X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoooolcia piękne wyniki :)

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :) Moje maleństwo rośnie <3 Za tydzień pójdę ostatni raz sprawdzić betę i progesteron :) A już 5 zobaczę co tam się dzieje w mojej macicy :D

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę mam 16.01. Z doświadczenia wiem, że jak beta ma dobry przyrost to nie ma sensu wcześniej i niekoniecznie chcę, żeby mi tam bez potrzeby grzebali głowicą do usg. Pójdę jak już będzie duża szansa na serduszko

zubii lubi tę wiadomość

• kiciakocia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka mamy pewne szanse spotkać się na porodówce jak wszystko dobrze pójdzie, chociaż chyba nikłe bo ja na 100% wybiorę Polną

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 17:08

• stay Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam wizytę i stresuje się już :/
    Ciekawe czy będzie już zarodek czy jeszcze nie

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka i gratulacje dla wszystkich;) Ja też przechodzę powolutku na tą stronę mocy. Udało się w 2 cyklu starań ( 4 po poronieniu). Mocno wierzę, że tym razem fasol z nami zostanie.
    Od zrobienia testu cały czas się martwiłam, że mam za słabe objawy aż do teraz. Po zjedzeniu słodkiej bułki i kawy z mlekiem miałam 5 minutowy napad takich młdłości, że prawie skończyło się przytulaniem do klozetu. Chyba fasol nie będzie łaskawy ;P

Bacardi90, stay, Dreamy, nowamamusia lubią tę wiadomość

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • stay Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko wrote:
    Hejka i gratulacje dla wszystkich;) Ja też przechodzę powolutku na tą stronę mocy. Udało się w 2 cyklu starań ( 4 po poronieniu). Mocno wierzę, że tym razem fasol z nami zostanie.
    Od zrobienia testu cały czas się martwiłam, że mam za słabe objawy aż do teraz. Po zjedzeniu słodkiej bułki i kawy z mlekiem miałam 5 minutowy napad takich młdłości, że prawie skończyło się przytulaniem do klozetu. Chyba fasol nie będzie łaskawy ;P
    Gratuluję :)
    W którym jesteś już tygodniu? Szybko cię te mdłości dorwaly ale przynajmniej fasolka daje o sobie znać ;)

Bacardi90 lubi tę wiadomość

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja też się nieśmiało przywitam :)
    Ogromne gratulacje dla wszystkich wrześniowych mamusiek!!
    U mnie groszek w drugim cyklu po poronieniu tyle że bez starań :P Taki nasz mały cud z nieba :) Termin mam na 10 września

stay, Gdziejestmieszko, Dreamy, zubii, karm3lka, nowamamusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko wrote:
    No i dobrze niech męczy mamusie w końcu sama chciała ;) u mnie mega śpioch i głodomor.

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To samiuśki początek, 5 tydzień, w sobotę robiłam pierwszy test. Też się dziwię, że tak szybko. W poprzedniej ciąży zaczęły się dopiero w 7/8 tyg. Oby to było tylko chwilowe, może to znak że mam zapomnieć o kawie i słodkich bułkach :D

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • stay Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 wrote:
    U mnie groszek w drugim cyklu po poronieniu tyle że bez starań :P Taki nasz mały cud z nieba :) Termin mam na 10 września
    Witaj :) Teraz już na pewno groszek posiedzi w brzuszku do września :)
    Jak się czujesz? Jakieś objawy?

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stay wrote:
    Witaj :) Teraz już na pewno groszek posiedzi w brzuszku do września :)
    Jak się czujesz? Jakieś objawy?
    na razie tylko spać mi się chce okropnie i od kilku dni grzeję jak kaloryfer :D

stay lubi tę wiadomość

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 wrote:

Wierzę, że skoro tak szybko nam się udało to organizm jest gotowy i tym razem wszystko pójdzie zgodnie z planem

Dreamy lubi tę wiadomość

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko i Bacardi witamy :) Gratulacje :)

Dziewczyny badałam betę 2 razy (14 i 16dpo). Wynik 248 i 733 także przyrost ok.

Czy mam badań jeszcze? Ile razy się powinno?

Nie pamiętam jak to było w pierwszej ciąży :/

Bacardi90 lubi tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko wrote:
    Wierzę, że skoro tak szybko nam się udało to organizm jest gotowy i tym razem wszystko pójdzie zgodnie z planem
    Dokładnie tak!!! :)

• Dreamy Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko ( o matko skąd taki pomysł na nazwę? ;) ) i Bacardi90 witajcie w naszych skromnych progach :D

Gdziejestmieszko mnie niestety dzisiaj też już dorwaly mdłości. I nie sądzę, że jutro ich już nie będzie bo mam je cały dzień a nie tylko o poranku...

Karolka dwa razy wystarczy :) Masz jak najbardziej prawidłowy przyrost więc nie ma po co robić bety 3 raz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 17:55

Karolka12345, Bacardi90 lubią tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiciakocia to już nas tutaj 3 po ivt ;)
    Transfer miałam tez 19 grudnia ;) która klinika?

Ale nas się tu już namnożyło :D

Stay ja też jutro na wizytę ale bardziej po leki bo na USG to za wcześnie. Widziałam że z Wro jesteś. Gdzie na wizytę idziesz?

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • stay Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati86 wrote:
    Kiciakocia to już nas tutaj 3 po ivt ;)
    Transfer miałam tez 19 grudnia ;) która klinika?

Ale nas się tu już namnożyło :D

Stay ja też jutro na wizytę ale bardziej po leki bo na USG to za wcześnie. Widziałam że z Wro jesteś. Gdzie na wizytę idziesz?
    Do MediConcept. A ty?

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    Gdziejestmieszko ( o matko skąd taki pomysł na nazwę? ;) ) i Bacardi90 witajcie w naszych skromnych progach :D

Gdziejestmieszko mnie niestety dzisiaj też już dorwaly mdłości. I nie sądzę, że jutro ich już nie będzie bo mam je cały dzień a nie tylko o poranku...

Karolka dwa razy wystarczy :) Masz jak najbardziej prawidłowy przyrost więc nie ma po co robić bety 3 raz

Może masz rację ... :)

Dziewczyny wy też macie sporo takiego kremowego śluzu?

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • zubii Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę jeszcze uwierzyć, że się udało....

Mam już jedno dziecko córcia wymarzoną 2,5 l więc teraz mi obojętne co będzie chociaż, byłabym przeszczepie a gdyby to była kolejna dziewczynka :D

U mnie to wygląda tak 12 dni po terminie podane oxy musieli szybko ciąć bo z córką było źle i teraz od razu będzie CC. Ją nawet nie wiem co to skurcze bo ich nie miałam.

Ją się na wizytę wybieram w okolicach 8 tc z córką byłam prawie w 6 tc i nic nie było widać sam pęcherzyk strasznie to przezywalam aż zobaczyłam w 10 tc fikajace brzdąca.

stay lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ