X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • wisienka1212 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, pare dni mnie nie było bo b=miałam problem z netem :)
    Nie uwierzycie jaka okazja mi sie trafiła ! Za 1800 zl mam juz cala wyprawke dla córy, wózek, który jest po jednym dziecku i kosztował ponad 3000 do tego wanienka ze stojakiem, fotelik, spacerówke, kojec, łóżeczko, tekstylia, kszesełko do karmienia i wiele innych rzeczy :) są w stanie idealnym, wszystko czyściutkie, nie zniszczone.
    Zostało mi tyko kupienie drobnych rzeczy no i swoich zachcianek :)
    Kobieta w ciąży też musi jakoś wyglądać :D

zubii, 0202oliwcia, Maja83, bizona, mnk, nowamamusia, Lisa85 lubią tę wiadomość

xrotflw1v3lz0rek.png
  • wisienka1212 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    dziewczyny tak sobie myślę...my będziemy zdychać w lato z tymi brzuchami!

Ja też sie tego boje i juz mam PLAN! :D
    kupuje ogromny basen i nie wychodze z niego :D

Maja83 lubi tę wiadomość

xrotflw1v3lz0rek.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka1212 wrote:
    Nie uwierzycie jaka okazja mi sie trafiła ! Za 1800 zl mam juz cala wyprawke dla córy, wózek, który jest po jednym dziecku i kosztował ponad 3000 do tego wanienka ze stojakiem, fotelik, spacerówke, kojec, łóżeczko, tekstylia, kszesełko do karmienia i wiele innych rzeczy :) są w stanie idealnym, wszystko czyściutkie, nie zniszczone.

wisienka świetna okazja, zazdroszczę!

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka1212 wrote:
    Zazdrooo!!! Mega gratuluje!;)

16udvfxmplx8ab54.png
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj dostalam dla malucha jeżdzik-pchacz i rowerek trójkołowy. znajomi czyścili skladzik i nam się dostało w prezencie :)

Już się nie mogę doczekać usg za tydzień bo bardzo chcę już kompletować resztę wyprawki a czekam w sumie na info o płci. Mam jeszcze jakies szmatki po synku i po córce i teraz pytanie co ze sobą brać a co wystawic na allegro :)

zubii lubi tę wiadomość

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• Agaciora Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:

A tam, ja to widzę tak :) wystroimy się w zwiewne kiecki, słomkowe kapelusze i będziemy sączyć pod parasolką (na balkonie, ogrodzie albo RODOS tzn.Rodzinnych Ogródkach Działkowych Ogrodzonych Siatką) bezalkoholowe drineczki :D

wisienka1212, mkl, Maja83, Bąbelek1980, joaska1985 lubią tę wiadomość

7u22s65gu3gutoef.png
  • ew101 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka no to super Ci się udało znaleźć :)
    i pomysł z basenem mi się podoba i chyba odgapię ;)

dziękuję też za wszelkie porady dot. walki z niedoborem żelaza, zaopatrzyłam się w buraka i popping i od wczoraj jem, jeszcze będę sypać pietruszki więcej do zup ;)

dziewczyny jakie używacie kremy na brzuch?

Stdqp2.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ew ja z Rossmana Babydream oliwkę na noc i krem na dzień...ale to w teorii, bo u mnie ze systematycznością kiepsko;p

ew101, perfectangel85 lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:

Jak bylam w pierwszej ciazy w 2015 byla mega upalne lato...nie wspominam tego dobrze ale moze w tym roku takich upalow nie bedzie??

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lenka wrote:
    Jak bylam w pierwszej ciazy w 2015 byla mega upalne lato...nie wspominam tego dobrze ale moze w tym roku takich upalow nie bedzie??

Oby !

A to mój 17 tygodniowy brzuchol

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1fd5c36a4b6a.jpg

Dziś byłam na badaniach jutro o 15 wizyta już się nie mogę doczekać :)

Magda_lenka, wisienka1212, różowo, shelby*, buka03, Maja83, Rusałka*, Bąbelek1980, aswalda, ⚘Kwiatuszek, mnk, joaska1985, nowamamusia, Lisa85 lubią tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • wisienka1212 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie już piekne brzuszki <3 u mnie nadal skromnie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 11:52

xrotflw1v3lz0rek.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu moja dynia w weekend
    https://naforum.zapodaj.net/aeacf642678e.pnge.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 12:03

nowamamusia lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    My od razu kupilismy 90x200, podobaly mi sie mniejsze ale jakos za jedym zamachem z meblami kupilismy zwykle biale, proste łóżko i nawet dobrze bo w razie potrzeby bez problemu ja tez sie miesze z nim na łóżku a on tez wiercipiętek, i malej kupimy potem pewnie takie samo by mieli równe ;-) na szczescie pokoj ma 18m2 wiec dwa łóżka wejdą bez problemu :-)
    Ps. Domki mi sie maga podobają... ale moj stwierdzil że to wygląda jak kurnik wiec temat takiego łóżka zdechł od razu...

W jakim wieku przeniosłas dziecko z łóżeczka do większego lozka?
    Jak inne mamy?

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • zubii Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia2015 wrote:
    Jak inne mamy?

Akurat się przeprowadzilismy a tz kolega miał łóżko do oddania więc wzięliśmy dokupiłem jedynie barierkę i tak śpi od kad skończyła 1,5 roku.

Julia2015 lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • różowo Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, na co zwracać uwagę kupując łożeczko? wydaje mi się, ze chyba kazde łozeczko jest takie same, a wazne jest zeby byl dobry wygodny materacyk. mam rację? bo jak zwykle podobaja mi sie jakies piekne drożyzny i zaczęłam sie zastanawiac czy faktycznie sa takie róznice między łożeczkami czy to raczej kwestia firmy, designu itd

3i49k6nl4c9gb5r4.png

hchyflw1nss3cfke.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Ja to już się trzącham na samą myśl z córeczką poród był na początku lutego więc zima a ja byłam cała spuchnięta i walczyłam z ryzykiem zatrucia ciążowego a teraz lato buuuu będzie kiepsko

A to moje focio z wczoraj do końcówki września padne jak betka <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eb9c4b81f933.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 13:05

zubii, buka03, Maja83, Rusałka*, Bąbelek1980, aswalda, falka, joaska1985, nowamamusia, Lisa85 lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oby to lato nie było zbyt gorace :/ ja w ogóle nigdy nie lubiłam upałów (chyba ze jestem na wakacjach nad basenem :) ) a w ciazy to juz w ogole bedzie masakra :/
    i tak nie mamy wyjscia wiec damy rade :)

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    różowo wrote:
    dziewczyny, na co zwracać uwagę kupując łożeczko? wydaje mi się, ze chyba kazde łozeczko jest takie same, a wazne jest zeby byl dobry wygodny materacyk. mam rację? bo jak zwykle podobaja mi sie jakies piekne drożyzny i zaczęłam sie zastanawiac czy faktycznie sa takie róznice między łożeczkami czy to raczej kwestia firmy, designu itd
    Ja kupilam przy pierwszej córce najzwyklejsze tylko z szuflada - chyba koszt ok.130 zl? Nie pamietam dokladnie. Wydaje mi sie, ze materac jest wazniejszy

zubii lubi tę wiadomość

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia2015 wrote:
    Jak inne mamy?
    Mały miał 1,5 roku, ja mialam chyba wiekszego stresa przez pierwsze noce niż on i nie mogłam oka zmrużyć, i w koncu w dużym łóżku i swoim pokoju zaczął przesypiac cale noce bo wczesniej budzil sie zwykle okolo 2 razy (może za głośno chrapie? :-O )

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    różowo wrote:
    Gdy kupowalismy łóżeczko facet wlasnie tlumaczyl nam że łóżeczko obojetnie za jaką cene i tak bedzie spełniac swoją funkcje i że materacyk jest ważniejszy :-) my mamy łóżeczko z firmy klupś i jest spoko :-) a materacyk gryka-kokos z fiki-miki z jakimis tak srebnymi nićmi niwelującymi żyły wodne czy cos w tym stylu ale sama nie wiem czy to cos daje :-P i z tą gryką i kokosem to są różne opinie bo slyszalam że robale lubią z tego wyłazić, u nas na szczescie nic nie wyszło...

w5wq9vvjr1d812zs.png
‹‹ 588 589 590 591 592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ