X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako trzymam kciuki :)
    Będzie dobrze

Moje dwa szczescia <3 <3 Nina i Nela
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako, trzymaj sie. Na pewno wszystko bedzie dobrze. Lez jak najwiecej i odpoczywaj:)

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Dziękuję Wam wszystkim za wsparcie. Jestem dobrej myśli i wierzę że będzie dobrze ale ten stres nie jest mi wogóle potrzebny i tylko przeszkadza :(
    Zapobiegawczo postanowiłam zamówić sobie koszule ciążowe do szpitala bo czuję że prędzej niz później mnie tam położą więc chcę mieć chociaż torbę spakowaną.
    Macie może jakieś sprawdzone stronki z koszulami w dobrej cenie??

Ja juz kupiłam 2 że strony szykownamama.pl w pierwszej ciąży też szybko kupiłam i się zaraz przydały bo leżałam z podejrzeniem hipotrofii

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 21:36

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja koszule mialam takie http://www.italianfashion.pl/produkt/radosc-koszula-dla-kobiet-w-ciazy-i-karmiacych-kro.php Fajna jakość, chociaz nie wiem jak w użytkowaniu, bo w szpitalu korzystalam z tamtejszych kreacji ;), a w domu wolę jednak piżamy.

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    Ja koszule mialam takie http://www.italianfashion.pl/produkt/radosc-koszula-dla-kobiet-w-ciazy-i-karmiacych-kro.php Fajna jakość, chociaz nie wiem jak w użytkowaniu, bo w szpitalu korzystalam z tamtejszych kreacji ;), a w domu wolę jednak piżamy.

Na tej stronie co podałam wyżej mają właśnie tej firmy ale troszkę tańsze :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 21:47

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Na tej stronie co podałam wyżej mają właśnie tej firmy ale troszkę tańsze :p
    Ja w zeszłym roku kupowałam je na allegro i wtedy tam było najtaniej :D Teraz chyba się skusze na piżamę tej firmy, zaraz zerknę na tę stronę, którą wrzuciłaś :). Chociaz nigdzie nie jest napisane jak wyglądaja spodnie :(, a z tego co zauwazylam to wiekszość "ciązowych" piżam ma spodnie z normalną gumka w pasie heh.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 21:52

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka1212 wrote:
    Dziewczyny co myślicie o ciuszkach z C&A dla niemowlaków? Z tego co widze to ceny bardzo przystepne tylko nie wiem nic co do jakości i wytrzymałości ;)
    Wiadomo, nie sztuka kupić tanio tylko jeszcze żeby to cos warte bylo :p
    Ja polecam, mam duzo bodziakow z ca dla córki i zaden sie nie rozciagnal jak te pepcowe.Mam tez legginsy, bluzy, bluzki, wszystko ok.. Teraz tez juz kupilam pierwsze bodziaki w c&a dla maluszka.☺

wisienka1212 lubi tę wiadomość

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 02:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde wy tu juz takie zakupy a u mnie jeszcze nic nie rusza :p ja pewnie będę kompletować wyprawke w 7mym czy 8mym miesiącu jak wczesniej a torbe do szpitala spakuje pewnie dzień przed:D gaha

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to pytanie chyba jeszcze sie nie pojawilo...macie swedzenie pochwy?od kilku dni meczy mnie a do lekarza mam we wtorek,chcialam sie jakos poratowac do tego czasu...biore luteine dopochwowo i mysle ze przez to mam teraz jakas infekcje...uplawow nie mam...

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    Dziewczyny to pytanie chyba jeszcze sie nie pojawilo...macie swedzenie pochwy?od kilku dni meczy mnie a do lekarza mam we wtorek,chcialam sie jakos poratowac do tego czasu...biore luteine dopochwowo i mysle ze przez to mam teraz jakas infekcje...uplawow nie mam...
    JA nie mam swędzenia :/ jedyne co to krocze bolało mnie pewien czas ale to pewnie dlatego ze cos sie tam rozciągało..

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Zorganizowana:) Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej! Melduje ze wczoraj na wizycie w porządku. Ale nie wiem ile dziecko waży bo nie dało się zmierzyć. Nawet zdjęcia nie udalo się zrobić jakiegoś w miarę, bo co Pani doktor próbowała zatrzymać kadr to był fikołek i tylko plecy pokazywała. Żeby potwierdzić czy dziewczynka to mogliśmy pomarzyć;)
    Co do szyjki to usłyszałam ze jest "długa", ale nie wiem jak długa;) od kilku dni bolał mnie brzuch i zdawało mi się ze twardnieje. Pani doktor uspokoiła, powiedziała ze cały mój brzuch to macica, ze tak się rozrosła, ze nie dziwne ze boli i ze brzuch nie twardnieje tylko to macicę poprostu czuć;)
    A co do ruchów to nie czuje nic, a nic wiec czekam cierpliwie;)

stay, Brave, ⚘Kwiatuszek, Maja83 lubią tę wiadomość

3jgxtqywnbdr5lmk.png

5889a860211f8.png
  • Niesia86 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    Ja miałam lekkie swędzenie w poprzedniej ciąży jak brałam luteine dowcipna. Żadnej infekcji nie miałam a wyplywajaca luteina podrazniala skórę i lekko swedzialo. Może i u Ciebie być podobnie, ale jednak w pierwszej kolejności trzeba wykluczyć infekcje

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png
  • Niesia86 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle to witam się z labo.
    Robię ta okropna glukoze, na szczęście już ja wypilam więc tylko czekanie i nudy.... A wyniki wieczorem, do tego czasu umrę z nerwów.

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png
  • stay Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w sobotę. Rano najczęściej czuje ruchy. :)
    We wtorek wizyta i pewnie będę się umawiać na połowkowe.

Miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 08:47

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:

Polecam provag żel ;)

f2wl4z17q60magcw.png
  • ew101 Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNako no to się nastresowaliście, ale na pewno będzie wszystko ok, odpoczywaj, trzymam kciuki :)

Jeszcze tak apropo gatek wczoraj byłam w Rossmannie są jakieś figi ciążowe, ale jakieś 15 zł/szt, to mi się wydawało dużo, więc nie brałam, ale może jakieś fajne, widziałam też topy i legginsy, kupiłam sobie te getry i powiem Wam że nawet fajne tylko nie są bawełniane, mają dość wysoki ten panel na brzuch ale złożyłam go w pół i jest ok, ale wygodnie mi w nich w końcu nic mnie nie ugniata, muszę też coś więcej sobie już kupić, bo niemal wszystkie spodnie mnie już cisną ;)

Karolka dzięki :) wcześniej nie udało się podglądnąć płci, ale jakoś mi się wydawało że będzie chłopak ;)

Niesia to powodzenia na tej glukozie, bleee ;)

dziewczyny życzę Wam miłego dnia, u Nas dziś w miarę słonecznie póki co :) ptaszki śpiewają :)

Niesia86 lubi tę wiadomość

Stdqp2.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie, w internecie mam już wyniki papa, nic z nich nie rozumiem, pappa 1.5 mlu/ml i wolna beta 35.9 ng/ml, nie ma żadnych norm i jest tylko to, nawet nie wiem czy wyniki są w normie

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• Justa87 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek1980 wrote:
    Polecam provag żel ;)
    Zastanawialam sie nad nim;)

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia86 wrote:
    Ja miałam lekkie swędzenie w poprzedniej ciąży jak brałam luteine dowcipna. Żadnej infekcji nie miałam a wyplywajaca luteina podrazniala skórę i lekko swedzialo. Może i u Ciebie być podobnie, ale jednak w pierwszej kolejności trzeba wykluczyć infekcje
    Wlasnie ja mysle ze to przez ciagle mokra wkladke:(dzieki

CORCIA 06.09.17r.
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MKL - ja miałam te wyniki przeliczone na jednostki MoM,przeliczone przez lekarza. Info nt. Norm poniżej:

"Test PAPP-a normy, które mogą wydać się lekarzowi „podejrzane” (na podstawie: www.dobreusg.pl)

W przypadku zespołu Downa: wartość fb-HCG przekracza 2,52 MoM; wartość PAPP-A jest poniżej 0,5 MoM.
    W przypadku zespołu Edwardsa i Patau: wartość fb-HCG i PAPP-a jest poniżej 0,33 MoM.
    W przypadku zespołu Turnera: wartość PAPP-A poniżej 0,5 MoM przy fb-HCG rzędu 1 MoM.
    W przypadku triploidii: fb-HCG i PAPP-A są poniżej 0,1 MoM lub przekraczają 5 MoM."
    Info ze strony: badaniaprenatalne.pl

f2wl4z17q60magcw.png
‹‹ 556 557 558 559 560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ