X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma wiem, że głupie pytanie ale czy docisnęłaś słuchawki?
    A bateria wymieniona?
    Bo rozumiem że szumy i inne dźwięki słyszysz tylko nie maluszka.
    Przede wszystkim spokój bo maluszek sie chowa i czasem lubi uciekać.
    Spróbuj jeszcze raz i nie żałuj żelu.
    W którym tc teraz jesteś?

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Zolzimagic super wiadomość !!!! Rośnijcie zdrowo!
    A ja dziś strasznie się zestresowałam. Rano jak wstałam zauważyłam ze moja wkładka jest podbarwiona tak na jasnobrązowo. Byłam u położnej, kazała leżeć i się oszczędzać ale ja się nadal martwię :(
    Co to jest to rozchodzenie się spojenia? Jak to się objawia ?

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GdziejestMieszko. Ty już miałaś połówkowy scan ? Ja jeszcze nie dostałam listu z terminem :/

34bwugpje1vo91cp.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozejście spojenia to masz taki bol miedzy macica a udami. Nie wiem jak inaczej to opisać:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • AniaMania Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest ból kości tu gdzie masz wzgórek łonowy. Ja mam wrażenie jakby mi miała zaraz miednica pęknąć na pół...to znaczy na codzień jest w miare ok. Nasila się to po spacerach, w nocy nie moge się na bok przekręcić, nie mogę stanać na jednej nodze np przy ściąganiu spodni czy ubieraniu skarpetek...

• mnk Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie najgorzej bylo właśnie wieczorami i z rana jak miała wstac z lozka. Nie mogłam sie podnieść. W dzień jeszcze jako tako chociaż tez mocny bol odczuwalam przy chodzeniu. Jakby mi się miednica z kości udowa miała zaraz polamac :p

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • AniaMania Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedział że jest to wskazanie do CC. Chciałam wiedzieć czy któraś miała z tego powodu CC i czy pamieta ile mm miało rozejście

• justa. Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emila92 wrote:
    Czy Wy już macie zleconą glukozę do zrobienia, bo ja na następną wizytę mam, a wydaje mi się, że z Synkiem to miałam powyżej 20 tygodnia ciąży a tu wizyta będzie w 20 tygodniu i już mam mieć wyniki.
    Dziewczyny poratujcie mnie, od wczoraj w nocy mam taką zgagę, że nie mogę się jej pozbyć...;///

Z tego co pamiętam test na krzywą cukrzycową robi się dopiero po 24 tyg. Ale może u Ciebie są wskazania do wcześniejszego badania.

Na zgagę mi pomagało mleko. No i trzeba spać na wyższej poduszce najlepiej prawie na siedząco. Jak będzie bardzo źle to chyba leki zobojętniające soki żołądkowe są dozwolone, ale sprawdź jeszcze na ulotce.

zubii lubi tę wiadomość

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaMania wrote:
    Cześć wszystkim. Po dzisiejszej wizycie wspaniała wiadomość, będzie córa :) waży 173 g. A jeśli chodzi o mnie to rozchodzi mi się spojenie łonowe... dowiedziałam się że rozejście jest wieksze niż czasem mają dziewczyny przed porodem. Wiem że jest to wskazanie do cesarki. Chciałam spytać czy któraś z was też przez to przechodziła?
    Mi sie rozeszlo, ale po porodzie. Bol niemilosierny. Lez duzo na bokach i mi polozne zalecaly jesc duze ilosci galaretek a szczegolnie takich miesnych. Podobno dobrze to wplywa na spojenie..ale czy to prawda to nie umiem ocenic.

Edit. W ciazy tez odczuwalam spojenia ale nie jakos mocno a po porodzie...szkoda gadać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 20:28

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    GdziejestMieszko. Ty już miałaś połówkowy scan ? Ja jeszcze nie dostałam listu z terminem :/

Połówkowe mam 19.04, ustalili mi tą datę jak byłam na tym pierwszym scanie na NHS. Listu już nie wysyłali tylko babka mi w książkę ciąży wpisała. Ale wiem, że tu co szpital to inaczej więc może skontaktuj się z położną lub szpitalem bo jak widzę już masz 19 tydzień tak? W pierwszej ciąży wysłali mi list na zły adres i musiałam telefonicznie się umawiać

Biedronka7 lubi tę wiadomość

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na zgage mleko, migdaly i Rennie :)

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Emma wiem, że głupie pytanie ale czy docisnęłaś słuchawki?
    A bateria wymieniona?
    Bo rozumiem że szumy i inne dźwięki słyszysz tylko nie maluszka.
    Przede wszystkim spokój bo maluszek sie chowa i czasem lubi uciekać.
    Spróbuj jeszcze raz i nie żałuj żelu.
    W którym tc teraz jesteś?

Monako w 19 tyg jestem.Kurde pol dnia z ta sluchawka siedzialam juz mam wyrzuty sumienia ze dzieciaka mecze.Maz przed chwila usyszal takie puk puk ale to jest moim zdaniem wolniejszy dzwiek niz ten co slysze na usg podejrzewam wiec ze to moje tetno a nie dziecka ehhh..no nic sprobuje jeszcze jutro.Od tych szumow leb mi juz peka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 21:06

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko wrote:
    Połówkowe mam 19.04, ustalili mi tą datę jak byłam na tym pierwszym scanie na NHS. Listu już nie wysyłali tylko babka mi w książkę ciąży wpisała. Ale wiem, że tu co szpital to inaczej więc może skontaktuj się z położną lub szpitalem bo jak widzę już masz 19 tydzień tak? W pierwszej ciąży wysłali mi list na zły adres i musiałam telefonicznie się umawiać
    Sorki za polubienie ;)
    Jak byłam na tym pierwszym scanie to mi powiedzieli ze są bardzo busy i zaproszenie na drugi wyślą pocztą. No i jak narazie cisza :( w środę tam zadzwonię się dowiedzieć. Ja już bym chciała wiedzieć co i jak szczególnie z tego powodu by wiedzieć czy wszystko w porządku !
    Dziewczyny dzięki za odpowiedzi bo mnie ciekawiło to rozejście spojenia.

34bwugpje1vo91cp.png
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GdziejestMieszko gratuluje odnalezienia zguby ;)

34bwugpje1vo91cp.png

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaMania wrote:
    To jest ból kości tu gdzie masz wzgórek łonowy. Ja mam wrażenie jakby mi miała zaraz miednica pęknąć na pół...to znaczy na codzień jest w miare ok. Nasila się to po spacerach, w nocy nie moge się na bok przekręcić, nie mogę stanać na jednej nodze np przy ściąganiu spodni czy ubieraniu skarpetek...

Witam w klubie, odczuwam dokładnie wszystko co tu wymieniłaś i to od 13 tyg :/ raz jest gorzej raz lepiej. Jak powiedziałam o tym położnej to stwierdziła, że to normalne, a gdyby ból był bardzo mocny to jedynie mogą skierować na fizjo. O cc nic nie wspomniała ale w UK o cc nie tak łatwo

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i Jasiek przywlókł ospę :/

Całe szczęście ja przechodziłam w dzieciństwie.

No to teraz co najmniej 10 dni w domu... cudownie :/

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Niesia86 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emila92 wrote:
    Cześć dziewczyny, dawno już tu nie pisałam, ale ciągle coś się dzieje w okół mej osoby i nie mam na nic czasu...
    W moim brzuszku chowa się dziewczynka ( co prawda lekarz w 13 tygodniu powiedział, że chłopiec, ale na ostatnim usg zmienił zdanie na dziewczynkę ) zatem będę miała w domu parkę :)
    Czy Wy już macie zleconą glukozę do zrobienia, bo ja na następną wizytę mam, a wydaje mi się, że z Synkiem to miałam powyżej 20 tygodnia ciąży a tu wizyta będzie w 20 tygodniu i już mam mieć wyniki.
    Dziewczyny poratujcie mnie, od wczoraj w nocy mam taką zgagę, że nie mogę się jej pozbyć...;///
    Gratuluję córeczki :)
    Ja już jestem po glukozie, robilam w zeszłym tygodniu, ale to dlatego że w pierwszej ciąży miałam cukrzycę ciążowa więc teraz szybciej mnie testowali ;)

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma 32 wrote:
    Monako w 19 tyg jestem.Kurde pol dnia z ta sluchawka siedzialam juz mam wyrzuty sumienia ze dzieciaka mecze.Maz przed chwila usyszal takie puk puk ale to jest moim zdaniem wolniejszy dzwiek niz ten co slysze na usg podejrzewam wiec ze to moje tetno a nie dziecka ehhh..no nic sprobuje jeszcze jutro.Od tych szumow leb mi juz peka

Jeszcze podpowiem, że łatwiej jest przy pełnym pęcherzu bo wtedy macica jest nardziej wypchnięta. Może maluch dziś się trochę głębiej schował. Żeby sprawdzić czy sprzęt wogóle działa spróbuj u męża posłuchać serca lub u siebie na jakiejś tętnicy.

Aniołek 25.08.2016 [*]

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Sorki za polubienie ;)
    Jak byłam na tym pierwszym scanie to mi powiedzieli ze są bardzo busy i zaproszenie na drugi wyślą pocztą. No i jak narazie cisza :( w środę tam zadzwonię się dowiedzieć. Ja już bym chciała wiedzieć co i jak szczególnie z tego powodu by wiedzieć czy wszystko w porządku !
    Dziewczyny dzięki za odpowiedzi bo mnie ciekawiło to rozejście spojenia.[/QUOTE

To zadzwoń koniecznie, bo skoro są tacy busy to mogli przeoczyć. Zwykle te listy przesyłają ze sporym wyprzedzeniem.

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaMania wrote:

Mam tak samo od mniej więcej 7mego tygodnia ciąży. Jak powiedziałam o tym ginowi to patrzyła na mnie dziwnie ^^

74709jcgjiz14w6b.png
‹‹ 591 592 593 594 595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ