X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka1212 wrote:
    Dziewczyny co myślicie o ciuszkach z C&A dla niemowlaków? Z tego co widze to ceny bardzo przystepne tylko nie wiem nic co do jakości i wytrzymałości ;)
    Wiadomo, nie sztuka kupić tanio tylko jeszcze żeby to cos warte bylo :p

Kupiłam ostatnio pięciopak body od nich :)

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • miffy Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brave, zajrzałam Ci w podpis - Liwia, jakie piękne imię wybraliście! <3

Brave lubi tę wiadomość

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miffy bardzo dziękujemy :) tak myślę,że mała sama je sobie wybrała,bo mi się w grudniu wyśniło :D

• perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viriki wrote:
    Czy tylko ja nie czuję ruchów?
    To fakt, że mam spory brzuszek ale kurde no.. to moja tzrecia ciąża, wy tu już prawie wszystkie czujecie kopniaki a ja nawet małego smyranka :(
    oczywscie juz sobie wkrecam,ze cos jest nie tak :(

ja tez nie czuje jeszcze ale siie nie marwie, pierwszego synka poczulam dopiero ok 22 tygodnia...

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • ew101 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Wczoraj byłam dętka, głowa mnie cały dzień bolała i w ogóle, przeleżałam cały dzień niemal, ale dzisiaj już lepiej się czuję, przeszło mi na szczęście

Udało mi się dziś załapać na usg 3D/4D za free jakaś akcja była i mimo że miejsc nie było, lekarz zgodził się jeszcze mnie przyjąć, no i poznałam już wstępnie płeć i najprawdopodobniej jednak będzie dziewczynka, jednak mówił że jeszcze nie na 100%

poza tym TSH mi strasznie spadło, jak miałam 3 coś i endo mi zwiększyła dawkę, tak teraz mam 0,3, więc mam nadzieję że będę miała znowu mniejsze dawki

ja tam wagowo na razie nie przytyłam, 0,5 kg różnicy jest ale takie różnice to dla mnie nie różnice, ale może to przez te tarczycę też

Cameline 3mam kciuki aby wszystko było ok :)

Brave, aswalda lubią tę wiadomość

Stdqp2.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie bardzo podoba Liwia i chciala bym tak dać gdyby byla cora ale Mąz sie kategorycznie nie zgadza.... :(

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)

widzę, że piszecie o dodatkowych kilogramach a ja martwię sie, że nie przybierazm na wadze :( Schudłam 3 kg od poczatku ciąży i do teraz utrzymuje mi sie ta sama waga :(

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co macie wpisane w karcie ciąży tak gdzie ocena szyjki macicy? Ja mam wpisane 2.0 Co to oznacza? Że szyjka ma tylko 2cm??

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Złe samopoczucie nie pozwalało mi na napisanie posta ale na szczęście czuje się już lepiej, jestem tylko ciekawa jak długo :/

Mi już brzuszek też widać i nawet znajomi już zauważają :) W środę byliśmy u położnej i posłuchaliśmy serduszka naszego serduszka :) Końcem kwietnia mam echo i badanie połówkowe :)

Wczoraj dostaliśmy łóżeczko :) nie jest może takie o jakim marzyłam ale lepsze to niż nic a poza tym już mamy zaoszczędzone kilkaset złotych :) Już dostaliśmy inne rzeczy od znajomych więc będzie mniej do wydania :) Ja bym chciała wszystko nowe i w ogóle takie cycuś glancuś ale niestety nie stać nas na takie wydatki a jest i będzie ich naprawdę sporo.
    Poza tym przyszła mi dzisiaj poducha do spania :) już się na nią cieszę bo zamówiłam sobie taką dużą że będę ją miała z tyłu i z przodu :)

Ruchów maleństwa też jeszcze nie czuję ale myślę,że 15 tc to jeszcze za wcześnie :)

Brave, perfectangel85 lubią tę wiadomość

• Niesia86 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viriki wrote:
    Czy tylko ja nie czuję ruchów?
    To fakt, że mam spory brzuszek ale kurde no.. to moja tzrecia ciąża, wy tu już prawie wszystkie czujecie kopniaki a ja nawet małego smyranka :(
    oczywscie juz sobie wkrecam,ze cos jest nie tak :(
    Ja też jeszcze nie czuję. To moja druga ciąża,w pierwszej poczułam koło 20 tyg dopiero
    wisienka1212 wrote:
    Dziewczyny co myślicie
    o ciuszkach z C&A dla niemowlaków? Z tego co widze to ceny bardzo przystepne tylko nie wiem nic co do jakości i wytrzymałości ;)
    Wiadomo, nie sztuka kupić tanio tylko jeszcze żeby to cos warte bylo :p
    Ja kupiłam synkowi body ostatnio, są super, po praniu też ok. Dla drugiego pewnie więcej rzeczy tam kupię

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie mam wpisane w karcie o szyjce.jedyne info jakie mam to z usg "szyjka prawidlowa o dl 45mm""

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viriki ja tez nic nie czuje.za chwile zaczynam 5 mies 2 ciaza.pozostaje czekac i tyle☺

010idqk3hkbcgs9f.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wylądowałam dziś w szpitalu z silnym bólem brzucha i kłuciem macicy.
    Z dziećmi wszystko dobrze i bez cienia wątpliwości dziewczynki ale strach się z mężem najedliśmy.
    Dostałam dodatkowe leki- rozkurczowe na twardniejącą macicę, czopki na twardy stolec i ogólnie jestem przerażona ile ja teraz będę brać leków przez 2 tygodnie. Zrobiłam rozpiskę- wyszło mi 19 tabletek, 1 zastrzyk i 1 czopek.
    Płakać mi się chcę jak pomyślę że mogę tym zaszkodzić moim słoneczkom :(
    W dodatku nakaz leżenia bo szyjka ma 2,5 cm. Żałuje tylko że nie wiem ile miała wcześniej aby porównać.
    A za dwa tygodnie ze wzglęgu na krótką szyjkę dr założy mi pessar który przed chwilą zamówiłam w internecie.
    To będzie prawdziwy cud jak uda mi się szczęśliwie urodzić bo ciągle cos u mnie jest nie tak :(

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ew a wcześniej miał być jednak chłopiec? Gratuluję dziewczynki <3

Ja w karcie nie mam nic o szyjce :P

Co do ruchów to ja na razie nie mogę powiedzieć, że regularnie czuję młodego. Czasem wydaje mi się, że czuję lekkiego kopniaka...

Ale czasem też jak mi się wydaje to okazuje się, że to pękający gaz w jelitach :P hahah

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • miffy Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    Hej dziewczyny:)

widzę, że piszecie o dodatkowych kilogramach a ja martwię sie, że nie przybierazm na wadze :( Schudłam 3 kg od poczatku ciąży i do teraz utrzymuje mi sie ta sama waga :(

Ja też schudłam trzy kilo i został mi jeszcze z tego kilogram do odrobienia. Ostatnio na nic nie miałam ochoty i wmuszałam w siebie cokolwiek, ale dziś mam jakiś dzień żarłoka i pochłaniam wszystko, co mi stanie na drodze :D

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Z dziećmi wszystko dobrze i bez cienia wątpliwości dziewczynki ale strach się z mężem najedliśmy.
    Dostałam dodatkowe leki- rozkurczowe na twardniejącą macicę, czopki na twardy stolec i ogólnie jestem przerażona ile ja teraz będę brać leków przez 2 tygodnie. Zrobiłam rozpiskę- wyszło mi 19 tabletek, 1 zastrzyk i 1 czopek.
    W dodatku nakaz leżenia bo szyjka ma 2,5 cm. Żałuje tylko że nie wiem ile miała wcześniej aby porównać.
    A za dwa tygodnie ze wzglęgu na krótką szyjkę dr założy mi pessar który przed chwilą zamówiłam w internecie.
    To będzie prawdziwy cud jak uda mi się szczęśliwie urodzić bo ciągle cos u mnie jest nie tak :(

O kurcze nieciekawie :/ współczuję :* ale się nie martw założą pessar i dobosz do bezpiecznego momentu :* moja znajmowa urodziła na koniec roku parkę z invf w 33 tygodniu córka ważyła 900g synek 1200g i są zdrowe jak ryba a też brała mnóstwo tabletek teraz ładnie przybierają na wadze. Na pewno będzie dobrze !

buka03 lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Ew a wcześniej miał być jednak chłopiec? Gratuluję dziewczynki <3

Ja w karcie nie mam nic o szyjce :P

Co do ruchów to ja na razie nie mogę powiedzieć, że regularnie czuję młodego. Czasem wydaje mi się, że czuję lekkiego kopniaka...

Ale czasem też jak mi się wydaje to okazuje się, że to pękający gaz w jelitach :P hahah

Ja wczoraj dostałam kopaniaka a dziś kolejne 3 na tym etapie nie ma mowy o regularnych ruchach bo to za szybko ważne że już się czuje :)

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • miffy Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:

O rany :( Trzymam za Was kciuki, oszczędzaj się jak możesz i na pewno wszystko będzie dobrze!

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja wiadomo że dziecko to masa wydatków, ja sie teraz ciesze że dużo wydatków np wózek, leżaczek, łóżeczko, materac itd mamy po synku, bo na start takie wydatki to ogromny strzał, ale ubranek mialam sporo po synkach od sis :-) teraz mam o tyle dobrze że aby garderobe dzidzi kupie, po synku mam mało ubranek uniwersalnych :-)

Maja83, zubii lubią tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako trzymam kciuki za całą trójeczkę <3 Na pewno będzie wszystko w porządku :)

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
‹‹ 554 555 556 557 558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ