X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • zubii Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z cerą w pierwszej ciąży się sprawdziło i jest córką. A teraz mam taką samą cerę jak w pierwszej ciąży ale czuję że będzie syn.

Pamiętam jak moja przyjaciółka mówiła mi że jej kuzynka a żona mojego kuzyna :p będzie mieć córkę bo zbrzydla a urodził się syn :D także moim zdaniem to też loteria.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poerwszej ciazy mialam ladna cere, brzuch rozlany, zmienilam sie na twarzy i zbrzydlam i mam synka. Teraz ciagle jakies wypryski, tez sie zmieniam na twarzy i zobaczymy co bedzie. Maz chce corke, a ja poprostu zdrowe dziecko.

zubii lubi tę wiadomość

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weal wrote:
    Łącze się w bólu, również wczoraj wizyta na sorze ginekologicznym i także nie znaleźli źródła krwawienia.. ba nawet na wzierniku nie było kropli krwi , w domu jeszcze upewnialam się czy to stamtąd..tyle nerwów się najadlam że miałam ciśnienie 150/100 przy tętnie 130 i położne mnie nie chciały wypuścić.. jak się dziś czujesz ? Krwawienie ustalo?
    nocke z czwartku na piatek mialam z głowy, ogolnie gdy zaczelam plamic troche brzuch mnie mulił, ale nie byl to jakis silny ból, taki delikatmy aby, teraz juz ok, jeszcze wczoraj jakies tam resztki ze mnie wylatywaly ale świeżej krwi juz nie bylo, ciekawe jak dlugo mnie tu potrzymają, a ciebie puscili do domu czy yez szpital?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 11:30

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to było z brzuchem według zabobonów? Jak rozlany córka, a jak piłka syn...?

Wiem, że jedyne potwierdzone badania na temat płci są takie, że im bliżej początku cyklu nastąpiło poczęcie, tym większe prawdopodobieństwo płci męskiej.

• weal Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    nocke z czwartku na piatek mialam z głowy, ogolnie gdy zaczelam plamic troche brzuch mnie mulił, ale nie byl to jakis silny ból, taki delikatmy aby, teraz juz ok, jeszcze wczoraj jakies tam resztki ze mnie wylatywaly ale świeżej krwi juz nie bylo, ciekawe jak dlugo mnie tu potrzymają, a ciebie puscili do domu czy yez szpital?

Puścili, bo to krwawienie było jakieś dziwne, jasna krwią takie różowe.. dlatego podejrzewali że prędzej to z szyjki albo pochwy, przyjmuje luteine dopochwowo więc o uraz w sumie nie trudno.. tak czy siak wypisali jeszcze do tego duphaston i teraz biorę to i to, a Ty bierzesz coś na podtrzymanie?

• Cameline Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka Rocku a nie odwrotnie. Na dziewcxynkę zaleca się min.2-3 dni przed owulacją, bo są silniejsze by przeżyć, na chłopaka w czasie okołoowulacyjnym bo szybsze ale słabsze

zubii lubi tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka Rocku wrote:
    A jak to było z brzuchem według zabobonów? Jak rozlany córka, a jak piłka syn...?

Wiem, że jedyne potwierdzone badania na temat płci są takie, że im bliżej początku cyklu nastąpiło poczęcie, tym większe prawdopodobieństwo płci męskiej.
    Tak, ponoc pileczka jest z chlopcem. Ja tam w takie rzeczy nie wierze. W pierwszej ciazy mialam piekna pileczke a mam córkę☺

zubii lubi tę wiadomość

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynke ponoc latwiej poczac przed owujacja a chlopca w dzien owulacjii po. A to wszystko dlatego, ze plemniki z Y zyja krocej ale z kolei sa lzejsze wiec w te dni moga szybciej dotrzec do komorki jajowej bo nie zdaza obumrzec.

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Ja86 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 12 tygodniu

Gratuluje kolejnych serduszek i zycze zdrowka

Monika1357 lubi tę wiadomość

0d1yskjosr8efb7s.png
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ani mnie nie straszcie tymi bliźniakami bo jedno dla mnie to szok i nie wiem jakbym się zachowała przy dwójce :)w środę mam pierwszą wizytę i mam okropny stres :/

Ja też chodzę w nocy często siku ale to też zależy ile przed pójściem spać wypiję. Czasem chodzę i 4 razy w nocy a czasem w ogóle, tej nocy byłam tylko raz :) a spać już też dużo nie potrzebuję, kiedyś potrafiłam pójść spać o 22:00 i spać do 11:00 teraz zdecydowanie krócej śpię, nawet budzę się wcześniej niż mój mąż co jest porannym ptaszkiem :) a i przez dzień rzadko kiedy zdarza mi się zdrzemnąć :)

• Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, racja, coś pochrzaniłam. ;) Jeśli się chce począć chłopca, to najlepiej trafić dokładnie w owulację.

• zubii Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lenka wrote:
    Dziewczynke ponoc latwiej poczac przed owujacja a chlopca w dzien owulacjii po. A to wszystko dlatego, ze plemniki z Y zyja krocej ale z kolei sa lzejsze wiec w te dni moga szybciej dotrzec do komorki jajowej bo nie zdaza obumrzec.

Ponoć ta teoria została obalona pisała o tym mamaginekolog na blogu. Ale u mnie w pierwszej ciąży sprawdziło się bo było 1-2 dni przed owu a teraz w owu więc zobaczymy ;)

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika1357 wrote:
    Ja w poerwszej ciazy mialam ladna cere, brzuch rozlany, zmienilam sie na twarzy i zbrzydlam i mam synka. Teraz ciagle jakies wypryski, tez sie zmieniam na twarzy i zobaczymy co bedzie. Maz chce corke, a ja poprostu zdrowe dziecko.

Nie nawidze jak ktoś tak pisze...Bo to oczywiste, że każdy chce mieć przede wszystkim zdrowe dziecko a to że ktoś ma takie marzenie jezeli chodzi o płeć to już inna sprawa ;)

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weal wrote:
    Puścili, bo to krwawienie było jakieś dziwne, jasna krwią takie różowe.. dlatego podejrzewali że prędzej to z szyjki albo pochwy, przyjmuje luteine dopochwowo więc o uraz w sumie nie trudno.. tak czy siak wypisali jeszcze do tego duphaston i teraz biorę to i to, a Ty bierzesz coś na podtrzymanie?
    Biore duphaston, nie wiem w sumie od czego to zależy że mi przepisują aby duphaston od razu, a reszta dziewczyn w szpitalu dostaje zawsze luteine, nie wiem czy oni maja jakies papierzyska z mojej poprzedniej ciazy? U mnie byla żywo czerwona krew, zreszta u nas w szpitalu samo przyjechanie oznacza że zostajesz :-/

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, ze u nas wszystko w porządku. Maluszek pięknie rośnie i słyszeliśmy dziś serduszko. Według usg maluch na 10t1d. M był ze mną i chyba właśnie do niego dotarło ze będzie ojcem ;)

zubii, Gdziejestmieszko, Maja83, nowamamusia, justa., Monika1357, Dreamy, Ja86, Cameline, Aguuuś, aswalda lubią tę wiadomość

• Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Ponoć ta teoria została obalona pisała o tym mamaginekolog na blogu. Ale u mnie w pierwszej ciąży sprawdziło się bo było 1-2 dni przed owu a teraz w owu więc zobaczymy ;)
    Nie czytalam o obaleniu. U mnie w pierwszej ciazy sie sprawdzilo i teraz wg tej teorii tez powinna byc dziewuszka☺

zubii lubi tę wiadomość

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 wrote:
    Melduję, ze u nas wszystko w porządku. Maluszek pięknie rośnie i słyszeliśmy dziś serduszko. Według usg maluch na 10t1d. M był ze mną i chyba właśnie do niego dotarło ze będzie ojcem ;)

Super, strasznie się cieszę :) ja jeszcze czekam, wizyta za godzinę. Ile cm ma już wasz maluch?

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko wrote:
    Super, strasznie się cieszę :) ja jeszcze czekam, wizyta za godzinę. Ile cm ma już wasz maluch?
    3,18cm. Czekam na wieści <3

zubii lubi tę wiadomość

• nowamamusia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia. Widzę, że jeszcze parę dziewczyn ma wizytę dzisiaj

Bacaradi super :*

Bacardi90 lubi tę wiadomość

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Nie nawidze jak ktoś tak pisze...Bo to oczywiste, że każdy chce mieć przede wszystkim zdrowe dziecko a to że ktoś ma takie marzenie jezeli chodzi o płeć to już inna sprawa ;)
    Nie rozumiem czym Cie tak poruszylam. Tym, ze chce miec zdrowe dziecko, a plec mi obojetna? Dla mnie to normalne, wiec nie wiem co w tym dziwnego, ze tak napisalam.

Marcia1989 lubi tę wiadomość

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
‹‹ 339 340 341 342 343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ