Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, melduję się po dzisiejszych prenatalnych. W nocy oczywiście nie mogłam spać ze stresu, jak już się wybudziłam to nie mogłam usnąć, a jak w końcu się udało to takie głupoty mi się śniły, że szok...
W każdym razie - NT 1,6, wszystkie ryzyka trisomii bardzo niskie. Ogółem wszystko w jak najlepszym porządku, wszystkie narządy się odliczyłyPopodglądaliśmy sobie małego ludzika, najpierw spał, później się sporo kręcił, więc USG trwało dość długo. Ogólnie z badania jestem zadowolona, bo mój gin wszystko na spokojnie i po kilka razy sprawdzał, cierpliwie tłumaczył, i jeszcze zrobił nam super fajną fotę z profilu - śmiał się, że jak pierwsze zdjęcie portretowe
Z bardzo wstępnych przypuszczeń pana doktora - to dziewczynkajoaska1985, perfectangel85, Bąbelek1980, nowamamusia, buka03, zubii, mkl, Gosia1989, Bacardi90, Cameline, Ja86, Suri_, Ylya, Matka Rocku, Maja83, justa., majju, aswalda, Brave, Kasia02, Annie1981, Dreamy lubią tę wiadomość
-
Hej
Gratuluję udanych wizyt
Co do piersi to na początku mnie bolały, potem przestały a teraz od nowa są nabrzmiałe (aż żyły są widoczne i namacalne).
U nas dziś pogoda niespecjalna... Strasznie mnie boli głowa i zastanawiam się czy nie poratować się APAP-em bo chyba nie wytrzymam... No taka rozlazła jestem, że masakra -
miffy wrote:Słuchajcie, a jakie witaminy bierzecie w drugim trymestrze? Bo zapomniałam dziś z wrażenia spytać lekarza co poleca...
Joasia u mnie najgorzej nocą z tym sikaniem...czasami nawet 3 razy idę
Gratuluję udanych wizytStella
-
nick nieaktualny
-
Czesc dziewczyny,
Co do porodu w Poznaniu to przez myśl przechodzi mi sw.Rodzina lub Lutycka a gdyby cokolwiek się działo to oczywiście Polna.
Hih chyba ze sobie w sierpniu posiedzę w lesie u
Taty w Puszczy Noteckiej i dzidzia się pośpieszy(pewnie nie, ale z drugiej strony to przecież niewykluczone) to wtedy Czarnków lub Trzcianka
Ja swoje pierwsze spodnie ciążowe, hm dostałam od bratowej meza ktora wyszukala je na "szperach"za kilkanaście zlotych- stan naprawdę idealny -
Ja to się zastanawiam gdzie ts energia II trymestru... U mnie jest masakra... W pierwszym trymestrze miałam energie a teraz tylko leżę bo albo się zle czuję albo jestem tak zmęczona jakbym co najmniej się nie wiadomo jak narobiła...
-
Jeśli chodzi o nocne wycieczki do toalety to również zostałam podróżnikiem do tego stopnia ze dzis zrobiliśmy z mężem male przemeblowanie - do tej pory spalam od ściany i co noc "przechodziłam" przez meza, ani to wygodne ani bezpieczne. Lozko stoi na środku, mam swobodne wyjście - miejsca w pokoju mniej no ale gonic się nie będziemy
-
Kiedy powinien pojawić się brzuszek? Bo ja nadal chodzę w starych spodniachStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Cześć
u Nas dziś pochmurno i zimno
Ja jeszcze kończę mój 'zestaw witaminowy', czyli mam osobno, ale następne to pregnę plus wezmę tak mi gin zalecił
gratuluje udanych wizyt
Princesska ostatnio gdzieś wyczytałam że kiełki rzeżuchy mają właściwości takie że zmniejszają poziom glukozy, tak więc trzeba hodowlę zacząć
Co do ruchów ja czasem czuje takie lekkie łaskotanie, ale dalej nie jestem pewna czy to to, więc póki co 'zwalam' to na jelita
a piersi nadal mam wrażliwe -
nick nieaktualny
-
natty85 wrote:Kiedy powinien pojawić się brzuszek? Bo ja nadal chodzę w starych spodniach
To bardzo indywidualna sprawa. Niektóre dziewczyny już mają. Ja mam lekkie wybrzuszenie jak po przejedzenou bigosu ale tozrosłam się nieco w biodrach i wszedziew poprzedniej miałam lekki brzuszek (jak teraz) po 24 tc
natty85 lubi tę wiadomość
-
Karooolcia :) wrote:Ja to się zastanawiam gdzie ts energia II trymestru... U mnie jest masakra... W pierwszym trymestrze miałam energie a teraz tylko leżę bo albo się zle czuję albo jestem tak zmęczona jakbym co najmniej się nie wiadomo jak narobiła...
tak wiec energia mi bez wątpienia wrócila, z tym że dalej mam sie oszczedzac wiec lekki zajecia sobie znajduje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2017, 13:46
-
Ew101 dzieki za informacje bede ją dołączać do nocnych posiłków bo mój cukier z rana od dwóch dni to jakas porażka
dzis wyniósł 99..
A ja mam juz maleńki brzuchale Cameline ma racje ze to bardzo inwidualna sprawa.
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy