X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoooolcia piękne wyniki :)

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :) Moje maleństwo rośnie <3 Za tydzień pójdę ostatni raz sprawdzić betę i progesteron :) A już 5 zobaczę co tam się dzieje w mojej macicy :D

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę mam 16.01. Z doświadczenia wiem, że jak beta ma dobry przyrost to nie ma sensu wcześniej i niekoniecznie chcę, żeby mi tam bez potrzeby grzebali głowicą do usg. Pójdę jak już będzie duża szansa na serduszko

zubii lubi tę wiadomość

• kiciakocia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka mamy pewne szanse spotkać się na porodówce jak wszystko dobrze pójdzie, chociaż chyba nikłe bo ja na 100% wybiorę Polną

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 17:08

• stay Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam wizytę i stresuje się już :/
    Ciekawe czy będzie już zarodek czy jeszcze nie

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka i gratulacje dla wszystkich;) Ja też przechodzę powolutku na tą stronę mocy. Udało się w 2 cyklu starań ( 4 po poronieniu). Mocno wierzę, że tym razem fasol z nami zostanie.
    Od zrobienia testu cały czas się martwiłam, że mam za słabe objawy aż do teraz. Po zjedzeniu słodkiej bułki i kawy z mlekiem miałam 5 minutowy napad takich młdłości, że prawie skończyło się przytulaniem do klozetu. Chyba fasol nie będzie łaskawy ;P

Bacardi90, stay, Dreamy, nowamamusia lubią tę wiadomość

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • stay Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko wrote:
    Hejka i gratulacje dla wszystkich;) Ja też przechodzę powolutku na tą stronę mocy. Udało się w 2 cyklu starań ( 4 po poronieniu). Mocno wierzę, że tym razem fasol z nami zostanie.
    Od zrobienia testu cały czas się martwiłam, że mam za słabe objawy aż do teraz. Po zjedzeniu słodkiej bułki i kawy z mlekiem miałam 5 minutowy napad takich młdłości, że prawie skończyło się przytulaniem do klozetu. Chyba fasol nie będzie łaskawy ;P
    Gratuluję :)
    W którym jesteś już tygodniu? Szybko cię te mdłości dorwaly ale przynajmniej fasolka daje o sobie znać ;)

Bacardi90 lubi tę wiadomość

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja też się nieśmiało przywitam :)
    Ogromne gratulacje dla wszystkich wrześniowych mamusiek!!
    U mnie groszek w drugim cyklu po poronieniu tyle że bez starań :P Taki nasz mały cud z nieba :) Termin mam na 10 września

stay, Gdziejestmieszko, Dreamy, zubii, karm3lka, nowamamusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko wrote:
    No i dobrze niech męczy mamusie w końcu sama chciała ;) u mnie mega śpioch i głodomor.

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To samiuśki początek, 5 tydzień, w sobotę robiłam pierwszy test. Też się dziwię, że tak szybko. W poprzedniej ciąży zaczęły się dopiero w 7/8 tyg. Oby to było tylko chwilowe, może to znak że mam zapomnieć o kawie i słodkich bułkach :D

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • stay Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 wrote:
    U mnie groszek w drugim cyklu po poronieniu tyle że bez starań :P Taki nasz mały cud z nieba :) Termin mam na 10 września
    Witaj :) Teraz już na pewno groszek posiedzi w brzuszku do września :)
    Jak się czujesz? Jakieś objawy?

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stay wrote:
    Witaj :) Teraz już na pewno groszek posiedzi w brzuszku do września :)
    Jak się czujesz? Jakieś objawy?
    na razie tylko spać mi się chce okropnie i od kilku dni grzeję jak kaloryfer :D

stay lubi tę wiadomość

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 wrote:

Wierzę, że skoro tak szybko nam się udało to organizm jest gotowy i tym razem wszystko pójdzie zgodnie z planem

Dreamy lubi tę wiadomość

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko i Bacardi witamy :) Gratulacje :)

Dziewczyny badałam betę 2 razy (14 i 16dpo). Wynik 248 i 733 także przyrost ok.

Czy mam badań jeszcze? Ile razy się powinno?

Nie pamiętam jak to było w pierwszej ciąży :/

Bacardi90 lubi tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko wrote:
    Wierzę, że skoro tak szybko nam się udało to organizm jest gotowy i tym razem wszystko pójdzie zgodnie z planem
    Dokładnie tak!!! :)

• Dreamy Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko ( o matko skąd taki pomysł na nazwę? ;) ) i Bacardi90 witajcie w naszych skromnych progach :D

Gdziejestmieszko mnie niestety dzisiaj też już dorwaly mdłości. I nie sądzę, że jutro ich już nie będzie bo mam je cały dzień a nie tylko o poranku...

Karolka dwa razy wystarczy :) Masz jak najbardziej prawidłowy przyrost więc nie ma po co robić bety 3 raz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 17:55

Karolka12345, Bacardi90 lubią tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiciakocia to już nas tutaj 3 po ivt ;)
    Transfer miałam tez 19 grudnia ;) która klinika?

Ale nas się tu już namnożyło :D

Stay ja też jutro na wizytę ale bardziej po leki bo na USG to za wcześnie. Widziałam że z Wro jesteś. Gdzie na wizytę idziesz?

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • stay Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati86 wrote:
    Kiciakocia to już nas tutaj 3 po ivt ;)
    Transfer miałam tez 19 grudnia ;) która klinika?

Ale nas się tu już namnożyło :D

Stay ja też jutro na wizytę ale bardziej po leki bo na USG to za wcześnie. Widziałam że z Wro jesteś. Gdzie na wizytę idziesz?
    Do MediConcept. A ty?

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    Gdziejestmieszko ( o matko skąd taki pomysł na nazwę? ;) ) i Bacardi90 witajcie w naszych skromnych progach :D

Gdziejestmieszko mnie niestety dzisiaj też już dorwaly mdłości. I nie sądzę, że jutro ich już nie będzie bo mam je cały dzień a nie tylko o poranku...

Karolka dwa razy wystarczy :) Masz jak najbardziej prawidłowy przyrost więc nie ma po co robić bety 3 raz

Może masz rację ... :)

Dziewczyny wy też macie sporo takiego kremowego śluzu?

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • zubii Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę jeszcze uwierzyć, że się udało....

Mam już jedno dziecko córcia wymarzoną 2,5 l więc teraz mi obojętne co będzie chociaż, byłabym przeszczepie a gdyby to była kolejna dziewczynka :D

U mnie to wygląda tak 12 dni po terminie podane oxy musieli szybko ciąć bo z córką było źle i teraz od razu będzie CC. Ją nawet nie wiem co to skurcze bo ich nie miałam.

Ją się na wizytę wybieram w okolicach 8 tc z córką byłam prawie w 6 tc i nic nie było widać sam pęcherzyk strasznie to przezywalam aż zobaczyłam w 10 tc fikajace brzdąca.

stay lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ