X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia1989 wrote:
    Dziewczyny czy ja juz do konca ciazy teraz wieczorami będę miala mdłości, nudności, zgage i inne uprzykrzajace wieczoru dolegliwości? ; ( w dzien sie świetnie czuje przeważnie, ale wieczorem mnie łapie i ścina z nóg a 2 trymestr miał byc taaaaki fajny... mówili. . ; ( odzyjesz.. mówili. .
    Wiem Kochana o czym mówisz, ja dla odmiany co drugi dzień dalej całuję muszle i dopiero po tym puszcza mnie jakiś ucisk żołądka i wracam do żywych. Jak nie wymiotuje rano to mdli mnie i muszę zjeść coś na pół lezaco i dopiero jak przejdzie to mogę dokończyć śniadanie. Ja też ciągle czekam na lepsze samopoczucie. :)

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline wrote:
    Na anemie najlepszy sok z kiszonych burakow - sama robię czasem. Ogolnie burak, najlepszy sok z surowego buraka - ja dodaje marchew, jablka i pomarancze - pyszny :)

Camelina, muszę przyznać Ci rację, sok z tych warzyw z owocami bardzo dobry, trzeba oczywiście dobrać proporcje, aczkolwiek wyszedł wyśmienicie, A że z wyciskarki to jeszcze z miąższem. :)

Cameline lubi tę wiadomość

f2wl4z17q60magcw.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po USG. wszystkie parametry ok. Na 90 % chłopiec :)

Princesska, Maja83, Cameline, Nadiaa85, ⚘Kwiatuszek, aswalda, Dreamy, Ja86, Agaciora, Gosia1989, Zorganizowana:), Lunka, Bąbelek1980, zubii, Bacardi90, różowo, Ylya, mkl, Karolka12345, Annie1981, joaska1985, Matka Rocku, Lisa85 lubią tę wiadomość

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • wisienka1212 Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia1989 wrote:
    Dziewczyny czy ja juz do konca ciazy teraz wieczorami będę miala mdłości, nudności, zgage i inne uprzykrzajace wieczoru dolegliwości? ; ( w dzien sie świetnie czuje przeważnie, ale wieczorem mnie łapie i ścina z nóg a 2 trymestr miał byc taaaaki fajny... mówili. . ; ( odzyjesz.. mówili. .

Ja ze zgaga znam sie dobrze bo juz na poczatku mnie dopadla i niestety czuje jej obecnosc na codzien wiec nie jestes samm :p ale nauczylam sobie radzic tak by znosic to jak najlepiej ;) jedz male porcje a czesciej, unikaj kwasnych rzeczy jak pomidory, cytrusy, kawa, mocna herbata, pij mleko 0,5 i nie jedz pare godzin przed snem.
    To pomaga i naprawde da sie z tym zyc ;) musimy sobie jakos radzis bo niestety zgaga w ciazy jak juz przyjdzie, to odejdzie raczej po porodzie :(

xrotflw1v3lz0rek.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez używam palmersa. Wieczorem kładę na brzuch i piersi oliwkę a rano balsam :)

⚘Kwiatuszek, MrsKiss, smeg lubią tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • smeg Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 04:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy NIFTY zrobione w każdej placówce będzie mogło mieć pakiet rozszerzony? Tzn. wykrywa te wszystkie mutacje 22q, 15q, 11q? Na wszystkich stronach opisujących to badanie widzę tylko wzmiankę o trisomiach, oprócz bloga mamaginekolog nie mogę znaleźć listy mutacji wykrywanych przez test, nawet na ich oficjalnej stronie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 04:49

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tej ciąży zamierzam smarowac brzuszek mleczkiem dla niemoląt z nivea, poprzednio kupowalam droguie kremy, potem zapomnialam sie nimi smarowac... a ponieważ od zawsze mialam problemy z suchą i pękającą skórą w zimie to przetestowalam chyba milion kremów i zdecydowanie najlepiej mi nawilża i uelastycznia skóre wlasnie nivea dla niemowląt :-) (powinni mi za reklame placic :-P)
    Ps. Ojej u mnie na suwaczku od dzis juz 15 tyg :-D

MrsKiss, zubii lubią tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem pewna ale chyba gdzieś wyczytałam że NIFTY zakresem zbliżone do biopsji kosmówki, a ona tylko trisomie uwzględnia. Amniopunkcja jedynie wykrywa więcej genetycznych chorób.
    Mało informacji szczegółowych jest o Nifty.

ckaidqk39a8l7x61.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, witam się w piękny słoneczny dzien i od razu chciałam zapytać czy któraś z Was miała moze erytrocyty w moczu? Mi wyszło ich 10 a nie powinno być ich wcale i nie wiem czy się martwić... do dr napisze troszkę później ale chciałam się tez Was poradzic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 07:50

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Gratuluję udanych wizyt :)

Ja smaruje się Hipp dla mam oraz oliwka babydream. Maja wyśmienity skład bez żadnych rakotworczych etc.

Dziś lecę na badania krwi i moczu. Jutro pierwsza wizyta u nowego lekarza to pewnie będzie chciał mieć świeże wyniki.

Miłego dnia :)

MrsKiss, zubii lubią tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Jak wasze samopoczucie ? Monako a u mnie pochmurno :( a tak bym chciała troche słońca..
    co do palmersa nie wiem czy jest dobry czy to tylko promowanie marki ale jedno jest pewne - pięknie pachnie :D
    Dziewczyny patrzylyscie moze na wózek joolz day 2? Ma bardzo dobre opinie ale ten wygląd moze niektórych odstraszać..

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smeg wrote:
    Czy NIFTY zrobione w każdej placówce będzie mogło mieć pakiet rozszerzony? Tzn. wykrywa te wszystkie mutacje 22q, 15q, 11q? Na wszystkich stronach opisujących to badanie widzę tylko wzmiankę o trisomiach, oprócz bloga mamaginekolog nie mogę znaleźć listy mutacji wykrywanych przez test, nawet na ich oficjalnej stronie :/

Smeg, może to coś pomoże wyjaśnić:http://badaniaprenatalne.pl/test-nifty-czy-harmony-ktory-wybrac/

f2wl4z17q60magcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Ja też używam Palmersa. Mam kupiony Bio Oil ale jakoś nie mogę się do niego przekonać.
    U mnie też od rana słonecznie i zapowiadają 17 stopni. ;)

• Zorganizowana:) Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę słońca:) u mnie szaroburo...ja używam olejku migdałowego, chociaż używam to za dużo powiedziane, bo zapominam ciągle;)

3jgxtqywnbdr5lmk.png

5889a860211f8.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywam olejek z lirene,dobrze wchlania sie.od czasu do czasu jakis krem sprzed ciazy na rozstępy.mam tendencję wiec zobaczymy co bedzie...

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • zubii Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne :)

U nas cały czas słonecznie i dość ciepło :) także zapraszam :)

Princesska lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Palmers ma mocno średni skład http://www.srokao.pl/2015/10/analiza-palmers-dla-mam.html# Też go kupiłam w poprzedniej ciązy, ale w końcu zuzyłam do smarowania łydek ;) Ja polecam oliwkę i balsam z Babydream, balsam Hipp mama, a z naturalnych kosmetyków przede wszystkim olej migdałowy i masło shea.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 09:09

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Niesia86 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Dzień dobry, witam się w piękny słoneczny dzien i od razu chciałam zapytać czy któraś z Was miała moze erytrocyty w moczu? Mi wyszło ich 10 a nie powinno być ich wcale i nie wiem czy się martwić... do dr napisze troszkę później ale chciałam się tez Was poradzic
    Mi wychodziły erytrocyty w moczu i w poprzedniej ciąży i teraz. Chodze do dwóch różnych lekarzy i usłyszałam ze jest ok, bo pozostałe parametry są ok. A mialam ostatnio 15

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Poznaniu pięknie i słonecznie :)

A widzicie jeszcze mam olejek migdałowy naturalny, ale zawiódł mnie, że nic nie pachnie :P

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka dni temu nad koscia lonowa wyczulam taki pagorek, ale nie bylam pewna czy to tam jest czy mi sie wydaje. Wczoraj przeczytalam, ze w 12tc macica siega wlasnie tej kosci i ze mozna juz ja wyczuc. Bardzo sie ucieszylam :) Brzuszka ciazowego jeszcze nie mam, wiec to pierwszy namacalny dowod, ze cos tam w srodku sie dzieje :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
‹‹ 504 505 506 507 508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ