Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolka12345 wrote:Dziewczyny jakie macie imiona dla Chłopców?
Ja to cały czas zastanawiałam się między Zosią a Michalinką, a tu psikus jest siusiak
Podpowiedzcie coś...
Na razie myślę między Michałkiem a Adasiem...
Mi się podoba Antek, Filip, Franek, Kuba, Michał ale tz jedynie zgadza się na Filipa. -
Karolka12345 wrote:Heh co mają powiedzieć te kobitki, które na sali porodowej się dowiadują, że jednak chłopiec albo jednak dziewczynka
Tajemnicą w medycznym swiecie nie jest fakt, ze wielu lekarzy nie zna sie zbyt dobrze na odczytywaniu obrazu USG
, nie tylko ginekolodzy.
Pamietam jak w 28 tygodniu lekarz pokazywał mi na monitorze wargi sromowe większe i mniejsze i łechtaczkę, wiec cięzko mi pojąć jak ginekolog może się przez całą ciąże nie zorientować co dziecko ma między nogami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 19:30
Princesska, buka03 lubią tę wiadomość
-
Karola u nas na razie jest Maciuś a może będzie... Maciejka
Laski przypomnijcie mi proszę jaką książkę o ciąży polecałyście? Mam już "W oczekiwaniu na dziecko" ale mi małoSzukałam jakichś polskich pozycji ale nic ciekawego mi się nie rzuciło w oczy.
-
majju wrote:Karola u nas na razie jest Maciuś a może będzie... Maciejka
Laski przypomnijcie mi proszę jaką książkę o ciąży polecałyście? Mam już "W oczekiwaniu na dziecko" ale mi małoSzukałam jakichś polskich pozycji ale nic ciekawego mi się nie rzuciło w oczy.
polecam tę pozycję http://www.empik.com/jak-mowic-zeby-dzieci-nas-sluchaly-faber-adele-mazlish-elaine,p1055071104,ksiazka-p
majju lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jak ja sie źle czuję... A jutro mam obrone pracy magisterskiej, nie wiem jak ja ją obronię... Do tego zamartwiam sie o dzidzie, żeby nic sie nie stało przez to przeziębienie
Fruska lubi tę wiadomość
-
0202oliwcia wrote:Kobietki a co myslicie o piciu piwa w ciąży ?? Oczywiście mowa o Warce Radlera 0% ??
Nie pijam Radlerów, w ciąży szkodliwy jest alkohol, a nie sama forma napoju, jeśli upewnisz się na etykiecie z tyłu małymi literkami, że tam serio nie ma nic a nic to myślę, że spokojniePamiętaj, że niestety to co jest napisane z przodu w celach reklamowych niekoniecznie pokrywa się z tymi małymi literkami.. Chociaż w przypadku alkoholi stężenie chyba powinno być podane rzeczywiste i w łatwym do odnalezienia miejscu.
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Karooolcia :) wrote:Dziewczyny jak ja sie źle czuję... A jutro mam obrone pracy magisterskiej, nie wiem jak ja ją obronię... Do tego zamartwiam sie o dzidzie, żeby nic sie nie stało przez to przeziębienie
Pocieszę Cię kobietko, że ja licencjat broniłam 4 dni po złamaniu obojczyka, z ręką na temblaku, w porozcinanej koszuli przyklepanej swetrem, bo nie dało się ubrać i zdałambędzie dobrze :*
08.09.2017 - Staś
Kinga dziękuje za odpowiedz ja ogólnie wczesniej czyli nie w ciąży piwa takiego normalnego nie pijam nie smakuje mi tylko właśnie takie ala Radler dziś nabralam ochoty na takiego zimnego z lodówki się napić kupilam ale nie skusilam się go otworzyć zaraz z ciekawości poczytam co tam mniejszym druczkiem pisza
Juz doczytalam wszędzie nawet tym małym druczkiem pisze alkohol 0,0% objętości może się skusze na dwa trzy lyki resztę niej maz wypije chociaż on mówi ze dla niego to jest oranzadaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 20:38
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Dużo piw ma 0.5 % Polecam Bavarie ma na pewno 0%
zubii lubi tę wiadomość
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Kinga13 wrote:Pocieszę Cię kobietko, że ja licencjat broniłam 4 dni po złamaniu obojczyka, z ręką na temblaku, w porozcinanej koszuli przyklepanej swetrem, bo nie dało się ubrać i zdałam
będzie dobrze :*
Mam nadzieję, że dam radę... strasznie się stresuję -
Imię dla chłopca jest wybrane od początku naszego związku - Staś, po 3 pradziadkach. I mam nadzieję, że prognoza się sprawdzi, bo o imię dziewczynki już nie raz talerze w domu latały xD Mąż chce Matyldę, na co ja nie chcę się zgodzić, za to on nie chce mojej wymarzonej Nelki. Ostatecznie nam obojgu jakoś w miarę podoba się Kaja lub Maja, ale i tak każde liczy, że jeszcze przekabaci na swoją stronę, więc... Lepiej żeby jednak stanęło na Stasiu xD08.09.2017 - Staś
Dzięki dziewczyny
Co do imion to dla chłopców mamy Dawidek i Patryk.
Dla dziewczynek Alicja i KornelkaLisa85 lubi tę wiadomość
Udało się w 10cs!
15.02 -serduszka. Zostańcie z nami :* :*
Prawdopodobnie 2 dziewczynki - Kornelia i Alicja
Ciąża jednokosmówkowa jednoowodniowa -
Ja w ciaży lubię pić Karmi, normalnie mi nie smakuje - ale w ciązy bardzo
I wlasnie- nawet nie tyle na co dzien - co w towarzystwie, do grilla w lato itede
Justaw - w przypadku mojej szwagierki to nawet nie tyle kiepski lekarz bo podobno dobry i nawet ordynator, co po prostu pomylka sie zdarza. CIąża była książkowa - nie bylo potrzeby czestego usg to miala ogolnie 3 czy 4 tak jak zalecają. I na pierwszych dwoch jak lekarz powiedzial, ze siusiaka nie ma to potem juz na to nie patrzyli tylko na inne parametry. To sie naprawdę zdarza i to nie są skrajne przypadki bo ja znam osobiscie jeden a z opowiesci co najmniej trzy.Daniel