Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
A polecacie jakieś książki dla rodzeństwa ale troszkę starszego - 5.5roku?
Zubii znamy tą Marysię, czytacie też Tupcia Chrupcia? Jedna jest też o rodzeństwie. Fajne książki ale dawno z nich wyrośliśmy.
My dużo czytamy od malutkiego, i nawet wszystkie książki z biblioteki mamy poczytane, ciągle wracamy do tych samychzubii lubi tę wiadomość
-
zubii wrote:Przyszły nam wczoraj książki mysia Marysia jest starsza siostra polecam świetna książka dla mniejszych dzieci i żałuję że nie kupiłam miffy i kroliczatko.
A czy możecie polecić jakieś fajne książki o rodzenstwie dla rodziców ? -
Cameline wrote:A polecacie jakieś książki dla rodzeństwa ale troszkę starszego - 5.5roku?
Zubii znamy tą Marysię, czytacie też Tupcia Chrupcia? Jedna jest też o rodzeństwie. Fajne książki ale dawno z nich wyrośliśmy.
My dużo czytamy od malutkiego, i nawet wszystkie książki z biblioteki mamy poczytane, ciągle wracamy do tych samych
Nie mamy tupcia ale widziałam bajki z nim na TVP abc. U nas też od małego pełno książek do snu jej czytam i zwykle zapypia w połowie co jest fajnew ciągu dnia już takiego szału nie ma jak kiedys.
Buka wysłałam priv.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 20:58
Cameline lubi tę wiadomość
-
Ja bajkę niedawno dopiero widziałam, nawet nie wiedziałam że Tupcio nagrany a książki mamy i czytamy od ok.2 roku życia.
Rzeczywiście z czasem czytamy mniej, kiedyś zaraz po obudzeniu chciała czytać więc tak z 40 min mijało, przed obiadem, po obiedzie, po południu, wieczorem. Kilka godzin dziennie, zawsze uważnie słuchała. Teraz rzadko sięgamy w ciągu dnia, wieczorem to obowiązekale nigdy przy żadnej nie zasnęła, zresztą mamy problem z zasypianiem od urodzenia i to się nie zmieniło
Tupcia bardzo polecam, ja uwielbiałam go swego czasuplus za twarde okładki
zubii lubi tę wiadomość
-
Cameline wrote:Zubii znamy tą Marysię, czytacie też Tupcia Chrupcia? Jedna jest też o rodzeństwie. Fajne książki ale dawno z nich wyrośliśmy.
My dużo czytamy od malutkiego, i nawet wszystkie książki z biblioteki mamy poczytane, ciągle wracamy do tych samych
Może komuś się przyda lista książek dla starszego rodzeństwa: http://dziecisawazne.pl/ksiazki-dla-starszego-rodzenstwa-czyli-skad-sie-biora-dzieci-przeglad/
Pewnie sama coś z tego wybiorę.
Ps. Ktoś wie jak tu wstawić link?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 21:13
Cameline, zubii lubią tę wiadomość
-
Dzieki za listę, przejrzę na pewno.
Tak to jest z gustami, jednym się podoba, innym nie, także dzieciom
Ja zawsze szukałam w necie top książki dla dzieci, te z serią i te pouczające na dany temat. Te książki kupowałam. Z serii zawsze na próbę jeden tytuł i często mojej nie podchodziły, mimo że wysoko na listach stały.
U nas teraz najczęściej Tappi czytany, ale też dużo encyklepedii o lasach deszczowych, wszechświecie itp -
Ta książka Lindgren wydaje się fajna, autor to już klasyka dziecięca więc powinna być fajna
z tej listy jeszcze 2 ostatnie biorę pod uwagę bo z Franklina, krecika wyrosła, a Basię nigdy nie lubiła.
Skuszę się pewnie na Kasdepke i Frączek bo to już klasyka.
Muszę poszperać na necie, ale z telefonu mi trochę trudniej manewrować po blogach. -
Karolka12345 wrote:Mówisz o takim rogalu?
Polecam jak najbardziejzbawienna przy późniejszym bólu kręgosłupa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 21:55
zubii lubi tę wiadomość
Aniołek Jaś 16tc *12.09.2015
Aniołek Zosia 24tc *5.07.2016 -
Leonore wrote:Tak o to mi chodzi.
Ja mam ale inny wzór już od miesiąca na niej śpię jest superpolecam !
Nawet w ciągu dnia tak sobie ja złoże że fajnie się na niej siedzi na pół leżąco córka też korzysta opierając się czy też leżąc.
P.s uwielbiam Twój avatarek
Moja nie lubi koziołka matołka dostała książkę plus płyty od wujostwa tz ale leżą i czekają na lepsze czasy. Teraz na topie jest lecznica dla zwierząt z playmobil mogłaby się nią bawić cały czas już prosiła dziadków o inne zabawki z tej serii na urodziny. A pamiętam czasy jak nie mogła żyć bez książek później piosenek a jeszcze później był szał na puzzle a teraz lecznicaciekawe co będzie później hihi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 22:01
Leonore lubi tę wiadomość
-
Kobitki. Macie juz brzuchu? Te w 9 tyg? W sensie chociaz by lekkie wypuklenie? Rano przed jedzeniem mam minimalne zauważalne tylko dla mnie. A tak to nic
co prawda jak najem sie w dzien to jest rZeczywosxie bardziej spuchnięty. A juz tak bym chciała chociaz malutki ten brzuszek
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
Princesska wrote:Kobitki. Macie juz brzuchu? Te w 9 tyg? W sensie chociaz by lekkie wypuklenie? Rano przed jedzeniem mam minimalne zauważalne tylko dla mnie. A tak to nic
co prawda jak najem sie w dzien to jest rZeczywosxie bardziej spuchnięty. A juz tak bym chciała chociaz malutki ten brzuszek
Ponoć tak a przynajmniej ostatnio moja mama zauważyła z tz. Ale ponoć w drugiej ciąży szybciej widać.
Lada chwila i będzie widaćWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 22:15
Princesska lubi tę wiadomość
-
No oby! Bo poki co dzidziusia itp widze siła wyobraźni ;P ahahah. Dzis jakies kłujące bole mam. Troche sie niepokoje, ale myśle ze na różnych etapach i okresach ciąży bede doświadczać nowych
zubii lubi tę wiadomość
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
Princesska wrote:Kobitki. Macie juz brzuchu? Te w 9 tyg? W sensie chociaz by lekkie wypuklenie? Rano przed jedzeniem mam minimalne zauważalne tylko dla mnie. A tak to nic
Ja mam nieznacznie powiekszony nad spojeniem- ja i maz to widzimy ale z zewnatrz na pewno tego nie widac. I czuje roznice przy zapinaniu spodniPrincesska lubi tę wiadomość
-
Princesska wrote:No oby! Bo poki co dzidziusia itp widze siła wyobraźni ;P ahahah. Dzis jakies kłujące bole mam. Troche sie niepokoje, ale myśle ze na różnych etapach i okresach ciąży bede doświadczać nowych
Princesska lubi tę wiadomość
Aniołek Jaś 16tc *12.09.2015
Aniołek Zosia 24tc *5.07.2016 -
U mnie się ta poduszka sprawdziła w środku ciąży. Na początku nie robiło mi nic różnicy, później właśnie jak wyskakuje brzuszek to ta poduszka jest fajna a na końcu mi było już tak ciężko spać, przewracac się z boku na bok i wogole że poduszka poszła w kąt , ale ogolnie warto się w nią zaopatrzyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 22:59
Azorczynka lubi tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka