X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir. Tu masz linka do NICE guidelines:

https://www.nice.org.uk/guidance/cg132#

Tu NICE Quality Standards:
    https://www.nice.org.uk/guidance/qs32/chapter/List-of-quality-statements

Tu możesz też znaleźć wiele informacji na temat CC:

http://cesareandebate.blogspot.co.uk/2016/06/cesarean-choice-women-abandoned-by.html#more

http://electivecesarean.com/index.php?option=com_frontpage&Itemid=476

Mam nadzieję, że pomoże.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki ;D

Ja już po wizycie :) u maluszka wszystko ok, macica i szyjka też. Następna wizyta 30.03.
    Troche sie martwiłam, ze nie przytyłam jeszcze nic (schudłam od poczatku ciąży 2 kg) ale lekarz mnie uspokoił, że to naturalne i nie każda kobieta tyje od razu.
    Już miałam obawy, bo dziś niestety nie dość, że biegunka nie dopadła to jeszcze te hemoroidy :/ Lekarz przepisał mi żel i mam nadzieję, że po tym mi to przejdzie ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 21:21

Lisa85, zubii, nowamamusia, aswalda, ⚘Kwiatuszek, majju, Annie1981, Dreamy, Maja83, Kesjaa lubią tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorganizowana:) wrote:

Pytanie bardziej prywatne:) mamy tu jakąś polonistkę?:)

Jestem :)

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza trzymaj się!

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 mój synek jest tak za moim Mężem, tak uwielbia się z nim bawić, grać w piłkę, że patrząc na nich chce powtórkę :) no i podoba mi się wizja bycia jedyną kobietą w domu :)
    ale i praktyczniej ze względu na pokój :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 22:13

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • espoir Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 dziękuje!

Annie1981 lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Agaciora Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór Kobietki,
    Uff mi też nie idzie pisanie magisterki,oj nie idzie:)
    Czy macie już na myśli jakieś imiona dla Maleństw? - uwielbiam takie tematy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 22:22

7u22s65gu3gutoef.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie mi co ja powinnam zrobić. Bo czasami przeglądam ovu, wykresy, pamietniki próbuję jakoś odnaleźć mamusie które kiedyś się tu odzywaly i słuch po nich zaginął. Dzisiaj znowu natknąłem się na smutna wiadomość i nie wiem czy ja mam je dodawać na tą listę aniolkowa nawet jak nie informowały nas o stracie dzieciątka?
    Czy czekać aż może kiedyś się odezwą?

A niektóre konta dziewczyn już nie istnieją. Są pousuwane...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 22:27

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaciora wrote:
    Dobry wieczór Kobietki,
    Uff mi też nie idzie pisanie magisterki,oj nie idzie:)
    Czy macie już na myśli jakieś imiona dla Maleństw? - uwielbiam takie tematy :)
    No mi tak idzie to pisanie, że siedzę właśnie na forum. Ale dzisiaj sobie już zrobiłam wolne. Ostatnio kilka dni dużo pracowałam :)

U nas będzie Stella. Wydaje mi się, że raczej mało popularne imię u nas w Pl ale mi podoba się najbardziej że wszystkich imion od kilku lat

Agaciora lubi tę wiadomość

<3 Stella <3
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza776 wrote:
    A ja was pozdrawiam z soru :-( złapały mnie straszne bóle nadbrzusza, ni to żołądek, kolka. Nie mogłam stać, leżeć, oddychać koszmar. Na szczęście z dzieckiem wszystko ok.
    Iza trzymaj się. Mam nadzieję, że więcej się nie powtórzy taka akcja

<3 Stella <3
  • zubii Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia wrote:
    Dziewczyny a powiedzcie mi co ja powinnam zrobić. Bo czasami przeglądam ovu, wykresy, pamietniki próbuję jakoś odnaleźć mamusie które kiedyś się tu odzywaly i słuch po nich zaginął. Dzisiaj znowu natknąłem się na smutna wiadomość i nie wiem czy ja mam je dodawać na tą listę aniolkowa nawet jak nie informowały nas o stracie dzieciątka?
    Czy czekać aż może kiedyś się odezwą?

A niektóre konta dziewczyn już nie istnieją. Są pousuwane...

Ja bym wpisała jako aniołki a te które usunęły konta całkowicie wykreślić skoro kasują konta to znaczy, że nie chcą dalej być obecne.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Agaciora Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia wrote:
    No mi tak idzie to pisanie, że siedzę właśnie na forum. Ale dzisiaj sobie już zrobiłam wolne. Ostatnio kilka dni dużo pracowałam :)

U nas będzie Stella. Wydaje mi się, że raczej mało popularne imię u nas w Pl ale mi podoba się najbardziej że wszystkich imion od kilku lat

Znam jed na "dużą" już Stelle tzn dorosla:) Mamaginekolog chyba tez brała to imię pod uwagę:) bardzo ładne !

nowamamusia, zubii lubią tę wiadomość

7u22s65gu3gutoef.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w trakcie obrony licencjatu, trwa u mnie dwa dni , teorię zdałam dziś, jutro praktyka. Prace licencjacką pisałam z malutkim dzieckiem i powiem tylko tyle....piszcie puki dziecko siedzi w brzuchu: d

Magda_lenka, Zorganizowana:), smeg, Dreamy lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Ja jestem w trakcie obrony licencjatu, trwa u mnie dwa dni , teorię zdałam dziś, jutro praktyka. Prace licencjacką pisałam z malutkim dzieckiem i powiem tylko tyle....piszcie puki dziecko siedzi w brzuchu: d
    Oo to gratuluję i trzymam kciuki za jutro.

Ja mam nadzieję, że w czerwcu się obronie

<3 Stella <3
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Ja bym wpisała jako aniołki a te które usunęły konta całkowicie wykreślić skoro kasują konta to znaczy, że nie chcą dalej być obecne.
    OK.
    Zrobię to jak będe miała znowu więcej czasu. Sprawdzałam to ostatnio jak robiłam ten porządek na liście. To czy ktoś usunął konto można jedynie sprawdzić wpisując nick i nazwę strony w Google. Jak nic nie wyskoczy to znaczy, że konta nie ma. Bo tak to wyskakuje cos
    Agaciora wrote:
    Znam jed na "dużą" już Stelle tzn dorosla:) Mamaginekolog chyba tez brała to imię pod uwagę:) bardzo ładne !
    Ja byłam pierwsza :P
    To imię oznacza gwiazdę.

zubii lubi tę wiadomość

<3 Stella <3
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem za tym by całkiem usunąć z listy te, które usunęły konta.

Ci do wpisywania aniołków niby bym wpisała, ale z drugiej strony może sobie tego nie życzyć, wiem że są takie osoby. Gdyby chciały to by tutaj u nas napisały coś... sama nie wiem by nikogo nie urazić

ckaidqk39a8l7x61.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeeeeeeeeeeeść! Ja jetem w Polsce od poniedziałku, mam mało czasu i nie mam kiedy się odezwac. prawie caly czas jestem u babci w szpitalu. Ale w poniedziałek bylamna prentalanych, serce 165, dzidziuś 5.3cm bez nozek, chyba widzialysmy siuraczka:D nt 1,6 wiec wszystko jest w porządku! Odezwe się jak będę miała więcej czasu :)

Ja86, zubii, Annie1981, ⚘Kwiatuszek, Dreamy, nowamamusia, aswalda, Maja83, perfectangel85, justa., Kesjaa lubią tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i termin z om idealnie pokrywa się z data usg. czyli wcyhodzi 18.09 (jedyne belly popkazalo mi 17 nie wiemczemu:D)

zubii lubi tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    U mnie podobnie to wygladalo. Na jakim kierunku jestes?

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mamy duży problem z imieniem bo ciężko idzie nam sie dogadac a w ogóle nie ma takiego imienia ltore by mnie urzeklo na tyle, ze wiedzialabym, ze bedzie to i koniec. W pierwszej ciąży mielismy praktycznie od razu i dla chlopca i dla dziewczynki. A teraz czarna dziura. Za to moja tesciowa ma miliard pomyslow, ktore ciagle nam podsuwa...

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
‹‹ 490 491 492 493 494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ