Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Marcia1989 wrote:Dziewczyny czy ja juz do konca ciazy teraz wieczorami będę miala mdłości, nudności, zgage i inne uprzykrzajace wieczoru dolegliwości? ; ( w dzien sie świetnie czuje przeważnie, ale wieczorem mnie łapie i ścina z nóg a 2 trymestr miał byc taaaaki fajny... mówili. . ; ( odzyjesz.. mówili. .
-
Cameline wrote:Na anemie najlepszy sok z kiszonych burakow - sama robię czasem. Ogolnie burak, najlepszy sok z surowego buraka - ja dodaje marchew, jablka i pomarancze - pyszny
Camelina, muszę przyznać Ci rację, sok z tych warzyw z owocami bardzo dobry, trzeba oczywiście dobrać proporcje, aczkolwiek wyszedł wyśmienicie, A że z wyciskarki to jeszcze z miąższem.Cameline lubi tę wiadomość
-
My po USG. wszystkie parametry ok. Na 90 % chłopiec
Princesska, Maja83, Cameline, Nadiaa85, ⚘Kwiatuszek, aswalda, Dreamy, Ja86, Agaciora, Gosia1989, Zorganizowana:), Lunka, Bąbelek1980, zubii, Bacardi90, różowo, Ylya, mkl, Karolka12345, Annie1981, joaska1985, Matka Rocku, Lisa85 lubią tę wiadomość
-
Marcia1989 wrote:Dziewczyny czy ja juz do konca ciazy teraz wieczorami będę miala mdłości, nudności, zgage i inne uprzykrzajace wieczoru dolegliwości? ; ( w dzien sie świetnie czuje przeważnie, ale wieczorem mnie łapie i ścina z nóg a 2 trymestr miał byc taaaaki fajny... mówili. . ; ( odzyjesz.. mówili. .
Ja ze zgaga znam sie dobrze bo juz na poczatku mnie dopadla i niestety czuje jej obecnosc na codzien wiec nie jestes samm :p ale nauczylam sobie radzic tak by znosic to jak najlepiejjedz male porcje a czesciej, unikaj kwasnych rzeczy jak pomidory, cytrusy, kawa, mocna herbata, pij mleko 0,5 i nie jedz pare godzin przed snem.
To pomaga i naprawde da sie z tym zycmusimy sobie jakos radzis bo niestety zgaga w ciazy jak juz przyjdzie, to odejdzie raczej po porodzie
-
Czy NIFTY zrobione w każdej placówce będzie mogło mieć pakiet rozszerzony? Tzn. wykrywa te wszystkie mutacje 22q, 15q, 11q? Na wszystkich stronach opisujących to badanie widzę tylko wzmiankę o trisomiach, oprócz bloga mamaginekolog nie mogę znaleźć listy mutacji wykrywanych przez test, nawet na ich oficjalnej stronie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 04:49
Gdańsk, 31 l., kp -
Ja w tej ciąży zamierzam smarowac brzuszek mleczkiem dla niemoląt z nivea, poprzednio kupowalam droguie kremy, potem zapomnialam sie nimi smarowac... a ponieważ od zawsze mialam problemy z suchą i pękającą skórą w zimie to przetestowalam chyba milion kremów i zdecydowanie najlepiej mi nawilża i uelastycznia skóre wlasnie nivea dla niemowląt
(powinni mi za reklame placic
)
Ps. Ojej u mnie na suwaczku od dzis juz 15 tygMrsKiss, zubii lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry, witam się w piękny słoneczny dzien i od razu chciałam zapytać czy któraś z Was miała moze erytrocyty w moczu? Mi wyszło ich 10 a nie powinno być ich wcale i nie wiem czy się martwić... do dr napisze troszkę później ale chciałam się tez Was poradzic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 07:50
-
Hej.
Gratuluję udanych wizyt
Ja smaruje się Hipp dla mam oraz oliwka babydream. Maja wyśmienity skład bez żadnych rakotworczych etc.
Dziś lecę na badania krwi i moczu. Jutro pierwsza wizyta u nowego lekarza to pewnie będzie chciał mieć świeże wyniki.
Miłego dniaMrsKiss, zubii lubią tę wiadomość
-
Hej
Jak wasze samopoczucie ? Monako a u mnie pochmurnoa tak bym chciała troche słońca..
co do palmersa nie wiem czy jest dobry czy to tylko promowanie marki ale jedno jest pewne - pięknie pachnie
Dziewczyny patrzylyscie moze na wózek joolz day 2? Ma bardzo dobre opinie ale ten wygląd moze niektórych odstraszać..
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
smeg wrote:Czy NIFTY zrobione w każdej placówce będzie mogło mieć pakiet rozszerzony? Tzn. wykrywa te wszystkie mutacje 22q, 15q, 11q? Na wszystkich stronach opisujących to badanie widzę tylko wzmiankę o trisomiach, oprócz bloga mamaginekolog nie mogę znaleźć listy mutacji wykrywanych przez test, nawet na ich oficjalnej stronie
Smeg, może to coś pomoże wyjaśnić:http://badaniaprenatalne.pl/test-nifty-czy-harmony-ktory-wybrac/ -
nick nieaktualny
-
Ja uzywam olejek z lirene,dobrze wchlania sie.od czasu do czasu jakis krem sprzed ciazy na rozstępy.mam tendencję wiec zobaczymy co bedzie...Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Dziewczyny, Palmers ma mocno średni skład http://www.srokao.pl/2015/10/analiza-palmers-dla-mam.html# Też go kupiłam w poprzedniej ciązy, ale w końcu zuzyłam do smarowania łydek
Ja polecam oliwkę i balsam z Babydream, balsam Hipp mama, a z naturalnych kosmetyków przede wszystkim olej migdałowy i masło shea.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 09:09
-
MoNaKo wrote:Dzień dobry, witam się w piękny słoneczny dzien i od razu chciałam zapytać czy któraś z Was miała moze erytrocyty w moczu? Mi wyszło ich 10 a nie powinno być ich wcale i nie wiem czy się martwić... do dr napisze troszkę później ale chciałam się tez Was poradzic
-
Kilka dni temu nad koscia lonowa wyczulam taki pagorek, ale nie bylam pewna czy to tam jest czy mi sie wydaje. Wczoraj przeczytalam, ze w 12tc macica siega wlasnie tej kosci i ze mozna juz ja wyczuc. Bardzo sie ucieszylam
Brzuszka ciazowego jeszcze nie mam, wiec to pierwszy namacalny dowod, ze cos tam w srodku sie dzieje
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔