Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej mamuśki. Trochę mnie nie było bo niestety musiałam pochować bliską osobę ale nadrobilam co pisalyscie. Z tych ostatnich stresów dostałam przedwczoraj bolesnych twardnien brzucha, wczoraj też się jeszcze pojawiały i dziś wybrałam się na kontrolę do mojego gin ale wydaje się być wszystko w porządku.
No i w końcu powiadomilismy rodziców i teściów ze znów będą dziadkami
Brzuch już troszkę widać, ale wciąż można pomylić go z ciążą spożywcząwstawiam zdjęcie.
Co do materacy do łóżeczka my mamy dla syna lateksowy z Ikei i jest świetny, polecam. Teraz odziedziczył go drugi bobas a synka muszę przenieść niedługo na większe łóżko...
Ruchy czuję czasem wieczorami, w dzień raczej rzadko, myślę że za bardzo zabiegają jestem a ruchy jeszcze zbyt suptelne żeby czuć w dzień. I jest to bardzie przesuwanie, wypinanie się niż kopniaki.
Massa współczuję sytuacji w jakiej się znalazłaś, wiem że dasz radę, kto jak nie matka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/be0a916bf731.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 14:46
majju, Rusałka*, Bąbelek1980, aswalda, bizona, ⚘Kwiatuszek, mnk, joaska1985, nowamamusia, Lisa85, massa, stay lubią tę wiadomość
-
buka03 wrote:Od którego tyg bedziecie mieć położne? Mi gin mówil by od 20tyg juz do mnie przychodzila, wiec w przyszlym tyg pewnie jej smsa napisze lub zadzwonie jesli ma nadal ten sam nr
Ja tak jak w pierwszej ciazy, dopiero po porodzie. Wczesniej nie czuje takiej potrzeby.zubii lubi tę wiadomość
-
Witajcie!
Ja już po połówkowych - zaczynam rundkę, hehe?
Z Małą wszystko ok, lekarz nie zauważył nic niepokojącego. Pannica wazy już całe 260g. Ja bęcki czuję już wielokrotnie w ciągu dnia. Od 2 dni łobuziara upatrzyła sobie mój pęcherz i po każdym kopniaczku prosto w tenże (zwłaszcza pełny) chce mi się do łazienki. A ze jest ostatnio mocno aktywna, to muszę mieć łazienkę zawsze w pobliżu.
Macica mnie boli, i to mocno. Podobniez w pochwie odczuwam czasem takie bóle i kłucia. Magnez trzy tygodnie po kroplowkach znów nisko-pewnie stad te bóle i skurcze. Mam zwiększyć magnez z 6 do 8 tabletek na dobę.
Wasze brzuszki świetne! Tez mam już baaardzo wydatny. W lecie będę się toczyć jak gigantyczna piłka plażowaBąbelek1980, różowo, aswalda, Zorganizowana:), mkl, bizona, miffy, falka, zubii, nowamamusia lubią tę wiadomość
-
Emma 32 wrote:Dostalam angelsound ale to jakas kpina.jezdzilam ta slychawka z pol godz i nie wychwycilo mi bicia serca.moze cos zle robie??Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Emma 32 wrote:Dostalam angelsound ale to jakas kpina.jezdzilam ta slychawka z pol godz i nie wychwycilo mi bicia serca.moze cos zle robie??
Może za słabo dociskasz? Ja teraz znajduję serducho od razu, nadal dosyć nisko, troszkę nad linią majtek.Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
Dziewczyny kochane nie wiem czy mnie pamietacie jeszcze
stracilam ciążę pod koniec stycznia, ale dzis jestem najszczesliwsza na świecie, na tescie dwie kreski
chcialam sie z Wami podzielic ta wiadomoscia. Rosnijcie zdrowo :*
Niesia86, Zorganizowana:), shelby*, mkl, bizona, majju, iza776, Viriki, ⚘Kwiatuszek, natty85, miffy, Kasia02, Aguuuś, różowo, Ja86, 0202oliwcia, Lunka, falka, mnk, Gosiaczek, MoNaKo, zubii, justa., Kina, aswalda, Magda_lenka, Ylya, Rusałka*, Karolka12345, Maja83, wisienka1212, Agaciora, Marcia1989, buka03, Bąbelek1980, smeg, Justeck, joaska1985, nowamamusia, Princesska, Lisa85, stay lubią tę wiadomość
-
Zołzimagic wrote:Dziewczyny kochane nie wiem czy mnie pamietacie jeszcze
stracilam ciążę pod koniec stycznia, ale dzis jestem najszczesliwsza na świecie, na tescie dwie kreski
Gratulacje i spokojnej ciąży!
A z tymi materacami to nie jest kwestia przechowywania po prostu zdarza się, ze robaki się zalęgnął bo to naturalny wkład i potem strasznie dzieciaki są pogryzione... -
massa wrote:Żeby dostać 500+ na pierwsze dziecko, nie można przekroczyć 800zł na osobę, czyli ja i synek max 1600zł. Zasiłek dla bezrobotnych/studentek przez rok 1000zł.
A ten baran pracuje za granicą (nie jest Polakiem), więc będzie płacił na pewno jakieś sensowniejsze alimenty, choć też fajerwerków się nie spodziewam.
Niby nie wygląda to jakoś tragicznie, ale jakbym faktycznie chciała wynająć choćby kawalerkę, to jest to koszt 900zł+ opłaty.. Bieżące wydatki, jedzenie, wszystko dla malucha, a przed urodzeniem te większe rzeczy typu wózek, łóżeczko. To jest nierealne. Ale dam radę, co by się nie działo!
a czy to nie chodzi o zasądzone alimenty? -
Cześć dziewczyny, dawno już tu nie pisałam, ale ciągle coś się dzieje w okół mej osoby i nie mam na nic czasu...
W moim brzuszku chowa się dziewczynka ( co prawda lekarz w 13 tygodniu powiedział, że chłopiec, ale na ostatnim usg zmienił zdanie na dziewczynkę ) zatem będę miała w domu parkę
Czy Wy już macie zleconą glukozę do zrobienia, bo ja na następną wizytę mam, a wydaje mi się, że z Synkiem to miałam powyżej 20 tygodnia ciąży a tu wizyta będzie w 20 tygodniu i już mam mieć wyniki.
Dziewczyny poratujcie mnie, od wczoraj w nocy mam taką zgagę, że nie mogę się jej pozbyć...;///
falka, aswalda, joaska1985, nowamamusia, Lisa85 lubią tę wiadomość
-
Zołzimagic wrote:Dziewczyny kochane nie wiem czy mnie pamietacie jeszcze
-
Ale nam zdjęciami obrodziło - śliczne macie brzuszki dziewczyny!
Zołzimagic wrote:Dziewczyny kochane nie wiem czy mnie pamietacie jeszczestracilam ciążę pod koniec stycznia, ale dzis jestem najszczesliwsza na świecie, na tescie dwie kreski
Pewnie, że pamiętamy. Gratulacje i powodzenia!
Emila92 wrote:Cześć dziewczyny, dawno już tu nie pisałam, ale ciągle coś się dzieje w okół mej osoby i nie mam na nic czasu...
W moim brzuszku chowa się dziewczynka ( co prawda lekarz w 13 tygodniu powiedział, że chłopiec, ale na ostatnim usg zmienił zdanie na dziewczynkę ) zatem będę miała w domu parkę
Czy Wy już macie zleconą glukozę do zrobienia, bo ja na następną wizytę mam, a wydaje mi się, że z Synkiem to miałam powyżej 20 tygodnia ciąży a tu wizyta będzie w 20 tygodniu i już mam mieć wyniki.
Dziewczyny poratujcie mnie, od wczoraj w nocy mam taką zgagę, że nie mogę się jej pozbyć...;///
O proszę, czyli mamy kolejną zmianę płci - ciekawe ile jeszcze takich się wydarzyJa mam wizytę za tydzień, mam nadzieję, że uda się potwierdzić płeć.
-
Zolzi ale super! Gratulacje i spokojnej ciąży!
Dziewczyny w temacie lozeczka za bardzo nie pomogę bo Marcel spi z nami od urodzenia praktycznie. Ale jesli chodzi o materace to uważajcie na kokos gryka. Podobno bardzo szybko zalegają sie robaki które gryzą maluszki. Moje dziewczyny z grudniowej miały takie problemy i powywalaly te materace. Zreszta w necie właśnie tez jest dużo opinii ze legna sie tam robaczkia podobno kokos gryka jest najlepszym materacem a później takie cyrki... Wiec uwazajcie
Kurde jak znajdę swoje zdjęcie z końcówki poprzedniej ciąży to wam pokaze:D toczylam sie jak beczka! No ale nosilam w sobie wielkoluda. A teraz niestety sezon nas czekaja w czerwcu będę lecieć do pl i aż sie boje co to będzie jak tam juz teraz po 20 stopnia. A u mnie dzis śniegu po kostki napadalo haha
-
Cześć wszystkim. Po dzisiejszej wizycie wspaniała wiadomość, będzie córa
waży 173 g. A jeśli chodzi o mnie to rozchodzi mi się spojenie łonowe... dowiedziałam się że rozejście jest wieksze niż czasem mają dziewczyny przed porodem. Wiem że jest to wskazanie do cesarki. Chciałam spytać czy któraś z was też przez to przechodziła?
zubii, Zorganizowana:), justa., aswalda, Ja86, mkl, ⚘Kwiatuszek, falka, Bąbelek1980, joaska1985, nowamamusia, Lisa85, stay lubią tę wiadomość