X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Zorganizowana:) Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spodnie ciążowe nosze od jakiś 3 tygodni, mimo ze brzucha nie było widać, to wszystkie moje spodnie mega mnie cisnęły i potem cały wieczór bolał mnie brzuch. Wiec zdecydowałam się na zakup;)

3jgxtqywnbdr5lmk.png

5889a860211f8.png
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perfectangel85 wrote:
    piękne brzuszki :)
    Dziewczyny a nosicie juz spodnie ciazowe?
    Ja na razie mam taki patent, że kupiłam sobie w decathlonie leginsy o rozmiar większe niż normalnie, dzięki czemu nie usickają mi brzucha. Kosztowały całe 19 zł, mam nadzieję, że ten patent sprawdzi się na długo :) siegają mi aż do talii, ale są na brzuchu jeszcze sporo luźne.

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Melduje ze mamy parkę;) przeczucie sie sprawdzilo ;) kupilam pierwsze body na 56cm..jakie to malutkie..a dzieci beda przeciez mniejsze. Lekki stresik dopadl;)

Na dzien dzisiejszy dzieciaczki zdrowe i wszystko ok. Dokladne badanie za miesiac w 21tc. W skrocie..mega sie jaramy;)

iza776, verka, Another, Karolka12345, Zorganizowana:), aswalda, różowo, Gosia1989, Matka Rocku, Brave, Annie1981, wisienka1212, shelby*, 0202oliwcia, Kasia02, mkl, Princesska, Bacardi90, natty85, Lunka, Ylya, majju, Viriki, Ja86, joaska1985, Maja83, justa., ⚘Kwiatuszek, Magda_lenka, falka, Dreamy, zubii, Bąbelek1980, Suri_ lubią tę wiadomość

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • verka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:
    Hej :)

Melduje ze mamy parkę;) przeczucie sie sprawdzilo ;) kupilam pierwsze body na 56cm..jakie to malutkie..a dzieci beda przeciez mniejsze. Lekki stresik dopadl;)

Na dzien dzisiejszy dzieciaczki zdrowe i wszystko ok. Dokladne badanie za miesiac w 21tc. W skrocie..mega sie jaramy;)
    Gratuluję parki :)

bizona lubi tę wiadomość

• Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizona gratuluję <3 Strzał w 10-tkę :)

Ja już dobry miesiąc noszę spodnie ciążowe, zwykłe mnie uciskały.

A słuchajcie kupujecie majtki specjalne dla ciężarnych?

W poprzedniej ciąży nie miałam, ale w tej przeszkadza mi, że mi się majtki gdzieś tam odznaczają :P I chyba kupię takie specjalne :P

bizona lubi tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny ;)
    Ja nie mam specjalnych gaci..kupuje w FF w Tesco takie zwykle bawelniane poprostu wiekszy rozmiar i wszystko jest ok. A mala nie jestem bo juz ponad 100 waze..jest mi wygodnie.
    Co do spodni..to juz od dawna. Ale ja mam blizniaki +swoich duzo kg..takze brzuszek od dawna jest duży. Teraz np nie ma opcji zeby mi ktos nie ustepowal mniejsca w autobusie czy ttamwaju...choc jak nie bylam w ciazy tez mi sie to raz zdazylo;)

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz od wyjscia ze szpitala chodze w spodniach ciazowych, jestem mega zadowolona z tych co kupilam na allegro, jak bede w domu to poszukam linka, ciągna sie jak legginsy a wyglądają jak jeansy, wydawaly mi sie cienkie ale od tyg tylko w nich chodze, wypralam i suszylam w nocy :-P chyba se jeszcze jedne takie kupie za miesiac ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2017, 13:36

zubii lubi tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaciory kupuje zwykle ;-) ja od poczatku ciazy juz ponad 5 kg na plusie, jem tyle że aż mi głupio... :-/ a mialam wielkie plany przytyc max 15 kg...

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz nosze od 3-4 tygodni, bo mnie brzuch bolał od starych spodni. Majty mam jedne takie duże, ponad pępek siegaja i musze przyznać, ze jest mi w nich dużo wygodniej jak w starych majtkach :D także zakupie na pewno pare takich wielkich gaci :P

Karolka12345 lubi tę wiadomość

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • różowo Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nosze od ok tygodnia mega super fajne z h&m mama i sa przewygodna, bo niedosc, ze maja tą bawełnianą wstawkę na brzuch to całe są z takiego wygodnego miękkiego materiału.

3i49k6nl4c9gb5r4.png

hchyflw1nss3cfke.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Bizona gratuluję <3 Strzał w 10-tkę :)

Ja już dobry miesiąc noszę spodnie ciążowe, zwykłe mnie uciskały.

A słuchajcie kupujecie majtki specjalne dla ciężarnych?

W poprzedniej ciąży nie miałam, ale w tej przeszkadza mi, że mi się majtki gdzieś tam odznaczają :P I chyba kupię takie specjalne :P

Karola ja nie kupuję ciążowych majtek ale z całego serca polecam bieliznę w Triumph firmy sloggy- cięte laserowo. Kosztują ok 50 zał za parę ale są cudowne i nie do zajechania. Nic sie nie odznacza bo przylegają wspaniale. Kiedyś mąż mi kupił 3 pary i jak zobaczyłam przypadkiem paragon to sie wkurzyłam że za drogie ale po pierwszym razie byłam tak zachwycona że teraz dokupiłam jeszcze kilka sztuk.
    No i spokojnie będziesz je mogła nosić i w ciąży i po ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2017, 13:45

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mam jeszcze pytanko, co sądzicie o koszu Mojżesza? Wypatrzyłam śliczny, na kółkach więc w każde miejsce bym mogła go przemieścić (salon, kuchnia)...

⚘Kwiatuszek lubi tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • miffy Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też spodnie z H&M z elastycznym pasem noszę już od dłuższego czasu, wszystkie moje spodnie uciskały mnie w brzuch i potęgowały jeszcze mdłości, więc zainwestowałam w takie i chodzę w nich teraz cały czas, są przewygodne. Natomiast majtki wszystkie mam takie z niziutkim stanem, kończą mi się akurat pod brzuchem, więc póki co są ok :)

Karolcia, ja się zastanawiałam nad takim koszem, ale ostatnio myślę czy nie lepiej by się sprawdził leżaczek typu Tiny Love, o którym ostatnio była dyskusja...

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja caly czas chodze w tych samych spodniach. Brzuch mi sie zaokraglil, ale mam wrazenie, ze to w wiekszosci tluszczyk, bo jak zakladam spodnie to nic mnie nie uciskaja.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    Dziewczyny a mam jeszcze pytanko, co sądzicie o koszu Mojżesza? Wypatrzyłam śliczny, na kółkach więc w każde miejsce bym mogła go przemieścić (salon, kuchnia)...
    Byłam zakochana w koszu mojżesza shnuggle- są boskie.
    Ale zmieiam opcje na bujaczek Tinky love bo wystarczy mi na dłużej a kosz mojżesza z tego co czytałam to tak do 6 miesięcy wystarcza. Bujaczek też wszędzie przenosisz i będzie praktyczniejszy, rozkłada się na płasko więc maluszek w ciągu dnia może sobie w nim spać.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam insulinę, i moze w koncu bedzie tak jak ma byc :) zobaczymy.. przeziębienie i ból gardła nadal mnie trzyma :/ a co do spodni jeszcze chodzę w normalnych tylko guzik na gumce :P

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ciuchów ciążowych to majtek ciążowych nie noszę i nie czuję na razie potrzeby. Ale spodnie ciążowe noszę już jakiś czas. Brzuszek może nie tyle urósł, ale się zaokrąglił i już widać, że ciążowy, a nie z przeżarcia :P może uda mi się wrzucić zdjęcie dziś :)

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie brzusxki jakie macie teraz to ja przed ciaza mialam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2017, 14:53

010idqk3hkbcgs9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja głównie śmigam w leginsach więc nic mnie nie ciśnie ale z jeansów już tylko jedne zostały w których jestem w stanie chodzić także muszę coś kupić w najbliższym czasie. Widziałam na stronie Tchibo takie nawet ciekawe ale skoro polecacie H&M mama to pewnie się skuszę :)

• Lunka Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buka03 wyślij koniecznie link :)) ja już od dawna szukam grubszych legginsow fajnie rozciagliwych, ale wyglądających jak dżiny :)

Też noszę guzik na gumce od jakiegoś czasu, bo mnie uciskaly juz spodnie. Jak mi się uda dzisiaj to też wstawię swój brzusio :)

3jgx9jcg88a7v963.png
‹‹ 547 548 549 550 551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ