X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja83 wrote:
    natty85 super wiadomość :)

Kochane chciałam zapytać czy widać mój suwaczek? :)

Widać widać :)

Maja83 lubi tę wiadomość

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko wrote:
    Widać widać :)
    dziękuje :)

• Cameline Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A polecacie jakieś książki dla rodzeństwa ale troszkę starszego - 5.5roku?

Zubii znamy tą Marysię, czytacie też Tupcia Chrupcia? Jedna jest też o rodzeństwie. Fajne książki ale dawno z nich wyrośliśmy.
    My dużo czytamy od malutkiego, i nawet wszystkie książki z biblioteki mamy poczytane, ciągle wracamy do tych samych

zubii lubi tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Przyszły nam wczoraj książki mysia Marysia jest starsza siostra polecam świetna książka dla mniejszych dzieci i żałuję że nie kupiłam miffy i kroliczatko.

A czy możecie polecić jakieś fajne książki o rodzenstwie dla rodziców ?
    Jesli bys mogla to wyslij mi tytuły na priv, w szpitalu teraz to nie kupie a tytuly gdzies zgubie, a tak to bede wiedziala gdzue sprawdzic, bo wlasnie chce kupic jakies fajne ksiazki :-)

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline wrote:
    A polecacie jakieś książki dla rodzeństwa ale troszkę starszego - 5.5roku?

Zubii znamy tą Marysię, czytacie też Tupcia Chrupcia? Jedna jest też o rodzeństwie. Fajne książki ale dawno z nich wyrośliśmy.
    My dużo czytamy od malutkiego, i nawet wszystkie książki z biblioteki mamy poczytane, ciągle wracamy do tych samych

Nie mamy tupcia ale widziałam bajki z nim na TVP abc. U nas też od małego pełno książek do snu jej czytam i zwykle zapypia w połowie co jest fajne :) w ciągu dnia już takiego szału nie ma jak kiedys.

Buka wysłałam priv.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 20:58

Cameline lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bajkę niedawno dopiero widziałam, nawet nie wiedziałam że Tupcio nagrany a książki mamy i czytamy od ok.2 roku życia.
    Rzeczywiście z czasem czytamy mniej, kiedyś zaraz po obudzeniu chciała czytać więc tak z 40 min mijało, przed obiadem, po obiedzie, po południu, wieczorem. Kilka godzin dziennie, zawsze uważnie słuchała. Teraz rzadko sięgamy w ciągu dnia, wieczorem to obowiązek :) ale nigdy przy żadnej nie zasnęła, zresztą mamy problem z zasypianiem od urodzenia i to się nie zmieniło ;)

Tupcia bardzo polecam, ja uwielbiałam go swego czasu :) plus za twarde okładki

zubii lubi tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline wrote:
    Mój czterolatek też dawno wyrósł z Tupcia Chrupcia, ale zanim wyrósł, to jakoś nie lubił i niechętnie się zgadzał na czytanie go. Nie zapomnę, jak czytaliśmy część, w której Tupcio strzela jakiegoś focha i krzyczy "Nie i nie!". Mój syn stwierdził, że Tupcio jest niegrzeczny, nie umie się zachować i nie będziemy więcej go czytać! :D

Może komuś się przyda lista książek dla starszego rodzeństwa: http://dziecisawazne.pl/ksiazki-dla-starszego-rodzenstwa-czyli-skad-sie-biora-dzieci-przeglad/
    Pewnie sama coś z tego wybiorę. :D

Ps. Ktoś wie jak tu wstawić link?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 21:13

Cameline, zubii lubią tę wiadomość

• Cameline Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za listę, przejrzę na pewno.
    Tak to jest z gustami, jednym się podoba, innym nie, także dzieciom :)
    Ja zawsze szukałam w necie top książki dla dzieci, te z serią i te pouczające na dany temat. Te książki kupowałam. Z serii zawsze na próbę jeden tytuł i często mojej nie podchodziły, mimo że wysoko na listach stały.

U nas teraz najczęściej Tappi czytany, ale też dużo encyklepedii o lasach deszczowych, wszechświecie itp

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta książka Lindgren wydaje się fajna, autor to już klasyka dziecięca więc powinna być fajna :) z tej listy jeszcze 2 ostatnie biorę pod uwagę bo z Franklina, krecika wyrosła, a Basię nigdy nie lubiła.
    Skuszę się pewnie na Kasdepke i Frączek bo to już klasyka.
    Muszę poszperać na necie, ale z telefonu mi trochę trudniej manewrować po blogach.

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Leonore Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    U mnie wszystko ok. Maluch ma 1.5 cm .
    TP wyznaczony na 23.09 :)
    Gratuluję <3 kiedy następna wizyta?

natty85 lubi tę wiadomość

w57vugpjrmoxs274.png
    tt1d63e8.png
    Aniołek Jaś 16tc *12.09.2015
    Aniołek Zosia 24tc *5.07.2016
  • Leonore Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się nad zakupem poduszki ciążowej. Ktoś posiada?

w57vugpjrmoxs274.png
    tt1d63e8.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leonore wrote:
    Zastanawiam się nad zakupem poduszki ciążowej. Ktoś posiada?

Mówisz o takim rogalu?

Polecam jak najbardziej :) zbawienna przy późniejszym bólu kręgosłupa :)

zubii lubi tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Leonore Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Mówisz o takim rogalu?

Polecam jak najbardziej :) zbawienna przy późniejszym bólu kręgosłupa :)
    Tak o to mi chodzi.
    7371665_451.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 21:55

zubii lubi tę wiadomość

w57vugpjrmoxs274.png
    tt1d63e8.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leonore wrote:
    Tak o to mi chodzi.
    7371665_451.jpg

Ja mam ale inny wzór już od miesiąca na niej śpię jest super :) polecam !
    Nawet w ciągu dnia tak sobie ja złoże że fajnie się na niej siedzi na pół leżąco córka też korzysta opierając się czy też leżąc.

P.s uwielbiam Twój avatarek :D

Moja nie lubi koziołka matołka dostała książkę plus płyty od wujostwa tz ale leżą i czekają na lepsze czasy. Teraz na topie jest lecznica dla zwierząt z playmobil mogłaby się nią bawić cały czas już prosiła dziadków o inne zabawki z tej serii na urodziny. A pamiętam czasy jak nie mogła żyć bez książek później piosenek a jeszcze później był szał na puzzle a teraz lecznica :) ciekawe co będzie później hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 22:01

Leonore lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki. Macie juz brzuchu? Te w 9 tyg? W sensie chociaz by lekkie wypuklenie? Rano przed jedzeniem mam minimalne zauważalne tylko dla mnie. A tak to nic :/ co prawda jak najem sie w dzien to jest rZeczywosxie bardziej spuchnięty. A juz tak bym chciała chociaz malutki ten brzuszek :(

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • zubii Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Kobitki. Macie juz brzuchu? Te w 9 tyg? W sensie chociaz by lekkie wypuklenie? Rano przed jedzeniem mam minimalne zauważalne tylko dla mnie. A tak to nic :/ co prawda jak najem sie w dzien to jest rZeczywosxie bardziej spuchnięty. A juz tak bym chciała chociaz malutki ten brzuszek :(

Ponoć tak a przynajmniej ostatnio moja mama zauważyła z tz. Ale ponoć w drugiej ciąży szybciej widać.
    Lada chwila i będzie widać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 22:15

Princesska lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No oby! Bo poki co dzidziusia itp widze siła wyobraźni ;P ahahah. Dzis jakies kłujące bole mam. Troche sie niepokoje, ale myśle ze na różnych etapach i okresach ciąży bede doświadczać nowych :)

zubii lubi tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:

Ja mam nieznacznie powiekszony nad spojeniem- ja i maz to widzimy ale z zewnatrz na pewno tego nie widac. I czuje roznice przy zapinaniu spodni

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Leonore Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    No oby! Bo poki co dzidziusia itp widze siła wyobraźni ;P ahahah. Dzis jakies kłujące bole mam. Troche sie niepokoje, ale myśle ze na różnych etapach i okresach ciąży bede doświadczać nowych :)
    Hah to u mnie podobnie. Bardziej ten brzuszek to u mnie efekt jedzenia na razie a wyobraźnia pokazuje mi ciążowy brzuszek :D

w57vugpjrmoxs274.png
    tt1d63e8.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się ta poduszka sprawdziła w środku ciąży. Na początku nie robiło mi nic różnicy, później właśnie jak wyskakuje brzuszek to ta poduszka jest fajna a na końcu mi było już tak ciężko spać, przewracac się z boku na bok i wogole że poduszka poszła w kąt , ale ogolnie warto się w nią zaopatrzyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 22:59

Azorczynka lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
‹‹ 345 346 347 348 349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ