X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znow mi posta ucielo. Lekarz mowi, ze wyglada jej na chłopca ale nie chce mi sie wierzyc ze juz to widac.
    Usg prenatalne 13.03

zubii, Dreamy, betina89, Saori, aswalda lubią tę wiadomość

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka super :)

Czy Ty masz dobrze ustawiony suwaczek? To 7 tydzień?

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:

Mi u Magdalenki pokazuje 10t+1d

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    Mi u Magdalenki pokazuje 10t+1d

Czary mary u mnie jest 7 tydzień :P

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Niesia86 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tymi nogami to normalne w ciąży. Ja z kolei wczoraj miałam problem z dłonią, łapał mnie jakiś bezbolesny skurcz i nie mogłam palców wyprostować. Moja cera wygląda fatalnie, aż wstyd z domu wychodzić...

Ja widzę u Magdalenki na suwaczku 10 t i 1 d

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Czary mary u mnie jest 7 tydzień :P
    To dlatego, że przeglądarka ci tak zapisała ;)
    Ale zauważyłam że właśnie tylko te suwaczek z fajna mama maja taki problem

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie pokazuje 9t5d :p

Karolka12345 lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Zorganizowana ja w zaawansowanej ciąży miałam takie odczucie, że musiałam ruszać nogami...tzw. zespół niespokojnych nóg.Straszne to było :/ pomagał chłodny prysznic na nogi.
    Karolka, u mnie to jest dosłownie pulsowanie nóg i nie wiem czy nie za wcześnie na takie dolegliwości. Bo zaawansowaną ciążę to ja rozumiem ale teraz na tak wczesnym etapie?

Zorganizowana na pewno o to zapytam i dam Ci znać :)

Zorganizowana:) lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Zorganizowana ja w zaawansowanej ciąży miałam takie odczucie, że musiałam ruszać nogami...tzw. zespół niespokojnych nóg.Straszne to było :/ pomagał chłodny prysznic na nogi.

Dziewczyny, jak zaszłam w pierwszą ciążę, to dostałam niespokojnych nóg. Po poronieniu, bralam na to chyba wszystko, łącznie z "cudownymi" reklamowanymi lekami, magnez itp. Nie pomagało nic. Wybrałam się do neurologa i przepisala mi aropilo, które pomogło. Pani doktor fajnie wyjaśniła, że jeżeli komuś pomagają leki z reklamy, magnez itp. To to na pewno nie jest zespół RLS. Niestety teraz też mnie dopadło, przez co nie mogę spać nocami, gdyż ujawnia się to właśnie w nocy :/

f2wl4z17q60magcw.png
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Dziewczyny od kilku dni szczególnie wieczorem mam takie "pulsowanie" nóg. Nie tylko łydki ale i uda. Nie wiem czy to normalne, biorę acard i clexane więc nie wiem czy to może miec jakiś wpływ. Chyba znów zaczynam świrować bo do tego dochodzi kołatanie serca jak leżę i nie wiem co o tym myśleć :(

Mówiłaś lekarzowi, że łykasz acard?

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:
    Mówiłaś lekarzowi, że łykasz acard?

TaK Kinga, ale to było na samym początku ciąży więc muszę mu przypomnieć. A czy to właśnie Acard może mieć wpływ na pulsowanie krwi w nogach?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 20:42

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie takie uczucie jakby jakaś gula w gardle była? No jak codziennie czuje sie ok tak dzis mdłości, gula w gardle i w ogóle źle i słabo się czuję :(

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:

Mam dzis 10+1 a mi samej pokazuje 9+6

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Szyszka90 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też widzę 9+6.

Starania od 03.2020

09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.

ONA
    Hormony OK
    Wymazy OK

ON
    Mofrologia 3%
    HBA 21%
    fDNA 11%

mhsv3e5exoqxv630.png
  • Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widzę 10+1.

Można mi wpisać wizytę na NFZ 01.03, prywatnie 02.03 i prenatalne 09.03.
    Z góry dziękuję.

Mam głupie pytanie:
    Po co tak właściwe ta lista wizyt...? :)
    Chodzi mi o to czemu ona tak właściwe służy?

Jeśli chodzi o ustalenie płci na badaniach prenatalnych, to wiadomo, że nie można mieć 100% pewności, ale chyba mało kto nie jest na tyle ciekawy, żeby nie chcieć wiedzieć nawet co jest bardziej prawdopodobne.
    Mój synuś już na prenatalnych był "najprawdopodobniej" synusiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 21:15

• espoir Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mi ta ciąża leci...
    i ciągle mam mdłości, dzień w dzień od 18.00 zdycham! nie wiem kto nazwał je porannymi.
    na mięso dalej nie mogę patrzeć. w sumie mogłabym codziennie jeść tylko frytki z "Maka", ech. tylko od tego nigdy mnie nie odrzuciło w tej ciąży.

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    Dziewczyny a macie takie uczucie jakby jakaś gula w gardle była? No jak codziennie czuje sie ok tak dzis mdłości, gula w gardle i w ogóle źle i słabo się czuję :(
    Kochana może jak masz możliwość to połóż się wcześniej i to prześpij? Sen to chyba najlepsze lekarstwo dla nas.

A tak apropo zmęczenia zastanawiam się czy wiosenne przesilenie będzie miało na nas wpływ?Jeśli tak to czy odczujemy to podwójnie? Macie jakieś info albo doświadczenia?

• betina89 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich.
    Piszę ten post już drugi raz, ale ochlonelam po tym jak całość tekstu się nie załadowala i pisze od nowa.
    Jestem mamą 2,5 letniej Amandy. W 2014 r. Prowadziłem też tu wykres. Później nie miałam na to ochoty. Przed córka miałam puste jajo plodowe i zabieg lyzeczkowania. Po córce jeszcze 3 razy poronilam. Najpierw gdy zaszłam po pół roku od cc w ciążę ( chciałam szybciej, ale po 5 mies. Zaczęliśmy się starać). Wtedy miałam krwiaka dookoła pęcherzyka a zarodkowi serce biło. Pani ginekolog jednak twierdziła, że krwiak się opróżni i będzie dobrze. Jednak na wizycie w 9 tyg. Serduszko już nie bilo - jestem pewna, że to przez krwiaka. Później w listopadzie i grudniu miałam 2 biochemiczne a przez cały rok 2016 nie zaszłam w ciążę i już zaczynałam godzić się z myślą, że nie dane mi mieć dwójkę dzieci. Pani ginekolog już po ostatnim poronieniu wprowadziła mi encorton - przytyłam 8 kg. Później zaleciła wykonanie badania immunofenotyp. A że to dość kosztowne to trochę z tym zwlekalam. W wrześniu jednak wykonalam immunofenotyp i ana 1. Niestety natural killers 21% zdecydowanie za dużo i one też mogły atakować zarodek zanim się zagnieżdzil i dlatego nie zachodzilam w ciążę. W listopadzie miałam pierwsza kroplowke z intralipidu, bo ona obniża NK. W grudniu druga i już miałam rezygnować, bo nie stać mnie bez efektu wydawać 400 zl co miesiąc na kroplowke. Jednak w styczniu pozytywny test i na drugi dzień od razu kroplowka. I tak jestem może dzięki temu teraz w 10 tygodniu? Czekam z niecierpliwością na prenatalne(21.03). Przez 3 tyg. W tej ciąży krwawilam i plamilam bo miałam krwiaka, ale tydzień temu już go nie było widać na usg. Teraz śluz raczej biało - beżowy. 7. 03 kolejne wizyta. Tak bardzo się stresuje

aswalda lubi tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka Rocku Twoje pytanie odnośnie listy wizyt wcale nie jeste głupie bo ja wiele razy zastanawiałam sie czemu ona ma służyć...
    I tak każada z nas daje znać " że dziś wizyta, trzymajcie kciuki" więc i tak jesteśmy na bierząco :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka Rocku w sumie ja zaproponowałem listę bo było na początku takie szukanie w postach i dopytywanie kto miał mieć dzisiaj wizytę.
    Jestem na l4 więc czas mam :P a taka listę zaobserwowalam na sierpniowkach :)

Cześć betina. Bardzo mi przykro z powodu twoich strat. Ale teraz jesteś już w 10tyg to już bezpieczniejszy czas także myślę, że już wszystko będzie dobrze :*

betina89 lubi tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
‹‹ 433 434 435 436 437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ