X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • miffy Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, melduję się po dzisiejszych prenatalnych. W nocy oczywiście nie mogłam spać ze stresu, jak już się wybudziłam to nie mogłam usnąć, a jak w końcu się udało to takie głupoty mi się śniły, że szok...

W każdym razie - NT 1,6, wszystkie ryzyka trisomii bardzo niskie. Ogółem wszystko w jak najlepszym porządku, wszystkie narządy się odliczyły :) Popodglądaliśmy sobie małego ludzika, najpierw spał, później się sporo kręcił, więc USG trwało dość długo. Ogólnie z badania jestem zadowolona, bo mój gin wszystko na spokojnie i po kilka razy sprawdzał, cierpliwie tłumaczył, i jeszcze zrobił nam super fajną fotę z profilu - śmiał się, że jak pierwsze zdjęcie portretowe :)

Z bardzo wstępnych przypuszczeń pana doktora - to dziewczynka :)

joaska1985, perfectangel85, Bąbelek1980, nowamamusia, buka03, zubii, mkl, Gosia1989, Bacardi90, Cameline, Ja86, Suri_, Ylya, Matka Rocku, Maja83, justa., majju, aswalda, Brave, Kasia02, Annie1981, Dreamy lubią tę wiadomość

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Gratuluję udanych wizyt :)

Co do piersi to na początku mnie bolały, potem przestały a teraz od nowa są nabrzmiałe (aż żyły są widoczne i namacalne).

U nas dziś pogoda niespecjalna... Strasznie mnie boli głowa i zastanawiam się czy nie poratować się APAP-em bo chyba nie wytrzymam... No taka rozlazła jestem, że masakra :/

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :)
    Gratuluję wizyt
    U nas też dziś piękna pogoda :)

Mam pytanko czy wy też musicie często siusiu bo u mnie to masakra jakaś ;)

Moje dwa szczescia <3 <3 Nina i Nela
  • miffy Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, a jakie witaminy bierzecie w drugim trymestrze? Bo zapomniałam dziś z wrażenia spytać lekarza co poleca...

buka03 lubi tę wiadomość

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miffy wrote:
    Słuchajcie, a jakie witaminy bierzecie w drugim trymestrze? Bo zapomniałam dziś z wrażenia spytać lekarza co poleca...
    Mama dha premium od drugiego trymestr biorę.

Joasia u mnie najgorzej nocą z tym sikaniem...czasami nawet 3 razy idę

Gratuluję udanych wizyt :)

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miffy wrote:
    Niechcacy polubilam, a mialam polubic ten o prenatalnych :-P
    Ps. Ja całą ciąże bede brac witaminy pregna plus :-)

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt :) mnie piersi aktualnie Nie bolą ale są troszkę większe :)

Co do witamin biorę prenatal duo.

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam cały czas bolące piersi i na zmianę albo sutki swędzą albo bolą :/ Powiększyły mi się już o dwa rozmiary ale póki co tylko jeden rozstęp się pojawił.
    A z witamin biorę Femibion 2

• natalka1988 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogolnie mam duze piersi, troszke sie powiekszyly czyli rozmiar E. A z witamin biore pregna plus od dwoch tygodni

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Agaciora Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,
    Co do porodu w Poznaniu to przez myśl przechodzi mi sw.Rodzina lub Lutycka a gdyby cokolwiek się działo to oczywiście Polna.
    Hih chyba ze sobie w sierpniu posiedzę w lesie u
    Taty w Puszczy Noteckiej i dzidzia się pośpieszy(pewnie nie, ale z drugiej strony to przecież niewykluczone) to wtedy Czarnków lub Trzcianka :)
    Ja swoje pierwsze spodnie ciążowe, hm dostałam od bratowej meza ktora wyszukala je na "szperach"za kilkanaście zlotych- stan naprawdę idealny :)

7u22s65gu3gutoef.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się zastanawiam gdzie ts energia II trymestru... U mnie jest masakra... W pierwszym trymestrze miałam energie a teraz tylko leżę bo albo się zle czuję albo jestem tak zmęczona jakbym co najmniej się nie wiadomo jak narobiła...

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Agaciora Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o nocne wycieczki do toalety to również zostałam podróżnikiem do tego stopnia ze dzis zrobiliśmy z mężem male przemeblowanie - do tej pory spalam od ściany i co noc "przechodziłam" przez meza, ani to wygodne ani bezpieczne. Lozko stoi na środku, mam swobodne wyjście - miejsca w pokoju mniej no ale gonic się nie będziemy :)

7u22s65gu3gutoef.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy powinien pojawić się brzuszek? Bo ja nadal chodzę w starych spodniach

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • ew101 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) u Nas dziś pochmurno i zimno

Ja jeszcze kończę mój 'zestaw witaminowy', czyli mam osobno, ale następne to pregnę plus wezmę tak mi gin zalecił

gratuluje udanych wizyt :)

Princesska ostatnio gdzieś wyczytałam że kiełki rzeżuchy mają właściwości takie że zmniejszają poziom glukozy, tak więc trzeba hodowlę zacząć ;)

Co do ruchów ja czasem czuje takie lekkie łaskotanie, ale dalej nie jestem pewna czy to to, więc póki co 'zwalam' to na jelita ;)

a piersi nadal mam wrażliwe

Stdqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy WY też macie tak, że z niczego nagle puszczacie pawia??? W I trymestrze miałam mdlości które szczególnie rano kończyły się przytuleniem do muszli ale teraz mam sam odruch wymiotny i pędem lecę do wc :/ w końcu jak zaciążone babki w filmach

• Cameline Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Kiedy powinien pojawić się brzuszek? Bo ja nadal chodzę w starych spodniach

To bardzo indywidualna sprawa. Niektóre dziewczyny już mają. Ja mam lekkie wybrzuszenie jak po przejedzenou bigosu ale tozrosłam się nieco w biodrach i wszedzie :) w poprzedniej miałam lekki brzuszek (jak teraz) po 24 tc :)

natty85 lubi tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    Ja to się zastanawiam gdzie ts energia II trymestru... U mnie jest masakra... W pierwszym trymestrze miałam energie a teraz tylko leżę bo albo się zle czuję albo jestem tak zmęczona jakbym co najmniej się nie wiadomo jak narobiła...
    To ja od rana wywalam z szuflad niepotrzene rzeczy, zwykle cos chowalam bo "sie przyda", przebralam tez wszystkie balsamy i kremy i powywalalam te które sie kurzyly i termin juz mijał, zostawilam aby krem ujędrniający piersi z pharmaceris, zostal mi od tamtej ciąży, jeszcze nie otwarty a data ważnosci do 2018 :-) tak wiec energia mi bez wątpienia wrócila, z tym że dalej mam sie oszczedzac wiec lekki zajecia sobie znajduje :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2017, 13:46

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ew101 dzieki za informacje bede ją dołączać do nocnych posiłków bo mój cukier z rana od dwóch dni to jakas porażka :/ dzis wyniósł 99..
    A ja mam juz maleńki brzuch :D ale Cameline ma racje ze to bardzo inwidualna sprawa.

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Suri_ Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę femibion 2.
    Ja już brzuszek mam ale to 2 cisza więc może dlatego.
    Spodnie ciążowe polecam jak coś z hm. Są mega wygodne.

MRr5p1.png
    xxGcp2.png
  • Suri_ Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z imion to wstępnie będzie Mikołaj <3

MRr5p1.png
    xxGcp2.png
‹‹ 497 498 499 500 501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ