X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brave masz racje hihi.Ja sie nerwowo w tej ciazy wykoncze chyba☺
    Podziwiam Cie ze masz tyle energii.mnie meczy krotki spacer a co dopiero mycie okien☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 15:55

Brave lubi tę wiadomość

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rusalka wlasnie ciezko bylo zmierzyc bo bobas sie zwinal tak ciasno w klebek i tkwil w bezruchu.1 pomiar 7.13 a po chwili jak sie troche wyprostowa to dobil do 8cm a dr powiedziala ze pewnie ma jeszcze wiecej.
    Na poprzednim badaniu tez nie chcial wspolpracowac za bardzo.pocieszam sie tylko tym ze sporo urosl przez te 9 dni no i serce b ladnie bije
    Dzieki dziewczyny!!!

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobić Was chociaż po połowie dnia to masakra xD

Szyszka, nie chcę Cię martwić, ale WZW C to poważna sprawa, przede wszystkim dla Ciebie. Lekarze na bank będą robić wszystko, aby dziecko się nie zaraziło. Koniecznie skonsultuj się z lekarzem!

Reklama też mnie zniesmaczyła, w końcu to "nasz wątek", myślę, że gdyby któraś z naszej grupy próbowała teraz rzucić robotę i rozkręcić własny baby-biznes to reszta powinna ją wesprzeć (przynajmniej przeglądając ofertę i szepcząc słówko ze dwóm koleżankom), ale to wygląda na to, że ta Pani obskakuje tak wszystkie wątki co miesiąc. Nieładnie! Mam nadzieję, że moderatorzy się tym zajmą...

Co do rozstępów, to oczywiście predyspozycje mają kluczowe znaczenie, ale nie wyobrażam sobie nie smarować się niczym. W końcu nawet jeśli wyjdą to z pewnością będą mniejsze i płytsze, niż gdybym nie stosowała nic. A jestem bardzo szczupła, więc spodziewam się kłopotów.

Gratki udanych wizyt, ja pewnie jeszcze z tydzień. Mój gin powiedział, że "na następnej wizycie", jakoś będę musiała się dobrze wycyrklować. Ale nie przejmuję się, miałam już łącznie 4 usg o.O zwykłe oczywiście.

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    falka wrote:
    Lucytom a namawial Cie na pappe czy na nifty w związku z tym lozyskiem?

Natty85 bierzesz jeszcze lutke czy inny prg? Ciekawe jak dlugo jeszcze bedzie trzeba...
    Biorę lutke i dupka do 12 tyg potem stopniowo odstawiam.

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Wczoraj miałam drugie prenatalne razem z omówieniem wyników pappy
    Ryzyko bardzo małe
    Trisomia 21 1:15179
    Trisomia 18 1:19354
    Trisomia 13 <1:20000
    Inny lekarz także twierdzi, że to dziewczynka:) Także chyba będzie Stella <3
    Ma już 7,3cm,
    NT 1,7.
    Wszystko w normie :)
    Następna wizyty mam 20.03 i 31.03

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 18:25

Brave, zubii, bizona, Dreamy, Cameline, Karolka12345, lucytom, joaska1985, Kasia02, Ylya, Zorganizowana:), aswalda, Saori, Leonore, stay lubią tę wiadomość

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio nie mam czasu na nic. Jestem zajęta pisaniem pracy mgr a do tego planowanie ślubu, wesela jest bardzo czasochłonne. Nie sądziłam że aż tak. A mamy tylko cywilny. Ale szukanie odpowiedniej sali na wesele to kosmos jak dla mnie. Nie dość, że bardzo ciężko coś znaleźć w tak krótkim czasie to jeszcze w każdej coś mi nie odpowiada. Wrr..

<3 Stella <3
  • Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:
    Co do rozstępów, to oczywiście predyspozycje mają kluczowe znaczenie, ale nie wyobrażam sobie nie smarować się niczym. W końcu nawet jeśli wyjdą to z pewnością będą mniejsze i płytsze, niż gdybym nie stosowała nic. A jestem bardzo szczupła, więc spodziewam się kłopotów.
    Jasne, że trzeba się smarować, nawet jak się nie ma predyspozycji.
    Tak jak już pisałam, mnie wręcz do tego zmuszało swędzenie rozciągającej się skóry, kilka razy dziennie.
    A to czy mamy predyspozycje czy nie - jeśli nasza mama nie ma rozstępów po nas, można mieć nadzieję, że nas to ominie. U mnie się sprawdziło, mimo iż jestem bardziej podobna do ojca niż do matki.

Macie jakieś dziwne zachcianki jedzeniowe?
    Ja przed chwilą zjadłam taki zestaw, że aż się sama z siebie śmiałam.
    Płaty śledziowe z octu (już drugi słoik w tym tygodniu kupiłam), kawałek chleba z masłem i do tego waniliowy serek danio. :D
    I mam mega ssanie na wodę Muszynianka i Galicjanka, te wysokozmineralizowane, lub po prostu wodę gazowaną.
    Ostatnio w sklepie ludzie się na mnie dziwnie patrzyli jak wzięłam z półki Muszyniankę i wypiłam pół butelki tam gdzie stałam. Pewnie myśleli, że jakaś skacowana... :D

nowamamusia lubi tę wiadomość

• nowamamusia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zachcianek to ostatnio pochłaniam w masowych ilościach pomarańcze i naleśniki że szpinakiem

<3 Stella <3
  • Agaciora Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia wrote:
    Ostatnio nie mam czasu na nic. Jestem zajęta pisaniem pracy mgr a do tego planowanie ślubu, wesela jest bardzo czasochłonne. Nie sądziłam że aż tak. A mamy tylko cywilny. Ale szukanie odpowiedniej sali na wesele to kosmos jak dla mnie. Nie dość, że bardzo ciężko coś znaleźć w tak krótkim czasie to jeszcze w każdej coś mi nie odpowiada. Wrr..

W zeszłym roku zorganizowaliamy ślub i wesele w 2,5 miesiąca:) co prawda termin na listopad nie był oblegany wiec nie było problemu z rezerwacja sali, kościoła, dj itp :) odpuściłam tylko chodzenie po salonach i od razu umówiłam się z krawcową ktora uszyła mi piekna sukienkę w baardzo krótkim czasie i za 350 zl :)

nowamamusia lubi tę wiadomość

7u22s65gu3gutoef.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoolcia jak po prenatalnym?

<3 Stella <3
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od dwóch dni jestem nie do życia więc Was nie nadrobię na pewno, podczytuję ale nie jestem w stanie być na bieżąco :( Mam okropny ból głowy i jeszcze większe wymioty, wczoraj cały dzień spędziłam w łóżku bo nie byłam w stanie ani głowy podnieść, dzisiaj rano wymiotowałam żółcią, wyniszcza mnie to okropnie....

Witam nowe mamusie i gratuluję dobrych wieści z wizyt :)

• MagdaK. Znajoma

Wysłany: 3 marca 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie zachcianek ciążowych to w ciąży z synkiem miałam straszna ochotę na typowe "męskie" "konkretne" jedzenie typu: bigos, golonka, schabowe i ogólnie na mięso. Na codzień tak nie jadam i zanim dowiedziałam się o płci dziecka śmiałam się że to na pewno będzie chłopak ;)

Teraz mam smaki na dania bardzo ostre. Cały czas chodzi za mną jakąś "chinszczyzna" a na myśl o kuchni tajskiej dostaje slinotoku ;)

f2w3dqk3oeryzp9f.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dobrych wieści z wizyt :)
    Ja czekam na list z wynikami i opisem USG i pappy, ma być w poniedziałek/wtorek.
    Co do zachcianek to ostatnio codziennie jem kiwi i to po kilka sztuk na raz. Wcześniej jadłam kiwi może raz do roku ;)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na poczatku ciaży mialam odrzut od slodyczy i czekolady, na lody nie moge patrzec.
    Za to chodzila za mną szynka, ogórki itd.
    teraz od kilku dni mam faze na owoce: jabłka, winogrona, pomarańcze, wszystko byle nie banany
    Zielone winogrono moge jeść na kiście :D

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• natty85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was bierze acard? Mam brać profilaktycznie 1 tabletkę bo mam niskie appt. Mam zrobić d dimery i zobaczymy co dalej.

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • zubii Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moge w każdej ilości jeść dorsza z warzywami coś ala ryba po grecku.

Gratuluję udanych wizyt :) ja już się nie mogę doczekać wtorku :)

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • efta Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was bierze acard? Mam brać profilaktycznie 1 tabletkę bo mam niskie appt. Mam zrobić d dimery i zobaczymy co dalej.

ja brałam podczas starań i na początku ciąży. jakoś do 7 tygodnia, potem gin kazała odstawić, bo plamiłam i plamienie to było spowodowane za rzadką krwią , bo biorę też zastrzyki clexane (oba leki rozrzedzają krew)
    teraz acard juz odstawiony za to clexane do końca ciąży.

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna :( 2 IUI :(
    3IUI grudzień 2016 :) serduszko bije :) pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
    km5sio4phtw80xcg.png
  • Gosiaczek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:

Ja biorę...też raczej profilaktycznie...jestem po ciąży obumarłej...Zespół antyfospolidowy nie został potwierdzony ani też całkowicie wykluczony...jeden wynik był na granicy..

Franuś 19.08.2014 👦🏻
    Edytka 29.08.2017👧🏼
    Przemuś 27.10.2021 👶
    Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szok. To już 15 tydzień :O

Czy Wam też ta ciąża tak szybko mija? NA początku liczyłam każdy dzień a teraz te tygodnie tak lecą, że hej. :D i oby tak do września

Oglądałam dzisiaj wózki w sklepie z mezem.
    A potem mebelki. Chcielibyśmy szybciej pokój urządzić i potem już na spokojnie z wyprawka lecieć. Jakos nie przekonuje mnie robienie pokoju na ostatnią chwilę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 19:56

iza776, smeg lubią tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narty, ja od początku ciąży biorę acard. Dostałam go profilaktycznie że względu na wcześniejsze poronienia.

Ja w tej i pierwszej ciąży używałam na rozstępy musteli. W składzie musteli, którą używam nie ma tego niebezpiecznego składnika, o którym było napisane na stronie podanej przez Karolę.

Zgadzam się z poglądami, że rozstępy w dużej mierze zależą od genów.

Gratuluję wszystkich udanych wizyt.

A jak tam Wasze brzuszki? Ja mam już taki jaki w pierwszej ciąży miałam pod koniec 5 miesiąca.

ex2bx1hpg9qyhku2.png
‹‹ 454 455 456 457 458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ