Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • miffy Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, melduję się po dzisiejszych prenatalnych. W nocy oczywiście nie mogłam spać ze stresu, jak już się wybudziłam to nie mogłam usnąć, a jak w końcu się udało to takie głupoty mi się śniły, że szok...

W każdym razie - NT 1,6, wszystkie ryzyka trisomii bardzo niskie. Ogółem wszystko w jak najlepszym porządku, wszystkie narządy się odliczyły :) Popodglądaliśmy sobie małego ludzika, najpierw spał, później się sporo kręcił, więc USG trwało dość długo. Ogólnie z badania jestem zadowolona, bo mój gin wszystko na spokojnie i po kilka razy sprawdzał, cierpliwie tłumaczył, i jeszcze zrobił nam super fajną fotę z profilu - śmiał się, że jak pierwsze zdjęcie portretowe :)

Z bardzo wstępnych przypuszczeń pana doktora - to dziewczynka :)

joaska1985, perfectangel85, Bąbelek1980, nowamamusia, buka03, zubii, mkl, Gosia1989, Bacardi90, Cameline, Ja86, Suri_, Ylya, Matka Rocku, Maja83, justa., majju, aswalda, Brave, Kasia02, Annie1981, Dreamy lubią tę wiadomość

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Gratuluję udanych wizyt :)

Co do piersi to na początku mnie bolały, potem przestały a teraz od nowa są nabrzmiałe (aż żyły są widoczne i namacalne).

U nas dziś pogoda niespecjalna... Strasznie mnie boli głowa i zastanawiam się czy nie poratować się APAP-em bo chyba nie wytrzymam... No taka rozlazła jestem, że masakra :/

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :)
    Gratuluję wizyt
    U nas też dziś piękna pogoda :)

Mam pytanko czy wy też musicie często siusiu bo u mnie to masakra jakaś ;)

Moje dwa szczescia <3 <3 Nina i Nela
  • miffy Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, a jakie witaminy bierzecie w drugim trymestrze? Bo zapomniałam dziś z wrażenia spytać lekarza co poleca...

buka03 lubi tę wiadomość

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miffy wrote:
    Słuchajcie, a jakie witaminy bierzecie w drugim trymestrze? Bo zapomniałam dziś z wrażenia spytać lekarza co poleca...
    Mama dha premium od drugiego trymestr biorę.

Joasia u mnie najgorzej nocą z tym sikaniem...czasami nawet 3 razy idę

Gratuluję udanych wizyt :)

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miffy wrote:
    Niechcacy polubilam, a mialam polubic ten o prenatalnych :-P
    Ps. Ja całą ciąże bede brac witaminy pregna plus :-)

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt :) mnie piersi aktualnie Nie bolą ale są troszkę większe :)

Co do witamin biorę prenatal duo.

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam cały czas bolące piersi i na zmianę albo sutki swędzą albo bolą :/ Powiększyły mi się już o dwa rozmiary ale póki co tylko jeden rozstęp się pojawił.
    A z witamin biorę Femibion 2

• natalka1988 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogolnie mam duze piersi, troszke sie powiekszyly czyli rozmiar E. A z witamin biore pregna plus od dwoch tygodni

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Agaciora Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,
    Co do porodu w Poznaniu to przez myśl przechodzi mi sw.Rodzina lub Lutycka a gdyby cokolwiek się działo to oczywiście Polna.
    Hih chyba ze sobie w sierpniu posiedzę w lesie u
    Taty w Puszczy Noteckiej i dzidzia się pośpieszy(pewnie nie, ale z drugiej strony to przecież niewykluczone) to wtedy Czarnków lub Trzcianka :)
    Ja swoje pierwsze spodnie ciążowe, hm dostałam od bratowej meza ktora wyszukala je na "szperach"za kilkanaście zlotych- stan naprawdę idealny :)

7u22s65gu3gutoef.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się zastanawiam gdzie ts energia II trymestru... U mnie jest masakra... W pierwszym trymestrze miałam energie a teraz tylko leżę bo albo się zle czuję albo jestem tak zmęczona jakbym co najmniej się nie wiadomo jak narobiła...

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Agaciora Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o nocne wycieczki do toalety to również zostałam podróżnikiem do tego stopnia ze dzis zrobiliśmy z mężem male przemeblowanie - do tej pory spalam od ściany i co noc "przechodziłam" przez meza, ani to wygodne ani bezpieczne. Lozko stoi na środku, mam swobodne wyjście - miejsca w pokoju mniej no ale gonic się nie będziemy :)

7u22s65gu3gutoef.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy powinien pojawić się brzuszek? Bo ja nadal chodzę w starych spodniach

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • ew101 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) u Nas dziś pochmurno i zimno

Ja jeszcze kończę mój 'zestaw witaminowy', czyli mam osobno, ale następne to pregnę plus wezmę tak mi gin zalecił

gratuluje udanych wizyt :)

Princesska ostatnio gdzieś wyczytałam że kiełki rzeżuchy mają właściwości takie że zmniejszają poziom glukozy, tak więc trzeba hodowlę zacząć ;)

Co do ruchów ja czasem czuje takie lekkie łaskotanie, ale dalej nie jestem pewna czy to to, więc póki co 'zwalam' to na jelita ;)

a piersi nadal mam wrażliwe

Stdqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy WY też macie tak, że z niczego nagle puszczacie pawia??? W I trymestrze miałam mdlości które szczególnie rano kończyły się przytuleniem do muszli ale teraz mam sam odruch wymiotny i pędem lecę do wc :/ w końcu jak zaciążone babki w filmach

• Cameline Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Kiedy powinien pojawić się brzuszek? Bo ja nadal chodzę w starych spodniach

To bardzo indywidualna sprawa. Niektóre dziewczyny już mają. Ja mam lekkie wybrzuszenie jak po przejedzenou bigosu ale tozrosłam się nieco w biodrach i wszedzie :) w poprzedniej miałam lekki brzuszek (jak teraz) po 24 tc :)

natty85 lubi tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    Ja to się zastanawiam gdzie ts energia II trymestru... U mnie jest masakra... W pierwszym trymestrze miałam energie a teraz tylko leżę bo albo się zle czuję albo jestem tak zmęczona jakbym co najmniej się nie wiadomo jak narobiła...
    To ja od rana wywalam z szuflad niepotrzene rzeczy, zwykle cos chowalam bo "sie przyda", przebralam tez wszystkie balsamy i kremy i powywalalam te które sie kurzyly i termin juz mijał, zostawilam aby krem ujędrniający piersi z pharmaceris, zostal mi od tamtej ciąży, jeszcze nie otwarty a data ważnosci do 2018 :-) tak wiec energia mi bez wątpienia wrócila, z tym że dalej mam sie oszczedzac wiec lekki zajecia sobie znajduje :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2017, 13:46

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ew101 dzieki za informacje bede ją dołączać do nocnych posiłków bo mój cukier z rana od dwóch dni to jakas porażka :/ dzis wyniósł 99..
    A ja mam juz maleńki brzuch :D ale Cameline ma racje ze to bardzo inwidualna sprawa.

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Suri_ Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę femibion 2.
    Ja już brzuszek mam ale to 2 cisza więc może dlatego.
    Spodnie ciążowe polecam jak coś z hm. Są mega wygodne.

MRr5p1.png
    xxGcp2.png
  • Suri_ Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z imion to wstępnie będzie Mikołaj <3

MRr5p1.png
    xxGcp2.png
‹‹ 497 498 499 500 501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ