Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Marcia1989 wrote:To skur..syn!; ( narazie wszystko widzisz w czarnych barwach, ale spokojnie za kilka mscy wraz z przyjściem na swiat maluszka na pewno sie wszystko bedzie ukladalo;) a jeśli chodzi o Twoja sytuacje finansowa to samotne matki maja z tego co gdzies tam wyslyszalam wsrod znajomkow jakas pomoc na pewno. Nie wiem jak duza. ale kochana skoro ty jestes bezrobotna a alimenty przekrocza ci kryterium dochodowe na 500 plus to spore alimenty w takim razie i juz ustalone ?
Żeby dostać 500+ na pierwsze dziecko, nie można przekroczyć 800zł na osobę, czyli ja i synek max 1600zł. Zasiłek dla bezrobotnych/studentek przez rok 1000zł.
A ten baran pracuje za granicą (nie jest Polakiem), więc będzie płacił na pewno jakieś sensowniejsze alimenty, choć też fajerwerków się nie spodziewam.
Niby nie wygląda to jakoś tragicznie, ale jakbym faktycznie chciała wynająć choćby kawalerkę, to jest to koszt 900zł+ opłaty.. Bieżące wydatki, jedzenie, wszystko dla malucha, a przed urodzeniem te większe rzeczy typu wózek, łóżeczko. To jest nierealne. Ale dam radę, co by się nie działo!
-
Ja też planuję zakupić dmuchany basen i leżeć w nim w upalne dni
ja brzuszek mam już od jakiegoś czasu ale teraz wydaje mi się jakby przestał rosnąć i nie wiem czy to dobrze czy źle :p ogólnie mam takie dziwne odczucia że mały się nie rusza, nie daje mi znać czy jest tam, tylko czasem mi się przelewa w brzuchu ale to pewnie jelita, już nie mogę doczekać się wizyty u położnej ale to dopiero za 2,5 tygodnia
do tego czasu oszaleję jak nie usłyszę bicia serduszka
Dziewczyny mam pytanko, belly pokazuje mi że jestem w 16 tygodniu ciąży (15t i 4 d) ale wiek płodu pisze że 13 tydzień, czy to dobrze pokazuje czy coś się "zacięło" na belly? Miała któraś takie coś? -
Jesli materac byl zle przechowywany z gryki i kokosa mogą wyjść robaki, pełno artykułów o tym, wystarczy że na google wpiszecie "robaki w materacach gryka kokos" dowiedzialam sie o tym pol roku po tym jak kupilismy synkowi materac, rozbebeszylam wtedy caly materac i oglądalam czy aby na pewno nic nie ma... brrrr....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 13:40
-
Ale wielkie brzuszki
A ja się wykłócałam ze wszystkimi, że ja mam duży..
Znajomi mi mówią, że wyglądam jakbym zjadła trochę więcej, a ludzie w autobusach nie ustępują miejsca.
Koleżanka mówiła, że ją z dnia na dzień "wybulwiło", to ja też czekam na taki dzień
-
Maja83 wrote:Ja też planuję zakupić dmuchany basen i leżeć w nim w upalne dni
ja brzuszek mam już od jakiegoś czasu ale teraz wydaje mi się jakby przestał rosnąć i nie wiem czy to dobrze czy źle :p ogólnie mam takie dziwne odczucia że mały się nie rusza, nie daje mi znać czy jest tam, tylko czasem mi się przelewa w brzuchu ale to pewnie jelita, już nie mogę doczekać się wizyty u położnej ale to dopiero za 2,5 tygodnia
Dziewczyny mam pytanko, belly pokazuje mi że jestem w 16 tygodniu ciąży (15t i 4 d) ale wiek płodu pisze że 13 tydzień, czy to dobrze pokazuje czy coś się "zacięło" na belly? Miała któraś takie coś?Maja83, buka03 lubią tę wiadomość
-
Maja83 wrote:Ja też planuję zakupić dmuchany basen i leżeć w nim w upalne dni
Dziewczyny mam pytanko, belly pokazuje mi że jestem w 16 tygodniu ciąży (15t i 4 d) ale wiek płodu pisze że 13 tydzień, czy to dobrze pokazuje czy coś się "zacięło" na belly? Miała któraś takie coś?
Dobrze pokazuje bo liczy wiek płodu od owulki a nie om.
Ja od 13 tc czułam płukanie itd z każdym tygodniem coraz wyraźniejsze a teraz już czuję wyraźnie dzisiaj nawet było widać takiego kopniaka zasądził. A od czwartku czuję go codziennie bo tak co kilka dni się ruszał.Maja83, buka03 lubią tę wiadomość
-
massa wrote:Żeby dostać 500+ na pierwsze dziecko, nie można przekroczyć 800zł na osobę, czyli ja i synek max 1600zł. Zasiłek dla bezrobotnych/studentek przez rok 1000zł.
A ten baran pracuje za granicą (nie jest Polakiem), więc będzie płacił na pewno jakieś sensowniejsze alimenty, choć też fajerwerków się nie spodziewam.
Niby nie wygląda to jakoś tragicznie, ale jakbym faktycznie chciała wynająć choćby kawalerkę, to jest to koszt 900zł+ opłaty.. Bieżące wydatki, jedzenie, wszystko dla malucha, a przed urodzeniem te większe rzeczy typu wózek, łóżeczko. To jest nierealne. Ale dam radę, co by się nie działo!buka03 lubi tę wiadomość
-
mkl wrote:chyba jakiś błąd jest bo nie widać zdjęcia
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/689894cb101f.png
Chyba zadziałało.
buka03, 0202oliwcia, Bąbelek1980, Maja83, aswalda, mkl, ⚘Kwiatuszek, joaska1985, nowamamusia, Lisa85 lubią tę wiadomość
-
Magda_lenka wrote:Na te wieksze rzeczy ojciec dziecka tez powinien wylozyc pieniadze..no chyba, ze Ty sobie tego nie życzysz. I chyba tez jest tak, ze juz w ciazy ojciec powinien placic bo to tez kosztuje. Wiem, ze znajoma ktora sadownie uzyskala alimenty dostala tez pieniadze za okres ciazy.
Czytałam o tym, ale to nie jest takie proste, zwłaszcza, że jest z innego kraju.
Ale mnie drażni to, że wykres jest przesunięty, kratki się nie zgadzają. I to już tak dlugo.. Też tak macie? Pisałam w tej sprawie, ale nie dostałam odpowiedzi.
-
Słuchajcie i mnie sie wydaje, że od dobrego tygodnia czuję maluszka
Jakos poki co bardzo delikatnie i czasem to czuję bardziej takie przesuwanie niż kopniaki, ale coś czuję - mam nadzieję, że wszystko jest ok!
buka03, majju lubią tę wiadomość
Daniel
-
Viriki wrote:Słuchajcie i mnie sie wydaje, że od dobrego tygodnia czuję maluszka
Jakos poki co bardzo delikatnie i czasem to czuję bardziej takie przesuwanie niż kopniaki, ale coś czuję - mam nadzieję, że wszystko jest ok!
-
Ja kopniaczki czuję jeszcze rzadko i są baaardzo delikatne, za to bez wątpliwości wiem kiedy sie przesówa z jednej strony na drugą, czasem się tak wypchnie, że aż gulę czuć pod ręką i upodobał sobie łaskotanie mnie od środka
zubii lubi tę wiadomość
Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
Viriki wrote:Słuchajcie i mnie sie wydaje, że od dobrego tygodnia czuję maluszka
U mnie też tak się zaczęło ! Moim zdaniem to maluszek.