Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już po badaniu, serduszko nadal bije, widziałam głowę, tułów...chyba spalo bo w ogóle się nie ruszało:p tętno poniżej 140, chyba 135 więc chyba moje przeczucie co chłopca się sprawdzi, prenetalne 13 marca:)
Bacardi90, Cameline, zubii, natty85, Bąbelek1980, Kasia02, Emma 32, Karolka12345, Dreamy, MrsKiss, aswalda, Suri_, Långstrump, Aguuuś, nowamamusia, Maja83, Annie1981, Brave, Rusałka*, Kimmy, Zorganizowana:), Saori, Leonore, stay, lucytom, bizona lubią tę wiadomość
-
bizona wrote:Wy rzeczy z Nexta kupujcie na ich str czy z lumpeksu czy allegro itp? Na str maja drogie te rzeczy..jak dla mnie oczywiscie
zdarzało mi się kupić sukienki już dla kilkuletniej dziewczynki bez utraty na jakości
-
Viriki wrote:A ja kocham lunmpeksy
zawsze coś znajdę ciekawego w lumnpku i dzieciom, szczegolnie malym, to się nie oplaca nowych rzeczy kupowac
takie szkraby to po mc, dwoch wyrastaja ze szmatki. Ja wolę kupić perełki za grosze i bez żalu odkladać.
A i jeszcze lubię takie szmatki za to, ze w razie co mi ich nie szkoda. A doprać marchewkę albo kupkę z bodziaka to hardcore!
A! I Zdarzalo mi się, ze córka sie np tak zabrudziła z pieluszki, że brałoam nożyczki, rozcinałam bodziaka i do kosza. Mysle, że nówki sztuki byłoby mi jednak szkoda.
To fakt, jak juz maluszek zaczyna jesc marchewke albo sloiczki to juz fenomen jak ktos te ciuchy dopierze. Dlatego ja kupuje w takich sklepach jal pepco i kik. Ja uwazam ze tam sa tanie ciuszki. Jakbym kupila body z smyku za 40 zl bo sa takie to na pewno byloby mi szkoda takich rzeczy nie doprac. Ale ja tak drogo nie kupuje.
zubii lubi tę wiadomość
-
Dlamnie ciuchy z lumpka nawet po wygotowaniu sa nie do przyjecia.po prostu sie brzydze.od biedy kupie dla siebie kurtke a dla syna bluze ale napewno nie kupie nic co sie zaklada na gole cialo ☺
Poza tym w lumpeksach wg mnie wcale nie jest tanio
W takiej Szmizjerce w Wawie np.kg w pon kosztuje cos ok.77zl jesli sie nie myle☺
Poza tym uzywane ciuchy kojarza mi sie z czasami prl kiedy w sklepach nic nie bylo i chodzilo sie tylko w uzywkach brrrWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 12:00
-
Natalka, a ja właśnie wolę porządną używaną rzecz z allegro niż Pepco. Dla mnie to nawet koło bawełny nie stało
bodziaki są szorstkie
Emma rozumiem skąd niechęć - ktoś wcześniej miał to już na sobie. Owszem.
Ale jeżeli chodzi o nowe rzeczy to również były dotykane przed kilkadziesiąt osób zanim trafiły do sklepu
Sama w lumpkach nie kupuję bo nie umiemja tam nic nie widzę
Za to na allegro jest właśnie pełno wielkich pak już przygotowanych ciuchówcHoć ja i tak je jeszcze u siebie prałam
-
Wszystko jest w najlepszym porządku. Moje dziecię ma już 7,9cm. Widziałam rączki, wszystkie paluszki, nóżki. NT 1,7 i też w normie. Serduszko 155. Bawił się tak słodko rączkami
Przez chwilę miałam też 4d i mamy chłopcaTo już raczej pewne. Badanie trwało ok 40 mim. Dostałam płytkę, zdjęcia i jestem przeszczesliwa! A 8 marca mam wizytę już bez usg ale na omówienie wyników podwójnego testu pappa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 12:07
Cameline, natty85, Suri_, Karolka12345, aswalda, Kasia02, Bąbelek1980, zubii, Ylya, Långstrump, mkl, Aguuuś, miffy, joaska1985, nowamamusia, Maja83, Bacardi90, Szyszka90, Gdziejestmieszko, majju, Annie1981, Brave, Ja86, Rusałka*, smeg, Kimmy, Zorganizowana:), Saori, Leonore, stay, lucytom, wisienka1212, bizona lubią tę wiadomość
-
Karolka12345 wrote:Natalka, a ja właśnie wolę porządną używaną rzecz z allegro niż Pepco. Dla mnie to nawet koło bawełny nie stało
bodziaki są szorstkie
Ale jeżeli chodzi o nowe rzeczy to również były dotykane przed kilkadziesiąt osób zanim trafiły do sklepu
Za to na allegro jest właśnie pełno wielkich pak już przygotowanych ciuchówcHoć ja i tak je jeszcze u siebie prałam
Karolka wlasnie ja tez przewaznie nic znalezc nie moge.a babki z siatami wychodza.nie wiem jak one to robia ☺
Dreamy Twoj bobas to juz kawal dzieciakaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 12:05
Karolka12345, Dreamy lubią tę wiadomość
-
Karolka12345 wrote:Natalka, a ja właśnie wolę porządną używaną rzecz z allegro niż Pepco. Dla mnie to nawet koło bawełny nie stało
bodziaki są szorstkie
Kazda z nas jest inna i to co jednej pasuje drugiej juz nie. Dlatego nie potepiam osob ktore w lumpeksach kupuja i nie obrazam sie jak ktos twierdzi ze ciuchy z pepco sa gorsze niz te juz uzywane:) kazdy kupuje to co chce:)
Karolka12345 lubi tę wiadomość
-
Jakościowo ciuszki z pepco są niestety bardzo słabe... Czasami kupię coś bo ładne a w domu po paru praniach jest do wyrzucenia, nitki wychodzą, porozciagane. No chyba, że to ja mam takiego pecha i trafiają mi się takie przypadki...
U mnie jutro prenatalne i mam nadzieję że wszystko w porządku. Już tak dawno nie miałam usg. Licze też, że uda się już podglądać płećzubii, Justaw lubią tę wiadomość
-
Dreamy super wieści! Gratuluje. Obaliłaś tezę że chłopcy mają tętno poniżej 150 u/m
Fajnie że znasz juz płeć!
Dziewczyny co do lumpeksów- ja byłam może dwa razy w życiu i nigdy nic nie kupiłam. Ten zapach mnie odrzucał nawet jak nie byłam w ciąży.
Tak więc lumpeksy omijam ale nie mam nic przeciwko od kupienia zestawu ciuszków od jakiejś mamy.
Co do pepco- te ciuszki może i ładne ale beznadziejne w dotyku, takie szorstkie albo sztywne
Matka Rocku, bardzo ciekawie piszesz o karmieniu piersiąDziękuję że dzielisz się swoim doświadczeniem bo ja kompletnie nie wiem co mnie czeka ale marzę o tym żeby KP i to na dwa cyce
Nawet jeśli bedzie ciężko to za szybko się nie poddam!
Dreamy, lucytom lubią tę wiadomość
-
Dreamy gratuluje ❤ ja z niecierpliwością czekam na jutrzejszą wizytę
jestem taka ciekawa ile juz ma cm i czy wszystko w porządku. Zerknęłam na tą strone z ubraniami next, bo nie znałam jej wczesniej i powiem wam ze według mnie mają najładniejsze ubrania dla chłopców
zubii, Dreamy lubią tę wiadomość
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
Dreamy gratuluję!
Ja mam prenatalne w piąte i już doczekać się nie mogę!!!
Co do lumpeksów to ja czasem kupuje ale dla dziecka bym się chyb nie odważyła kupić ciuszka, może jak będzie starsze to na coś się skuszę...
Pepco ma ładne ciuszki ale fakt jakościowo słabe... Choć ja lubię tam kupować rzeczy do domu, koce maja np ok, po kilku praniach nic mi się z nimi nie dzieje.Dreamy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDreamy gratulacje!
Ja się zapisałam na środę do mojego giną i też będzie prenatalne robił. O tamtych wynikach nic mu nie powiem chyba ze coś by wyjdzie nie tak Bo i tak planuje zmienic lekarZa na tego który robił mi usg prenatalne. Był tak konkretny i rzeczowy ze mnie do siebie przekonał w 100%. A w środę idę zobaczyć przed wylotem czy wsio ok, zapytac czy mogę już cwiczyc i czy mogę spokojnie wracać do ParyzaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 13:49
Dreamy lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny gratuluję wizyt i wspaniałych wieści
Långstrump ja też mam prenatalne 16 marca dopiero
Co do lumpeksów to u mnie z tym różnie, kiedyś kupowałam dla siebie naprawdę dużo bo i ciuchy były dobre jakościowo i cenowo ale teraz to się te wszystkie lumpeksy wycwaniły i straszne pieniądze sobie pytająto już naprawdę wolę dołożyć te 10zł więcej i kupić całkiem nową rzecz, straszna drożyzna się z robiła w tym lumpkach, no jeszcze wiadomo że zależy w jakim mieście, ale i tak jest drożej niż kiedyś
Dziewczyny,które weszły już w II trymestr, cieszę się z Wami i już się nie mogę doczekać kiedy ja w końcu zacznę ten IIale już bliżej niż dalej
Od kilku dni zaczęło mnie pobolewać podczas kaszlania czy kichania na dole po prawej stronie, tam gdzie mam tego mięśniaka, boję się okropnie badań które mam 16 marca, już bym chciała żeby było po bo nie wiem na czym stojęsmeg lubi tę wiadomość