Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja myśle ze skoro lekarze na tym etapie mają lekką śmiałość mowic wstępnie o płci, to jednak chyba sa pewne różnice wyłapywane przez ich doświadczone oko
gdyby to było takie jednoznaczne nikt by nic nie sugerował
oczywiście uprzedzają ze moze sie zmienić ale spytałam Pana doktora ktory robił mi usg genetyczne czy czesto dochodzi do zmian a on odpowiedział ze rzadko
zubii, nowamamusia lubią tę wiadomość
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
nick nieaktualnyJustaw wrote:Ja odkąd w pierwszej ciąży zobaczyłam to zdjęcie (to bodajże 13 tydzień) to obiecałam sobie, ze zakupy w kolorach innych niż uniwersalne zacznę nie wcześniej niz w 18-20 tygodniu
ale mimo wszystko trochę już sie do tego chłopaka przywiązałam
Karola ja wrzucam przez tinypic.com
Ja mam takie zdjęcie po prenatalnych:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/659ba6233287.jpg
Lekarz nawet nie chciał zgadywać ale w rodzinie już zakłady są
A dziś od rana rzygam jak kot dosłownie po wszystkim jak w 8mym tygodniuWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 17:45
Lisa85 lubi tę wiadomość
-
Co do płci to mi od razu lekarz mówił, że może nam powiedzieć co mu się wydaje, ale żebyśmy się za bardzo nie przywiązywali do tej wersji - chociaż ja już się zdążyłam przyzwyczaić do myśli, że to dziewczynka, bo też mam takie przeczucia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 18:00
nowamamusia, zubii lubią tę wiadomość
-
Karolka12345 wrote:Wczoraj lekarz zrobił takie zdjęcie, właśnie od dołu gdzie widać pupę nogi i coś między nogami
Twierdził, że to na chłopaka
https://zapodaj.net/622c3c78f8326.jpg.htmli w pierwszej ciąży też miałam i się potwierdziło ze chłopak
-
miffy wrote:Co do płci to mi od razu lekarz mówił, że może nam powiedzieć co mu się wydaje, ale żebyśmy się za bardzo nie przywiązywali do tej wersji - chociaż ja już się zdążyłam przyzwyczaić do myśli, że to dziewczynka, bo też mam takie przeczucia
massa, miffy lubią tę wiadomość
Stella
-
MoNaKo wrote:Kinga nie chce mi się w to wierzyć. Pokaż mi lekarza który zaryzykuje właśną praktyką aby wypisać zwolnienie ciążowe kobiecie nie będącej w ciąży....
Znam lekarzy co robili gorsze rzeczy (niestety).
Przecież to nie jest problem założyć fikcyjną kartę z obrazem usg innej pacjentkiw prywatnym gabinecie i komuś znajomemu lub z najbliższej rodziny oczywiście..
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Justaw wrote:Dziewczyny, ja już zgłupiałam z ta płcią
U Was lekarze sugerują chłopaka po tym, ze widza siusiaka między nogami? Mi gin powiedzial, ze do 16 tygodnia to każdy maluch ma siusiaka i jedynie kąt jego ustawienia swiadczy o płci. To moje foto z 13t1d i na jego przykladzie gin powiedział, ze nie mozna z tego nic wywnioskowac, jedynie na ujęciu z profilu wypatrzył, ze całkiem prawdopodobne, ze to chłopak hmmm. A komu nie pokaże tego foto to słyszę "ooo chłopak"
W poniedziałek ide do gina w Polsce, ciekawe co wypatrzy
Wiesz co, ja poszłam na te prenatalne 2 dni przed 15 tygodniem, więc do 16 niedużo brakuje.. Dla przykładu Matka Rocku też ma wywróżonego chłopca, a u mnie było widać dużo więcej.. No ale między naszymi USG była chyba duża różnica czasowa.. Wrzuciłabym Wam moje, ale ten moment mam tylko na płytceMatka Rocku wrote:Proszę:
To jest tak jak u Karolki, od dołu. Widać pupę, kości udowe i bardzo wyraźne COŚ między nimi.08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Na tym etapie każde dziecko ma COŚ między nogami.
I gin który prorokuje płeć na tym etapie to, no własnie prorokuje - szanse ma 50/50
Ja jestemn ciekawa jak sie ta statystyka będzie prezentowac za miesiac
Mi sie zawsze przypomina historia szwagierki, która miała niespodzianke przy porodzie bo lekarz w 12tc i w 20tc powiedzial dziewczynka a urodził się synek
Szok przeżyła niesamowity, dlatego nie ma co się nastawiać - a na pewno nie na tym etapieJustaw, MoNaKo, Karolka12345, zubii, Lisa85 lubią tę wiadomość
Daniel
-
Czy usg w ciąży jest szkodliwe? Miałam już 7 usg:/ i tak się zastanawiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 18:48
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Jakoś dużo chłopców:) Mi już 2 lekarz powiedział że dziewuszka:) Mąż już mówi do mojego brzucha nie fasolek tylko fasolinka;)Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Justaw wrote:Dziewczyny, ja już zgłupiałam z ta płcią
U Was lekarze sugerują chłopaka po tym, ze widza siusiaka między nogami? Mi gin powiedzial, ze do 16 tygodnia to każdy maluch ma siusiaka i jedynie kąt jego ustawienia swiadczy o płci. To moje foto z 13t1d i na jego przykladzie gin powiedział, ze nie mozna z tego nic wywnioskowac, jedynie na ujęciu z profilu wypatrzył, ze całkiem prawdopodobne, ze to chłopak hmmm. A komu nie pokaże tego foto to słyszę "ooo chłopak"
W poniedziałek ide do gina w Polsce, ciekawe co wypatrzy
na tym etapie jest tak zwany wyrostek płciowy i najlepiej go sprawdzić jak dziecko sobie leży na plecach;p jeśli wyrostek jest odchylony ku górze to prawdopodobnie chłopak, jeśli jest prostopadle do ciała czyli tak jakby poziomo to dziewczynka -
Ja na tych zdjęciach usg nic nie widzę
a nawet mam film z prenatalnych;)
Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤