X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • mkl Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po badaniu, serduszko nadal bije, widziałam głowę, tułów...chyba spalo bo w ogóle się nie ruszało:p tętno poniżej 140, chyba 135 więc chyba moje przeczucie co chłopca się sprawdzi, prenetalne 13 marca:)

Bacardi90, Cameline, zubii, natty85, Bąbelek1980, Kasia02, Emma 32, Karolka12345, Dreamy, MrsKiss, aswalda, Suri_, Långstrump, Aguuuś, nowamamusia, Maja83, Annie1981, Brave, Rusałka*, Kimmy, Zorganizowana:), Saori, Leonore, stay, lucytom, bizona lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• Cameline Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:
    Wy rzeczy z Nexta kupujcie na ich str czy z lumpeksu czy allegro itp? Na str maja drogie te rzeczy..jak dla mnie oczywiscie ;)
    ja szukam nowych z allegro, trafiają się czasem tanie ubranka, często ze starszych kolekcji, outletów itp.
    zdarzało mi się kupić sukienki już dla kilkuletniej dziewczynki bez utraty na jakości

ckaidqk39a8l7x61.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viriki wrote:
    A ja kocham lunmpeksy :) zawsze coś znajdę ciekawego w lumnpku i dzieciom, szczegolnie malym, to się nie oplaca nowych rzeczy kupowac :D takie szkraby to po mc, dwoch wyrastaja ze szmatki. Ja wolę kupić perełki za grosze i bez żalu odkladać.
    A i jeszcze lubię takie szmatki za to, ze w razie co mi ich nie szkoda. A doprać marchewkę albo kupkę z bodziaka to hardcore!
    A! I Zdarzalo mi się, ze córka sie np tak zabrudziła z pieluszki, że brałoam nożyczki, rozcinałam bodziaka i do kosza. Mysle, że nówki sztuki byłoby mi jednak szkoda.

To fakt, jak juz maluszek zaczyna jesc marchewke albo sloiczki to juz fenomen jak ktos te ciuchy dopierze. Dlatego ja kupuje w takich sklepach jal pepco i kik. Ja uwazam ze tam sa tanie ciuszki. Jakbym kupila body z smyku za 40 zl bo sa takie to na pewno byloby mi szkoda takich rzeczy nie doprac. Ale ja tak drogo nie kupuje.

zubii lubi tę wiadomość

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlamnie ciuchy z lumpka nawet po wygotowaniu sa nie do przyjecia.po prostu sie brzydze.od biedy kupie dla siebie kurtke a dla syna bluze ale napewno nie kupie nic co sie zaklada na gole cialo ☺
    Poza tym w lumpeksach wg mnie wcale nie jest tanio
    W takiej Szmizjerce w Wawie np.kg w pon kosztuje cos ok.77zl jesli sie nie myle☺
    Poza tym uzywane ciuchy kojarza mi sie z czasami prl kiedy w sklepach nic nie bylo i chodzilo sie tylko w uzywkach brrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 12:00

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka, a ja właśnie wolę porządną używaną rzecz z allegro niż Pepco. Dla mnie to nawet koło bawełny nie stało :/ bodziaki są szorstkie :/

Emma rozumiem skąd niechęć - ktoś wcześniej miał to już na sobie. Owszem.
    Ale jeżeli chodzi o nowe rzeczy to również były dotykane przed kilkadziesiąt osób zanim trafiły do sklepu :P
    Sama w lumpkach nie kupuję bo nie umiem :P ja tam nic nie widzę :P

Za to na allegro jest właśnie pełno wielkich pak już przygotowanych ciuchów :) cHoć ja i tak je jeszcze u siebie prałam :P

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko jest w najlepszym porządku. Moje dziecię ma już 7,9cm. Widziałam rączki, wszystkie paluszki, nóżki. NT 1,7 i też w normie. Serduszko 155. Bawił się tak słodko rączkami <3
    Przez chwilę miałam też 4d i mamy chłopca <3 To już raczej pewne. Badanie trwało ok 40 mim. Dostałam płytkę, zdjęcia i jestem przeszczesliwa! A 8 marca mam wizytę już bez usg ale na omówienie wyników podwójnego testu pappa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 12:07

Cameline, natty85, Suri_, Karolka12345, aswalda, Kasia02, Bąbelek1980, zubii, Ylya, Långstrump, mkl, Aguuuś, miffy, joaska1985, nowamamusia, Maja83, Bacardi90, Szyszka90, Gdziejestmieszko, majju, Annie1981, Brave, Ja86, Rusałka*, smeg, Kimmy, Zorganizowana:), Saori, Leonore, stay, lucytom, wisienka1212, bizona lubią tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Natalka, a ja właśnie wolę porządną używaną rzecz z allegro niż Pepco. Dla mnie to nawet koło bawełny nie stało :/ bodziaki są szorstkie :/

Ale jeżeli chodzi o nowe rzeczy to również były dotykane przed kilkadziesiąt osób zanim trafiły do sklepu :P

Za to na allegro jest właśnie pełno wielkich pak już przygotowanych ciuchów :) cHoć ja i tak je jeszcze u siebie prałam :P

Karolka wlasnie ja tez przewaznie nic znalezc nie moge.a babki z siatami wychodza.nie wiem jak one to robia ☺
    Dreamy Twoj bobas to juz kawal dzieciaka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 12:05

Karolka12345, Dreamy lubią tę wiadomość

010idqk3hkbcgs9f.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:

Kazda z nas jest inna i to co jednej pasuje drugiej juz nie. Dlatego nie potepiam osob ktore w lumpeksach kupuja i nie obrazam sie jak ktos twierdzi ze ciuchy z pepco sa gorsze niz te juz uzywane:) kazdy kupuje to co chce:)

Karolka12345 lubi tę wiadomość

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy super wieści <3

Dreamy lubi tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Suri_ Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakościowo ciuszki z pepco są niestety bardzo słabe... Czasami kupię coś bo ładne a w domu po paru praniach jest do wyrzucenia, nitki wychodzą, porozciagane. No chyba, że to ja mam takiego pecha i trafiają mi się takie przypadki...

U mnie jutro prenatalne i mam nadzieję że wszystko w porządku. Już tak dawno nie miałam usg. Licze też, że uda się już podglądać płeć :)

zubii, Justaw lubią tę wiadomość

MRr5p1.png
    xxGcp2.png
  • Suri_ Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj też piękna pogoda. Po obiadku ruszamy na dłuższy spacer

MRr5p1.png
    xxGcp2.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mkl super wiesci <3 , Dreamy gratuluje chlopczyka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 12:30

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Långstrump Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo szybko udaje się niektórym z was poznac płeć :) zazdroszczę wam :D

U mnie prenatalne dopiero 16.03 a zarazem to pierwsze usg w SE.

Mdłości męczą mnie wieczorami a w ciągu dnia mam względny spokój :)

Pozdrawiam wszystkie i życzę udanych wizyt

QYoFp1.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy super wieści! Gratuluje. Obaliłaś tezę że chłopcy mają tętno poniżej 150 u/m :)
    Fajnie że znasz juz płeć!

Dziewczyny co do lumpeksów- ja byłam może dwa razy w życiu i nigdy nic nie kupiłam. Ten zapach mnie odrzucał nawet jak nie byłam w ciąży.
    Tak więc lumpeksy omijam ale nie mam nic przeciwko od kupienia zestawu ciuszków od jakiejś mamy.
    Co do pepco- te ciuszki może i ładne ale beznadziejne w dotyku, takie szorstkie albo sztywne :/

Matka Rocku, bardzo ciekawie piszesz o karmieniu piersią :) Dziękuję że dzielisz się swoim doświadczeniem bo ja kompletnie nie wiem co mnie czeka ale marzę o tym żeby KP i to na dwa cyce :) Nawet jeśli bedzie ciężko to za szybko się nie poddam!

Dreamy, lucytom lubią tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Ja dziś na 16.15 mam wizyte!

Princesska, nowamamusia, Maja83, zubii, Dreamy, Kimmy lubią tę wiadomość

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy gratuluje ❤ ja z niecierpliwością czekam na jutrzejszą wizytę :) jestem taka ciekawa ile juz ma cm i czy wszystko w porządku. Zerknęłam na tą strone z ubraniami next, bo nie znałam jej wczesniej i powiem wam ze według mnie mają najładniejsze ubrania dla chłopców :D

zubii, Dreamy lubią tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne :)

Do mnie najładniejsze ciuszki są w zarze. Niestety dosyć drogie..

To mnie zadziwia że dla takich malenstw ubranka kosztują tyle samo co do dorosłych :O

zubii, Dreamy lubią tę wiadomość

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy gratuluję! :) Ja mam prenatalne w piąte i już doczekać się nie mogę!!!

Co do lumpeksów to ja czasem kupuje ale dla dziecka bym się chyb nie odważyła kupić ciuszka, może jak będzie starsze to na coś się skuszę...

Pepco ma ładne ciuszki ale fakt jakościowo słabe... Choć ja lubię tam kupować rzeczy do domu, koce maja np ok, po kilku praniach nic mi się z nimi nie dzieje.

Dreamy lubi tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy gratulacje!
    Ja się zapisałam na środę do mojego giną i też będzie prenatalne robił. O tamtych wynikach nic mu nie powiem chyba ze coś by wyjdzie nie tak Bo i tak planuje zmienic lekarZa na tego który robił mi usg prenatalne. Był tak konkretny i rzeczowy ze mnie do siebie przekonał w 100%. A w środę idę zobaczyć przed wylotem czy wsio ok, zapytac czy mogę już cwiczyc i czy mogę spokojnie wracać do Paryza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 13:49

Dreamy lubi tę wiadomość

• Maja83 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję wizyt i wspaniałych wieści :)
    Långstrump ja też mam prenatalne 16 marca dopiero :)

Co do lumpeksów to u mnie z tym różnie, kiedyś kupowałam dla siebie naprawdę dużo bo i ciuchy były dobre jakościowo i cenowo ale teraz to się te wszystkie lumpeksy wycwaniły i straszne pieniądze sobie pytają :/ to już naprawdę wolę dołożyć te 10zł więcej i kupić całkiem nową rzecz, straszna drożyzna się z robiła w tym lumpkach, no jeszcze wiadomo że zależy w jakim mieście, ale i tak jest drożej niż kiedyś :/

Dziewczyny,które weszły już w II trymestr, cieszę się z Wami i już się nie mogę doczekać kiedy ja w końcu zacznę ten II :) ale już bliżej niż dalej :)

Od kilku dni zaczęło mnie pobolewać podczas kaszlania czy kichania na dole po prawej stronie, tam gdzie mam tego mięśniaka, boję się okropnie badań które mam 16 marca, już bym chciała żeby było po bo nie wiem na czym stoję :/

smeg lubi tę wiadomość

‹‹ 430 431 432 433 434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ