X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    A ja wylądowałam dziś w szpitalu z silnym bólem brzucha i kłuciem macicy.
    Z dziećmi wszystko dobrze i bez cienia wątpliwości dziewczynki ale strach się z mężem najedliśmy.
    Dostałam dodatkowe leki- rozkurczowe na twardniejącą macicę, czopki na twardy stolec i ogólnie jestem przerażona ile ja teraz będę brać leków przez 2 tygodnie. Zrobiłam rozpiskę- wyszło mi 19 tabletek, 1 zastrzyk i 1 czopek.
    Płakać mi się chcę jak pomyślę że mogę tym zaszkodzić moim słoneczkom :(
    W dodatku nakaz leżenia bo szyjka ma 2,5 cm. Żałuje tylko że nie wiem ile miała wcześniej aby porównać.
    A za dwa tygodnie ze wzglęgu na krótką szyjkę dr założy mi pessar który przed chwilą zamówiłam w internecie.
    To będzie prawdziwy cud jak uda mi się szczęśliwie urodzić bo ciągle cos u mnie jest nie tak :(
    Ojej :-( nie martw sie, wszystko bedzie dobrze! :-) :-* wspolczuje leżenia, nic nie robienie nie pomaga aby sie potem o tym wszytkim myśli :-/

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Wam kochane. Dobrze że można się tu wyżalić bo dzis naprawdę się bałam a takie słowa wsparcia pomagają.
    Dla mnie nie ma problemu- jak muszę mogę leżeć. Zrobie wszystko co trzeba aby donosić jak najdłużej ale nie dość że od 4 lat walczyliśmy o ciążę to nawet teraz nie mogę spokojnie się z niej cieszyć.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Z dziećmi wszystko dobrze i bez cienia wątpliwości dziewczynki ale strach się z mężem najedliśmy.
    Dostałam dodatkowe leki- rozkurczowe na twardniejącą macicę, czopki na twardy stolec i ogólnie jestem przerażona ile ja teraz będę brać leków przez 2 tygodnie. Zrobiłam rozpiskę- wyszło mi 19 tabletek, 1 zastrzyk i 1 czopek.
    W dodatku nakaz leżenia bo szyjka ma 2,5 cm. Żałuje tylko że nie wiem ile miała wcześniej aby porównać.
    A za dwa tygodnie ze wzglęgu na krótką szyjkę dr założy mi pessar który przed chwilą zamówiłam w internecie.
    To będzie prawdziwy cud jak uda mi się szczęśliwie urodzić bo ciągle cos u mnie jest nie tak :(

Monako bedzie dobrze, spokojnie. W pore zauwazona krotka szyjka i juz jest rozwiazanie. Nie martw sie! Przytulam :)

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako głową do góry! Moja znajoma tez miała zakładany pessar , pamiętam ze bardzo przeżywała czy da rade donosic. A jak się okazało musiała mieć poród wywoływany ;)
    Co prawda miała jednego dzidziusia , ale u Ciebie tez będzie dobrze!

74709jcgjiz14w6b.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie! najważniejsze, ze w pore zostało to zauważone! Monako, zaloza Ci pessar i spokojnie donosisz, nie martw się na zapas będzie dobrze :)

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • justa. Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Monako, mi na ostatniej wizycie lekarz powiedział że szyjka ma 2,5 cm, ale nie mówił że to mało. Funkcjonuje normalnie, chodzę do pracy. Za kilka dni kolejna wizyta zobaczę czy coś się zmieniło.

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako tule :* tak jak dziewczyny piszą,najważniejsze,że w porę założycie pessar.Życzę Ci z całego serca,żeby wszystko się unormowało i żebyś w końcu mogła się cieszyć ciążą bez problemów

• Maja83 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako trzymam mocno kciuki by takie sytuacje się już nie pojawiły byś nie musiała się denerwować i martwić :* a dzieciaczki na pewno silne i wszystko będzie dobrze kochana :*

buka03 no właśnie wydatków sporo także tyle dobrze,że znajomi czy rodzina coś dadzą i pomogą :) Sami od siebie dają więc tym lepiej się czuję,że to nie ja proszę :) Ciuszki myślę,że też dostaniemy od rodziny, chociaż dzieci już większe ale może coś im zostało ale z ciuszkami to akurat żaden problem bo tutaj są dość w przystępnej cenie więc spoko :)

Co do wagi to ja miesiąc temu jak byłam u położnej to waga pokazywała 4kg na plusie, nie wiem jak teraz bo mnie nie zważyła w środę a ja się nie ważę w domu bo mam elektroniczną wagę a ona pokazuje różnie :p

Co do szyjki to ja szczerze mówiąc nie mam nic takiego wpisanego w karcie, no i od początku ciąży nikt mi nawet w krocze nie zaglądał :p ale z tego co wiem że tutaj jest tak że jak ciąża przebiega dobrze to reszta jest nie ważna :)

• Emma 32 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako moja znajoma tez miala pesar i urodzila w 39 tyg takze glowa do gory.☺
    Dziewczyny powiedzcie czy takie uczucie laskotania w dole brzucha to poczatki ruchow?za bardzo nie wiem jak to opisac pare razy odczulam takie cos jakby swedzenie czy laskotanie od srodka i nie wiem czy to to czy nie..

010idqk3hkbcgs9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma to może być początek ruchów albo praca jelit :D kilka lat temu się żaliłam ginkowi,że czasem mnie macica swędzi i mi powiedział,że to jelita :P

• Emma 32 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa. wrote:
    Monako, mi na ostatniej wizycie lekarz powiedział że szyjka ma 2,5 cm, ale nie mówił że to mało. Funkcjonuje normalnie, chodzę do pracy. Za kilka dni kolejna wizyta zobaczę czy coś się zmieniło.

Tez mi sie wydaje ze 2.5 cm to jeszcze tragedii nie ma ale pewnie z uwage na ciaze blizniaczka pesar jest tu koniecznoscia.Monako czy sxyjka Ci sie skrocila przez te twardnienie i skurcze brzucha o ktorych pisalas??co Ci lekarz powiedzial?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 20:38

010idqk3hkbcgs9f.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam wszystkim za wsparcie. Jestem dobrej myśli i wierzę że będzie dobrze ale ten stres nie jest mi wogóle potrzebny i tylko przeszkadza :(
    Zapobiegawczo postanowiłam zamówić sobie koszule ciążowe do szpitala bo czuję że prędzej niz później mnie tam położą więc chcę mieć chociaż torbę spakowaną.
    Macie może jakieś sprawdzone stronki z koszulami w dobrej cenie??

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma 32 wrote:
    Tez mi sie wydaje ze 2.5 cm to jeszcze tragedii nie ma ale pewnie z uwage na ciaze blizniaczka pesar jest tu koniecznoscia.Monako czy sxyjka Ci sie skrocila przez te twardnienie i skurcze brzucha o ktorych pisalas??co Ci lekarz powiedzial?
    Emma to prawda- szyjka 2,5 cm to nie jest tragedia bo gdyby było źle to zostawiliby mnie w szpitalu. Ale mój dr prowadzący jest bardzo zapobiegawczy stąd ten pessar. I tym się akurat nie martwie- jak ma pomóc to niech sobie będzie na tej szyjce. Ogólnie martwi mnie to że ciągle boli mnie z prawej strony brzucha i niby wiem że macica rośnie to po dzisiejszym dniu i zjedzonych tabletkach wolałąbym tego bólu nie odczuwać.

A wcześniej to nawet nie wiedziałam jaką mam szyjkę więc nie mogę porównać czy krótka z natury czy jednak macica zrobiła swoje :/

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brave wrote:
    Emma to może być początek ruchów albo praca jelit :D kilka lat temu się żaliłam ginkowi,że czasem mnie macica swędzi i mi powiedział,że to jelita :P

Haha..a juz myslalam ze to to☺

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A takie leciutkie pukniecie to tez jelita czy moga byc ruchy??kurcze wlasnie cos takiego poczulam ale bylo tak krotkie i delikatne ze nie wiem czy mi sie nie przewidzialo..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 20:49

010idqk3hkbcgs9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma może się okaże,że to właśnie to-daj znać czy smyranie się powtarza i nasila :)

• aswalda Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to może być to, na początku ruchy malucha przypominają ruchy jelit ale z czasem, będzie się to nasilać i zwiększy czestotliwosc wiec bedzisz miała już pewność. ja pierwszy ruch, gdzie już miałam pewność, ze to to poczułam w formie jakby mnie ktoś palcem od srodka ucisnal i z dnia na dzień się zwiekszala ilość tych "kopniaczkow".

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • miffy Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam, że do spania polecałyście poduszkę Motherhood - ale może któraś z Was ma doświadczenie z poduchą Poofi?

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miffy wrote:
    Pamiętam, że do spania polecałyście poduszkę Motherhood - ale może któraś z Was ma doświadczenie z poduchą Poofi?
    Ja już tu raz przestrzegałam przed nią ;) Kupiłam w pierwszej ciązy i ta poducha to mega nieporozumienie. Twarda i niewygodna... Po dwóch nocach się jej pozbyłam. Zdecydowanie nie jest warta swojej ceny, bo ona tylko ładnie wygląda ;)

Monako trzymaj się, na pewno wszystko będzie dobrze i córeczki urodzą się w bezpiecznym dla siebie terminie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 21:28

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • miffy Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    Ja już tu raz przestrzegałam przed NIĄ ;) Kupiłam w pierwszej ciązy i ta poducha to mega nieporozumienie. Twarda i niewygodna... Po dwóch nocach się jej pozbyłam, Zdecydowanie nie jest warta swojej ceny, bo ona tylko ładnie wygląda ;)

Monako trzymaj się, na pewno wszystko będzie dobrze i córeczki urodzą się w bezpiecznym dla siebie terminie :)

No to bym wtopiła - dzięki za opinię! Tak coś mi się kojarzyła ta nazwa, tylko nie pamiętałam czy było tu o niej w dobrym, czy w złym kontekście ;) To już nie kombinuję i zamawiam sprawdzoną Motherhood :)

Justaw lubi tę wiadomość

ckaiugpjr3v6dbif.png
‹‹ 555 556 557 558 559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ