Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
weal wrote:Dziewczyny czy któraś z Was już miała epizod chorobska w ciazy?
ja umieram od 5 dni z gorączka i katarem. Boję się że tak częste smarkanie wywoła jakieś skurcze albo skrócenie szyjki
A tu taka piękna pogoda!
Ostatnio mam dylemat z wózkiem bo zakochałam sie w wózku formy Anex niestety kolor czarny i myślę że moja zaboboniarska rodzina spalilaby go na stosie razem ze mną za to że kupiłam czarna rzecz dzieckubuka03 lubi tę wiadomość
-
buka03 wrote:Czy wy też nie lubicie jak ktoś dotyka waszego brzuszka? Mąż czy synek ok, ale jesli chce to zrobic ktos inny to wrrrr... co prawda zgadzam sie by np szwagierka brzucha dotkła ale nie lubie.
Mi nie przeszkadza jak glaszcza poki co jeszcze nie maja po czym ogolnie lubie jak sie mnie smyra☺ -
Witajcie
Ja tez nie lubię jak ktoś dotyka mi brzuszka. Akceptuję tylko męża ;l
U nas trwa kompletowanie wyprawkiChyba najprzyjemniejsza czynność w ciąży
Czy wam też tak ten czas leci?
Na samym początku liczyłam każdy dzień ciąży a teraz tygodnie tak uciekają nawet nie wiem kiedy
Zostało mi już mniej niż 5 miesięcy do poroduWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 15:25
-
Według mnie projekt 500+ powinien być dopracowany bo jednak tak jak piszecie często te pieniądze wcale nie są wydawane na dzieci...
Sam pomysł do końca nie jest zły ale jednak lepiej byłoby więcej zarabiać. Wtedy nikt by nie potrzebował 500+...
Karolka12345, buka03, Lisa85 lubią tę wiadomość
-
Dzisiaj oficjalnie stałam się ciężarówką
Zupełnie obca pani w sklepie z rybami, powiedziała mi, że w moim stanie polecałaby tą drugą rybę, bo jest świeższa. A myślałam, że jeszcze nic nie widać, haha
dobrze, że pierwsze zetknięcie z taką rzeczywistością było pozytywne
perfectangel85, Karolka12345, Gosia1989, falka, zubii, 0202oliwcia, iza776, Zorganizowana:), ⚘Kwiatuszek, joaska1985, bizona, nowamamusia lubią tę wiadomość
-
No to mi sie wydaje, ze w momencie mi brzuch "wywalilo". Wczoraj.nie bylo jeszcze nic a dzisiaj pilka sie zrobila. Mąż tez zauwazyl ze z dnia na dzien. A ja sie balam o wage ze nie tyje. Widocznie waga nie musi isc do gory zeby brzuszek sie powiekszyl.
Pogoda piekna. Dzisiaj na obiadku u rodzicow wiec od 10 do 18 na podworku i obiadu nie trzeba bylo robic:)
-
Dziewczyny pisałyście kiedyś, że część z Was zajmuje się trochę szyciem. Przeglądałam już milion stron z pościelami dla maluchów i NIC, żaden wzór, mi nie wpadł w oko
Dlatego pomyślałam, że mogłabym kupić materiał, zwykłą pościelówkę, i komuś zlecić uszycie 2 kompletów pościeli, ochraniacza na szczebelki i organizera na łóżeczko. W związku z tym czy możecie mi polecić jakieś grupy na fb gdzie mogłabym znaleźć kogoś kto to dla mnie zrobi?
-
majju wrote:Dziewczyny pisałyście kiedyś, że część z Was zajmuje się trochę szyciem. Przeglądałam już milion stron z pościelami dla maluchów i NIC, żaden wzór, mi nie wpadł w oko
Dlatego pomyślałam, że mogłabym kupić materiał, zwykłą pościelówkę, i komuś zlecić uszycie 2 kompletów pościeli, ochraniacza na szczebelki i organizera na łóżeczko. W związku z tym czy możecie mi polecić jakieś grupy na fb gdzie mogłabym znaleźć kogoś kto to dla mnie zrobi?
Polecam na fb filcowe przygody możesz u niej wybrać materiał ma te tańsze ale i te droższe. Ale szczerze mówiąc na poczatek lepiej sprawdzi się kocyk niż kolderka moja ma już prawie 3 latka a daje przesypia po kocykiem czasami prosiła o kołderkę. -
majju wrote:Ok. Dziękuję za informację
Jako pierworódka łatwo ulegam 'gdzieś tam' znalezionym informacjom, czyli np. że na start powinnam przygotować Młodemu dwie zmiany pościeli
Z takich rzeczy to 2-3 przescieradla ewentualnie ochraniacz pod materac mozna wsadzic segregator lub ksiazki albo klin pod glowke tetre. Ja jeszcze mialam falbanke maskujaca bo pod spodem mialam szuflade. I baldachim bo mi sie podobal.
Na poczatek do spania rozek lub otulacz kocyk na jesien os razu moze byc do lozeczka. Na zime albo spiworek albo duzy cieply koc mozna skladac jak spiworek.majju lubi tę wiadomość
-
Pamiętam, że kiedyś poruszalyscie temat farbowania włosów. Nie pamiętam czy opinie były całkowicie na tak?
Farbowalam tym kremem koloryzujacym garnier olia więc myślę, że w porządkugorzej pewnie byłoby z rozjasnianiem?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 21:18
-
Ja kupie różowe posciele, na poczatku i tak sie nie przydadzą ale są niektóre takie śliczne... mam juz upatrzone takie różowo-szare, myslalam że z drugim dzieckiem ominie mnie już ten szał zakupów ale ja juz bym miliard rzeczy kupila
mam po synku prawie nie używany rożek zielony ale jak widze te śliczne rożki dla dziewczynek... zakupy przez internet to zuuooo... sie naoglądam a potem bym aby kupowala, musze jakos te wydatki rozplanowac by co miesiac cos kupić, bo jeszcze szafke na ubranka musimy dokupic od kompeltu co synek ma w pokoju, mała bedzie spala na razie z nami w sypialni ale potem bede musiala jakos im wspólnie pokoj zorganizowac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 21:21
zubii, aswalda lubią tę wiadomość