Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Karolka12345 wrote:Dziewczyny, czy któraś z WAs przedłużała rzęsy w ciąży? Może być jakieś przeciwwskazanie?
CHciałam sobie zrobić na wiosnę, lato, pierwszy raz...
Ja robie rzesy zawodowo i nie ma zadnych przeciwskazanjedyne z czym mozna sie spotkać to ze szybciej wylatuja, ale to nie kazdej
-
Karolka12345 wrote:Dziewczyny, czy któraś z WAs przedłużała rzęsy w ciąży? Może być jakieś przeciwwskazanie?
CHciałam sobie zrobić na wiosnę, lato, pierwszy raz...
Ja juz 3 razy bylam od kiedy wiem o ciazy
Nie ma przeciwskazań. Pewnie pod koniec ciazy trudno bedzie wylezec tyle czasu przy zakładaniu ale rzesy to taka wygoda ze dam radeWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 20:25
-
Wracam z prenatalnych i jestem przeszczęśliwa!
Przezierność 0,4 kość nosowa jest, wszystkie kończyny trzyczęściowe, żołądek, nerki, wszystko na miejscu, mózg symetryczny, brak przepuklin, serce czterojamowe, przepływy krwi supermaluch przybił nam piątkę, a potem zajął się dłubaniem w nosie xD ale to co wzbudziło naszą największą radość to SYNEK!!!
lekarz zapytany na początku przez męża czy możemy liczyć na płeć, powiedział, że płeć pewna jest w 18t a teraz to jeszcze wiele może się zmienić. Ale potem podczas badania wpatrywał się dość długo w ekran i stwierdził, że przyrodzenie to ma ogromne, potem pokazał widok spod pupy i zrobiłam wielkie oczy, że to chyba przecież pępowina! I otrzymałam odpowiedź, że pępowina jest wyżej xD
W dodatku chciałabym Wam donieść o tym, że na Motherhood.pl są fajne promocje, bardzo pozytywnie się zaskoczyłam. Chcę kupić od nich poduchę do spania w ciąży, chociaż cena jest wysokawa (160zł) to słyszałam dobre opinie, ale mój mąż kręcił nosem, że "po co Ci to". Nie potrzebuję jej już na teraz to stwierdziłam, że jeszcze go urobię. Potem na youtubie widziałam sporo dziewczyn które chwaliły inne ich produkty za super jakość, m.in pieluchy, mówiły że pomimo ceny warto kupić kilka sztuk. No to zaczęłam szukać czegoś na dokładkę do 200 zł żeby mieć przesyłkę za darmo. I jeszcze wczoraj wieczorem tam byłam i te pieluchy były w regularnej cenie (a widziałam wcześniej w promocji), ale wypatrzyłam otulaczek przeceniony ze 120 na 60 zł. Już miałam kupować, ale niebieski mi się podobał to stwierdziłam, że poczekam na USG.
Wchodzę teraz a tam mój wymarzony otulaczek kosztuje 19,50! Wciąż z poduchą poniżej 200, więc wchodzę w pieluchy, a tam też promocje i zamówiłam jeszcze dwie duże flanelki do otulania i cztery tetry, wszystko pod kolora zapłaciłam za wsio o dychę więcej niż gdybym kupiła sam otulaczek z poduchą wczoraj wieczorem
zubii, mkl, Lisa85, ⚘Kwiatuszek, Princesska, Zorganizowana:), Cameline, Bąbelek1980, aswalda, majju, buka03, joaska1985, Ja86, Gosiaczek, Dreamy, lucytom lubią tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Kinga13 wrote:Wracam z prenatalnych i jestem przeszczęśliwa!
Przezierność 0,4 kość nosowa jest, wszystkie kończyny trzyczęściowe, żołądek, nerki, wszystko na miejscu, mózg symetryczny, brak przepuklin, serce czterojamowe, przepływy krwi supermaluch przybił nam piątkę, a potem zajął się dłubaniem w nosie xD ale to co wzbudziło naszą największą radość to SYNEK!!!
lekarz zapytany na początku przez męża czy możemy liczyć na płeć, powiedział, że płeć pewna jest w 18t a teraz to jeszcze wiele może się zmienić. Ale potem podczas badania wpatrywał się dość długo w ekran i stwierdził, że przyrodzenie to ma ogromne, potem pokazał widok spod pupy i zrobiłam wielkie oczy, że to chyba przecież pępowina! I otrzymałam odpowiedź, że pępowina jest wyżej xD
W dodatku chciałabym Wam donieść o tym, że na Motherhood.pl są fajne promocje, bardzo pozytywnie się zaskoczyłam. Chcę kupić od nich poduchę do spania w ciąży, chociaż cena jest wysokawa (160zł) to słyszałam dobre opinie, ale mój mąż kręcił nosem, że "po co Ci to". Nie potrzebuję jej już na teraz to stwierdziłam, że jeszcze go urobię. Potem na youtubie widziałam sporo dziewczyn które chwaliły inne ich produkty za super jakość, m.in pieluchy, mówiły że pomimo ceny warto kupić kilka sztuk. No to zaczęłam szukać czegoś na dokładkę do 200 zł żeby mieć przesyłkę za darmo. I jeszcze wczoraj wieczorem tam byłam i te pieluchy były w regularnej cenie (a widziałam wcześniej w promocji), ale wypatrzyłam otulaczek przeceniony ze 120 na 60 zł. Już miałam kupować, ale niebieski mi się podobał to stwierdziłam, że poczekam na USG.
Wchodzę teraz a tam mój wymarzony otulaczek kosztuje 19,50! Wciąż z poduchą poniżej 200, więc wchodzę w pieluchy, a tam też promocje i zamówiłam jeszcze dwie duże flanelki do otulania i cztery tetry, wszystko pod kolora zapłaciłam za wsio o dychę więcej niż gdybym kupiła sam otulaczek z poduchą wczoraj wieczorem
Z motherhood na emag.pl jest za 130zl i wysylka gratis. -
zubii wrote:Z motherhood na emag.pl jest za 130zl i wysylka gratis.
Mają, rzeczywiście, nie wiedziałam o tej stronce, ale i tak jestem zadowolona, bo otulaczka nie ma tam wcale, a pieluchy droższe 2-3x i nie w tym kolorze co tak bardzo bardzo mi się podobałoni w ogóle chyba mają sporo takich kolorów, co na motherhood już nie ma wcale, za to ten mój upatrzony motherhood właśnie wyprzedaje chyba.
zubii lubi tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
Ja to już sama nie wiem jak to jest z tymi pomiarami... w piątek na usg przez brzuch wyszło, że moje bobo ma 5,5 cm, a dzisiaj moja pani doktor zmierzyła już 6,7 cm... Więc co najmniej dziwne. O tym ryzyku przedwczesnego porodu to powiedziała, że nie ma się czym martwić. Pozostałe wyniki też jej się bardzo podobały. Alee... Powiedziała, że kosmówka jest nad samym ujściem szyjki. I że może z tego być łożysko przodujące. Oprócz oszczędzania się i nie dźwigania niczego nic więcej na ten temat nie powiedziała. Oczywiście po wyjściu naczytałam się w internecie co to oznacza i nie jestem zbytnio zadowolona
-
Kinga13 na tym etapie lekarka tłumaczyła mi, że mózgu jeszcze nie ma. Jest tylko taka linia zaczątkowa że tak powiem (taka biegnąca po środku głowy). Oczywiście zaczątki już są, ale mózgiem jeszcze nazwać nie można (tak mi tłumaczyła lekarka na prenatalnych)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 20:58
-
MrsKiss wrote:Ja to już sama nie wiem jak to jest z tymi pomiarami... w piątek na usg przez brzuch wyszło, że moje bobo ma 5,5 cm, a dzisiaj moja pani doktor zmierzyła już 6,7 cm... Więc co najmniej dziwne. O tym ryzyku przedwczesnego porodu to powiedziała, że nie ma się czym martwić. Pozostałe wyniki też jej się bardzo podobały. Alee... Powiedziała, że kosmówka jest nad samym ujściem szyjki. I że może z tego być łożysko przodujące. Oprócz oszczędzania się i nie dźwigania niczego nic więcej na ten temat nie powiedziała. Oczywiście po wyjściu naczytałam się w internecie co to oznacza i nie jestem zbytnio zadowolona
Jeszcze ma dużo czasu żeby się podnieść a jak nie to na pewno szybciej urodzisz moja koleżanka miała przodujące urodziła w 38tc przez CC i wszystko było ok. Nie czytaj głupot w internecie :*MrsKiss lubi tę wiadomość
-
Karolka12345 wrote:Perfectangel i wisienka dzięki za odpowiedź
Wisienka, a tak szczerze niszczą się naturalne rzęsy? Trochę się tego boję...
Jeśli masz źle zrobione to niestety takznajdz dziewczyne, ktora naprawde umie to robic. Powiedz mi skad jestes moze jestem w stanie Ci kogoś polecic
Po wypadnieciu rzes czasem jest zludzenie jakby byly krotsze ale to tylko dlatego ze sztyczne rzeski je troche obciazyly i sie sprostowaly wiec nie ma sie czego bac -
Karolka12345 wrote:Kinga13 na tym etapie lekarka tłumaczyła mi, że mózgu jeszcze nie ma. Jest tylko taka linia zaczątkowa że tak powiem (taka biegnąca po środku głowy). Oczywiście zaczątki już są, ale mózgiem jeszcze nazwać nie można (tak mi tłumaczyła lekarka na prenatalnych)
To bardzo dziwne, bo korę mózgu widziałam już na usg dwie wizyty temu, oczywiście wszystko to bardzo malutkie i wciąż się rozwija, ale już wtedy wyglądało bardzo podobnie jak obraz z CT mózgu dorosłego człowieka. A na dzisiejszej wizycie był dobrze widoczny sierp mózgu i spokojnie można było zobaczyć, że obie półkule są równe i symetryczne.Zorganizowana:) lubi tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
wisienka1212 wrote:Jeśli masz źle zrobione to niestety tak
znajdz dziewczyne, ktora naprawde umie to robic. Powiedz mi skad jestes moze jestem w stanie Ci kogoś polecic
Po wypadnieciu rzes czasem jest zludzenie jakby byly krotsze ale to tylko dlatego ze sztyczne rzeski je troche obciazyly i sie sprostowaly wiec nie ma sie czego bac
Jestem z Poznania.
Robić będę u tego Pana https://www.facebook.com/4MaxLashes/?pnref=story
Opinie ma bardzo dobre, kumpela teraz nie dawno była i wyszły piękne -
nick nieaktualny
-
Kinga13 wrote:To bardzo dziwne, bo korę mózgu widziałam już na usg dwie wizyty temu, oczywiście wszystko to bardzo malutkie i wciąż się rozwija, ale już wtedy wyglądało bardzo podobnie jak obraz z CT mózgu dorosłego człowieka. A na dzisiejszej wizycie był dobrze widoczny sierp mózgu i spokojnie można było zobaczyć, że obie półkule są równe i symetryczne.
Nie wiem nie znam sięPowtarzam to co mówiła mi lekarka - "Na tym etapie nawet Einstein nie miał mózgu".
Może wiesz chodzi o to, że to nie ten narząd jak my go rozumiemy, nie tak rozwinięty, pofałdowany etc. -
Karolka12345 wrote:Jestem z Poznania.
Robić będę u tego Pana https://www.facebook.com/4MaxLashes/?pnref=story
Opinie ma bardzo dobre, kumpela teraz nie dawno była i wyszły piękne
U Pana? To nowosc
Widać, że robi Ładnie i bardzo naturalnie wiec nie masz sie czego bac -
Kinga13 wrote:To bardzo dziwne, bo korę mózgu widziałam już na usg dwie wizyty temu, oczywiście wszystko to bardzo malutkie i wciąż się rozwija, ale już wtedy wyglądało bardzo podobnie jak obraz z CT mózgu dorosłego człowieka. A na dzisiejszej wizycie był dobrze widoczny sierp mózgu i spokojnie można było zobaczyć, że obie półkule są równe i symetryczne.
-
Karolka12345 wrote:Nie wiem nie znam się
Powtarzam to co mówiła mi lekarka - "Na tym etapie nawet Einstein nie miał mózgu".
Może wiesz chodzi o to, że to nie ten narząd jak my go rozumiemy, nie tak rozwinięty, pofałdowany etc.
Być może Twoja lekarka ma duże zamiłowanie do pojęć stricte medycznych, tak jak pojęcia płód używa się od któregoś tam tygodnia, być może dla mózgu też coś takiego istnieje i formalnie nazywa się ten narząd mózgiem od jakiegoś konkretnego tygodnia...
Jednak tak jak dla mnie moje dziecko, było dzieckiem od samego początku, a nie jakimś zarodkiem czy płodem, tak samo nazywam jego mózg mózgiem już teraz, gdy wygląda na usg jak mózg xD na studiach napatrzyłam się trochę na obrazy CT mózgu i mózg mojego małego wygląda Bogu dzięki jak mózgi, które znam z podręczników a nie z sal udarowych... I chyba mój lekarz ma podobne podejście do nazewnictwa, bo dużo tłumaczy i nazywa to mózgiem już od dawna.Karolka12345, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
MrsKiss wrote:Ja to już sama nie wiem jak to jest z tymi pomiarami... w piątek na usg przez brzuch wyszło, że moje bobo ma 5,5 cm, a dzisiaj moja pani doktor zmierzyła już 6,7 cm... Więc co najmniej dziwne. O tym ryzyku przedwczesnego porodu to powiedziała, że nie ma się czym martwić. Pozostałe wyniki też jej się bardzo podobały. Alee... Powiedziała, że kosmówka jest nad samym ujściem szyjki. I że może z tego być łożysko przodujące. Oprócz oszczędzania się i nie dźwigania niczego nic więcej na ten temat nie powiedziała. Oczywiście po wyjściu naczytałam się w internecie co to oznacza i nie jestem zbytnio zadowolona
Nie czytaj głupot w necieJa mialam łożysko przodujące i donosilam córkę do 40tc. Urodzilam wprawdzie przez CC, ale nie mialam żadnych problemów w ciąży
Kinga13 super, ze wszytko dobrzeA co do tego otulaczka to nie wiem, czy widzialaś je na żywo? Ja kupilam 2 w poprzedniej ciązy i ani razu nie użylam bo one sa olbrzymie
Na córkę byłby dobry chyba najwczesniej w 6 miesiącu życia
Ja teraz stawiam na Woombie
zubii, MrsKiss lubią tę wiadomość