X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już wyniki- kolor moczu określono jako łososiowy, erytrocytów brak więc to nie była krew.
    Dwie różne panie z laboratorium stwierdziły że wynik jest prawidłowy ale mam pojedyńcze bakterie w moczu.
    Nie chciałabym zawracać głowy doktorowi w weekend więc będę teraz dużo pić- min 2,5 litra wody dziennie i powtórzę badanie w środe.
    Ale zrobię chyba od razu posiew.
    Dziewczyny czy te pojedyńcze bakterie moga szybko się namnożyć czy mogę poczekać te kilka dni i dopiero powtórzyć badanie??

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spedzilam w poprzedniej ciazy ponad miesiac lacznie w spitalu i koszula byla ulatwieniem chociazby przy badaniu ginekologicznym po obchodzie gdzie bylo mon.3 lekarzy plus pielegniarka i czesto jakis stazysta- nie musiaam paradoeac przed nimi z golym tylkiem jakby to bylo w przypadku spodni.
    A w upalne dni czesto w domu chodz o.o. am cale dnie w koszuli jak nigdzie nie musialam wychodzic, czesto nawet bez majtek zeby sie wietrzyc☺

zubii lubi tę wiadomość

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki za literowki ale korzystam szybko z wolnej chwili.

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lenka ja sobie też nie wyobrażam być w szpitalu w spodniach od piżamy i paradować z gołym tyłkiem :)
    Tak więc koszule zamówione juz tak w razie gdyby pryszło mi leżeć szybciej.

Dziewczyny a odnośnie szyjki to czy jest możliwe że ona moze się jeszcze wydłużyć?
    Czy skracanie to proces którego nie można cofnąć a jedynie zatrzymać??

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988 wrote:
    Czesc dziewczyny.
    Ja po zjedzeniu buraków zawsze mam zabarwiony mocz na czerwono. Moja corka nawet kupke robi w czerwieni.

Mam pytanie. Jak u Was z bólami glowy? Przed ciążą mnie nigdy glowa nie bolala, a ten tydzien prawie codziennie. Nie chce za duzo brac tabletek. Wczoraj wzielam pol apapu bo juz w tym tygodniu jeden apap wzielam. Moge dzisiaj wziasc cala tabletke apapu?
    Mnie ostatnio bolała głowa i wzielam calą, poprzednio w ciazy mialam grype i 3 dni apapem zbijalam temp bralam nawet 2-3 na dobe, ale skonczylo sie wtedy na antybiotyku

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki buka. Glowa troche przeszla, nie musialam brac prochow. Ale jesli ten stan bedzie sie tak utrzymywac to apap przynajmniej 3 razy w tygodniu bedzie zazywany

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 16:17

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Dziewczyny odebrałam wyniki pappa.
    Beta hcg 71.95 co daje 1.626 mom
    Pappa 3.012 co daje 0.694 mom
    Trisomia 21 1: 492 skorygowane 1: 1066
    Trisomia 18 1:1225 skorygowane <1:20000
    Trisomia 13 1: 3835 skorygowane < 1:20000
    Jest ok???
    Jak najbardziej ok. Ryzyko się zmniejszyło.

natty85 lubi tę wiadomość

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na usg. Dzidziuś rośnie jak na drożdżach wg. Usg jest 5 dni większy niż wynika to z ovu. Waży już 205 g. No i będzie chłopak.

nowamamusia, zubii, natty85, MoNaKo, Zorganizowana:), Matka Rocku, Brave, buka03, Långstrump, perfectangel85, shelby*, Suri_, 0202oliwcia, joaska1985, Maja83, aswalda, Bąbelek1980, ⚘Kwiatuszek, różowo, Ja86, Annie1981, Kasia02, falka, Dreamy lubią tę wiadomość

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka mnie od jakiś 3 tygodni też prawie codziennie boli głowa. Jak jest już bardzo źle biorę paracetamol. Ja mam wrażenie że to przez moje niski ciśnienie.

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Mam już wyniki- kolor moczu określono jako łososiowy, erytrocytów brak więc to nie była krew.
    Dwie różne panie z laboratorium stwierdziły że wynik jest prawidłowy ale mam pojedyńcze bakterie w moczu.
    Nie chciałabym zawracać głowy doktorowi w weekend więc będę teraz dużo pić- min 2,5 litra wody dziennie i powtórzę badanie w środe.
    Ale zrobię chyba od razu posiew.
    Dziewczyny czy te pojedyńcze bakterie moga szybko się namnożyć czy mogę poczekać te kilka dni i dopiero powtórzyć badanie??
    Najczęściej takie pojedyncze bakterie dostają się do próbki ze skóry w trakcie pobierania próbki. Nie ma więc potrzeby robienia posiewu :) dla własnego spokoju skonsultuj wynik z lekarzem przy najbliższej wizycie.

MoNaKo lubi tę wiadomość

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W jakim tygodniu i dniu ciąży będziecie miały robione połowkowe?
    U mnie jedne w 19+0 a drugie w 21+4.
    Do 22 tyg można?

Jakby coś to można mi dopisać wizytu
    31.03
    10,04 połowkowe i 26.04 połowkowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 16:41

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa. wrote:
    Byłam dzisiaj na usg. Dzidziuś rośnie jak na drożdżach wg. Usg jest 5 dni większy niż wynika to z ovu. Waży już 205 g. No i będzie chłopak.
    Gratuluje synka <3

justa., Matka Rocku lubią tę wiadomość

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedział że najlepiej polowkowe robić po skończonym 20 tyg. Czyli w 21 tyg.

zubii lubi tę wiadomość

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • zubii Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia wrote:
    W jakim tygodniu i dniu ciąży będziecie miały robione połowkowe?
    U mnie jedne w 19+0 a drugie w 21+4.
    Do 22 tyg można?

Jakby coś to można mi dopisać wizytu
    31.03
    10,04 połowkowe i 26.04 połowkowe

Teraz mam wizytę 04.04 i to będzie 16t5d więc pewnie połówkowe na początku maja albo na koniec kwietnia wtedy będzie 20t. Mi lekarz tak z wyprzedzeniem wizyt nie ustala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 17:01

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam z córką na działce u rodziców od nas na nogach to 4 km a jeszcze zachciało mi się wracać dłuższą droga i teraz nie potrafię wstać z łóżka taka jestem padnięta...Tz do 22 w pracy także trzeba w końcu wstać i się z młodą pobawić.

Flowwer lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O burakach to mamaginekolog kiedys pisala, ze nerki nie filtrują tak jak powinny w ciazy i czesto mocz moze byc zabarwiony od buraków

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• Zorganizowana:) Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://mamaginekolog.pl/usg-polowkowe-ciazy/

Mama ginekolog pisze tutaj o badaniach połówkowych:) wszystko wyjasnione kiedy najlepiej:)

Jak Wam się ten wózek podoba??

http://www.sklep-tosia.eu/upload/filemanager/kasia/cosmo_v3/akces.jpg

Szwagierka chce oddać taki (cały zestaw z fotelikiem)tylko, ze czarny cały. Jak o nim czytałam to jestem zadowolona bardzo:)(przeszczęsliwa!!!!)

nowamamusia, Maja83 lubią tę wiadomość

3jgxtqywnbdr5lmk.png

5889a860211f8.png
  • Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lenka wrote:
    Ja spedzilam w poprzedniej ciazy ponad miesiac lacznie w spitalu i koszula byla ulatwieniem chociazby przy badaniu ginekologicznym po obchodzie gdzie bylo mon.3 lekarzy plus pielegniarka i czesto jakis stazysta- nie musiaam paradoeac przed nimi z golym tylkiem jakby to bylo w przypadku spodni.
    Nie no ja też nie wyobrażam sobie paradowania z gołym tyłkiem przed nikim. ;)
    Jeśli miałabym spędzić miesiąc w szpitalu, to pewnie bym na szybko dokupiła coś odpowiedniego, jeśli zestaw t-shirt + leginsy czy dresy okazał się z jakiegoś powodu niepraktyczny.
    Tylko z ciekawości zapytam: W jakim sensie "musiałaś paradować"? Nie rozumiem jak ten obchód wyglądał. W szpitalu w którym urodziłam pierwszego synka wyglądało to tak, że pacjentki leżały każda na swoim łóżku i nieważne ile osób brało udział w obchodzie, to pod kołdrę zaglądał tylko jeden lekarz. Żadna różnica co bym na sobie w tym momencie miała, trzeba było tylko na chwilę odsłonić to co trzeba i nikt poza tym jednym lekarzem tego nie widział.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 17:55

• buka03 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Byłam z córką na działce u rodziców od nas na nogach to 4 km a jeszcze zachciało mi się wracać dłuższą droga i teraz nie potrafię wstać z łóżka taka jestem padnięta...Tz do 22 w pracy także trzeba w końcu wstać i się z młodą pobawić.
    Ja tez padnięta, zaszalałam ze sprzątaniem dzisiaj, niedawno zachcialo mi sie spac ale maly mi co chwile podbiegal i krzyczal do ucha... mąż go odganial ale ciezko sie zdrzemnąć, juz mialam ochote go w dupe kopnąć by poprostu wzial młodego i sie z nim pobawil... :-/ wrrr... teraz do sklepu pojechal

zubii, Bąbelek1980 lubią tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka Rocku wrote:
    Nie no ja też nie wyobrażam sobie paradowania z gołym tyłkiem przed nikim. ;)
    Jeśli miałabym spędzić miesiąc w szpitalu, to pewnie bym na szybko dokupiła coś odpowiedniego, jeśli zestaw t-shirt + leginsy czy dresy okazał się z jakiegoś powodu niepraktyczny.
    Tylko z ciekawości zapytam: W jakim sensie "musiałaś paradować"? Nie rozumiem jak ten obchód wyglądał. W szpitalu w którym urodziłam pierwszego synka wyglądało to tak, że pacjentki leżały każda na swoim łóżku i nieważne ile osób brało udział w obchodzie, to pod kołdrę zaglądał tylko jeden lekarz. Żadna różnica co bym na sobie w tym momencie miała, trzeba było tylko na chwilę odsłonić to co trzeba i nikt poza tym jednym lekarzem tego nie widział.
    To u nas wogole nie ma czegos takiego, badanie robią w takiej malej sali przy tej gdzie sie leży i tam pojedynczo kazda wchodzi, sprawdzą co i jak tyle :-) a na obchodzie aby sie pytają co i jak i tyle ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 18:18

w5wq9vvjr1d812zs.png
‹‹ 558 559 560 561 562 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ