Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dreamy fajne wózki masz na oku
Joolz wymiata
Ja z własnego doświadczenia powiem że nie warto kupować 3w1 bo te foteliki samochodowe są no name i bez atestów w większości... I warto dokładnie przyjrzeć się spacerowej części, zwłaszcza żeby rozkładała się na płasko. Ja teraz bym kupiła w ogóle tylko stelaż i gondolę a potem zainwestowała w dobrą lekką spacerówkę jak dziecko już dobrze siedzi. Sama mam Jedo Fyn i stelaż z dużymi kołami i gondola są super natomiast spacerówka taka sobie ale dzięki fajnym kołom zostawiłam przez zimę i teraz kupię lekką spacerówkę. Z drugiej strony nie był drogi.
Zależy też czy się mieszka w mieście i gdzie się chodzi na spacery i czy trzeba wnosić i znosić wózek. My mieszkamy na parterze i mamy windę do piwnicy więc waga nie grała roli i dużo chodzimy po wertepach, polach i lasach więc duże koła są fajne.
W ogóle większość tych wózków typu Riko, Jedo, Bebetto, Tako to podobna półka cenowa i jakościowa, więc tylko kwestia gustu co się wybierze i ile mam tyle opinii
Teraz bym kupiła Joolza albo Bugaboo albo coś co ma spacerówkę kubełkową najlepiej używane bo nówki kosztują milion monet a to taka dobra jakość że po co przepłacać. Ale zostawiam teraz ten co mam bo to tylko pół roku ewentualnie do cieplejszej wiosny a potem i tak spacerówka i po całym wózkowym hałasie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 21:36
zubii, Dreamy lubią tę wiadomość
-
W ogóle jeśli chodzi o wózki to domiwa.tv ma fajne rzeczowe recenzje, nie tylko na wózkowe tematy... lubiłam je czytać, teraz nie mam tyle czasu ale warto bo babka zna się na rzeczy. Bo nie tylko o wyglad chodzi
Dreamy, smeg lubią tę wiadomość
-
Dreamy teraz prawie każdy stelaż ma adaptery do fotelików ale ja te wózkowe szczerze odradzam bo to chodzi o bezpieczeństwo dziecka. Ja mam MaxiCosi Pebble Plus z bazą 2wayFix i byłam bardzo zadowolona. Ale jest wiele innych fajnych fotelików w rozsądnej cenie typu Cybex, Axkid, Klippan i wiele innych... warto poczytać o testach ADAC przede wszystkim
Dreamy, zubii lubią tę wiadomość
-
Hej kochane
Ja już po usgMoje maleństwo jest zdrowe i w pełni sił
ma 7,4 cm (lekarz stwierdził, że z nóżkami jakieś 10 cm) hehe. waży 82 g
Serduszko uderza 155/min.
Nt - 1,8 mm
Niestety płci nie dało się ustalić, bo maleństwo dupcią się odkręcało i nóżkami zasłaniałoAle jestem mega szczęśliwa, że wszystko jest ok
i spokojna
A i termin mam przesunięty na 03.09 i wg usg jest to 13t 5dWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 21:46
Dreamy, lucytom, zubii, justa., Brave, iza776, Maja83, Kasia02, MrsKiss, Ja86, joaska1985, Zorganizowana:), mkl, Cameline, Bąbelek1980, Saori, Leonore, nowamamusia, stay, aswalda, Niesia86, falka, Långstrump lubią tę wiadomość
-
Ja miałam x-landera dla dwójki dzieci i szczerze polecam, nie do zajechania.
Nie używalam wtedy innej spacerówki, dopiero jak mlodszy synek mial okolo roczku to sprzedalam x-landera i kupiłam ABC Primo.
A teraz kupię używkę, myślę o espiro GTX bo znam ten wozek, wiem ze jest spoko a używki są po 300-400zł więc jak barszczyk.
Po roku i tak przerzucę do lżejszego bo nasze auto nie pomieści dużego wózka.lucytom lubi tę wiadomość
Daniel
-
Karooolcia :) wrote:Hej kochane
Ja już po usgMoje maleństwo jest zdrowe i w pełni sił
ma 7,4 cm (lekarz stwierdził, że z nóżkami jakieś 10 cm) hehe. waży 82 g
Serduszko uderza 155/min.
Nt - 1,8 mm
Niestety płci nie dało się ustalić, bo maleństwo dupcią się odkręcało i nóżkami zasłaniałoAle jestem mega szczęśliwa, że wszystko jest ok
i spokojna
A i termin mam przesunięty na 03.09 i wg usg jest to 13t 5dale ważne, że zdrowe dzieciątko
-
Ja używałam przez ok. 1,5 roku wózka Hartan vip. Spisał się na medal! Był dość intensywnie eksploatowany w różnych warunkach i muszę przyznać że jego stan oprócz paru rys na stelażu jest idealny.
Minusem tego modelu jest na pewno cena i jego waga. Ze względu na wagę latem przesiedlismy się na spacerówke Mini, która sprawdziła się, ale niekoniecznie ja polecam.
Mamusia, które będą pierwszy raz wybieraly wózki polecam udanie się do jakiegoś dużego salonu z wózkami i przetestowanie wybranych modeli. Nam bardzo zmieniły się typy bo obejrzeniu wozeczkow na żywo.Dreamy, Maja83, Zorganizowana:), nowamamusia, stay lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
różowo wrote:Ja się totalnie zakochałam w mutsy igo urban
ale jeszcze się za bardzo nie zagłębiałam w ten temat, więc pewnie jeszcze 10 razy zmienimy zdanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 22:10
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
Ooo też słyszałam o x-landerze że jest nie do zdarcia
Magda my też mamy hartana i-mini i bardzo żałuję że go kupiłam. Był ok jak syn jeszcze nie siedział bo pozycja leżąca i półleżąca były wygodne plus wygodne miękkie siedzisko ale teraz przy siedzącym dziecku to jakaś porażka... przydał się na urlopie w zeszłym roku ale teraz muszę go gdzieś opchnąć i kupić coś lepszego.
O tak, wózki trzeba oglądać i testować na żywo a dopiero potem kupować w internecie -
nick nieaktualnyA co do wózka na razie mamy na oku my-junior miyo (niemiecka stosunkowo nowa firma),myślę o dżinsowym albo beżowym/kremowym kolorze,ale sama jeszcze nie wiem
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6a7829a9eb74.jpg
Koszt 400 e z przesyłką i możliwością testowania 30 dni,wózek 3 w 1,13 kg wagi.Akurat wózek chcemy koło czerwca kupić,to mam czas pomyśleć.
Karolcia super wieści :* -
Viriki wrote:Ja miałam x-landera dla dwójki dzieci i szczerze polecam, nie do zajechania.
Nie używalam wtedy innej spacerówki, dopiero jak mlodszy synek mial okolo roczku to sprzedalam x-landera i kupiłam ABC Primo.
A teraz kupię używkę, myślę o espiro GTX bo znam ten wozek, wiem ze jest spoko a używki są po 300-400zł więc jak barszczyk.
Po roku i tak przerzucę do lżejszego bo nasze auto nie pomieści dużego wózka.w dodatku kopiliśmy używany a i tak jeszcze jedno dziecko spokojnie obleci
-
Dreamy, czy mogę Cię prosić, żebyś mi wytłumaczyła jak tu się wstawia obrazek? Albo inna dobra dusza, która ogarnia.
Po prostu bb Code? Ile powinien mieć wielkości minimalnie/maksymalnie?
X-landery są super jeśli ktoś potrzebuje jeździć po wyboistych i piaszczystych drogach. Zastanawialiśmy się nad x-landerem, ale Mutsy Evo wygrał lekkością i "łatwoskładalnością". Dla mnie ważniejsze okazało się czy łatwo i lekko się wrzuca do bagażnika, a nie czy jeździ po mega wertepach. Mamy do niego adaptery do fotelika Maxi Cosi. Do gondoli nie miałam zastrzeżeń, synek i tak w wieku 5 miesięcy jeździł w niej "na fokę", czyli przekręcał się na brzuch i wystawiał głowę nad złożoną budkę, żeby podziwiać świat... więc szybko się przesiadł do spacerówki, którą można rozłożyć na płasko i przedstawić przodem lub tyłem do prowadzącego w sekundę. Bardzo polecam sprawdzić takie rzeczy - jakie wózek ma ustawienia i czy łatwo się je zmienia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 22:55
lucytom lubi tę wiadomość
-
Princesska wrote:Tez był moim faworytem. ❤robi wrażenie. Juz oglądaliśmy z mężem ale po większym rozeznaniu oczywiście zalezy to od budżetu ale jeśli chodzi o mnie to cena za nowy ok 3600 to dla mnie za duzo. Mi i mężowi po długich naradach spodobał sie anex cross - a on kosztuje ok 2200 nowy. A niestety mutsy używany to cena 2-2,5 tys.
Princesska lubi tę wiadomość
-
Matka Rocku wrote:Dreamy, czy mogę Cię prosić, żebyś mi wytłumaczyła jak tu się wstawia obrazek? Albo inna dobra dusza, która ogarnia.
Po prostu bb Code? Ile powinien mieć wielkości minimalnie/maksymalnie?
Jak chcesz dodać jakieś zdjęcie z internetu to tak naprawdę wystarczy żeby otworzyło się to zdjęcie w osobnej karcie tak żeby skopiować ten link obrazka i wtedy wystarczy dodać samo
Ja tak wczoraj zdjęcia wózków dodawana bo nie chciało mi się wrzucać je przez hosting zdjęć.
No właśnie bo jak się chce dodać swoje własne zdjęcie to jedynie przez hosting zdjęć np zapodaj, fotosik, tinypic, iv
Mnóstwo tych stron jest. Dodaje się zdjęcie i wtedy link bbcode [url...
I na niektórych tych stronach hostingowych jest opcja, żeby dodać tylko miniaturkę zdjęcia więc zdjęcie może być bardzo duze a wyskoczy miniaturka na którą będzie można kliknąć i przekieruje do zdjęcia
Nie wiem czy to jasno wytłumaczyłam :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2017, 07:54