X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajne brzuszki macie :-D jak.nie zapomne to jutro zrobie zdj mojego i może teraz juz uda mi sie wstawic bo juz wiem co i jak :-P

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    A tu moja dynia w weekend
    https://naforum.zapodaj.net/aeacf642678e.pnge.html

chyba jakiś błąd jest bo nie widać zdjęcia

⚘Kwiatuszek lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaakie robakiii????

shelby* lubi tę wiadomość

16udvfxmplx8ab54.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już widzę siebie z wielkim brzuchem, leżącą na łóżku w samych gaciach i 3 wiatraki wokół mnie:D

różowo, 0202oliwcia, buka03, natty85, bizona, joaska1985, nowamamusia lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• Lunka Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jakie robaki???

3jgx9jcg88a7v963.png
  • massa Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia1989 wrote:
    To skur..syn!; ( narazie wszystko widzisz w czarnych barwach, ale spokojnie za kilka mscy wraz z przyjściem na swiat maluszka na pewno sie wszystko bedzie ukladalo;) a jeśli chodzi o Twoja sytuacje finansowa to samotne matki maja z tego co gdzies tam wyslyszalam wsrod znajomkow jakas pomoc na pewno. Nie wiem jak duza. ale kochana skoro ty jestes bezrobotna a alimenty przekrocza ci kryterium dochodowe na 500 plus to spore alimenty w takim razie i juz ustalone ?

Żeby dostać 500+ na pierwsze dziecko, nie można przekroczyć 800zł na osobę, czyli ja i synek max 1600zł. Zasiłek dla bezrobotnych/studentek przez rok 1000zł.
    A ten baran pracuje za granicą (nie jest Polakiem), więc będzie płacił na pewno jakieś sensowniejsze alimenty, choć też fajerwerków się nie spodziewam.
    Niby nie wygląda to jakoś tragicznie, ale jakbym faktycznie chciała wynająć choćby kawalerkę, to jest to koszt 900zł+ opłaty.. Bieżące wydatki, jedzenie, wszystko dla malucha, a przed urodzeniem te większe rzeczy typu wózek, łóżeczko. To jest nierealne. Ale dam radę, co by się nie działo! :)

w4sqskjorh0yfkun.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://babyonline.pl/robaki-w-materacach-dla-dzieci-sprawdz-czy-nie-masz-takiego-w-domu,aktualnosci-artykul,21375,r1p1.html

Zaznaczam, że też mój Jasiek ma już drugi materac gryka-kokos i nie wylazł żaden robal :P

buka03, zubii lubią tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też planuję zakupić dmuchany basen i leżeć w nim w upalne dni :) ja brzuszek mam już od jakiegoś czasu ale teraz wydaje mi się jakby przestał rosnąć i nie wiem czy to dobrze czy źle :p ogólnie mam takie dziwne odczucia że mały się nie rusza, nie daje mi znać czy jest tam, tylko czasem mi się przelewa w brzuchu ale to pewnie jelita, już nie mogę doczekać się wizyty u położnej ale to dopiero za 2,5 tygodnia :( do tego czasu oszaleję jak nie usłyszę bicia serduszka :(

Dziewczyny mam pytanko, belly pokazuje mi że jestem w 16 tygodniu ciąży (15t i 4 d) ale wiek płodu pisze że 13 tydzień, czy to dobrze pokazuje czy coś się "zacięło" na belly? Miała któraś takie coś?

• buka03 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli materac byl zle przechowywany z gryki i kokosa mogą wyjść robaki, pełno artykułów o tym, wystarczy że na google wpiszecie "robaki w materacach gryka kokos" dowiedzialam sie o tym pol roku po tym jak kupilismy synkowi materac, rozbebeszylam wtedy caly materac i oglądalam czy aby na pewno nic nie ma... brrrr....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 13:40

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • massa Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wielkie brzuszki :O A ja się wykłócałam ze wszystkimi, że ja mam duży.. :(
    Znajomi mi mówią, że wyglądam jakbym zjadła trochę więcej, a ludzie w autobusach nie ustępują miejsca.
    Koleżanka mówiła, że ją z dnia na dzień "wybulwiło", to ja też czekam na taki dzień :D

w4sqskjorh0yfkun.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja83 wrote:
    Ja też planuję zakupić dmuchany basen i leżeć w nim w upalne dni :) ja brzuszek mam już od jakiegoś czasu ale teraz wydaje mi się jakby przestał rosnąć i nie wiem czy to dobrze czy źle :p ogólnie mam takie dziwne odczucia że mały się nie rusza, nie daje mi znać czy jest tam, tylko czasem mi się przelewa w brzuchu ale to pewnie jelita, już nie mogę doczekać się wizyty u położnej ale to dopiero za 2,5 tygodnia :( do tego czasu oszaleję jak nie usłyszę bicia serduszka :(

Dziewczyny mam pytanko, belly pokazuje mi że jestem w 16 tygodniu ciąży (15t i 4 d) ale wiek płodu pisze że 13 tydzień, czy to dobrze pokazuje czy coś się "zacięło" na belly? Miała któraś takie coś?
    Nic sie nie zacielo.wiek ciazy liczysz od poczatku cyklu( pierwszy dzien miesiączki) a dzidzius "powstal" troche pozniej.☺

Maja83, buka03 lubią tę wiadomość

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja83 wrote:

Dobrze pokazuje bo liczy wiek płodu od owulki a nie om.

Ja od 13 tc czułam płukanie itd z każdym tygodniem coraz wyraźniejsze a teraz już czuję wyraźnie dzisiaj nawet było widać takiego kopniaka zasądził. A od czwartku czuję go codziennie bo tak co kilka dni się ruszał.

Maja83, buka03 lubią tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    massa wrote:
    Żeby dostać 500+ na pierwsze dziecko, nie można przekroczyć 800zł na osobę, czyli ja i synek max 1600zł. Zasiłek dla bezrobotnych/studentek przez rok 1000zł.
    A ten baran pracuje za granicą (nie jest Polakiem), więc będzie płacił na pewno jakieś sensowniejsze alimenty, choć też fajerwerków się nie spodziewam.
    Niby nie wygląda to jakoś tragicznie, ale jakbym faktycznie chciała wynająć choćby kawalerkę, to jest to koszt 900zł+ opłaty.. Bieżące wydatki, jedzenie, wszystko dla malucha, a przed urodzeniem te większe rzeczy typu wózek, łóżeczko. To jest nierealne. Ale dam radę, co by się nie działo! :)
    Na te wieksze rzeczy ojciec dziecka tez powinien wylozyc pieniadze..no chyba, ze Ty sobie tego nie życzysz. I chyba tez jest tak, ze juz w ciazy ojciec powinien placic bo to tez kosztuje. Wiem, ze znajoma ktora sadownie uzyskala alimenty dostala tez pieniadze za okres ciazy.

buka03 lubi tę wiadomość

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    chyba jakiś błąd jest bo nie widać zdjęcia
    Już się naprawiam.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/689894cb101f.png
    Chyba zadziałało.

buka03, 0202oliwcia, Bąbelek1980, Maja83, aswalda, mkl, ⚘Kwiatuszek, joaska1985, nowamamusia, Lisa85 lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • massa Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lenka wrote:
    Na te wieksze rzeczy ojciec dziecka tez powinien wylozyc pieniadze..no chyba, ze Ty sobie tego nie życzysz. I chyba tez jest tak, ze juz w ciazy ojciec powinien placic bo to tez kosztuje. Wiem, ze znajoma ktora sadownie uzyskala alimenty dostala tez pieniadze za okres ciazy.

Czytałam o tym, ale to nie jest takie proste, zwłaszcza, że jest z innego kraju.

Ale mnie drażni to, że wykres jest przesunięty, kratki się nie zgadzają. I to już tak dlugo.. Też tak macie? Pisałam w tej sprawie, ale nie dostałam odpowiedzi.

w4sqskjorh0yfkun.png
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie i mnie sie wydaje, że od dobrego tygodnia czuję maluszka :) Jakos poki co bardzo delikatnie i czasem to czuję bardziej takie przesuwanie niż kopniaki, ale coś czuję - mam nadzieję, że wszystko jest ok!

buka03, majju lubią tę wiadomość

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• buka03 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od którego tyg bedziecie mieć położne? Mi gin mówil by od 20tyg juz do mnie przychodzila, wiec w przyszlym tyg pewnie jej smsa napisze lub zadzwonie jesli ma nadal ten sam nr

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viriki wrote:
    Słuchajcie i mnie sie wydaje, że od dobrego tygodnia czuję maluszka :) Jakos poki co bardzo delikatnie i czasem to czuję bardziej takie przesuwanie niż kopniaki, ale coś czuję - mam nadzieję, że wszystko jest ok!
    Na pewno wszystko jest ok! Super że juz czujesz dzidzie, moja sie nie rusza zbyt wiele ale jak czasem.mnie kopnie to potem jestem spokojna że ma sie dobrze :-)

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kopniaczki czuję jeszcze rzadko i są baaardzo delikatne, za to bez wątpliwości wiem kiedy sie przesówa z jednej strony na drugą, czasem się tak wypchnie, że aż gulę czuć pod ręką i upodobał sobie łaskotanie mnie od środka :)

zubii lubi tę wiadomość

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • zubii Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viriki wrote:

U mnie też tak się zaczęło ! Moim zdaniem to maluszek.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
‹‹ 589 590 591 592 593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ