X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Zorganizowana:) Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spodnie ciążowe nosze od jakiś 3 tygodni, mimo ze brzucha nie było widać, to wszystkie moje spodnie mega mnie cisnęły i potem cały wieczór bolał mnie brzuch. Wiec zdecydowałam się na zakup;)

3jgxtqywnbdr5lmk.png

5889a860211f8.png
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perfectangel85 wrote:
    piękne brzuszki :)
    Dziewczyny a nosicie juz spodnie ciazowe?
    Ja na razie mam taki patent, że kupiłam sobie w decathlonie leginsy o rozmiar większe niż normalnie, dzięki czemu nie usickają mi brzucha. Kosztowały całe 19 zł, mam nadzieję, że ten patent sprawdzi się na długo :) siegają mi aż do talii, ale są na brzuchu jeszcze sporo luźne.

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Melduje ze mamy parkę;) przeczucie sie sprawdzilo ;) kupilam pierwsze body na 56cm..jakie to malutkie..a dzieci beda przeciez mniejsze. Lekki stresik dopadl;)

Na dzien dzisiejszy dzieciaczki zdrowe i wszystko ok. Dokladne badanie za miesiac w 21tc. W skrocie..mega sie jaramy;)

iza776, verka, Another, Karolka12345, Zorganizowana:), aswalda, różowo, Gosia1989, Matka Rocku, Brave, Annie1981, wisienka1212, shelby*, 0202oliwcia, Kasia02, mkl, Princesska, Bacardi90, natty85, Lunka, Ylya, majju, Viriki, Ja86, joaska1985, Maja83, justa., ⚘Kwiatuszek, Magda_lenka, falka, Dreamy, zubii, Bąbelek1980, Suri_ lubią tę wiadomość

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • verka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:
    Hej :)

Melduje ze mamy parkę;) przeczucie sie sprawdzilo ;) kupilam pierwsze body na 56cm..jakie to malutkie..a dzieci beda przeciez mniejsze. Lekki stresik dopadl;)

Na dzien dzisiejszy dzieciaczki zdrowe i wszystko ok. Dokladne badanie za miesiac w 21tc. W skrocie..mega sie jaramy;)
    Gratuluję parki :)

bizona lubi tę wiadomość

• Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizona gratuluję <3 Strzał w 10-tkę :)

Ja już dobry miesiąc noszę spodnie ciążowe, zwykłe mnie uciskały.

A słuchajcie kupujecie majtki specjalne dla ciężarnych?

W poprzedniej ciąży nie miałam, ale w tej przeszkadza mi, że mi się majtki gdzieś tam odznaczają :P I chyba kupię takie specjalne :P

bizona lubi tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny ;)
    Ja nie mam specjalnych gaci..kupuje w FF w Tesco takie zwykle bawelniane poprostu wiekszy rozmiar i wszystko jest ok. A mala nie jestem bo juz ponad 100 waze..jest mi wygodnie.
    Co do spodni..to juz od dawna. Ale ja mam blizniaki +swoich duzo kg..takze brzuszek od dawna jest duży. Teraz np nie ma opcji zeby mi ktos nie ustepowal mniejsca w autobusie czy ttamwaju...choc jak nie bylam w ciazy tez mi sie to raz zdazylo;)

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz od wyjscia ze szpitala chodze w spodniach ciazowych, jestem mega zadowolona z tych co kupilam na allegro, jak bede w domu to poszukam linka, ciągna sie jak legginsy a wyglądają jak jeansy, wydawaly mi sie cienkie ale od tyg tylko w nich chodze, wypralam i suszylam w nocy :-P chyba se jeszcze jedne takie kupie za miesiac ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2017, 13:36

zubii lubi tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaciory kupuje zwykle ;-) ja od poczatku ciazy juz ponad 5 kg na plusie, jem tyle że aż mi głupio... :-/ a mialam wielkie plany przytyc max 15 kg...

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz nosze od 3-4 tygodni, bo mnie brzuch bolał od starych spodni. Majty mam jedne takie duże, ponad pępek siegaja i musze przyznać, ze jest mi w nich dużo wygodniej jak w starych majtkach :D także zakupie na pewno pare takich wielkich gaci :P

Karolka12345 lubi tę wiadomość

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • różowo Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nosze od ok tygodnia mega super fajne z h&m mama i sa przewygodna, bo niedosc, ze maja tą bawełnianą wstawkę na brzuch to całe są z takiego wygodnego miękkiego materiału.

3i49k6nl4c9gb5r4.png

hchyflw1nss3cfke.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Bizona gratuluję <3 Strzał w 10-tkę :)

Ja już dobry miesiąc noszę spodnie ciążowe, zwykłe mnie uciskały.

A słuchajcie kupujecie majtki specjalne dla ciężarnych?

W poprzedniej ciąży nie miałam, ale w tej przeszkadza mi, że mi się majtki gdzieś tam odznaczają :P I chyba kupię takie specjalne :P

Karola ja nie kupuję ciążowych majtek ale z całego serca polecam bieliznę w Triumph firmy sloggy- cięte laserowo. Kosztują ok 50 zał za parę ale są cudowne i nie do zajechania. Nic sie nie odznacza bo przylegają wspaniale. Kiedyś mąż mi kupił 3 pary i jak zobaczyłam przypadkiem paragon to sie wkurzyłam że za drogie ale po pierwszym razie byłam tak zachwycona że teraz dokupiłam jeszcze kilka sztuk.
    No i spokojnie będziesz je mogła nosić i w ciąży i po ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2017, 13:45

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mam jeszcze pytanko, co sądzicie o koszu Mojżesza? Wypatrzyłam śliczny, na kółkach więc w każde miejsce bym mogła go przemieścić (salon, kuchnia)...

⚘Kwiatuszek lubi tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • miffy Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też spodnie z H&M z elastycznym pasem noszę już od dłuższego czasu, wszystkie moje spodnie uciskały mnie w brzuch i potęgowały jeszcze mdłości, więc zainwestowałam w takie i chodzę w nich teraz cały czas, są przewygodne. Natomiast majtki wszystkie mam takie z niziutkim stanem, kończą mi się akurat pod brzuchem, więc póki co są ok :)

Karolcia, ja się zastanawiałam nad takim koszem, ale ostatnio myślę czy nie lepiej by się sprawdził leżaczek typu Tiny Love, o którym ostatnio była dyskusja...

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja caly czas chodze w tych samych spodniach. Brzuch mi sie zaokraglil, ale mam wrazenie, ze to w wiekszosci tluszczyk, bo jak zakladam spodnie to nic mnie nie uciskaja.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    Dziewczyny a mam jeszcze pytanko, co sądzicie o koszu Mojżesza? Wypatrzyłam śliczny, na kółkach więc w każde miejsce bym mogła go przemieścić (salon, kuchnia)...
    Byłam zakochana w koszu mojżesza shnuggle- są boskie.
    Ale zmieiam opcje na bujaczek Tinky love bo wystarczy mi na dłużej a kosz mojżesza z tego co czytałam to tak do 6 miesięcy wystarcza. Bujaczek też wszędzie przenosisz i będzie praktyczniejszy, rozkłada się na płasko więc maluszek w ciągu dnia może sobie w nim spać.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam insulinę, i moze w koncu bedzie tak jak ma byc :) zobaczymy.. przeziębienie i ból gardła nadal mnie trzyma :/ a co do spodni jeszcze chodzę w normalnych tylko guzik na gumce :P

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ciuchów ciążowych to majtek ciążowych nie noszę i nie czuję na razie potrzeby. Ale spodnie ciążowe noszę już jakiś czas. Brzuszek może nie tyle urósł, ale się zaokrąglił i już widać, że ciążowy, a nie z przeżarcia :P może uda mi się wrzucić zdjęcie dziś :)

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie brzusxki jakie macie teraz to ja przed ciaza mialam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2017, 14:53

010idqk3hkbcgs9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja głównie śmigam w leginsach więc nic mnie nie ciśnie ale z jeansów już tylko jedne zostały w których jestem w stanie chodzić także muszę coś kupić w najbliższym czasie. Widziałam na stronie Tchibo takie nawet ciekawe ale skoro polecacie H&M mama to pewnie się skuszę :)

• Lunka Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buka03 wyślij koniecznie link :)) ja już od dawna szukam grubszych legginsow fajnie rozciagliwych, ale wyglądających jak dżiny :)

Też noszę guzik na gumce od jakiegoś czasu, bo mnie uciskaly juz spodnie. Jak mi się uda dzisiaj to też wstawię swój brzusio :)

3jgx9jcg88a7v963.png
‹‹ 547 548 549 550 551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ