X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako trzymam kciuki :)
    Będzie dobrze

Moje dwa szczescia <3 <3 Nina i Nela
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako, trzymaj sie. Na pewno wszystko bedzie dobrze. Lez jak najwiecej i odpoczywaj:)

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Dziękuję Wam wszystkim za wsparcie. Jestem dobrej myśli i wierzę że będzie dobrze ale ten stres nie jest mi wogóle potrzebny i tylko przeszkadza :(
    Zapobiegawczo postanowiłam zamówić sobie koszule ciążowe do szpitala bo czuję że prędzej niz później mnie tam położą więc chcę mieć chociaż torbę spakowaną.
    Macie może jakieś sprawdzone stronki z koszulami w dobrej cenie??

Ja juz kupiłam 2 że strony szykownamama.pl w pierwszej ciąży też szybko kupiłam i się zaraz przydały bo leżałam z podejrzeniem hipotrofii

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 21:36

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja koszule mialam takie http://www.italianfashion.pl/produkt/radosc-koszula-dla-kobiet-w-ciazy-i-karmiacych-kro.php Fajna jakość, chociaz nie wiem jak w użytkowaniu, bo w szpitalu korzystalam z tamtejszych kreacji ;), a w domu wolę jednak piżamy.

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    Ja koszule mialam takie http://www.italianfashion.pl/produkt/radosc-koszula-dla-kobiet-w-ciazy-i-karmiacych-kro.php Fajna jakość, chociaz nie wiem jak w użytkowaniu, bo w szpitalu korzystalam z tamtejszych kreacji ;), a w domu wolę jednak piżamy.

Na tej stronie co podałam wyżej mają właśnie tej firmy ale troszkę tańsze :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 21:47

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Na tej stronie co podałam wyżej mają właśnie tej firmy ale troszkę tańsze :p
    Ja w zeszłym roku kupowałam je na allegro i wtedy tam było najtaniej :D Teraz chyba się skusze na piżamę tej firmy, zaraz zerknę na tę stronę, którą wrzuciłaś :). Chociaz nigdzie nie jest napisane jak wyglądaja spodnie :(, a z tego co zauwazylam to wiekszość "ciązowych" piżam ma spodnie z normalną gumka w pasie heh.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 21:52

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka1212 wrote:
    Dziewczyny co myślicie o ciuszkach z C&A dla niemowlaków? Z tego co widze to ceny bardzo przystepne tylko nie wiem nic co do jakości i wytrzymałości ;)
    Wiadomo, nie sztuka kupić tanio tylko jeszcze żeby to cos warte bylo :p
    Ja polecam, mam duzo bodziakow z ca dla córki i zaden sie nie rozciagnal jak te pepcowe.Mam tez legginsy, bluzy, bluzki, wszystko ok.. Teraz tez juz kupilam pierwsze bodziaki w c&a dla maluszka.☺

wisienka1212 lubi tę wiadomość

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 02:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde wy tu juz takie zakupy a u mnie jeszcze nic nie rusza :p ja pewnie będę kompletować wyprawke w 7mym czy 8mym miesiącu jak wczesniej a torbe do szpitala spakuje pewnie dzień przed:D gaha

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to pytanie chyba jeszcze sie nie pojawilo...macie swedzenie pochwy?od kilku dni meczy mnie a do lekarza mam we wtorek,chcialam sie jakos poratowac do tego czasu...biore luteine dopochwowo i mysle ze przez to mam teraz jakas infekcje...uplawow nie mam...

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    Dziewczyny to pytanie chyba jeszcze sie nie pojawilo...macie swedzenie pochwy?od kilku dni meczy mnie a do lekarza mam we wtorek,chcialam sie jakos poratowac do tego czasu...biore luteine dopochwowo i mysle ze przez to mam teraz jakas infekcje...uplawow nie mam...
    JA nie mam swędzenia :/ jedyne co to krocze bolało mnie pewien czas ale to pewnie dlatego ze cos sie tam rozciągało..

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Zorganizowana:) Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej! Melduje ze wczoraj na wizycie w porządku. Ale nie wiem ile dziecko waży bo nie dało się zmierzyć. Nawet zdjęcia nie udalo się zrobić jakiegoś w miarę, bo co Pani doktor próbowała zatrzymać kadr to był fikołek i tylko plecy pokazywała. Żeby potwierdzić czy dziewczynka to mogliśmy pomarzyć;)
    Co do szyjki to usłyszałam ze jest "długa", ale nie wiem jak długa;) od kilku dni bolał mnie brzuch i zdawało mi się ze twardnieje. Pani doktor uspokoiła, powiedziała ze cały mój brzuch to macica, ze tak się rozrosła, ze nie dziwne ze boli i ze brzuch nie twardnieje tylko to macicę poprostu czuć;)
    A co do ruchów to nie czuje nic, a nic wiec czekam cierpliwie;)

stay, Brave, ⚘Kwiatuszek, Maja83 lubią tę wiadomość

3jgxtqywnbdr5lmk.png

5889a860211f8.png
  • Niesia86 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    Ja miałam lekkie swędzenie w poprzedniej ciąży jak brałam luteine dowcipna. Żadnej infekcji nie miałam a wyplywajaca luteina podrazniala skórę i lekko swedzialo. Może i u Ciebie być podobnie, ale jednak w pierwszej kolejności trzeba wykluczyć infekcje

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png
  • Niesia86 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle to witam się z labo.
    Robię ta okropna glukoze, na szczęście już ja wypilam więc tylko czekanie i nudy.... A wyniki wieczorem, do tego czasu umrę z nerwów.

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png
  • stay Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w sobotę. Rano najczęściej czuje ruchy. :)
    We wtorek wizyta i pewnie będę się umawiać na połowkowe.

Miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 08:47

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:

Polecam provag żel ;)

f2wl4z17q60magcw.png
  • ew101 Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNako no to się nastresowaliście, ale na pewno będzie wszystko ok, odpoczywaj, trzymam kciuki :)

Jeszcze tak apropo gatek wczoraj byłam w Rossmannie są jakieś figi ciążowe, ale jakieś 15 zł/szt, to mi się wydawało dużo, więc nie brałam, ale może jakieś fajne, widziałam też topy i legginsy, kupiłam sobie te getry i powiem Wam że nawet fajne tylko nie są bawełniane, mają dość wysoki ten panel na brzuch ale złożyłam go w pół i jest ok, ale wygodnie mi w nich w końcu nic mnie nie ugniata, muszę też coś więcej sobie już kupić, bo niemal wszystkie spodnie mnie już cisną ;)

Karolka dzięki :) wcześniej nie udało się podglądnąć płci, ale jakoś mi się wydawało że będzie chłopak ;)

Niesia to powodzenia na tej glukozie, bleee ;)

dziewczyny życzę Wam miłego dnia, u Nas dziś w miarę słonecznie póki co :) ptaszki śpiewają :)

Niesia86 lubi tę wiadomość

Stdqp2.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie, w internecie mam już wyniki papa, nic z nich nie rozumiem, pappa 1.5 mlu/ml i wolna beta 35.9 ng/ml, nie ma żadnych norm i jest tylko to, nawet nie wiem czy wyniki są w normie

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• Justa87 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek1980 wrote:
    Polecam provag żel ;)
    Zastanawialam sie nad nim;)

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia86 wrote:
    Ja miałam lekkie swędzenie w poprzedniej ciąży jak brałam luteine dowcipna. Żadnej infekcji nie miałam a wyplywajaca luteina podrazniala skórę i lekko swedzialo. Może i u Ciebie być podobnie, ale jednak w pierwszej kolejności trzeba wykluczyć infekcje
    Wlasnie ja mysle ze to przez ciagle mokra wkladke:(dzieki

CORCIA 06.09.17r.
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MKL - ja miałam te wyniki przeliczone na jednostki MoM,przeliczone przez lekarza. Info nt. Norm poniżej:

"Test PAPP-a normy, które mogą wydać się lekarzowi „podejrzane” (na podstawie: www.dobreusg.pl)

W przypadku zespołu Downa: wartość fb-HCG przekracza 2,52 MoM; wartość PAPP-A jest poniżej 0,5 MoM.
    W przypadku zespołu Edwardsa i Patau: wartość fb-HCG i PAPP-a jest poniżej 0,33 MoM.
    W przypadku zespołu Turnera: wartość PAPP-A poniżej 0,5 MoM przy fb-HCG rzędu 1 MoM.
    W przypadku triploidii: fb-HCG i PAPP-A są poniżej 0,1 MoM lub przekraczają 5 MoM."
    Info ze strony: badaniaprenatalne.pl

f2wl4z17q60magcw.png
‹‹ 556 557 558 559 560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ