X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • wisienka1212 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, pare dni mnie nie było bo b=miałam problem z netem :)
    Nie uwierzycie jaka okazja mi sie trafiła ! Za 1800 zl mam juz cala wyprawke dla córy, wózek, który jest po jednym dziecku i kosztował ponad 3000 do tego wanienka ze stojakiem, fotelik, spacerówke, kojec, łóżeczko, tekstylia, kszesełko do karmienia i wiele innych rzeczy :) są w stanie idealnym, wszystko czyściutkie, nie zniszczone.
    Zostało mi tyko kupienie drobnych rzeczy no i swoich zachcianek :)
    Kobieta w ciąży też musi jakoś wyglądać :D

zubii, 0202oliwcia, Maja83, bizona, mnk, nowamamusia, Lisa85 lubią tę wiadomość

xrotflw1v3lz0rek.png
  • wisienka1212 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    dziewczyny tak sobie myślę...my będziemy zdychać w lato z tymi brzuchami!

Ja też sie tego boje i juz mam PLAN! :D
    kupuje ogromny basen i nie wychodze z niego :D

Maja83 lubi tę wiadomość

xrotflw1v3lz0rek.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka1212 wrote:
    Nie uwierzycie jaka okazja mi sie trafiła ! Za 1800 zl mam juz cala wyprawke dla córy, wózek, który jest po jednym dziecku i kosztował ponad 3000 do tego wanienka ze stojakiem, fotelik, spacerówke, kojec, łóżeczko, tekstylia, kszesełko do karmienia i wiele innych rzeczy :) są w stanie idealnym, wszystko czyściutkie, nie zniszczone.

wisienka świetna okazja, zazdroszczę!

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka1212 wrote:
    Zazdrooo!!! Mega gratuluje!;)

16udvfxmplx8ab54.png
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj dostalam dla malucha jeżdzik-pchacz i rowerek trójkołowy. znajomi czyścili skladzik i nam się dostało w prezencie :)

Już się nie mogę doczekać usg za tydzień bo bardzo chcę już kompletować resztę wyprawki a czekam w sumie na info o płci. Mam jeszcze jakies szmatki po synku i po córce i teraz pytanie co ze sobą brać a co wystawic na allegro :)

zubii lubi tę wiadomość

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• Agaciora Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:

A tam, ja to widzę tak :) wystroimy się w zwiewne kiecki, słomkowe kapelusze i będziemy sączyć pod parasolką (na balkonie, ogrodzie albo RODOS tzn.Rodzinnych Ogródkach Działkowych Ogrodzonych Siatką) bezalkoholowe drineczki :D

wisienka1212, mkl, Maja83, Bąbelek1980, joaska1985 lubią tę wiadomość

7u22s65gu3gutoef.png
  • ew101 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka no to super Ci się udało znaleźć :)
    i pomysł z basenem mi się podoba i chyba odgapię ;)

dziękuję też za wszelkie porady dot. walki z niedoborem żelaza, zaopatrzyłam się w buraka i popping i od wczoraj jem, jeszcze będę sypać pietruszki więcej do zup ;)

dziewczyny jakie używacie kremy na brzuch?

Stdqp2.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ew ja z Rossmana Babydream oliwkę na noc i krem na dzień...ale to w teorii, bo u mnie ze systematycznością kiepsko;p

ew101, perfectangel85 lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:

Jak bylam w pierwszej ciazy w 2015 byla mega upalne lato...nie wspominam tego dobrze ale moze w tym roku takich upalow nie bedzie??

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lenka wrote:
    Jak bylam w pierwszej ciazy w 2015 byla mega upalne lato...nie wspominam tego dobrze ale moze w tym roku takich upalow nie bedzie??

Oby !

A to mój 17 tygodniowy brzuchol

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1fd5c36a4b6a.jpg

Dziś byłam na badaniach jutro o 15 wizyta już się nie mogę doczekać :)

Magda_lenka, wisienka1212, różowo, shelby*, buka03, Maja83, Rusałka*, Bąbelek1980, aswalda, ⚘Kwiatuszek, mnk, joaska1985, nowamamusia, Lisa85 lubią tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • wisienka1212 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie już piekne brzuszki <3 u mnie nadal skromnie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 11:52

xrotflw1v3lz0rek.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu moja dynia w weekend
    https://naforum.zapodaj.net/aeacf642678e.pnge.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 12:03

nowamamusia lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    My od razu kupilismy 90x200, podobaly mi sie mniejsze ale jakos za jedym zamachem z meblami kupilismy zwykle biale, proste łóżko i nawet dobrze bo w razie potrzeby bez problemu ja tez sie miesze z nim na łóżku a on tez wiercipiętek, i malej kupimy potem pewnie takie samo by mieli równe ;-) na szczescie pokoj ma 18m2 wiec dwa łóżka wejdą bez problemu :-)
    Ps. Domki mi sie maga podobają... ale moj stwierdzil że to wygląda jak kurnik wiec temat takiego łóżka zdechł od razu...

W jakim wieku przeniosłas dziecko z łóżeczka do większego lozka?
    Jak inne mamy?

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • zubii Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia2015 wrote:
    Jak inne mamy?

Akurat się przeprowadzilismy a tz kolega miał łóżko do oddania więc wzięliśmy dokupiłem jedynie barierkę i tak śpi od kad skończyła 1,5 roku.

Julia2015 lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • różowo Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, na co zwracać uwagę kupując łożeczko? wydaje mi się, ze chyba kazde łozeczko jest takie same, a wazne jest zeby byl dobry wygodny materacyk. mam rację? bo jak zwykle podobaja mi sie jakies piekne drożyzny i zaczęłam sie zastanawiac czy faktycznie sa takie róznice między łożeczkami czy to raczej kwestia firmy, designu itd

3i49k6nl4c9gb5r4.png

hchyflw1nss3cfke.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Ja to już się trzącham na samą myśl z córeczką poród był na początku lutego więc zima a ja byłam cała spuchnięta i walczyłam z ryzykiem zatrucia ciążowego a teraz lato buuuu będzie kiepsko

A to moje focio z wczoraj do końcówki września padne jak betka <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eb9c4b81f933.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 13:05

zubii, buka03, Maja83, Rusałka*, Bąbelek1980, aswalda, falka, joaska1985, nowamamusia, Lisa85 lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oby to lato nie było zbyt gorace :/ ja w ogóle nigdy nie lubiłam upałów (chyba ze jestem na wakacjach nad basenem :) ) a w ciazy to juz w ogole bedzie masakra :/
    i tak nie mamy wyjscia wiec damy rade :)

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    różowo wrote:
    dziewczyny, na co zwracać uwagę kupując łożeczko? wydaje mi się, ze chyba kazde łozeczko jest takie same, a wazne jest zeby byl dobry wygodny materacyk. mam rację? bo jak zwykle podobaja mi sie jakies piekne drożyzny i zaczęłam sie zastanawiac czy faktycznie sa takie róznice między łożeczkami czy to raczej kwestia firmy, designu itd
    Ja kupilam przy pierwszej córce najzwyklejsze tylko z szuflada - chyba koszt ok.130 zl? Nie pamietam dokladnie. Wydaje mi sie, ze materac jest wazniejszy

zubii lubi tę wiadomość

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia2015 wrote:
    Jak inne mamy?
    Mały miał 1,5 roku, ja mialam chyba wiekszego stresa przez pierwsze noce niż on i nie mogłam oka zmrużyć, i w koncu w dużym łóżku i swoim pokoju zaczął przesypiac cale noce bo wczesniej budzil sie zwykle okolo 2 razy (może za głośno chrapie? :-O )

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    różowo wrote:
    Gdy kupowalismy łóżeczko facet wlasnie tlumaczyl nam że łóżeczko obojetnie za jaką cene i tak bedzie spełniac swoją funkcje i że materacyk jest ważniejszy :-) my mamy łóżeczko z firmy klupś i jest spoko :-) a materacyk gryka-kokos z fiki-miki z jakimis tak srebnymi nićmi niwelującymi żyły wodne czy cos w tym stylu ale sama nie wiem czy to cos daje :-P i z tą gryką i kokosem to są różne opinie bo slyszalam że robale lubią z tego wyłazić, u nas na szczescie nic nie wyszło...

w5wq9vvjr1d812zs.png
‹‹ 588 589 590 591 592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ