Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
natalka1988 wrote:A jednak chłopczyk:) gratuluję
ale powiem Ci ze bardzo sie ciesze mimo ze ostatnimi dniami myslalam intensywnie nad dziewczynką
nie czuje sie zawiedziona ani nic, tylko szczęśliwa. No a mąż w niebo wzięty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 09:25
Bąbelek1980 lubi tę wiadomość
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
Niesia86 wrote:Mi wychodziły erytrocyty w moczu i w poprzedniej ciąży i teraz. Chodze do dwóch różnych lekarzy i usłyszałam ze jest ok, bo pozostałe parametry są ok. A mialam ostatnio 15
Niesia86 dziękuje za odpowiedz. Pozostałe parametry tez są u mnie w porządku wiec chyba nie ma się czym martwić. -
Ja również melduje po prenatalnych:) test papa i usg idealne , dzidzia miala 8cm oczywiście postanowiła być 7 dni większą niż powinna
sama nie wiem już w którym jestem tyg
i wbrew moim przeczuciom- chłopak!
Agaciora, MoNaKo, Maja83, Karolka12345, zubii, Bacardi90, Cameline, ⚘Kwiatuszek, Ylya, Princesska, mkl, Zorganizowana:), Ja86, Matka Rocku, joaska1985, justa., Lisa85, aswalda, Dreamy lubią tę wiadomość
-
Kupiłam oliwkę z babydream bo była w promocji
zobaczę, może tego będzie łatwiej mi używać i będę systematyczniejsza. Odebrałam też wyniki z pappa, wszystko jest ok, żadnych przesłanek do kolejnych badań. Dzisiaj też wizyta to sobie podejrzę moje bobo, czy od piątku coś urosło
⚘Kwiatuszek, majju, Zorganizowana:), aswalda, Dreamy lubią tę wiadomość
-
gratuluję, dziewczyny, dobrych wieści z prenatalnych i czekam na kolejne
mamy wrześniowy wysyp chłopaków
Princesska, Bąbelek1980 lubią tę wiadomość
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016, IUI 14 XII 2016
synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
Princesska wrote:Dziekuje
ale powiem Ci ze bardzo sie ciesze mimo ze ostatnimi dniami myslalam intensywnie nad dziewczynką
nie czuje sie zawiedziona ani nic, tylko szczęśliwa. No a mąż w niebo wzięty
no na pewno szczęśliwy, u mojego męża to samo:) ja już się oswajam z myślą, że będzie chłopczyk- ważne że dzidzia zdrowa, to najważniejsze;]
pisałaś, że ma już 7 cm, u mnie w 12 tyg i 5 dni było 70,3 mm i lekarz wyznaczył mi poród na 3 dni wcześniej niż om. A u Ciebie termin się nie zmienił?
-
weal wrote:Ja również melduje po prenatalnych:) test papa i usg idealne , dzidzia miala 8cm oczywiście postanowiła być 7 dni większą niż powinna
sama nie wiem już w którym jestem tyg
i wbrew moim przeczuciom- chłopak!
coraz więcej chłopczyków się pojawia;] gratuluję
a w którym jesteś tygodniu a ktory tydzien pokazało usg? mi z pierwszego usg w 8 tyg wyszedł termin 19 wrzesnia, z om na 14 wrzesnia a usg prenatalnego na 11 wrzesnia. To tez dość duza roznica między pierwszym a drugim usg.
ale podobno pierwsze usg przed 10 tyg jest najbardziej dokładne bo pozniej dzidzia rosnie w swoim tempie:)
-
Natalka nie mowil mi nic lekarz apropo zmiany terminu a ja nie pytałam. Wczoraj usg nie robił mi mój lekarz, jak bede u swojego to spytam.. bo moje dziecko w sumie na usg wyszło praktycznie tydzien większe
na 13 tyg 4 dni. ( mam nadzieje ze nie rośnie tak przez te głupie cukry
)
Ale wiesz co tak sie zastanawiam bo dzidzia ma zawsze wysokie tętnoraz 189 potem 160-pare a wczoraj ponad 170, wychodzę z założenia ze skoro lekarz sie do tego nie przyczepił to chyba wszystko ok jest. Musze zapisac sobie wszystkie pytania na następna wizytę
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
MrsKiss wrote:Kurcze, przyjrzałam się tym wynikom i zmartwiła mnie tylko jedna rzecz... Ryzyko samoistnego porodu przedwczesnego przed 34 tygodniem ciąży - 1:143. Zapytam się po południu na wizycie co to oznacza, ale myślicie, że to dużo?
i ciesze sie ze pappe zrobiłam.
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
Princesska wrote:Natalka nie mowil mi nic lekarz apropo zmiany terminu a ja nie pytałam. Wczoraj usg nie robił mi mój lekarz, jak bede u swojego to spytam.. bo moje dziecko w sumie na usg wyszło praktycznie tydzien większe
na 13 tyg 4 dni. ( mam nadzieje ze nie rośnie tak przez te głupie cukry
)
Ale wiesz co tak sie zastanawiam bo dzidzia ma zawsze wysokie tętnoraz 189 potem 160-pare a wczoraj ponad 170, wychodzę z założenia ze skoro lekarz sie do tego nie przyczepił to chyba wszystko ok jest. Musze zapisac sobie wszystkie pytania na następna wizytę
z tym tętnem to nie wiem, ale jakby było coś nie tak to chyba by raczej coś powiedział? mi parę razy mierzył, ale było 160. Na pewno dobrze zrobisz jak swojego ginekologa się spytasz:)
Z tymi dzieciaczkami to widać że różnie:) a Tobie który tydzień bardziej by pasował? bo jak ma się regularne miesiączki to się wie mniej więcej kiedy doszło do zapłodnienia:) ja mam zawsze cykle 29-30 dni, więc nie ma szans żeby termin był dobry ten z usg czyli na 11ego wrzesnia:) bardziej by mi pasowało termin z om a nawet te 2-3 dni pozniej:)
-
ja jutro mam zadzwonić o wyniki pappy.. ciekawe jak tam się sprawa przedstawia
Chciałam Wam napisać, moje wyniki z usg bo niektóre z Was te ryzyka skorygowane mają bardzo duże a mi się wydaje, że u mnie mała roznica..;/
ryzyko podstawowe
trisomia 21 1:782
trisomia 18 1:1968
trisomia 13 1:6157
ryzyko skorygopwane
trisomia 21 1:2942
trisomia 18 1:5963
trisomia 13 <1:50000Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 11:33
-
Natalka miałam regularne miesiączki 33/34 dni. Wiem kiedy była owulacja z tym ze jak byłam pierwszy raz u gin pęcherzyk był bardzo malutki a to wypadało jakies 2,5 tyg od domniemanego zapłodnienia wiec juz sama nie wiem
A co do skorygowanych u mnie trisomia 21 i 18 <1:20000. A u Ciebie z kolei tak ładnie skorygowała sie trisomia 13.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 11:39
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy