X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • zubii Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma 32 wrote:
    Tez bylam wczoraj na wizycie niestety maluch chyba spal w ogole sie nie ruszal tylko taki zwiniety w klebek byl.Ma ok 8 cm dlugosci jest ok ale niepokoi mnie ze on taki malo ruchawy.Dr go glowica dziobala ale nie zrobilo to na nim wrazenia.Dodatkowo mam lozysko na przedniej stronie i pewnie slabo bede czuc ruchy jesli wogole jak bobas taki leniwy.
    I jeszcze dostalam skierowanie do kardiologa w zwiazku z wysokim cisnieniem ale u mnie to chyba z nerwow..
    Tak piszecie o tych rozstepach..ja to jestem cala pocharatana po 1 ciazy.moje rozstepy maja niektore i po1.5 cm szerek9sci.mam tez cellulit i obwisle cycki i wiecie co..wisi mi to serio☺

Ja też miałam w pierwszej ciąży łożysko z przodu a ruchy zaczęłam czuć w 16tc więc to różnie bywa :) a ruchy czułam wyraźnie.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Szykujecie już wyprawkę? Jeśli tak to zapraszam Was na www.babelu.pl może znajdziecie coś tam dla Waszych maluszków :) Dziś w prezencie do każdego zamówienia dodajemy ocieplaną śliczną apaszkę (do oglądnięcia w dziale Dodatki). Więcej szczegółów na naszym instagramie i facebooku :) Dajcie lajka :) Pozdrowienia!

link do sklepu: www.babelu.pl
    fan page na facebooku: https://www.facebook.com/babelusklep/
    instagram: www.instagram/babelusklep

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszka90 wrote:
    HCV wyszło powtarzalnie reaktywny. Zrobiłam dzisiaj badanie z krwi HCV PCR metodą jakościową ale aż 3 tygodnie się czeka na wynik :(

Dzisiaj na 15 umówiłam się prywatnie do lekarza chorób zakaźnych, aż się boję co mi powie:(

szyszka powodzenia i daj znac

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tymi rozstępami to różnie. Ja się smarowałam i tak miałam dużo na brzuchu, teraz po tylu latach to mało co już widać. Ale są:) mam dwie siostry. Jedna przed ciążą chudsza ode mnie szczypior po ciąży bez zadnego rozstępu a też przytyła 30 kg tak jak ja, a druga przytyła połowe tego i rozstępów pełno. chyba to zalezy od elastyczności skóry;]

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • miffy Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma 32 wrote:
    Tez bylam wczoraj na wizycie niestety maluch chyba spal w ogole sie nie ruszal tylko taki zwiniety w klebek byl.Ma ok 8 cm dlugosci jest ok ale niepokoi mnie ze on taki malo ruchawy.Dr go glowica dziobala ale nie zrobilo to na nim wrazenia.Dodatkowo mam lozysko na przedniej stronie i pewnie slabo bede czuc ruchy jesli wogole jak bobas taki leniwy.
    I jeszcze dostalam skierowanie do kardiologa w zwiazku z wysokim cisnieniem ale u mnie to chyba z nerwow..
    Tak piszecie o tych rozstepach..ja to jestem cala pocharatana po 1 ciazy.moje rozstepy maja niektore i po1.5 cm szerek9sci.mam tez cellulit i obwisle cycki i wiecie co..wisi mi to serio☺

A co Twoja gin na to, że maluch niewiele się ruszał? Mówiła coś?

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Ja też miałam w pierwszej ciąży łożysko z przodu a ruchy zaczęłam czuć w 16tc więc to różnie bywa :) a ruchy czułam wyraźnie.

Mam nadzieje ze u mnie bedzie podobnie☺bo inaczej to chyba umre z nerwow

zubii lubi tę wiadomość

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miffy powiedziala ze ok.Moj maluch na poprzednich badaniach tez sie malo ruszal albo wcale.Zamachal raz raczka albo noga i tyle.
    Sama nie wiem co o tym myslec.Wiekszosci dzieci sa mega ruchliwe a moze to nie jego pora byla.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 12:58

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Hej dziewczyny! Szykujecie już wyprawkę? Jeśli tak to zapraszam Was na www.babelu.pl może znajdziecie coś tam dla Waszych maluszków :) Dziś w prezencie do każdego zamówienia dodajemy ocieplaną śliczną apaszkę (do oglądnięcia w dziale Dodatki). Więcej szczegółów na naszym instagramie i facebooku :) Dajcie lajka :) Pozdrowienia!

link do sklepu: www.babelu.pl
    fan page na facebooku: https://www.facebook.com/babelusklep/
    instagram: www.instagram/babelusklep

Czy to jest zgodne z regulaminem tego forum?
    Bo moim zdaniem to takie trochę niefajne, wpadać ni z gruchy ni z pietruchy z reklamą. A może każda z nas będzie tu wstawiać reklamę swojej firmy, ogłoszenia sprzedażowe lub działalność usługową...?

Emma32, spokojnie, Twój dzidź najprawdopodobniej akurat spał. Sąsiadka mi dziś opowiadała przez telefon, że jak kilka lat temu była na prenatalnych, to jej córeczka też akurat spała i się nie ruszała. Lekarz poprosił, żeby przeszła się po schodach na piętro i z powrotem i wróciła na badanie. Podziałało, dziecko się obudziło i zaczęło ruszać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 13:33

Rusałka*, zubii, Agaciora, różowo, Maja83 lubią tę wiadomość

• Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :) jak dziś samopoczucie?

Gratuluje udanych wizyt :) Emma kochana może maleństwo poprostu jest troszkę leniwe. Zobaczysz, ze wszystko będzie dobrze. Jeszcze będziesz nam pisać ,że maleństwo nie daje ci spać przez kopniaki :P

Trzymajcie za mnie dziś kciuki :D o 16.30 mam wizytę :D mega strasznie się stresuję :(

Princesska, zubii, nowamamusia, Maja83 lubią tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Agaciora Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma 32 wrote:

Na ostatnim USG (prenatalnym) mój dzidź trochę poskakał, podrapał się po nosie,jakiś fikołek, a gdy w gabinecie pojawił się mój mąż to niemal od razu poszedł spać i też już do końca badania przysypiał pomimo zachęt ze strony lekarza. Po prostu przed mamą zrobił show, a jak przyszedł ojciec to poczuł respekt :) Myślę,że trafiłaś po prostu na czas solidnej drzemki swojego maleństwa, a na następnej wizycie zaprezentuje Ci co potrafi :*

7u22s65gu3gutoef.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny na wsparcie.oby tak wlasnie bylo.Karolcia kciuki zacisniete!!

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Rusałka* Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też rażą takie nachalne reklamy! Uważam, że w takim wypadku powinni reagować moderatorzy forum i usuwać wpisy reklamowe.

Emma, to normalne, że młodzież przeplata okresy aktywności i wzmożonego ruchu drzemkami i względnym bezruchem ;-) Widocznie nie trafiliście w odpowiedni moment. Z kolei lekarz mógł wykonać precyzyjne pomiary,co tez ma dużą wartość. U mnie było odwrotnie - Młoda się tak kręciła, obracała i wierciła,że lekarka nie mogła dokonać wyliczeń. I to też było stresujące - dla mnie, i dla lekarki,która błagalnie mówiła do monitora "łobuziaku, uspokój się / obróć się,bo nic z tego badania nie będzie". Już myślałam, że mnie spławi (badanie na NFZ). Absolutnie się nie przejmuj, zobaczysz, że na następnej wizycie wszystko będzie ok.

7u22vfxm0lh292be.png
  • Agaciora Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    Hej kochane :) jak dziś samopoczucie?

Gratuluje udanych wizyt :) Emma kochana może maleństwo poprostu jest troszkę leniwe. Zobaczysz, ze wszystko będzie dobrze. Jeszcze będziesz nam pisać ,że maleństwo nie daje ci spać przez kopniaki :P

Trzymajcie za mnie dziś kciuki :D o 16.30 mam wizytę :D mega strasznie się stresuję :(
    Co do samopoczucia to chciałam zgłosić reklamację, bo podobno w okolicach 13 tygodnia miał się pojawić mityczny przypływ energii, a mdłości jak ręką odjął. U mnie natomiast mdłości od samego rana, bezsenność a energii mam tyle, że nawet nie chce mi się zmienić kanału w TV :)
    Po 16 trzymam kciuki!

7u22s65gu3gutoef.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Dzień doberek :)

U mnie dziś słoneczko i ptaszki śpiewają za oknem :) oby tak cały dzień :)

Dziewczyny od musteli sprawdźcie ją w analizie sroki:

http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html

Mustelę sprzedają z różnym składem - fatalnym i dobrym - sprawdźcie, który Wy macie.
    Bo może i skuteczna ale smarowanie się 9 miesięcy toksycznym składnikiem to masakra :/

Miłego dnia :)

Sroka na fb na temat czy warto używać aplikacji cosmetic scan odp. "szczerze mówiąc nie polecam, zwłaszcza jak ktoś kompletnie nie zna się na składach. Dostaję sporo mail od spanikowanych osób"

Chodzi o to, że wg aplikacji nie które składniki są szkodliwe a nie są.

A tu przykład
    "Bo tam jest pokazane np, ze olej z nasion bawelny to substancja komendogenna i może zatkac mieszki włosowe.
    Nie przejmuje się tym :)"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 14:27

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Sroka na fb na temat czy warto używać aplikacji cosmetic scan odp. "szczerze mówiąc nie polecam, zwłaszcza jak ktoś kompletnie nie zna się na składach. Dostaję sporo mail od spanikowanych osób"

Chodzi o to, że wg aplikacji nie które składniki są szkodliwe a nie są.

A tu przykład
    "Bo tam jest pokazane np, ze olej z nasion bawelny to substancja komendogenna i może zatkac mieszki włosowe.
    Nie przejmuje się tym :)"

Ja tymi komedogennymi się właśnie nie przejmuję, no chyba, że jest ich 7 ;)

Bardziej patrzę na te rakotwórcze i powodujące alergie (ze względu na skórę Synka)

zubii lubi tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Agaciora Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli już był ten temat poruszany to przepraszam ale nie przebrnęłam przez wszystkie posty jeszcze. Czy myślałyście już o imionach dla maleństw?:)
    U mnie typy to Adrianna i Cezary - nie królują na top listach ale jakoś nam się podobają :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 14:44

7u22s65gu3gutoef.png
  • różowo Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaciora wrote:
    Dziewczyny, jeśli już był ten temat poruszany to przepraszam ale nie przebrnęłam przez wszystkie posty jeszcze. Czy myślałyście już o imionach dla maleństw?:)
    U mnie typy to Adrianna i Cezary - nie królują na top listach ale jakoś nam się podobają :)

U mnie dla chłopca Janek, Tymon albo Feliks - ale tylko pierwsze ma approval od męża:)
    Dla dziewczynki Nela albo Nina. Tu jesteśmy zgodni:)

3i49k6nl4c9gb5r4.png

hchyflw1nss3cfke.png
  • Gosiaczek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) I my po prenatalnych...dzidzia mierzyła 6,5 cm...Wszystko na usg wygląda oki. Czekamy tylko na wyniki z krwi. Termin z usg to 07.09. Gin nic nie znalazł miedzy nogami ale póki co kazał się jeszcze nie nastawiać bo anóż coś się pojawi...Póki co dał do zrozumienia, że wygląda mu na dziewczynkę....Poczekamy zobaczymy :)

Ja86, Bąbelek1980, Cameline, nowamamusia, Dreamy, lucytom, joaska1985, aswalda, falka, Saori, stay lubią tę wiadomość

Franuś 19.08.2014 👦🏻
    Edytka 29.08.2017👧🏼
    Przemuś 27.10.2021 👶
    Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼
  • efta Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.
    postanowiłam do was dołączyć.
    termin mam na 9 września.
    jestem po prenatalnych (27.02.2017) USG NT ok, czekam na wynik pappa

zubii, Brave, Ja86, Gosiaczek, Cameline, nowamamusia, Maja83, mkl, justa., Dreamy, lucytom, joaska1985, aswalda, falka, Saori, stay lubią tę wiadomość

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna :( 2 IUI :(
    3IUI grudzień 2016 :) serduszko bije :) pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
    km5sio4phtw80xcg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaciora wrote:
    Co do samopoczucia to chciałam zgłosić reklamację, bo podobno w okolicach 13 tygodnia miał się pojawić mityczny przypływ energii, a mdłości jak ręką odjął. U mnie natomiast mdłości od samego rana, bezsenność a energii mam tyle, że nawet nie chce mi się zmienić kanału w TV :)
    Po 16 trzymam kciuki!
    Kochana ja powitałam 13 albo 14 tydz powrotem mdłości,ale szybko przeszły.Za to dzisiaj pomyłam wszystkie okna,zrobiłam pranie,obiad,odkurzanie itd :D i jeszcze mam siły na mały spacer,więc wszystko przyjdzie z czasem.
    Któraś z dziewczyn ostatnio pytała co z pracą-ja pracuję i to coraz więcej,bo się sezon rozkręca,bez L4 mogę i chcę iść na macierzyńskie w drugiej połowie lipca,ale zobaczę jakie będzie lato i jak się będę czuć.Biorę też pod uwagę dogadanie się z szefową pod koniec maja/czerwca.
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt,za pozostałe dzisiaj trzymam kciuki.
    Emma z maluszkiem na pewno wszystko ok,pewnie postanowił trochę mamę postresować-w końcu zamartwianie się to Twoja,jako mamy, rola ;)

‹‹ 453 454 455 456 457 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ