Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
wisienka1212 wrote:Dziewczyny co myślicie o ciuszkach z C&A dla niemowlaków? Z tego co widze to ceny bardzo przystepne tylko nie wiem nic co do jakości i wytrzymałości
Wiadomo, nie sztuka kupić tanio tylko jeszcze żeby to cos warte bylo :p
Kupiłam ostatnio pięciopak body od nich08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
nick nieaktualny
-
Viriki wrote:Czy tylko ja nie czuję ruchów?
To fakt, że mam spory brzuszek ale kurde no.. to moja tzrecia ciąża, wy tu już prawie wszystkie czujecie kopniaki a ja nawet małego smyranka
oczywscie juz sobie wkrecam,ze cos jest nie tak
ja tez nie czuje jeszcze ale siie nie marwie, pierwszego synka poczulam dopiero ok 22 tygodnia... -
Cześć dziewczyny
Wczoraj byłam dętka, głowa mnie cały dzień bolała i w ogóle, przeleżałam cały dzień niemal, ale dzisiaj już lepiej się czuję, przeszło mi na szczęście
Udało mi się dziś załapać na usg 3D/4D za free jakaś akcja była i mimo że miejsc nie było, lekarz zgodził się jeszcze mnie przyjąć, no i poznałam już wstępnie płeć i najprawdopodobniej jednak będzie dziewczynka, jednak mówił że jeszcze nie na 100%
poza tym TSH mi strasznie spadło, jak miałam 3 coś i endo mi zwiększyła dawkę, tak teraz mam 0,3, więc mam nadzieję że będę miała znowu mniejsze dawki
ja tam wagowo na razie nie przytyłam, 0,5 kg różnicy jest ale takie różnice to dla mnie nie różnice, ale może to przez te tarczycę też
Cameline 3mam kciuki aby wszystko było ok
Brave, aswalda lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny co macie wpisane w karcie ciąży tak gdzie ocena szyjki macicy? Ja mam wpisane 2.0 Co to oznacza? Że szyjka ma tylko 2cm??Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Witajcie
Złe samopoczucie nie pozwalało mi na napisanie posta ale na szczęście czuje się już lepiej, jestem tylko ciekawa jak długo
Mi już brzuszek też widać i nawet znajomi już zauważająW środę byliśmy u położnej i posłuchaliśmy serduszka naszego serduszka
Końcem kwietnia mam echo i badanie połówkowe
Wczoraj dostaliśmy łóżeczkonie jest może takie o jakim marzyłam ale lepsze to niż nic a poza tym już mamy zaoszczędzone kilkaset złotych
Już dostaliśmy inne rzeczy od znajomych więc będzie mniej do wydania
Ja bym chciała wszystko nowe i w ogóle takie cycuś glancuś ale niestety nie stać nas na takie wydatki a jest i będzie ich naprawdę sporo.
Poza tym przyszła mi dzisiaj poducha do spaniajuż się na nią cieszę bo zamówiłam sobie taką dużą że będę ją miała z tyłu i z przodu
Ruchów maleństwa też jeszcze nie czuję ale myślę,że 15 tc to jeszcze za wcześnieBrave, perfectangel85 lubią tę wiadomość
-
Viriki wrote:Czy tylko ja nie czuję ruchów?
To fakt, że mam spory brzuszek ale kurde no.. to moja tzrecia ciąża, wy tu już prawie wszystkie czujecie kopniaki a ja nawet małego smyranka
oczywscie juz sobie wkrecam,ze cos jest nie tak
wisienka1212 wrote:Dziewczyny co myślicie
o ciuszkach z C&A dla niemowlaków? Z tego co widze to ceny bardzo przystepne tylko nie wiem nic co do jakości i wytrzymałości
Wiadomo, nie sztuka kupić tanio tylko jeszcze żeby to cos warte bylo :p -
A ja wylądowałam dziś w szpitalu z silnym bólem brzucha i kłuciem macicy.
Z dziećmi wszystko dobrze i bez cienia wątpliwości dziewczynki ale strach się z mężem najedliśmy.
Dostałam dodatkowe leki- rozkurczowe na twardniejącą macicę, czopki na twardy stolec i ogólnie jestem przerażona ile ja teraz będę brać leków przez 2 tygodnie. Zrobiłam rozpiskę- wyszło mi 19 tabletek, 1 zastrzyk i 1 czopek.
Płakać mi się chcę jak pomyślę że mogę tym zaszkodzić moim słoneczkom
W dodatku nakaz leżenia bo szyjka ma 2,5 cm. Żałuje tylko że nie wiem ile miała wcześniej aby porównać.
A za dwa tygodnie ze wzglęgu na krótką szyjkę dr założy mi pessar który przed chwilą zamówiłam w internecie.
To będzie prawdziwy cud jak uda mi się szczęśliwie urodzić bo ciągle cos u mnie jest nie tak -
Ew a wcześniej miał być jednak chłopiec? Gratuluję dziewczynki
Ja w karcie nie mam nic o szyjce
Co do ruchów to ja na razie nie mogę powiedzieć, że regularnie czuję młodego. Czasem wydaje mi się, że czuję lekkiego kopniaka...
Ale czasem też jak mi się wydaje to okazuje się, że to pękający gaz w jelitachhahah
-
Karooolcia :) wrote:Hej dziewczyny:)
widzę, że piszecie o dodatkowych kilogramach a ja martwię sie, że nie przybierazm na wadzeSchudłam 3 kg od poczatku ciąży i do teraz utrzymuje mi sie ta sama waga
Ja też schudłam trzy kilo i został mi jeszcze z tego kilogram do odrobienia. Ostatnio na nic nie miałam ochoty i wmuszałam w siebie cokolwiek, ale dziś mam jakiś dzień żarłoka i pochłaniam wszystko, co mi stanie na drodze -
MoNaKo wrote:A ja wylądowałam dziś w szpitalu z silnym bólem brzucha i kłuciem macicy.
Z dziećmi wszystko dobrze i bez cienia wątpliwości dziewczynki ale strach się z mężem najedliśmy.
Dostałam dodatkowe leki- rozkurczowe na twardniejącą macicę, czopki na twardy stolec i ogólnie jestem przerażona ile ja teraz będę brać leków przez 2 tygodnie. Zrobiłam rozpiskę- wyszło mi 19 tabletek, 1 zastrzyk i 1 czopek.
W dodatku nakaz leżenia bo szyjka ma 2,5 cm. Żałuje tylko że nie wiem ile miała wcześniej aby porównać.
A za dwa tygodnie ze wzglęgu na krótką szyjkę dr założy mi pessar który przed chwilą zamówiłam w internecie.
To będzie prawdziwy cud jak uda mi się szczęśliwie urodzić bo ciągle cos u mnie jest nie tak
O kurcze nieciekawiewspółczuję :* ale się nie martw założą pessar i dobosz do bezpiecznego momentu :* moja znajmowa urodziła na koniec roku parkę z invf w 33 tygodniu córka ważyła 900g synek 1200g i są zdrowe jak ryba a też brała mnóstwo tabletek teraz ładnie przybierają na wadze. Na pewno będzie dobrze !
buka03 lubi tę wiadomość
-
Karolka12345 wrote:Ew a wcześniej miał być jednak chłopiec? Gratuluję dziewczynki
Ja w karcie nie mam nic o szyjce
Co do ruchów to ja na razie nie mogę powiedzieć, że regularnie czuję młodego. Czasem wydaje mi się, że czuję lekkiego kopniaka...
Ale czasem też jak mi się wydaje to okazuje się, że to pękający gaz w jelitachhahah
Ja wczoraj dostałam kopaniaka a dziś kolejne 3 na tym etapie nie ma mowy o regularnych ruchach bo to za szybko ważne że już się czuje -
MoNaKo wrote:A ja wylądowałam dziś w szpitalu z silnym bólem brzucha i kłuciem macicy.
To będzie prawdziwy cud jak uda mi się szczęśliwie urodzić bo ciągle cos u mnie jest nie tak
O ranyTrzymam za Was kciuki, oszczędzaj się jak możesz i na pewno wszystko będzie dobrze!
-
Maja wiadomo że dziecko to masa wydatków, ja sie teraz ciesze że dużo wydatków np wózek, leżaczek, łóżeczko, materac itd mamy po synku, bo na start takie wydatki to ogromny strzał, ale ubranek mialam sporo po synkach od sis
teraz mam o tyle dobrze że aby garderobe dzidzi kupie, po synku mam mało ubranek uniwersalnych
Maja83, zubii lubią tę wiadomość