku. Maluszek pięknie rośnie i słyszeliśmy dziś serduszko. Według usg maluch na 10t1d. M był ze mną i chyba właśnie do niego dotarło ze będzie ojcem
zubii, Gdziejestmieszko, Maja83, nowamamusia, justa., Monika1357, Dreamy, Ja86, Cameline, Aguuuś, aswalda lubią tę wiadomość
-
zubii wrote:Ponoć ta teoria została obalona pisała o tym mamaginekolog na blogu. Ale u mnie w pierwszej ciąży sprawdziło się bo było 1-2 dni przed owu a teraz w owu więc zobaczymy
zubii lubi tę wiadomość
-
Bacardi90 wrote:Melduję, ze u nas wszystko w porządku. Maluszek pięknie rośnie i słyszeliśmy dziś serduszko. Według usg maluch na 10t1d. M był ze mną i chyba właśnie do niego dotarło ze będzie ojcem
Super, strasznie się cieszęja jeszcze czekam, wizyta za godzinę. Ile cm ma już wasz maluch?
Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
nick nieaktualny
-
zubii wrote:Nie nawidze jak ktoś tak pisze...Bo to oczywiste, że każdy chce mieć przede wszystkim zdrowe dziecko a to że ktoś ma takie marzenie jezeli chodzi o płeć to już inna sprawa
Marcia1989 lubi tę wiadomość
Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r.