Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Justa! Na pocieszenie Ci powiem, że Moja siostra poczuła dopiero 5 miesiącu. 15 tydzien to chyba naprawdę bardzo wcześnie. Kobiety chyba zazwyczaj zaczynaja czuć 18-20 tydz
wiecie co byłam oglądać wózek anex cross, i jakos bez szału. Nie zachwycił mnie, wózek jak wózek nic specjalnego i znowu w głowie siedzi mi ten mutsy igo
A ja chce Korneeeelkę !!!❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 19:27
betina89 lubi tę wiadomość
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
justa. wrote:Czy tylko ja nie czuję jeszcze ruchów? Zaczynam się denerwować.
-
Ja 1,5 roku temu rodzilam na Madalińskiego i teraz też bym chciała
szpital jest po remoncie, warunki super. Oby tylko były miejsca we wrześniu bo z tego co się orientuję to teraz baaardzo dużo kobiet z terminem na wrzesień....
Justa, ja też nie czuję ruchów. W pierwszej ciąży poczułam koło 20 tyg. Prawidłowo nawet do 24 tyg można nie czuć. Nie martw się -
ruchy powinno sie poczuc gdzies do okolo 20 tc, czasem nawet pozniej, niektóre dziewczyny czują dopiero okolo 21-22 tc
mialam znajomą która poczula dopiero po 21 tc
Jak ja powiedzialam kiedys znajomej że poczulam pierwsze ruchy w 16 tc (ona byla w ciąży z 3 dzieckiem akurat) to mnie wyśmiala że to niemożliwe tak wiec to indywidualna kwestiaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 20:24
-
Bacardi90 wrote:Witam
My dla dziewczynki wybraliśmy Nela i pewnie już tak zostanie, jeszcze Mia wchodzi w gręa co do chłopca na razie są spory bo M nadal chce Janka ewentualnie Stasia a dla mnie Janek odpada bo na poprzednie dzieciątko tak wołaliśmy i teraz podoba mi się Maksym
Ja chcę Nelkę, ale mój mąż nie chce się zgodzić... Dlatego liczę na chłopaka, bo będzie Stasiu po 2 pradziadkach. A poza tym to chcę pierwszego chłopaka, fajnie mieć starszego brata xD no ale okaże się co będzie, może we wtorek coś lekarz zasugeruje08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Dziewczyny , czuje niedosyt po wczorajszej wizycie. Mam wrazenie, że u Was prenatalne było dokładne. Wiecie ile co wynosi ,jakie ryzyko itd. Większość nawet płeć poznała. U nas gin fałdy zmierzyla i powiedziała że żadnych wątpliwości że coś nie tak. I kość nosowa tylko pokazała że się świeci. Ogólnie szybko ,jak zwykła wizyta . Mam pytanie, mam skierowanie na badania od gin u której byłam raz na początku na prenatalne badania. Ośrodek kazała mi wybrać sama i miałam się umówić na wizytę ok. Połowy marca. Czy ja mogę te skierowanie wykorzystać ?czy jednak wydało by się że ja do tej gin nie chodzę i lepiej pójść prywatnie ?i czy jest sens? Co wy byście zrobiły?
-
Cześć. Dzisiaj byłam na wizycie. Nie planowałam jej wcześniej ale już nie moglam wytrzymać.
Mooje maleństwa są dosyć malutkie bo mają 3,7cm i 4cm. Takie drobinki. Nie wiem czy nie będą za male na prenatalne w przyszły czwartek....
Co do kosmowki to powoli sie przykleja ale jeszcze nie jest tak dobrze. Pozwalam sobie na więcej ruchów bi naprawdę. Nie jestem już wstanie leżeć cały czasUdało się w 10cs!
15.02 -serduszka. Zostańcie z nami :* :*
Prawdopodobnie 2 dziewczynki - Kornelia i Alicja
Ciąża jednokosmówkowa jednoowodniowa -
Chyba jeszcze za wcześnie, podobno na początku to motylki w brzuchu i chyba łatwo pomylic to z własnymi jelitami. Tylko jak jadę autem po wyboistej drodze to czuję w brzuchu taki balonik wypełniony wodą, trochę czuję jak plumka xD08.09.2017 - Staś
anet90 wrote:Dziewczyny , czuje niedosyt po wczorajszej wizycie. Mam wrazenie, że u Was prenatalne było dokładne. Wiecie ile co wynosi ,jakie ryzyko itd. Większość nawet płeć poznała. U nas gin fałdy zmierzyla i powiedziała że żadnych wątpliwości że coś nie tak. I kość nosowa tylko pokazała że się świeci. Ogólnie szybko ,jak zwykła wizyta . Mam pytanie, mam skierowanie na badania od gin u której byłam raz na początku na prenatalne badania. Ośrodek kazała mi wybrać sama i miałam się umówić na wizytę ok. Połowy marca. Czy ja mogę te skierowanie wykorzystać ?czy jednak wydało by się że ja do tej gin nie chodzę i lepiej pójść prywatnie ?i czy jest sens? Co wy byście zrobiły?
-
Witajcie
u nas dziś taka piękna pogoda była aż się chciało spędzić cały dzień na zewnątrz
I na szczęście zapowiadają taki weekend i cały przyszły tydzień
chyba wbiję do ogródka i powoli zacznę sobie glebę przygotowywać
Bóle głowy i karku powoli odchodzą w zapomniane (tfu tfu żeby już nie wróciły) możliwe dlatego że zaczęłam brać po 3 tabletki dziennie imbiru
no i śpię już troszkę inaczej,niżej więc może trochę pomogło
Poduszki jeszcze nie kupiłam bo tutaj w NL nie ma z silikonowym wypełnieniem niestety, obszukaliśmy cały internet i lipa, chyba będę musiała kupić w PL
Co do imion to jeśli będzie dziewczynka to będzie Emma albo Klaudia a jeśli chłopczyk to Adam, Alan, Oliwier lub OskarMąż bardzo chce syna i już nawet do brzuszka mówi Adaś bo to imię mu się najbardziej podoba ale będziemy jeszcze o tym dyskutować
Ogólnie to jesteśmy zgodni prawie we wszystkim i z wyborem imienia na pewno nie będzie problemu i sprzeczek
Miłego weekendu Wam życzę bo nie wiem czy przy ta pięknej pogodzie będzie mi się chciało włączać komputer -
U nas imiona już mamy wybrane. Dla dziewczynek Kornelia i Alicja. Dla chłopców Dawid i Patryk.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 20:55
Udało się w 10cs!
Ciąża jednokosmówkowa jednoowodniowa -
Kesjaa wrote:Cześć. Dzisiaj byłam na wizycie. Nie planowałam jej wcześniej ale już nie moglam wytrzymać.
Mooje maleństwa są dosyć malutkie bo mają 3,7cm i 4cm. Takie drobinki. Nie wiem czy nie będą za male na prenatalne w przyszły czwartek....
Co do kosmowki to powoli sie przykleja ale jeszcze nie jest tak dobrze. Pozwalam sobie na więcej ruchów bi naprawdę. Nie jestem już wstanie leżeć cały czaswydaje mi sie że na prenatalne może byc za wczesnie, moja mała miala w 11t6d 4,6 cm i mnie przesunal na inny termin, np przy 4,6 cm nie bylo jeszcze widac kosci nosowej, a teraz juz byla taka biala i wielka że nawet ja ją dojrzalam
zubii lubi tę wiadomość
-
anet90 wrote:Dziewczyny , czuje niedosyt po wczorajszej wizycie. Mam wrazenie, że u Was prenatalne było dokładne. Wiecie ile co wynosi ,jakie ryzyko itd. Większość nawet płeć poznała. U nas gin fałdy zmierzyla i powiedziała że żadnych wątpliwości że coś nie tak. I kość nosowa tylko pokazała że się świeci. Ogólnie szybko ,jak zwykła wizyta . Mam pytanie, mam skierowanie na badania od gin u której byłam raz na początku na prenatalne badania. Ośrodek kazała mi wybrać sama i miałam się umówić na wizytę ok. Połowy marca. Czy ja mogę te skierowanie wykorzystać ?czy jednak wydało by się że ja do tej gin nie chodzę i lepiej pójść prywatnie ?i czy jest sens? Co wy byście zrobiły?
Skierowanie dostałaś i jest ważne, nie ma znaczenia czy potem poszłaś jeszcze do tej babki. Możesz je wykorzystać, tylko czy będą mieli terminy?08.09.2017 - Staś
buka03 wrote:Dobrze że maluchy rosną
wydaje mi sie że na prenatalne może byc za wczesnie, moja mała miala w 11t6d 4,6 cm i mnie przesunal na inny termin, np przy 4,6 cm nie bylo jeszcze widac kosci nosowej, a teraz juz byla taka biala i wielka że nawet ja ją dojrzalam
Wiem już tyle, że na tym etapie rosną już naprawdę indywidualnie i mam się tym nie przejmować, że takie małe bo rosnąWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 20:48
Udało się w 10cs!
Ciąża jednokosmówkowa jednoowodniowa