Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
MoNaKo wrote:Dziękuję Wam wszystkim za wsparcie. Jestem dobrej myśli i wierzę że będzie dobrze ale ten stres nie jest mi wogóle potrzebny i tylko przeszkadza
Zapobiegawczo postanowiłam zamówić sobie koszule ciążowe do szpitala bo czuję że prędzej niz później mnie tam położą więc chcę mieć chociaż torbę spakowaną.
Macie może jakieś sprawdzone stronki z koszulami w dobrej cenie??
Ja juz kupiłam 2 że strony szykownamama.pl w pierwszej ciąży też szybko kupiłam i się zaraz przydały bo leżałam z podejrzeniem hipotrofiiWiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 21:36
-
Justaw wrote:Ja koszule mialam takie http://www.italianfashion.pl/produkt/radosc-koszula-dla-kobiet-w-ciazy-i-karmiacych-kro.php Fajna jakość, chociaz nie wiem jak w użytkowaniu, bo w szpitalu korzystalam z tamtejszych kreacji
, a w domu wolę jednak piżamy.
Na tej stronie co podałam wyżej mają właśnie tej firmy ale troszkę tańsze :pWiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 21:47
-
zubii wrote:Na tej stronie co podałam wyżej mają właśnie tej firmy ale troszkę tańsze :p
Teraz chyba się skusze na piżamę tej firmy, zaraz zerknę na tę stronę, którą wrzuciłaś
. Chociaz nigdzie nie jest napisane jak wyglądaja spodnie
, a z tego co zauwazylam to wiekszość "ciązowych" piżam ma spodnie z normalną gumka w pasie heh.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 21:52
-
wisienka1212 wrote:Dziewczyny co myślicie o ciuszkach z C&A dla niemowlaków? Z tego co widze to ceny bardzo przystepne tylko nie wiem nic co do jakości i wytrzymałości
Wiadomo, nie sztuka kupić tanio tylko jeszcze żeby to cos warte bylo :pwisienka1212 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny to pytanie chyba jeszcze sie nie pojawilo...macie swedzenie pochwy?od kilku dni meczy mnie a do lekarza mam we wtorek,chcialam sie jakos poratowac do tego czasu...biore luteine dopochwowo i mysle ze przez to mam teraz jakas infekcje...uplawow nie mam...Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Justa87 wrote:Dziewczyny to pytanie chyba jeszcze sie nie pojawilo...macie swedzenie pochwy?od kilku dni meczy mnie a do lekarza mam we wtorek,chcialam sie jakos poratowac do tego czasu...biore luteine dopochwowo i mysle ze przez to mam teraz jakas infekcje...uplawow nie mam...
jedyne co to krocze bolało mnie pewien czas ale to pewnie dlatego ze cos sie tam rozciągało..
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
Hej hej! Melduje ze wczoraj na wizycie w porządku. Ale nie wiem ile dziecko waży bo nie dało się zmierzyć. Nawet zdjęcia nie udalo się zrobić jakiegoś w miarę, bo co Pani doktor próbowała zatrzymać kadr to był fikołek i tylko plecy pokazywała. Żeby potwierdzić czy dziewczynka to mogliśmy pomarzyć
Co do szyjki to usłyszałam ze jest "długa", ale nie wiem jak długa;) od kilku dni bolał mnie brzuch i zdawało mi się ze twardnieje. Pani doktor uspokoiła, powiedziała ze cały mój brzuch to macica, ze tak się rozrosła, ze nie dziwne ze boli i ze brzuch nie twardnieje tylko to macicę poprostu czuć
A co do ruchów to nie czuje nic, a nic wiec czekam cierpliwie;)stay, Brave, ⚘Kwiatuszek, Maja83 lubią tę wiadomość
-
Justa87 wrote:Dziewczyny to pytanie chyba jeszcze sie nie pojawilo...macie swedzenie pochwy?od kilku dni meczy mnie a do lekarza mam we wtorek,chcialam sie jakos poratowac do tego czasu...biore luteine dopochwowo i mysle ze przez to mam teraz jakas infekcje...uplawow nie mam...
-
Polecam provag żel -
MoNako no to się nastresowaliście, ale na pewno będzie wszystko ok, odpoczywaj, trzymam kciuki
Jeszcze tak apropo gatek wczoraj byłam w Rossmannie są jakieś figi ciążowe, ale jakieś 15 zł/szt, to mi się wydawało dużo, więc nie brałam, ale może jakieś fajne, widziałam też topy i legginsy, kupiłam sobie te getry i powiem Wam że nawet fajne tylko nie są bawełniane, mają dość wysoki ten panel na brzuch ale złożyłam go w pół i jest ok, ale wygodnie mi w nich w końcu nic mnie nie ugniata, muszę też coś więcej sobie już kupić, bo niemal wszystkie spodnie mnie już cisną
Karolka dziękiwcześniej nie udało się podglądnąć płci, ale jakoś mi się wydawało że będzie chłopak
Niesia to powodzenia na tej glukozie, bleee
dziewczyny życzę Wam miłego dnia, u Nas dziś w miarę słonecznie póki coptaszki śpiewają
Niesia86 lubi tę wiadomość
-
Niesia86 wrote:Ja miałam lekkie swędzenie w poprzedniej ciąży jak brałam luteine dowcipna. Żadnej infekcji nie miałam a wyplywajaca luteina podrazniala skórę i lekko swedzialo. Może i u Ciebie być podobnie, ale jednak w pierwszej kolejności trzeba wykluczyć infekcjeNadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
MKL - ja miałam te wyniki przeliczone na jednostki MoM,przeliczone przez lekarza. Info nt. Norm poniżej:
"Test PAPP-a normy, które mogą wydać się lekarzowi „podejrzane” (na podstawie: www.dobreusg.pl)
W przypadku zespołu Downa: wartość fb-HCG przekracza 2,52 MoM; wartość PAPP-A jest poniżej 0,5 MoM.
W przypadku zespołu Edwardsa i Patau: wartość fb-HCG i PAPP-a jest poniżej 0,33 MoM.
W przypadku zespołu Turnera: wartość PAPP-A poniżej 0,5 MoM przy fb-HCG rzędu 1 MoM.
W przypadku triploidii: fb-HCG i PAPP-A są poniżej 0,1 MoM lub przekraczają 5 MoM."
Info ze strony: badaniaprenatalne.pl