X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako ja w pierwszej ciąży miałam bardzo niskie ciśnienie i gin nawet kazał pić jedną kawę rozpuszczalną z mlekiem . Moja znajoma z blizniakami też miała niskie i zalecenie takie samo ☺

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa Zubi, dzięki za radę z tą kartą rabatową w rossmanie. Pani dziś sama zaproponowała ale gdyby nie jej inicjatywa to z pewością bym wspomniała że chcę takową posiadać :)

zubii lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Monako ja w pierwszej ciąży miałam bardzo niskie ciśnienie i gin nawet kazał pić jedną kawę rozpuszczalną z mlekiem . Moja znajoma z blizniakami też miała niskie i zalecenie takie samo ☺

Wcześniej z ciśnieniem problemów nie miałam ale ciąża wiele zmienia.
    Tak więc jeśli kawa jedna dziennie ma mi pomóc to nie będę sobie jej odmawiać :)
    A czy coś jeszcze podnosi ciśnienie oprócz soli kawy i awantury? :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    A czy coś jeszcze podnosi ciśnienie oprócz soli kawy i awantury? :)

... w tym stanie, to może czasami mąż :D :D :D

espoir lubi tę wiadomość

f2wl4z17q60magcw.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    aaa Zubi, dzięki za radę z tą kartą rabatową w rossmanie. Pani dziś sama zaproponowała ale gdyby nie jej inicjatywa to z pewością bym wspomniała że chcę takową posiadać :)

Nie ma za co :) kiedyś po 3 miesiącach dostawało się różne rzeczy typu body, zabawkę później z tego zrezygnowali i na roczek dostawało się prezent a teraz nie wiem czy to jeszcze funkcjonuje...

MoNaKo lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie. U mnie dzisiaj już 12 tydzień się zaczyna :)

Gratuluję wszystkim serduszek i dobrych wiadomości :)

A co u reszty blizniakowych ciężarówek? ;) Wszystko dobrze? Bo już dawno się niektóre nie odzywały

zubii, Princesska lubią tę wiadomość

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bardziej za wysokie ciśnienie. Albo nie wiem co to. Muszę zapytać glinki na najbliższej wizycie. Mam takie szumy uszne jak idę spać. I przez to źle sypiam bo nie moge zasnąć. Czuję takie bicie serca, pulsowanie w uszach

<3 Stella <3
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja też muszę o taką kartę poprosić w rossmannie :D

Dziewczyny a mam pytanie co do wyprawki (tak, tak ja już o tym myślę :D ). Ostatnio moja koleżanka zaproponowała, że po swoim dziecku odda mi większość rzeczy itp. Ja szczerze mówiąc chciałam kupić większość nowych rzeczy (przede wszystkim dlatego, że za jakieś 2 lata będziemy chcieli mieć drugie dziecko i chce mieć swoje rzeczy, a nie pożyczone). Nie wiem jak delikatnie jej powiedzieć, że raczej nie skorzystam z propozycji. Nie chcę jej urazić, bo wiem, ze ma jak najbardziej dobre intencje...

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolacia powiedz że mama/ teściowa/siostra... obiecała że sprawi Wam całą wyprawkę bo zawsze o tym marzyła i bardzo jej podziękuj ( tej koleżance) za propozycję ale nie chciałąbyś mamie/teściowej/siostrze robić przykrośći :) Myślę że że to może być dobre rozwiązanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 17:39

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek1980 wrote:
    ... w tym stanie, to może czasami mąż :D :D :D
    Bąbelek mój mąż jest aniołem i jak urodzę to będzie należał mu się medal za wytrwałość :) więc to raczej ja jemu podnoszę ciśnienia a on cudownie sobie z tym radzi :)
    Najważniejsze że dziś kawka podziałała, jak przestanie działać to pomyślę nad innymi rozwiązaniami

Bąbelek1980 lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png

Wysłany: 13 lutego 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Karooolacia powiedz że mama/ teściowa/siostra... obiecała że sprawi Wam całą wyprawkę bo zawsze o tym marzyła i bardzo jej podziękuj ( tej koleżance) za propozycję ale nie chciałąbyś mamie/teściowej/siostrze robić przykrośći :) Myślę że że to może być dobre rozwiązanie.

oooo dobry pomysł :D

MoNaKo lubi tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

• zubii Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    O ja też muszę o taką kartę poprosić w rossmannie :D

Dziewczyny a mam pytanie co do wyprawki (tak, tak ja już o tym myślę :D ). Ostatnio moja koleżanka zaproponowała, że po swoim dziecku odda mi większość rzeczy itp. Ja szczerze mówiąc chciałam kupić większość nowych rzeczy (przede wszystkim dlatego, że za jakieś 2 lata będziemy chcieli mieć drugie dziecko i chce mieć swoje rzeczy, a nie pożyczone). Nie wiem jak delikatnie jej powiedzieć, że raczej nie skorzystam z propozycji. Nie chcę jej urazić, bo wiem, ze ma jak najbardziej dobre intencje...

Jak ci powiem, że takie rzeczy używane są super po domu a to ci dziecko uleje (a na początku,ataku to standard) albo kupa pójdzie na plecy nowe rzeczy można używać na wyjścia, wizyty u lekarza. Zresztą jak ci coś nie będzie się podobać to zawsze możesz schować, oddać komuś lub wrzucić do kontenera. Ja sama kupilam na allegro pakę ubranek używanych córka w miesiąc wyrosła z 56 także mam nowe body bo nawet nie zdarzyła mi ich użyć. Teraz będę kupować parę nowych rzeczy,na wyjścia, wizyty a resztę używki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 17:44

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png

Wysłany: 13 lutego 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Jak ci powiem, że takie rzeczy używane są super po domu a to ci dziecko uleje (a na początku,ataku to standard) albo kupa pójdzie na plecy nowe rzeczy można używać na wyjścia, wizyty u lekarza. Zresztą jak ci coś nie będzie się podobać to zawsze możesz schować, oddać komuś lub wrzucić do kontenera. Ja sama kupilam na allegro pakę ubranek używanych córka w miesiąc wyrosła z 56 także mam nowe body bo nawet nie zdarzyła mi ich użyć. Teraz będę kupować parę nowych rzeczy,na wyjścia, wizyty a resztę używki.

Też o tym myślałam, tylko wiesz myslę, że ona będzie chciała potem zwrot tych ubranek itp bo chcą miec jeszcze dziecko i dlatego tak własnie pomyślałam, że lepiej ich nie brac... wiesz cos sie zniszczy a potem beda pretensje czy cos... już chyba właśnie tak jak piszesz wole kupić uzywane na allegro ale swoje zeby ich potem nie musieć zwracać. Zresztą nie mam nic do takich używanych ubranek bo czasem lepiej wyglądają niż now w niektórych sklepach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 17:48

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

• zubii Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    Też o tym myślałam, tylko wiesz myslę, że ona będzie chciała potem zwrot tych ubranek itp bo chcą miec jeszcze dziecko i dlatego tak własnie pomyślałam, że lepiej ich nie brac... wiesz cos sie zniszczy a potem beda pretensje czy cos... już chyba właśnie tak jak piszesz wole kupić uzywane na allegro ale swoje zeby ich potem nie musieć zwracać.

A rozumiem :) to sie już nie dziwię :) pewnie też bym nie przyjęła. Powiedz że dostałaś juz od kogoś i ci wystarczy.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje wyprawkę tak pół na pół. Nowe z używanymi . Raczej nie stać nas żeby wszystko nowe kupić a jeszcze trzeba pokoik urządzić. Wolę chyba mieć więcej używanych ubranek niż mniej nowych ;)
    Ale wózek i fotelik na pewno chciałabym nowe

zubii lubi tę wiadomość

<3 Stella <3
  • zubii Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia wrote:
    Ja planuje wyprawkę tak pół na pół. Nowe z używanymi . Raczej nie stać nas żeby wszystko nowe kupić a jeszcze trzeba pokoik urządzić. Wolę chyba mieć więcej używanych ubranek niż mniej nowych ;)
    Ale wózek i fotelik na pewno chciałabym nowe

Fotelik koniecznie nowy :) jeżeli chodzi o wózek i miałabym jeszcze raz cofnąć się w czasie to kupiłabym używana gondole a nowa spacerówkę i też zrobimy mamy teraz 3w1 jak dziecko wyrośnie sprzedamy i kupimy spacerówkę ale już używana bo więcej dzieci nie planujemy.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie chce panikować ale od 1,5 tygodnia nie czuje nic w brzuchu...żadnego ukłucia, skurczy itp. Zaczynam się martwić, cycki też już nie bolą a to przecież dopiero 8 tydzień...:/

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• zubii Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Dziewczyny nie chce panikować ale od 1,5 tygodnia nie czuje nic w brzuchu...żadnego ukłucia, skurczy itp. Zaczynam się martwić, cycki też już nie bolą a to przecież dopiero 8 tydzień...:/

Ja mam tak samo gdyby nie to że mam złe samopoczucie to bym się porządnie wystraszyła..Jutro mam wizytę więc się wszystko okaże więc trzymajcie kciuki :p

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemanko :) otrzymałam w końcu wyczekany list ze szpitala z zaproszeniem na prenatalne, więc poproszę o wpisanie mnie na 02.03, będzie to u mnie 12+2. Rozpoczynam odliczanie od nowa :)
    Wyprawka, fajny temat :) ja podobnie jak Karolka mam dylemat bo też planujemy drugie dziecko w niedużym odstępie czasu. Największe rozterki mam w sprawie wózka bo to też jedna z droższych rzeczy. A ubranek mam nadzieje dostanę trochę po rodzinie, a trochę kupie nowych bo nie odmówię sobie tej przyjemności.

justa., Dreamy lubią tę wiadomość

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • MoNaKo Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i temat wóznka sie pojawił...nawet nie wiecie jaki mam z tym problem- podobają mi się wózki że dziecko siedzi jedno obok drugiego...ale z takim wózkiem do wielu miejsc po prostu sie nie zmieszczę...i chyba będę skazana na taki że jedno dziecko z przodu a drugie z tyłu...
    Też obstawiam za wózkiem używanym ale u mojego męża to chyba nie przejdzie...
    Ciszki jak najbardziej nowe i odkupione :)

I jeszcze jedna rzecz mnie zastanawia- mamy mieszkanie 3 pokojowe- w jednym mąż ma buiro, salon i sypialnia. Z tego biura chcieliśmy zrobić dziecięcy pokój ale wszystkie koleżanki mi mówią że najlepiej łóżeczka mieć na początek w sypialni...Tylko jak długo rwa taki początek?
    Bo po świętach wielkanocnych planuje już zmiany i nie wiem czy robic pokoim im teraz osobny czy najpierw wstawić łóżeczka do sypialni a pokoik jak będą miały z rok?
    Czy przez rok dzicie z nami w sypialni to dobry pomysł?
    Kochane podpowiedzcie coś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 18:21

ijpbej28ig9k1ha0.png
‹‹ 352 353 354 355 356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ