X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa! Na pocieszenie Ci powiem, że Moja siostra poczuła dopiero 5 miesiącu. 15 tydzien to chyba naprawdę bardzo wcześnie. Kobiety chyba zazwyczaj zaczynaja czuć 18-20 tydz :) wiecie co byłam oglądać wózek anex cross, i jakos bez szału. Nie zachwycił mnie, wózek jak wózek nic specjalnego i znowu w głowie siedzi mi ten mutsy igo :P
    A ja chce Korneeeelkę !!!❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 19:27

betina89 lubi tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa. wrote:
    Czy tylko ja nie czuję jeszcze ruchów? Zaczynam się denerwować.
    justa spokojnie, ja też jeszcze nie czuję. Cos mi tam bulgocze, coś się przelewa ale dopóki nie dostanę kopniaczka to takich bulgotek nie kwalifikuję do ruchów. I też czekam niecierpliwie. Mój dr mówił że około 18 tc powinnam juz czuć więc jestem cierpliwa :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Niesia86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 1,5 roku temu rodzilam na Madalińskiego i teraz też bym chciała :) szpital jest po remoncie, warunki super. Oby tylko były miejsca we wrześniu bo z tego co się orientuję to teraz baaardzo dużo kobiet z terminem na wrzesień....

Justa, ja też nie czuję ruchów. W pierwszej ciąży poczułam koło 20 tyg. Prawidłowo nawet do 24 tyg można nie czuć. Nie martw się :)

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa. wrote:
    No co ty, ja nie jestem pewna czy to ruchy, a może mam jakieś omamy? :-) ruchy powinno sie poczuc gdzies do okolo 20 tc, czasem nawet pozniej, niektóre dziewczyny czują dopiero okolo 21-22 tc ;-) mialam znajomą która poczula dopiero po 21 tc :-)
    Jak ja powiedzialam kiedys znajomej że poczulam pierwsze ruchy w 16 tc (ona byla w ciąży z 3 dzieckiem akurat) to mnie wyśmiala że to niemożliwe tak wiec to indywidualna kwestia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 20:24

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 wrote:
    Witam :)
    My dla dziewczynki wybraliśmy Nela i pewnie już tak zostanie, jeszcze Mia wchodzi w grę ;) a co do chłopca na razie są spory bo M nadal chce Janka ewentualnie Stasia a dla mnie Janek odpada bo na poprzednie dzieciątko tak wołaliśmy i teraz podoba mi się Maksym

Ja chcę Nelkę, ale mój mąż nie chce się zgodzić... Dlatego liczę na chłopaka, bo będzie Stasiu po 2 pradziadkach. A poza tym to chcę pierwszego chłopaka, fajnie mieć starszego brata xD no ale okaże się co będzie, może we wtorek coś lekarz zasugeruje

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • anet90 Przyjaciółka

Wysłany: 10 marca 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , czuje niedosyt po wczorajszej wizycie. Mam wrazenie, że u Was prenatalne było dokładne. Wiecie ile co wynosi ,jakie ryzyko itd. Większość nawet płeć poznała. U nas gin fałdy zmierzyla i powiedziała że żadnych wątpliwości że coś nie tak. I kość nosowa tylko pokazała że się świeci. Ogólnie szybko ,jak zwykła wizyta . Mam pytanie, mam skierowanie na badania od gin u której byłam raz na początku na prenatalne badania. Ośrodek kazała mi wybrać sama i miałam się umówić na wizytę ok. Połowy marca. Czy ja mogę te skierowanie wykorzystać ?czy jednak wydało by się że ja do tej gin nie chodzę i lepiej pójść prywatnie ?i czy jest sens? Co wy byście zrobiły?

f2w3rjjg2qu7b2qf.png

qq873e5ekqw6f851.png
  • Kesjaa Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Dzisiaj byłam na wizycie. Nie planowałam jej wcześniej ale już nie moglam wytrzymać.
    Mooje maleństwa są dosyć malutkie bo mają 3,7cm i 4cm. Takie drobinki. Nie wiem czy nie będą za male na prenatalne w przyszły czwartek....
    Co do kosmowki to powoli sie przykleja ale jeszcze nie jest tak dobrze. Pozwalam sobie na więcej ruchów bi naprawdę. Nie jestem już wstanie leżeć cały czas

Udało się w 10cs!
    15.02 - <3 <3 serduszka. Zostańcie z nami :* :*
    hrqo3e3kq9emfgid.png
    Prawdopodobnie 2 dziewczynki - Kornelia i Alicja
    Ciąża jednokosmówkowa jednoowodniowa
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa. wrote:

Chyba jeszcze za wcześnie, podobno na początku to motylki w brzuchu i chyba łatwo pomylic to z własnymi jelitami. Tylko jak jadę autem po wyboistej drodze to czuję w brzuchu taki balonik wypełniony wodą, trochę czuję jak plumka xD

08.09.2017 - Staś <3

• buka03 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet90 wrote:
    Dziewczyny , czuje niedosyt po wczorajszej wizycie. Mam wrazenie, że u Was prenatalne było dokładne. Wiecie ile co wynosi ,jakie ryzyko itd. Większość nawet płeć poznała. U nas gin fałdy zmierzyla i powiedziała że żadnych wątpliwości że coś nie tak. I kość nosowa tylko pokazała że się świeci. Ogólnie szybko ,jak zwykła wizyta . Mam pytanie, mam skierowanie na badania od gin u której byłam raz na początku na prenatalne badania. Ośrodek kazała mi wybrać sama i miałam się umówić na wizytę ok. Połowy marca. Czy ja mogę te skierowanie wykorzystać ?czy jednak wydało by się że ja do tej gin nie chodzę i lepiej pójść prywatnie ?i czy jest sens? Co wy byście zrobiły?
    A sprawdzila przepływy itd? A dostalas jakies kartki z tego usg z wymiarami chociaz?

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) u nas dziś taka piękna pogoda była aż się chciało spędzić cały dzień na zewnątrz :) I na szczęście zapowiadają taki weekend i cały przyszły tydzień :) chyba wbiję do ogródka i powoli zacznę sobie glebę przygotowywać :)

Bóle głowy i karku powoli odchodzą w zapomniane (tfu tfu żeby już nie wróciły :) ) możliwe dlatego że zaczęłam brać po 3 tabletki dziennie imbiru :) no i śpię już troszkę inaczej,niżej więc może trochę pomogło :) Poduszki jeszcze nie kupiłam bo tutaj w NL nie ma z silikonowym wypełnieniem niestety, obszukaliśmy cały internet i lipa, chyba będę musiała kupić w PL :)

Co do imion to jeśli będzie dziewczynka to będzie Emma albo Klaudia a jeśli chłopczyk to Adam, Alan, Oliwier lub Oskar :) Mąż bardzo chce syna i już nawet do brzuszka mówi Adaś bo to imię mu się najbardziej podoba ale będziemy jeszcze o tym dyskutować :) Ogólnie to jesteśmy zgodni prawie we wszystkim i z wyborem imienia na pewno nie będzie problemu i sprzeczek :)

Miłego weekendu Wam życzę bo nie wiem czy przy ta pięknej pogodzie będzie mi się chciało włączać komputer :)

• Kesjaa Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas imiona już mamy wybrane. Dla dziewczynek Kornelia i Alicja. Dla chłopców Dawid i Patryk.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 20:55

Udało się w 10cs!
    hrqo3e3kq9emfgid.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kesjaa wrote:
    Cześć. Dzisiaj byłam na wizycie. Nie planowałam jej wcześniej ale już nie moglam wytrzymać.
    Mooje maleństwa są dosyć malutkie bo mają 3,7cm i 4cm. Takie drobinki. Nie wiem czy nie będą za male na prenatalne w przyszły czwartek....
    Co do kosmowki to powoli sie przykleja ale jeszcze nie jest tak dobrze. Pozwalam sobie na więcej ruchów bi naprawdę. Nie jestem już wstanie leżeć cały czas
    Dobrze że maluchy rosną :-) wydaje mi sie że na prenatalne może byc za wczesnie, moja mała miala w 11t6d 4,6 cm i mnie przesunal na inny termin, np przy 4,6 cm nie bylo jeszcze widac kosci nosowej, a teraz juz byla taka biala i wielka że nawet ja ją dojrzalam :-)

zubii lubi tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciała bym rodzic w szpitalu bielańskim :) moja gin tam pracuje, zresztą to bardzo nowoczesny oddział z dobrze wykwalifikowanym personelem

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ja w pierwszej ciazy ruchy czulam ok 18 tygodnia takze spokojnie. Teraz czekam z niecierpliwoscia ale wiem, ze to jeszcze sporo za wcześnie☺

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • anet90 Przyjaciółka

Wysłany: 10 marca 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie. Żadnych przepływów. Na usg tylko wymiar dziecka. A następna wizyta za 4 tygodnie . I niewiem co zrobić. Wczoraj było 11 +4 a wymiarem dziecko na 12+2 więc tym bardziej mogła zrobić wszystko co trzeba

f2w3rjjg2qu7b2qf.png

qq873e5ekqw6f851.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas zmiana plamow mial byc Filip ale tz sie odwidzialo i wybieramy pomiedzy Marcelem a Leonem mi bardziej pasuje Leos

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet90 wrote:

Skierowanie dostałaś i jest ważne, nie ma znaczenia czy potem poszłaś jeszcze do tej babki. Możesz je wykorzystać, tylko czy będą mieli terminy?

08.09.2017 - Staś <3

• Kesjaa Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    Dobrze że maluchy rosną :-) wydaje mi sie że na prenatalne może byc za wczesnie, moja mała miala w 11t6d 4,6 cm i mnie przesunal na inny termin, np przy 4,6 cm nie bylo jeszcze widac kosci nosowej, a teraz juz byla taka biala i wielka że nawet ja ją dojrzalam :-)
    Kazał mi przyjść i podgladniemy, zmierzy maluszki i jak będą za male to za tydzień.
    Wiem już tyle, że na tym etapie rosną już naprawdę indywidualnie i mam się tym nie przejmować, że takie małe bo rosną

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 20:48

Udało się w 10cs!
    hrqo3e3kq9emfgid.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore usg jest dokladniejsze? Mialam pierwsze robione w 8 tyg i termin na 19 wrzesnia i drugie prenatalne pare dni temu i termin na 11 wrzesnia. Bo to 8 dni roznicy nie patrzac..:/

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jesli chodzi o imiona to bedzie Oskar albo Dawid. Dziewczynka jest wykluczona ale jakby co to Kornelia:)

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
‹‹ 495 496 497 498 499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ