Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nowamamusia wrote:Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne
Do mnie najładniejsze ciuszki są w zarze. Niestety dosyć drogie..
To mnie zadziwia że dla takich malenstw ubranka kosztują tyle samo co do dorosłych
Tylko że te ciuszki sprzedasz za więcej niż połowę wartości ja w tamtym roku kupiłam sukienkę córce za 40 zł sprzedałam za 30 zł stan idealny nie do zdarcia. -
Gratuluję Dreamy i innym mamusiom wspaniałych wieści.
Maja ja mam dopiero dzień po Tobie prenatalne.
Niby wszystkie mamy termin na wrzesień, a jest taka rozbiezność, niektóre znają już płeć i są po prenatalnych, a niektóre były dopiero na pierwszej wizycie:)
Niestety wynik TSH u mnie za wysoki, a dzisiaj pojawił się różowy śluz, którego wcześniej nie miałam i wizytę mam już w piątek, a miałam dopiero mieć 17.
Mam nadzieję, że podglądnę malucha i będzie wszystko okej.
O ubrankach jeszcze w ogóle nie myślałam, ani o wyprawce. Właściwie to o niczym jeszcze. Najważniejsze to dotrwać do prenatalnych, a potem można się rozkoszować myślami o wyprawce;)Dreamy lubi tę wiadomość
Starania od 03.2020
09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.
ONA
Hormony OK
Wymazy OK
ON
Mofrologia 3%
HBA 21%
fDNA 11%
-
Dziewczyny byłam na usg, zostawiłam krew na Pappe, wyniki za tydzień. Ale dziś... został wypatrzony siuraczek, więc czekamy na SYNKA
aswalda, nowamamusia, Szyszka90, Bacardi90, zubii, mkl, Suri_, Princesska, Maja83, Dreamy, joaska1985, Cameline, Annie1981, Brave, Bąbelek1980, Ja86, Rusałka*, Kimmy, justa., 0202oliwcia, Zorganizowana:), Kasia02, Saori, Leonore, stay, Aguuuś, lucytom, bizona lubią tę wiadomość
-
Långstrump wrote:Bardzo szybko udaje się niektórym z was poznac płeć
zazdroszczę wam
U mnie prenatalne dopiero 16.03 a zarazem to pierwsze usg w SE.
Mdłości męczą mnie wieczorami a w ciągu dnia mam względny spokój
Pozdrawiam wszystkie i życzę udanych wizyt
Tez mam 16.03 prenatalne. Kilka z nas będzie miećja juz nie mogę sie doczekać, ale jeszcze mam wizytę za 9 dni i odliczam
Majju gratuluje chlopczyka!
Faktycznie dużo z Was sie szybko dowiaduje o płciWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 14:22
Maja83 lubi tę wiadomość
-
Hej, gratuluję super wieści i chłopaczków dziewczyny
Zgadzam się w 100% co do ubranek z Nexta, jakość jest super a wzory jeszcze lepsze. Mam u siebie w mieście outlet więc liczę, że coś fajnego upoluję w niższej cenie. Za to w lumpeksach też nie mogę się odnaleźć, tak samo w TKMax. Przytłacza mnie ilość i to, że każda rzecz jest inna :p Do samych używanych ubrań nic nie mam, u mnie w rodzinie zawsze się nosiło ciuchy po starszych.zubii, Dreamy lubią tę wiadomość
Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
Cześć dziewczyny. Kurde, mi mdłości trochę mijają albo mam teorię, że się do nich zaczęłam przyzwyczajać
Za to jakieś dziwne zachcianki mnie nachodzą
pewnie też tak macie. Jutro wizyta, zaczęłam się już oczywiście denerwować, zwłaszcza, że rano poszłam na badanie progesteronu i mam już wynik i spadł mi od poziomu sprzed dwóch tygodni
Czy któraś z Was też ma ciągle zlecane badania progesteronu? Od tygodnia nie miałam żadnych plamień, nic mnie nie boli, ale już zaczynam się zastanawiać czy to może coś znaczyć? W internecie już oczywiście wszystko przeczytałam i znalazłam informacje, że progesteron może się zmieniać w ciągu dnia i że ogólnie to się tego nie bada tak często, a mi moja pani doktor każe przed każdą wizytą...
-
Dopisać jeszcze kogoś?
27.02 - szczesliwa83, Daisy, magda_lenka
28.02 - Suri_(prenatalne), stay (prenatalne), Emila92, Princesska, Nadiaaa85, MrsKiss
1.03 - shelby, Marcia
2.03 - Bąbelek (prenatalne), nowamamusia (prenatalne), smeg, Gdziejestmieszko (prenatalne), Bąbelek1980, joaska1985 (prenatalne), lucytom (prenatalne), iza776
3.03 - Karoolcia (prenatalne)
6.03 - AniaMania (prenatalne), Saori (prenatalne)
7.03 - zubii (prenatalne), natalka1988 (prenatalne)
8.03 - Dreamy,
9.03 - Leonore (prenatalne), Kwiatuszek (prenatalne), anet90 (prenatalne)
11.03 - Zorganizowana (prenatalne), miffy(prenatalne), perfectangel
13.03 - AsiaPoli (prenatalne), fanka, mkl(prenatalne)
14.03 - iza776, LZuzia
15.03 - natty85 (prenatalne), jagodka17 (prenatalne), Kwiatuszek, kayka93
16.03 - Maja83 (prenatalne), Leonore, Langstrump (prenatalne), Szyszka90, Kesjaa (prenatalne), aswalda (prenatalne)
17.03 - jagodka17, kayka93
18.03 - Kesjaa
21.03 - różowo,
12.04 - massaPrincesska, Maja83, joaska1985, różowo, Saori, ⚘Kwiatuszek lubią tę wiadomość
-
MrsKiss wrote:Cześć dziewczyny. Kurde, mi mdłości trochę mijają albo mam teorię, że się do nich zaczęłam przyzwyczajać
Za to jakieś dziwne zachcianki mnie nachodzą
pewnie też tak macie. Jutro wizyta, zaczęłam się już oczywiście denerwować, zwłaszcza, że rano poszłam na badanie progesteronu i mam już wynik i spadł mi od poziomu sprzed dwóch tygodni
Czy któraś z Was też ma ciągle zlecane badania progesteronu? Od tygodnia nie miałam żadnych plamień, nic mnie nie boli, ale już zaczynam się zastanawiać czy to może coś znaczyć? W internecie już oczywiście wszystko przeczytałam i znalazłam informacje, że progesteron może się zmieniać w ciągu dnia i że ogólnie to się tego nie bada tak często, a mi moja pani doktor każe przed każdą wizytą...
MrsKiss ja tylko raz badałam progesteron przy pierwszej becie. Dr i tak stwierdił że niepotrzebnie i nigdy więcj mi go nie zlecał. Dobrze wyczytałaś że progesteron uwalnia się pulsacyjnie i wynik o róznych porach mogą być inne. Tak więc nie masz żadnego powodu do zmartwień tym bardziej że nic nie boli i nie ma plamień. Pozostaje sie cieszyć
Ale o ten progesteron warto zapytać dr- w jakim celu badasz przed każdą wizytą- tak ze zwykłej ciekawośći.MrsKiss lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja tam nie czuję potrzeby aby byc na liście wizyt
A co do płci to czytam wątek sierpnióweczek- tam juz kilka razy była zmieniona płeć bo w 12 czy 13 tygodniu to jak loteria, niby coś widać ale nie ma pewności co.
Dla mnie ten etap to zdecydowanie za wcześnie i ja wole poczekać do większej pewności lekarza
-
nick nieaktualny
-
Ja mam prenatalne 01.03....i bardzo bym chciała, żby było już po i żeby wszytsko było dobrze. Z sunkiem na pierwszych powiedzieli, że chłopiec i nic się nie zminiło
ale też ufam dopiero w 100% połówkowym..
Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Ewunia 21.01.2025 :*
Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼