Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć. Mogę tu do Was dołączyć? Mam już córeczkę z lutego 2015.
Termin wychodzi mi na 7 września.
Pierwsza wizytę mam za tydzień 12.01.
Dawno temu byłam już na tym forum w innym wątku. Teraz nie wiem jak często będę się udzielać bo małe dziecko jednak pochłania mnóstwo czasu
PozdrawiamKarolka12345, zubii, Dreamy, stay, nowamamusia, Bacardi90 lubią tę wiadomość
-
Ja86 wrote:Mnie prosze zapisac na wizyte 10.01
Tez siedze na l4 i od tych wiadomosci z netu glowa puchnie, nie moge czytac bo sobie wkrecam rozne rzeczy
Ja tak miałam za pierwszym razem należę do tych, które lubią wszyatko wiedzieć na zapas i zaplanować, wertowałam internet jak szalona, na 2 tyg do przodu wiedziałam co się rozwija, jak rośnie itp, świrus kompletny. Teraz wrzuciłam na luz, oprócz naszego wątku nigdzie nie zaglądam i od razu lżej jestMieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
Biedronka7 wrote:Hej dziewczyny .
Ja mam wizytę 12.01 udało mi się bo normalnie w uk pierwsze usg dopiero w 12 tc
Witam nowe ciężarówki
Ja to się trochę martwię bo u mnie mało tych ciążowych oznak dwa dni teraz mnie męczyły mdłości a teraz czuje się super. Tylko ciagle chce mi się spać .
Ja dziś miałam
Śniadanie owsianka z cynamonem
W pracy owoce i jogurt a na lunch o 13 frytki 2 jajka i surówka.
Na obiad : zupa ziemniaczana i ryż z jabłkami.
Idziesz na NHS czy prywatnie? O usg dostaje się zawiadomienie pocztą dopiero po pierwszym spotkaniu z położną, a ona robi tylko wywiad o historii chorób w rodzinie.Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
Dziewczynki możecie zanotować moja kolejna wizyta 17.01 jeśli dotrwam...bo dziś byłam u innego gina (na moje oko mial lepszy sprzet) i NIC nie zobaczył!!! Powiedzał, ze to jest pói co ciąża biochemiczna....Dziś jest 15dpo...Podłamałam sie i żałuje teraz ze poszłam na ta wizyte...poprzedni lekarz widzł zalązek pęcherzyka i dał mi L4 ciążowe a ten NIC!!! Jutro powtórze test i zobacze czy kreska ścieniała....Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼 -
Gosiaczek wrote:Dziewczynki możecie zanotować moja kolejna wizyta 17.01 jeśli dotrwam...bo dziś byłam u innego gina (na moje oko mial lepszy sprzet) i NIC nie zobaczył!!! Powiedzał, ze to jest pói co ciąża biochemiczna....Dziś jest 15dpo...Podłamałam sie i żałuje teraz ze poszłam na ta wizyte...poprzedni lekarz widzł zalązek pęcherzyka i dał mi L4 ciążowe a ten NIC!!! Jutro powtórze test i zobacze czy kreska ścieniała....
Gosiaczek spokojnie!
Zrób jutro na spokojnie test, w razie czego może pojedź na betę (robiłaś wcześniej?) i nic się nie denerwuj.
To, że nie widział nie znaczy, że nic nie ma.
Wiem, że łatwo się mówi, ale nerwy nic pomogą. Spróbuj się wyluzować. Fajny film, kocyk i herbatka
-
nowamamusia wrote:Karoolcia super, że wszystko ok. Na następnej wizycie będzie już piękne serduszko
A jak u was z badaniami? Na pierwszej wizycie dostałyście już skierowania na te wszystkie badania?
Ja mam badania na chyba z 6 rzeczy... -
Mam zlecenie na 2 badania beta hcg...mam je zrobic we wt i czw w przyszlym tyg (bo tak pracuje laboratorium z ginekologii)...zawsze robilam bet hcg na wlasna reke zaraz po tescie ale tym razem postanowilam sie nie steresowac i ich nie robic, lekarz sam zlecil....Głupie myslenie nie stresowac sie ...a teraz to co robie?! Napisze jutro jak test...pomyslcie o nas cieplo...moze wtedy sie uda
karm3lka lubi tę wiadomość
Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼 -
Biedronka7 wrote:Gdziejestmieszko ja miałam iui w Care fertility robione i jak się okazało oni robią usg zanim pójdę do gp.
Gosiaczek to jeszcze wcześnie, nie stresuj się tylko może zrób betę i zobacz czy przyrost jest prawidłowy.
Ooo to zazdroszcze ja będę prywatnie latać. Gdzie mieszkasz w UK? Jutro idę powiadomić swojego GP, zastanawiałam się czy mu czegoś nie nazmyślać, żeby dał skierowanie na jakieś badania, ale z drugiej strony nie chcę wywoływać wilka z lasuMieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
Gosiaczek wrote:Mam zlecenie na 2 badania beta hcg...mam je zrobic we wt i czw w przyszlym tyg (bo tak pracuje laboratorium z ginekologii)...zawsze robilam bet hcg na wlasna reke zaraz po tescie ale tym razem postanowilam sie nie steresowac i ich nie robic, lekarz sam zlecil....Głupie myslenie nie stresowac sie ...a teraz to co robie?! Napisze jutro jak test...pomyslcie o nas cieplo...moze wtedy sie uda
Będę trzymała mocno kciuki, zobaczysz, że wszystko będzie dobrze
Daj rano znać po zrobieniu testu.
Nic Dziewczyny idę się trochę poprzytulać do Męża
Spokojnej nocki -
Mi na wczorajszej wizycie zlecił całkiem sporo tego. I do dwóch tygodni to mam zrobić. Na 1 wizycie robił mi też już cytologie.
Morfologia pełna
HBs-antygen
HCV
TSH
Kiła (VDRL)
Glukoza
P.ciała przeciw różyczce IgG
fT4
WR odczyn
Cytomegalia
Gr.krwi
Toxoplazmoza (IgG, IgM)
HIV
Mocz
Całkiem sporo tegostay lubi tę wiadomość
-
u mnie wszystko w porzadku, jutro musze jeszcze rano mocz doniesc i moja karte ciazowa bo u nas w niemczech jest miejsce na dwie ciaze
No i mam 1 zdjecie usg
reszte terminow bedziemy robic jutroDreamy lubi tę wiadomość
Moje dwa szczescia Nina i Nela
-
Gosiaczek wrote:Mam zlecenie na 2 badania beta hcg...mam je zrobic we wt i czw w przyszlym tyg (bo tak pracuje laboratorium z ginekologii)...zawsze robilam bet hcg na wlasna reke zaraz po tescie ale tym razem postanowilam sie nie steresowac i ich nie robic, lekarz sam zlecil....Głupie myslenie nie stresowac sie ...a teraz to co robie?! Napisze jutro jak test...pomyslcie o nas cieplo...moze wtedy sie uda
Na pewno wszystko będzię dobrze, trzymam kciuki. Na pocieszenie opiszę ci sytuację mojej siostry poszła do gina ze spóźniającym się okresem, testy ciążowe wychodziły negatywne. Powiedziała, że starają się o dziecko a on nie skierował jej na bete tylko szybko rachu ciachu usg. I co? I nic nie widział, dał jej luteinę na wywołanie @. Skończyła brać luteinę, a okresu nadal nie było. Zrobiła kolejny test i się okazało, że jest już w 7 tyg. Także z lekarzami jest różnie, jeden zobaczy za dużo i nastraszy, drugi zobaczy za mało, a prawda jest taka, że to też są tylko ludzieGosiaczek lubi tę wiadomość
Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
Suri_ wrote:Cześć. Mogę tu do Was dołączyć? Mam już córeczkę z lutego 2015.
Termin wychodzi mi na 7 września.
Pierwsza wizytę mam za tydzień 12.01.
Dawno temu byłam już na tym forum w innym wątku. Teraz nie wiem jak często będę się udzielać bo małe dziecko jednak pochłania mnóstwo czasu
Pozdrawiam
Hej Suri! Mamy identycznie, termin na 07.09 a pierwsza wizyta 12.01
Kiedy miałaś ostatnią@ ?Mika