X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Suri_ Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Mogę tu do Was dołączyć? Mam już córeczkę z lutego 2015.
    Termin wychodzi mi na 7 września.
    Pierwsza wizytę mam za tydzień 12.01.
    Dawno temu byłam już na tym forum w innym wątku. Teraz nie wiem jak często będę się udzielać bo małe dziecko jednak pochłania mnóstwo czasu ;)
    Pozdrawiam :)

Karolka12345, zubii, Dreamy, stay, nowamamusia, Bacardi90 lubią tę wiadomość

MRr5p1.png
    xxGcp2.png
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja86 wrote:
    Mnie prosze zapisac na wizyte 10.01

Tez siedze na l4 i od tych wiadomosci z netu glowa puchnie, nie moge czytac bo sobie wkrecam rozne rzeczy

Ja tak miałam za pierwszym razem :) należę do tych, które lubią wszyatko wiedzieć na zapas i zaplanować, wertowałam internet jak szalona, na 2 tyg do przodu wiedziałam co się rozwija, jak rośnie itp, świrus kompletny. Teraz wrzuciłam na luz, oprócz naszego wątku nigdzie nie zaglądam i od razu lżej jest :)

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]

Wysłany: 5 stycznia 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Hej dziewczyny .
    Ja mam wizytę 12.01 udało mi się bo normalnie w uk pierwsze usg dopiero w 12 tc
    Witam nowe ciężarówki ;)
    Ja to się trochę martwię bo u mnie mało tych ciążowych oznak :( dwa dni teraz mnie męczyły mdłości a teraz czuje się super. Tylko ciagle chce mi się spać .

Ja dziś miałam
    Śniadanie owsianka z cynamonem
    W pracy owoce i jogurt a na lunch o 13 frytki 2 jajka i surówka.
    Na obiad : zupa ziemniaczana i ryż z jabłkami.

Idziesz na NHS czy prywatnie? O usg dostaje się zawiadomienie pocztą dopiero po pierwszym spotkaniu z położną, a ona robi tylko wywiad o historii chorób w rodzinie.

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Gosiaczek Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki możecie zanotować moja kolejna wizyta 17.01 jeśli dotrwam...bo dziś byłam u innego gina (na moje oko mial lepszy sprzet) i NIC nie zobaczył!!! Powiedzał, ze to jest pói co ciąża biochemiczna....Dziś jest 15dpo...Podłamałam sie i żałuje teraz ze poszłam na ta wizyte...poprzedni lekarz widzł zalązek pęcherzyka i dał mi L4 ciążowe a ten NIC!!! Jutro powtórze test i zobacze czy kreska ścieniała....

Franuś 19.08.2014 👦🏻
    Edytka 29.08.2017👧🏼
    Przemuś 27.10.2021 👶
    Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek wrote:
    Dziewczynki możecie zanotować moja kolejna wizyta 17.01 jeśli dotrwam...bo dziś byłam u innego gina (na moje oko mial lepszy sprzet) i NIC nie zobaczył!!! Powiedzał, ze to jest pói co ciąża biochemiczna....Dziś jest 15dpo...Podłamałam sie i żałuje teraz ze poszłam na ta wizyte...poprzedni lekarz widzł zalązek pęcherzyka i dał mi L4 ciążowe a ten NIC!!! Jutro powtórze test i zobacze czy kreska ścieniała....

Gosiaczek spokojnie!

Zrób jutro na spokojnie test, w razie czego może pojedź na betę (robiłaś wcześniej?) i nic się nie denerwuj.

To, że nie widział nie znaczy, że nic nie ma.

Wiem, że łatwo się mówi, ale nerwy nic pomogą. Spróbuj się wyluzować. Fajny film, kocyk i herbatka <3

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia wrote:
    Karoolcia super, że wszystko ok. Na następnej wizycie będzie już piękne serduszko

A jak u was z badaniami? Na pierwszej wizycie dostałyście już skierowania na te wszystkie badania?

Ja mam badania na chyba z 6 rzeczy...

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko ja miałam iui w Care fertility robione i jak się okazało oni robią usg zanim pójdę do gp.

Gosiaczek to jeszcze wcześnie, nie stresuj się tylko może zrób betę i zobacz czy przyrost jest prawidłowy.

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie badania gin Wam zleca teraz?

bf6b47d663.png
  • Gosiaczek Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zlecenie na 2 badania beta hcg...mam je zrobic we wt i czw w przyszlym tyg (bo tak pracuje laboratorium z ginekologii)...zawsze robilam bet hcg na wlasna reke zaraz po tescie ale tym razem postanowilam sie nie steresowac i ich nie robic, lekarz sam zlecil....Głupie myslenie nie stresowac sie ...a teraz to co robie?! Napisze jutro jak test...pomyslcie o nas cieplo...moze wtedy sie uda :)

karm3lka lubi tę wiadomość

Franuś 19.08.2014 👦🏻
    Edytka 29.08.2017👧🏼
    Przemuś 27.10.2021 👶
    Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼

Wysłany: 5 stycznia 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Gdziejestmieszko ja miałam iui w Care fertility robione i jak się okazało oni robią usg zanim pójdę do gp.

Gosiaczek to jeszcze wcześnie, nie stresuj się tylko może zrób betę i zobacz czy przyrost jest prawidłowy.

Ooo to zazdroszcze :) ja będę prywatnie latać. Gdzie mieszkasz w UK? Jutro idę powiadomić swojego GP, zastanawiałam się czy mu czegoś nie nazmyślać, żeby dał skierowanie na jakieś badania, ale z drugiej strony nie chcę wywoływać wilka z lasu :P

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri witamy u nas :)

Gosiaczek trzymam kciuki za mocne dwie kreski. Nie przejmuj się tym, że ten Gin nic nie zobaczyl bo może on ma jednak gorszy ten sprzęt. 15dpo to jednak bardzo wcześnie jeszcze

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja juz po terminie
    jak wkleja sie zdjecie
    bo dostalam juz?

Moje dwa szczescia <3 <3 Nina i Nela
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek wrote:
    Mam zlecenie na 2 badania beta hcg...mam je zrobic we wt i czw w przyszlym tyg (bo tak pracuje laboratorium z ginekologii)...zawsze robilam bet hcg na wlasna reke zaraz po tescie ale tym razem postanowilam sie nie steresowac i ich nie robic, lekarz sam zlecil....Głupie myslenie nie stresowac sie ...a teraz to co robie?! Napisze jutro jak test...pomyslcie o nas cieplo...moze wtedy sie uda :)

Będę trzymała mocno kciuki, zobaczysz, że wszystko będzie dobrze :)

Daj rano znać po zrobieniu testu.

Nic Dziewczyny idę się trochę poprzytulać do Męża ;)

Spokojnej nocki :)

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na wczorajszej wizycie zlecił całkiem sporo tego. I do dwóch tygodni to mam zrobić. Na 1 wizycie robił mi też już cytologie.

Morfologia pełna
    HBs-antygen
    HCV
    TSH
    Kiła (VDRL)
    Glukoza
    P.ciała przeciw różyczce IgG
    fT4
    WR odczyn
    Cytomegalia
    Gr.krwi
    Toxoplazmoza (IgG, IgM)
    HIV
    Mocz

Całkiem sporo tego

stay lubi tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joaska1985 wrote:
    hej dziewczyny ja juz po terminie
    jak wkleja sie zdjecie
    bo dostalam juz?
    Zdjęcie np na zapodaj i link bb code na forum

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie wszystko w porzadku, jutro musze jeszcze rano mocz doniesc i moja karte ciazowa bo u nas w niemczech jest miejsce na dwie ciaze ;)

No i mam 1 zdjecie usg <3

reszte terminow bedziemy robic jutro

Dreamy lubi tę wiadomość

Wysłany: 5 stycznia 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek wrote:

Na pewno wszystko będzię dobrze, trzymam kciuki. Na pocieszenie opiszę ci sytuację mojej siostry :) poszła do gina ze spóźniającym się okresem, testy ciążowe wychodziły negatywne. Powiedziała, że starają się o dziecko a on nie skierował jej na bete tylko szybko rachu ciachu usg. I co? I nic nie widział, dał jej luteinę na wywołanie @. Skończyła brać luteinę, a okresu nadal nie było. Zrobiła kolejny test i się okazało, że jest już w 7 tyg. Także z lekarzami jest różnie, jeden zobaczy za dużo i nastraszy, drugi zobaczy za mało, a prawda jest taka, że to też są tylko ludzie :)

Gosiaczek lubi tę wiadomość

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to znaczy jak
    Dreamy wrote:
    Zdjęcie np na zapodaj i link bb code na forum

• Dreamy Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joaska1985 wrote:
    to znaczy jak
    https://naforum.zapodaj.net
    Dodajesz zdjęcie i potem kopiujesz ten link który Ci wygeneruje

joaska1985 lubi tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri_ wrote:
    Cześć. Mogę tu do Was dołączyć? Mam już córeczkę z lutego 2015.
    Termin wychodzi mi na 7 września.
    Pierwsza wizytę mam za tydzień 12.01.
    Dawno temu byłam już na tym forum w innym wątku. Teraz nie wiem jak często będę się udzielać bo małe dziecko jednak pochłania mnóstwo czasu ;)
    Pozdrawiam :)

Hej Suri! Mamy identycznie, termin na 07.09 a pierwsza wizyta 12.01 :)
    Kiedy miałaś ostatnią@ ?

Mika
‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ