X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co jakiś czas mierzę ciśnienie i jak zawsze miałam wysokie, tak teraz w ciąży nam niskie - ok.100/64
    Ciśnienie podnosi też ostre przyprawy

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Fotelik koniecznie nowy :) jeżeli chodzi o wózek i miałabym jeszcze raz cofnąć się w czasie to kupiłabym używana gondole a nowa spacerówkę i też zrobimy mamy teraz 3w1 jak dziecko wyrośnie sprzedamy i kupimy spacerówkę ale już używana bo więcej dzieci nie planujemy.

Na innym wątku też czytałam, że dziewczyny się skarżyły na wózki 2w1 i 3w1, bardzo dużo z nich mówiło, że spacerówki są do kitu. Myślałam, że kupienie zestawu to dobry pomysł ale powoli zmieniam zdanie.

zubii lubi tę wiadomość

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    No i temat wóznka sie pojawił...nawet nie wiecie jaki mam z tym problem- podobają mi się wózki że dziecko siedzi jedno obok drugiego...ale z takim wózkiem do wielu miejsc po prostu sie nie zmieszczę...i chyba będę skazana na taki że jedno dziecko z przodu a drugie z tyłu...
    Też obstawiam za wózkiem używanym ale u mojego męża to chyba nie przejdzie...
    Ciszki jak najbardziej nowe i odkupione :)

I jeszcze jedna rzecz mnie zastanawia- mamy mieszkanie 3 pokojowe- w jednym mąż ma buiro, salon i sypialnia. Z tego biura chcieliśmy zrobić dziecięcy pokój ale wszystkie koleżanki mi mówią że najlepiej łóżeczka mieć na początek w sypialni...Tylko jak długo rwa taki początek?
    Bo po świętach wielkanocnych planuje już zmiany i nie wiem czy robic pokoim im teraz osobny czy najpierw wstawić łóżeczka do sypialni a pokoik jak będą miały z rok?
    Czy przez rok dzicie z nami w sypialni to dobry pomysł?
    Kochane podpowiedzcie coś :)

My będziemy robić od razu oddzielny pokoik, jest bardzo blisko sypialni więc myślę, że zda egzamin. Moja siostra od pierwszego dnia w domu kładła swoją córkę w oddzielnym łóżeczku i oddzielnym pokoju. Mała spała im jak anioł, od drugiego miesiąca życia przesypiała całe noce.
    Ale wiadomo, plany planami a wszystko wyjdzie w praniu. Jak dziecko będzie budziło się co godzine to z czystej wygody wylądowałoby u nas w sypialni.

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiciakocia wrote:
    Z tymi kosmetykami nie ma co wpadać w paranoję. W moim tuszu znajdują się nieodpowiednie substancje, ale przecież ja go nie aplikuję w takie miejsca żeby doszło do dziecka. We wszystkim trzeba zachować zdrowy rozsądek, takie jest moje zdanie :)
    No wlasnie ja tak czytam to poruszenie i nie wiem co myślec :P Haha. Rozsądek rozsądek i jeszcze raz rozsądek :) idąc typ tropem zamknijmy sie w izolatkach.
    Monako ja mam niskie ciśnienie i moja gin powiedziała ze jedna kawa dziennie jak najbardziej ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 18:43

kiciakocia lubi tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam problem z głowy bo mieszkamy poki co w kawalerce :P ale oczywiście zazdroszczę pokoików :( tez bym chciała. Wyprawkę tez jak niektóre pol na pol ;) troche nowych troche uwzywanych. A wózek o ktorym marzę to mutsy igo❤ Super są. I takie dizajnerskie :P

zubii lubi tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam juz z obraczka na palcu i niestety Was nie nadrobie.

Bylam na pierwszej wizycie u GP, ale to strata czasu, trwala 5 minut. Kazal czekac na list. Dzis juz 8 tydzien, wiec mam nadzieje, ze niedlugo przyjdzie, bo poloznej jeszcze nie widzialam.

Mkl. Ja juz przestalam czuc cokolwiek w brzuchu przed pierwszym usg, ale serduszko ladnie bilo i wszystko bylo w porzadku, wiec sie tym nie przejmuje :)

Bąbelek1980, Zorganizowana:), Suri_ lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Dziewczyny nie chce panikować ale od 1,5 tygodnia nie czuje nic w brzuchu...żadnego ukłucia, skurczy itp. Zaczynam się martwić, cycki też już nie bolą a to przecież dopiero 8 tydzień...:/
    Mnie też przestały boleć. Brzuch czuję, ale dużo mniej.

Jeśli chodzi o dylematy łóżeczkowe, to bardzo polecam "kosz Mojżesza" na kółkach. Można przestawiać dowolnie po całym domu i jest to super opcja, bo może się okazać, że dziecko najlepiej śpi na balkonie, albo w kuchni pod włączonym, szumiącym okapem. :)

Princesska, zubii lubią tę wiadomość

• Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz tak popatrzyłam w necie i faktycznie niektóre rzeczy kupie używane, bo można jak nówki znaleźć na pół ceny. I tez chyba zrobię tak pół na pół :) ale na pewno chcę mieć swoje, bo jak mam sie potem bawić w oddawanie to dziękuję bardzo za taki interes :P

Princesska, zubii lubią tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • espoir Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Wracam juz z obraczka na palcu
    gratuluję <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 19:29

Annie1981 lubi tę wiadomość

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • zubii Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    No i temat wóznka sie pojawił...nawet nie wiecie jaki mam z tym problem- podobają mi się wózki że dziecko siedzi jedno obok drugiego...ale z takim wózkiem do wielu miejsc po prostu sie nie zmieszczę...i chyba będę skazana na taki że jedno dziecko z przodu a drugie z tyłu...
    Też obstawiam za wózkiem używanym ale u mojego męża to chyba nie przejdzie...
    Ciszki jak najbardziej nowe i odkupione :)

I jeszcze jedna rzecz mnie zastanawia- mamy mieszkanie 3 pokojowe- w jednym mąż ma buiro, salon i sypialnia. Z tego biura chcieliśmy zrobić dziecięcy pokój ale wszystkie koleżanki mi mówią że najlepiej łóżeczka mieć na początek w sypialni...Tylko jak długo rwa taki początek?
    Bo po świętach wielkanocnych planuje już zmiany i nie wiem czy robic pokoim im teraz osobny czy najpierw wstawić łóżeczka do sypialni a pokoik jak będą miały z rok?
    Czy przez rok dzicie z nami w sypialni to dobry pomysł?
    Kochane podpowiedzcie coś :)

U nas w mieście jest fajny wózek dla bliźniąt ale właśnie jeden po drugim ale stelaż wygląda jak gondola i mniej więcej oba są na tej samej wysokosci. A macie w bloku windę ? Bo pamiętam że podwójne mamuśki bardzo zwracały na to uwagę.

Na pewno do roku w sypialni a nawet i dłużej później jak już nie będą się nudzić to do innego pokoju się je przeniesie. My nie mamy teraz wyjścia mamy jeden pokój więc łóżko przy łóżku a młoda ma już 2l 8m.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko wrote:
    Na innym wątku też czytałam, że dziewczyny się skarżyły na wózki 2w1 i 3w1, bardzo dużo z nich mówiło, że spacerówki są do kitu. Myślałam, że kupienie zestawu to dobry pomysł ale powoli zmieniam zdanie.

No właśnie ja mam camarello seville i gdyby nie to że młoda od 2 roku zaczęła z niego spadać to by była idealna. Kolejny minus to osłonka na nóżki do roku da się zapiąć powyżej nie ma szans...

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy wózek Bebetto Holland - kupiłam w ciemno przez neta nowy za 1200 zł, bo w UK mi się nie podobały żadne lub były mega drogie i polecam z całego serca. chociaż moje dziecko polubiło wózek dopiero kiedy się przesiadlo w spacerówkę :P wcześniej za mało widoków widział ;)

co do spania z dzieckiem - u nas akurat Młody powędrował do swojego pokoju jak miał ponad 4 miesiące, a w łóżeczku spał od początku i mimo pobudek w nocy jestem zadowolona :) ale tutaj to dużo od dziecka zależy, bo są i takie, które łóżeczko w tyłek parzy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 19:31

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • zubii Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    my mamy wózek Bebetto Holland - kupiłam w ciemno przez neta nowy za 1200 zł, bo w UK mi się nie podobały żadne lub były mega drogie i polecam z całego serca. chociaż moje dziecko polubiło wózek dopiero kiedy się przesiadlo w spacerówkę :P wcześniej za mało widoków widział ;)

co do spania z dzieckiem - u nas akurat Młody powędrował do swojego pokoju jak miał ponad 4 miesiące, a w łóżeczku spał od początku i mimo pobudek w nocy jestem zadowolona :) ale tutaj do dużo od dziecka zależy, bo są i takie, które łóżeczko w tyłek parzy :P

Jest już gondola z okienkiem w którymś tako.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na pewno kupimy nową "nianię", tylko już bez monitora oddechu, bo taką już mamy i pójdzie dla drugiej dzidzi, a dla Bartusia ta "zwykła" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 19:34

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak chłopak to mam po Synku,, a jak dziewczynka to kuzynka trzyma swoje piękne ciuszki :)

Co do spania - Jasiek spał z nami w sypialni, jak miał rok z sypialni zrobiliśmy mu pokój. Niestety mamy na razie tylko dwa pokoje,w planach budowa domu. Także jak teraz pojawi się bąbel to będzie z nami w dużym pokoju. Ale to dobrze bo przyzwyczai się do hałasu ;)

Zubii dlaczego fotelik nowy? Miałam w świetnym stanie od mojego brata.

Co do wózka - też od brata miałam mutsy 4rider. świetny, byłam bardzo zadowolona, niestety w międzyczasie wydał bo nie miał gdzie trzymać. Także teraz będziemy kupować, podobają mi się retro, z dużymi kołami i taki na pewno kupimy :)

Co do objawów - mnie cały czas ciągnie ten brzuch, już mniej niepokojąco bo w sobotę na IP było wszystko w porządku. Więc widocznie u mnie tak ma być :P

Jakie to przewrotne - Wy denerwujecie się, ze brzuch nie boli, a ja na odwrót :P

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciuszki tez bym chciala pol na pol;) i tak jak pisalyscie sama chcialabym na bank kupowac te ciuszki "wyjsciowe";) Co do oddawania, to chyba to nie na tym polega..albo sie myle;) teraz juz wiem ze jak ktos mi zaproponuje to od razu zapytam czy mam je pozniej oddawac;)
    Wozek- ten sam dylemat co Monako..maze o gondolkach obok siebie, ale nie wiadomo jak to bedzie :/ wozek ktory mi sie podoba kosztuje 4000:/ tfk twiner twist duo..eh
    Jak bym byla w pojedynczej ciazy kupilabym uzywany. Macie bardzo duzy wybor. Wszystkie moje kolezanki maja uzywane i sobie chwala.
    Tez czytalam opinie, ze 2w1 i 3w1 maja slabe spacerowki, a jak juz inwestwac w wozek to najlepiej w dobra spacerowke.Badz tu czlowieku madry;)

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • mkl Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka Rocku wrote:
    Mnie też przestały boleć. Brzuch czuję, ale dużo mniej.

Jeśli chodzi o dylematy łóżeczkowe, to bardzo polecam "kosz Mojżesza" na kółkach. Można przestawiać dowolnie po całym domu i jest to super opcja, bo może się okazać, że dziecko najlepiej śpi na balkonie, albo w kuchni pod włączonym, szumiącym okapem. :)

Myślałam o tym koszu ale dużo mam narzeka bo dziecko nie chce w tym spać jest głębokie i dziecko widzi tylko sufit

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• justa. Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mkl, ja brzucha w tej ciąży prawie wcale nie czułam, może trochę na początku.

Monako, myślę że łatwiej jest kiedy dziecko jest blisko i nie trzeba w nocy nigdzie biegać, zwłaszcza jak chcesz karmić piersią. Mój synek budził się w nocy bardzo często i trzeba go było karmić co jakieś dwie, trzy godziny. Tak więc nie wyobrażam sobie żebym miała tak biegać po domu. To od kiedy dziecko będzie można przenieść do osobnego pokoju jest sprawą bardzo indywidualną. Jeśli będzie się w nocy rzadko budzić pewnie będzie można dość szybko. Poczekaj aż dzieci się urodzi i wtedy zdecydujesz jak Ci jest najwygodniej, łóżeczka łatwo przenieść.

Co do wózka ja kupiłam używany 3 w 1 I'coo peak air i jestem z niego bardzo zadowolona. Młody jeździł nim do 3 roku życia i się mieścił. Ponieważ rodzimy we wrześniu warto kupić wózek z większą gondolą tak aby dziecko spokojnie się w nim mieściło do wiosny czyli przez ok 6-7 miesięcy. Warto też zainwestować w ciepły śpiworek do wózka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 19:50

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie wózków to każda ma inny pogląd :)
    Ja w poprzedniej ciąży kupiłam polską samą gondolkę by kupić wymarzoną porządną spacerówkę. I dla mnie to strzał w 10. Gondolki się używa najkrócej więc trzeba skupić sie na spacerówce.
    Plusem dodatkowym za samą gondolką jest fakt, że te gondolki są większe niż 2w1. Moja roczna córka spokojnie się mieściła w okryciu w gondolce z luzem, nawet 2 latek wchodził. Koleżanki narzekały że polroczne dzieci w kombinezonach miały ciasno w gondolkach z wózków typu 2w1

zubii lubi tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosz Mojzesza tez mialam i bardzo chwaliłam. Gdy byli goscie albo gotowałam/sprzątałam kuchnię dziecko zawsze na oku. Ale dzieci szybko z nich wyrastają i nie wiem czy teraz się skuszę.

Odnośnie pożyczonych i oddawanych rzeczy... u nas tak się robi. Dzieciak użytkuje i oddaje się tej mamie a ona najczęścoej podaje dalej po rodzinie/znajomych. Oczywiście niektóre z czasem są batdziej zniszczone to albo sie wyrzuca albo nie ubieramy i oddajemy. Ja swoje niemal w idealnym stanie pozyczylam kuzynce i niesyety otrzymalam polowe i to mocno zuzytych wiec roznie bywa tez

ckaidqk39a8l7x61.png
‹‹ 353 354 355 356 357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ