Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny z tymi nogami to normalne w ciąży. Ja z kolei wczoraj miałam problem z dłonią, łapał mnie jakiś bezbolesny skurcz i nie mogłam palców wyprostować. Moja cera wygląda fatalnie, aż wstyd z domu wychodzić...
Ja widzę u Magdalenki na suwaczku 10 t i 1 d -
Karolka12345 wrote:Zorganizowana ja w zaawansowanej ciąży miałam takie odczucie, że musiałam ruszać nogami...tzw. zespół niespokojnych nóg.Straszne to było
pomagał chłodny prysznic na nogi.
Zorganizowana na pewno o to zapytam i dam Ci znaćZorganizowana:) lubi tę wiadomość
-
Karolka12345 wrote:Zorganizowana ja w zaawansowanej ciąży miałam takie odczucie, że musiałam ruszać nogami...tzw. zespół niespokojnych nóg.Straszne to było
pomagał chłodny prysznic na nogi.
Dziewczyny, jak zaszłam w pierwszą ciążę, to dostałam niespokojnych nóg. Po poronieniu, bralam na to chyba wszystko, łącznie z "cudownymi" reklamowanymi lekami, magnez itp. Nie pomagało nic. Wybrałam się do neurologa i przepisala mi aropilo, które pomogło. Pani doktor fajnie wyjaśniła, że jeżeli komuś pomagają leki z reklamy, magnez itp. To to na pewno nie jest zespół RLS. Niestety teraz też mnie dopadło, przez co nie mogę spać nocami, gdyż ujawnia się to właśnie w nocy -
MoNaKo wrote:Dziewczyny od kilku dni szczególnie wieczorem mam takie "pulsowanie" nóg. Nie tylko łydki ale i uda. Nie wiem czy to normalne, biorę acard i clexane więc nie wiem czy to może miec jakiś wpływ. Chyba znów zaczynam świrować bo do tego dochodzi kołatanie serca jak leżę i nie wiem co o tym myśleć
Mówiłaś lekarzowi, że łykasz acard?08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Kinga13 wrote:Mówiłaś lekarzowi, że łykasz acard?
TaK Kinga, ale to było na samym początku ciąży więc muszę mu przypomnieć. A czy to właśnie Acard może mieć wpływ na pulsowanie krwi w nogach?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 20:42
-
Ja widzę 10+1.
Można mi wpisać wizytę na NFZ 01.03, prywatnie 02.03 i prenatalne 09.03.
Z góry dziękuję.
Mam głupie pytanie:
Po co tak właściwe ta lista wizyt...?
Chodzi mi o to czemu ona tak właściwe służy?
Jeśli chodzi o ustalenie płci na badaniach prenatalnych, to wiadomo, że nie można mieć 100% pewności, ale chyba mało kto nie jest na tyle ciekawy, żeby nie chcieć wiedzieć nawet co jest bardziej prawdopodobne.
Mój synuś już na prenatalnych był "najprawdopodobniej" synusiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 21:15
-
ale mi ta ciąża leci...
i ciągle mam mdłości, dzień w dzień od 18.00 zdycham! nie wiem kto nazwał je porannymi.
na mięso dalej nie mogę patrzeć. w sumie mogłabym codziennie jeść tylko frytki z "Maka", ech. tylko od tego nigdy mnie nie odrzuciło w tej ciąży.💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
nick nieaktualnyKarooolcia :) wrote:Dziewczyny a macie takie uczucie jakby jakaś gula w gardle była? No jak codziennie czuje sie ok tak dzis mdłości, gula w gardle i w ogóle źle i słabo się czuję
A tak apropo zmęczenia zastanawiam się czy wiosenne przesilenie będzie miało na nas wpływ?Jeśli tak to czy odczujemy to podwójnie? Macie jakieś info albo doświadczenia? -
Witam wszystkich.
Piszę ten post już drugi raz, ale ochlonelam po tym jak całość tekstu się nie załadowala i pisze od nowa.
Jestem mamą 2,5 letniej Amandy. W 2014 r. Prowadziłem też tu wykres. Później nie miałam na to ochoty. Przed córka miałam puste jajo plodowe i zabieg lyzeczkowania. Po córce jeszcze 3 razy poronilam. Najpierw gdy zaszłam po pół roku od cc w ciążę ( chciałam szybciej, ale po 5 mies. Zaczęliśmy się starać). Wtedy miałam krwiaka dookoła pęcherzyka a zarodkowi serce biło. Pani ginekolog jednak twierdziła, że krwiak się opróżni i będzie dobrze. Jednak na wizycie w 9 tyg. Serduszko już nie bilo - jestem pewna, że to przez krwiaka. Później w listopadzie i grudniu miałam 2 biochemiczne a przez cały rok 2016 nie zaszłam w ciążę i już zaczynałam godzić się z myślą, że nie dane mi mieć dwójkę dzieci. Pani ginekolog już po ostatnim poronieniu wprowadziła mi encorton - przytyłam 8 kg. Później zaleciła wykonanie badania immunofenotyp. A że to dość kosztowne to trochę z tym zwlekalam. W wrześniu jednak wykonalam immunofenotyp i ana 1. Niestety natural killers 21% zdecydowanie za dużo i one też mogły atakować zarodek zanim się zagnieżdzil i dlatego nie zachodzilam w ciążę. W listopadzie miałam pierwsza kroplowke z intralipidu, bo ona obniża NK. W grudniu druga i już miałam rezygnować, bo nie stać mnie bez efektu wydawać 400 zl co miesiąc na kroplowke. Jednak w styczniu pozytywny test i na drugi dzień od razu kroplowka. I tak jestem może dzięki temu teraz w 10 tygodniu? Czekam z niecierpliwością na prenatalne(21.03). Przez 3 tyg. W tej ciąży krwawilam i plamilam bo miałam krwiaka, ale tydzień temu już go nie było widać na usg. Teraz śluz raczej biało - beżowy. 7. 03 kolejne wizyta. Tak bardzo się stresujeaswalda lubi tę wiadomość
-
Matka Rocku w sumie ja zaproponowałem listę bo było na początku takie szukanie w postach i dopytywanie kto miał mieć dzisiaj wizytę.
Jestem na l4 więc czas mama taka listę zaobserwowalam na sierpniowkach
Cześć betina. Bardzo mi przykro z powodu twoich strat. Ale teraz jesteś już w 10tyg to już bezpieczniejszy czas także myślę, że już wszystko będzie dobrze :*betina89 lubi tę wiadomość