X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja83 wrote:
    natty85 super wiadomość :)

Kochane chciałam zapytać czy widać mój suwaczek? :)

Widać widać :)

Maja83 lubi tę wiadomość

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko wrote:
    Widać widać :)
    dziękuje :)

• Cameline Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A polecacie jakieś książki dla rodzeństwa ale troszkę starszego - 5.5roku?

Zubii znamy tą Marysię, czytacie też Tupcia Chrupcia? Jedna jest też o rodzeństwie. Fajne książki ale dawno z nich wyrośliśmy.
    My dużo czytamy od malutkiego, i nawet wszystkie książki z biblioteki mamy poczytane, ciągle wracamy do tych samych

zubii lubi tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Przyszły nam wczoraj książki mysia Marysia jest starsza siostra polecam świetna książka dla mniejszych dzieci i żałuję że nie kupiłam miffy i kroliczatko.

A czy możecie polecić jakieś fajne książki o rodzenstwie dla rodziców ?
    Jesli bys mogla to wyslij mi tytuły na priv, w szpitalu teraz to nie kupie a tytuly gdzies zgubie, a tak to bede wiedziala gdzue sprawdzic, bo wlasnie chce kupic jakies fajne ksiazki :-)

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline wrote:
    A polecacie jakieś książki dla rodzeństwa ale troszkę starszego - 5.5roku?

Zubii znamy tą Marysię, czytacie też Tupcia Chrupcia? Jedna jest też o rodzeństwie. Fajne książki ale dawno z nich wyrośliśmy.
    My dużo czytamy od malutkiego, i nawet wszystkie książki z biblioteki mamy poczytane, ciągle wracamy do tych samych

Nie mamy tupcia ale widziałam bajki z nim na TVP abc. U nas też od małego pełno książek do snu jej czytam i zwykle zapypia w połowie co jest fajne :) w ciągu dnia już takiego szału nie ma jak kiedys.

Buka wysłałam priv.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 20:58

Cameline lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bajkę niedawno dopiero widziałam, nawet nie wiedziałam że Tupcio nagrany a książki mamy i czytamy od ok.2 roku życia.
    Rzeczywiście z czasem czytamy mniej, kiedyś zaraz po obudzeniu chciała czytać więc tak z 40 min mijało, przed obiadem, po obiedzie, po południu, wieczorem. Kilka godzin dziennie, zawsze uważnie słuchała. Teraz rzadko sięgamy w ciągu dnia, wieczorem to obowiązek :) ale nigdy przy żadnej nie zasnęła, zresztą mamy problem z zasypianiem od urodzenia i to się nie zmieniło ;)

Tupcia bardzo polecam, ja uwielbiałam go swego czasu :) plus za twarde okładki

zubii lubi tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline wrote:
    Mój czterolatek też dawno wyrósł z Tupcia Chrupcia, ale zanim wyrósł, to jakoś nie lubił i niechętnie się zgadzał na czytanie go. Nie zapomnę, jak czytaliśmy część, w której Tupcio strzela jakiegoś focha i krzyczy "Nie i nie!". Mój syn stwierdził, że Tupcio jest niegrzeczny, nie umie się zachować i nie będziemy więcej go czytać! :D

Może komuś się przyda lista książek dla starszego rodzeństwa: http://dziecisawazne.pl/ksiazki-dla-starszego-rodzenstwa-czyli-skad-sie-biora-dzieci-przeglad/
    Pewnie sama coś z tego wybiorę. :D

Ps. Ktoś wie jak tu wstawić link?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 21:13

Cameline, zubii lubią tę wiadomość

• Cameline Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za listę, przejrzę na pewno.
    Tak to jest z gustami, jednym się podoba, innym nie, także dzieciom :)
    Ja zawsze szukałam w necie top książki dla dzieci, te z serią i te pouczające na dany temat. Te książki kupowałam. Z serii zawsze na próbę jeden tytuł i często mojej nie podchodziły, mimo że wysoko na listach stały.

U nas teraz najczęściej Tappi czytany, ale też dużo encyklepedii o lasach deszczowych, wszechświecie itp

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta książka Lindgren wydaje się fajna, autor to już klasyka dziecięca więc powinna być fajna :) z tej listy jeszcze 2 ostatnie biorę pod uwagę bo z Franklina, krecika wyrosła, a Basię nigdy nie lubiła.
    Skuszę się pewnie na Kasdepke i Frączek bo to już klasyka.
    Muszę poszperać na necie, ale z telefonu mi trochę trudniej manewrować po blogach.

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Leonore Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    U mnie wszystko ok. Maluch ma 1.5 cm .
    TP wyznaczony na 23.09 :)
    Gratuluję <3 kiedy następna wizyta?

natty85 lubi tę wiadomość

w57vugpjrmoxs274.png
    tt1d63e8.png
    Aniołek Jaś 16tc *12.09.2015
    Aniołek Zosia 24tc *5.07.2016
  • Leonore Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się nad zakupem poduszki ciążowej. Ktoś posiada?

w57vugpjrmoxs274.png
    tt1d63e8.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leonore wrote:
    Zastanawiam się nad zakupem poduszki ciążowej. Ktoś posiada?

Mówisz o takim rogalu?

Polecam jak najbardziej :) zbawienna przy późniejszym bólu kręgosłupa :)

zubii lubi tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Leonore Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Mówisz o takim rogalu?

Polecam jak najbardziej :) zbawienna przy późniejszym bólu kręgosłupa :)
    Tak o to mi chodzi.
    7371665_451.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 21:55

zubii lubi tę wiadomość

w57vugpjrmoxs274.png
    tt1d63e8.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leonore wrote:
    Tak o to mi chodzi.
    7371665_451.jpg

Ja mam ale inny wzór już od miesiąca na niej śpię jest super :) polecam !
    Nawet w ciągu dnia tak sobie ja złoże że fajnie się na niej siedzi na pół leżąco córka też korzysta opierając się czy też leżąc.

P.s uwielbiam Twój avatarek :D

Moja nie lubi koziołka matołka dostała książkę plus płyty od wujostwa tz ale leżą i czekają na lepsze czasy. Teraz na topie jest lecznica dla zwierząt z playmobil mogłaby się nią bawić cały czas już prosiła dziadków o inne zabawki z tej serii na urodziny. A pamiętam czasy jak nie mogła żyć bez książek później piosenek a jeszcze później był szał na puzzle a teraz lecznica :) ciekawe co będzie później hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 22:01

Leonore lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki. Macie juz brzuchu? Te w 9 tyg? W sensie chociaz by lekkie wypuklenie? Rano przed jedzeniem mam minimalne zauważalne tylko dla mnie. A tak to nic :/ co prawda jak najem sie w dzien to jest rZeczywosxie bardziej spuchnięty. A juz tak bym chciała chociaz malutki ten brzuszek :(

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • zubii Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Kobitki. Macie juz brzuchu? Te w 9 tyg? W sensie chociaz by lekkie wypuklenie? Rano przed jedzeniem mam minimalne zauważalne tylko dla mnie. A tak to nic :/ co prawda jak najem sie w dzien to jest rZeczywosxie bardziej spuchnięty. A juz tak bym chciała chociaz malutki ten brzuszek :(

Ponoć tak a przynajmniej ostatnio moja mama zauważyła z tz. Ale ponoć w drugiej ciąży szybciej widać.
    Lada chwila i będzie widać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 22:15

Princesska lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No oby! Bo poki co dzidziusia itp widze siła wyobraźni ;P ahahah. Dzis jakies kłujące bole mam. Troche sie niepokoje, ale myśle ze na różnych etapach i okresach ciąży bede doświadczać nowych :)

zubii lubi tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:

Ja mam nieznacznie powiekszony nad spojeniem- ja i maz to widzimy ale z zewnatrz na pewno tego nie widac. I czuje roznice przy zapinaniu spodni

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Leonore Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    No oby! Bo poki co dzidziusia itp widze siła wyobraźni ;P ahahah. Dzis jakies kłujące bole mam. Troche sie niepokoje, ale myśle ze na różnych etapach i okresach ciąży bede doświadczać nowych :)
    Hah to u mnie podobnie. Bardziej ten brzuszek to u mnie efekt jedzenia na razie a wyobraźnia pokazuje mi ciążowy brzuszek :D

w57vugpjrmoxs274.png
    tt1d63e8.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się ta poduszka sprawdziła w środku ciąży. Na początku nie robiło mi nic różnicy, później właśnie jak wyskakuje brzuszek to ta poduszka jest fajna a na końcu mi było już tak ciężko spać, przewracac się z boku na bok i wogole że poduszka poszła w kąt , ale ogolnie warto się w nią zaopatrzyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 22:59

Azorczynka lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
‹‹ 345 346 347 348 349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ