Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Iza u mnie to samo 1 kg na plusie. Ale na wadze u ginekologa. Na mojej wadze nic nie przytylam. Nawet 2 dni temu mija siostra stwierdzila ze ramiona mam szczuplejsze i po twarzy schudlam. A maz to juz w ogole mowi ze tylek mi sie chudy zrobil. Wiec nie wiem co jest nie tak:/
-
Cześć dziewczyny
Gratuluję dobrych wieści i fajnych brzuszków
Cameline za twojego dzieciaczka trzymam mocno kciuki i wierzę, że wszystko będzie dobrze :*
A ja chwalę się, że definitywnie czuję już ruchy, jakbym miała węża w brzuchunie są jeszcze regularne, jednego dnia mniej drugiego bardziej ale to na pewno Bobas. Czekam na porządnego kopniaka no i za tydzień dowiem się kto u mnie mieszka. Co do spodni, ja kupiłam w New Look i są fajne, mięciutki materiał, na tyle elastyczne, że nawet jak mi zadek trochę urośnie powinny być spoko.
Na koniec mój brzuchol w 16 tyg.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3d635892fb42.jpgperfectangel85, buka03, Annie1981, wisienka1212, joaska1985, aswalda, Dreamy, zubii, falka, nowamamusia, Leonore, Bacardi90, Suri_ lubią tę wiadomość
Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
https://zapodaj.net/207d5730f9853.jpg.html
witajcie i korzystajcie. Naprawde działa. to nie zaden spam . wlasnie zrobilam zakupy dla synka i dzidzi . nie pottafilam zrobic ostatniego punktu ale 45% to i tak nie zle ,bo prawie polowa mniejDreamy, zubii lubią tę wiadomość
-
Mnie też ostatnio brzuszek pobolewa, ale na chwilę obecną nie jest to jakiś ciągły i mocny ból.
A jeśli chodzi o wagę to też niewiele przytyłam, bo nie więcej niż 0.5-1kg. Ale pewnie wszystko przed nami. Lekarz się zdziwił ostatnio, że tak malo. Ale wydaje mi się, że dopiero teraz waga zacznie lecieć w górę jak maluch zacznie przybierać.
Mimo prawie takiej samej wagi brzuszek wypchnelo do przodu. W ciągu ostatniego tygodnia zrobił się tak nagle mocniej widocznyWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2017, 19:03
-
Emma 32 wrote:Takie brzusxki jakie macie teraz to ja przed ciaza mialam
AniaMania wrote:Hej dziewczyny, czy któraś miała obecne ketony w moczu? -
A propo mojego postu u góry. Można zrobić zakupy w h%m z zniżka nawet 55 % . Wkleilam a nie wytłumaczyłam i wygląda to na spam jakiś. Ja zamiast prawie 160 place 80 zł z czymś . Wzięłam kilka bodziakow, dla synka dresik dopasowalam. Szkoda,że nic ciążowego nie wyhaczylam o by mi się spodobało. Warto skorzystać dopóki działa.
Dreamy lubi tę wiadomość
-
Co do pobolewania też w ostatnich dniach czułam dyskomfort, ukłucia, ciągnięcie :p
Jak mam wiecej wysilku fizycznego to czasem boli bardziej ale robie sobie przerwy i nic sie nie dzieje
Trzymałam sobie dziś dłoń na brzuchu i córcia mnie kopneła tak mocno, że poczułam jak mi się podniusł :o zdziwilam sie bardzo bo nie myslalam, że tak malenkie dziecko moze byc tak silneLunka lubi tę wiadomość
-
anet90 wrote:A propo mojego postu u góry. Można zrobić zakupy w h%m z zniżka nawet 55 % . Wkleilam a nie wytłumaczyłam i wygląda to na spam jakiś. Ja zamiast prawie 160 place 80 zł z czymś . Wzięłam kilka bodziakow, dla synka dresik dopasowalam. Szkoda,że nic ciążowego nie wyhaczylam o by mi się spodobało. Warto skorzystać dopóki działa.
-
Ale wam zazdroszcze że tak mało tyjecie... u mnie masakra, zawsze prowadzilam dosc aktywny tryb życia a teraz poprostu mam wrażenie że aby siedze i tyje, a najgorsze jak otwieram lodówke i tam wszystko na mnie patrzy i mówi "zjedz mnie!"
perfectangel85, Marcia1989 lubią tę wiadomość
-
Buka 03 zawsze można w neutralnych. Ja mimo że na prenatalnych gin mówiła że na 80 % a wyglądała na pewną to jakoś tego nie czuję. Niewiem czemu .... A co do zniżki to dziala na wszystko. Ciążowe, męskie. Więc skorzystać mozna .
buka03 lubi tę wiadomość
-
buka03 wrote:Ale wam zazdroszcze że tak mało tyjecie... u mnie masakra, zawsze prowadzilam dosc aktywny tryb życia a teraz poprostu mam wrażenie że aby siedze i tyje, a najgorsze jak otwieram lodówke i tam wszystko na mnie patrzy i mówi "zjedz mnie!"
Buka to u mnie calkowicie inaczej. Nie mam cos apetytu. Albo jeden dzien mam.a dwa dni to cos skubie. O wiele wiekszy apetyt mialam jak bylam od 8 do 11 tygodnia
-
Jestem dzisiaj najszczesliwszym człowiekiem na ziemi
Po prenatalnych wszystko jest super. Maleństwa tak pięknie urosły od poprzedniego razu, że lekarz aż sam był w szoku! Mówił, że poprzednio nie chciał mnie martwić tymi dolnymi centylami bo maluszki były w najniższej granicy normy a teraz tak ładnie urosły w ciągu tygodnia.
Maja 65 i 70mm i na początku spaly ale po odwroceniu się na chwilę na bok i powrotu na plecy obudziły się i pięknie potem już szalaly
Tak wstępnie to dwie dziewczynkichociaż wiadomo, że może się jeszcze zmienić. Tylko na 100% parki u mnie nie będzie
Ryzyko też dosyć małe. To już wyniki z pappy po skorygowaniu
1.dziecko
T21. 1:7523
T18. 1:12580
T13. <1:20000
2.dziecko
T21. 1:6850
T18. 1:13225
T13. <1:20000
I już nie muszę leżeć, mogę w końcu normalnie funkcjonować tylko nadal bardzo oszczędnie bo ciąża i tak zagrożona będzie już do końcaZorganizowana:), Ja86, Dreamy, MrsKiss, 0202oliwcia, Gosia1989, zubii, Lunka, justa., Brave, nowamamusia, falka, Leonore, perfectangel85, aswalda, różowo, Suri_, Marcia1989, joaska1985, Annie1981, Princesska, Saori, stay lubią tę wiadomość
Udało się w 10cs!
15.02 -serduszka. Zostańcie z nami :* :*
Prawdopodobnie 2 dziewczynki - Kornelia i Alicja
Ciąża jednokosmówkowa jednoowodniowa -
Świetnie się czyta takie dobre wiadomości!
A jak u was z ruchami? Ja najbardziej odczuwam wieczorem i jak zjem coś słodkiego. Jadłam jakąś godzinę temu czekoladę i teraz czuję całkiem wyraźnie, że Bartuś szaleje
Dziewczyny a jakie teraz macie przerwy pomiędzy wizytami? U mnie 4 tygodnie i sttasznieee mi się to dluzy..