X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Jeśli wszystko będzie ok 2 września termin (według usg z zeszłego tygodnia)
    Panicznie się boję, bo pierwszą ciążę poroniłam w październiku 2014 a do najmłodszych nie należę (w tym roku stuknie mi 37 wiosen)
    Dziewczyny czy któraś z was robiła ostatnio beta hgc? Wczoraj mnie podkusiło podczas badań krwi pasierba i zrobiłam betę. Na 5 tydzień i 4 dzień wyszło mi 9831,31 mlU/ml. I teraz panikuje, że jest za niska bo już sama nie wiem na którą normę patrzeć tą od okresu czy tą od daty owulacji. W sobotę idę na kolejne badanie by sprawdzić przyrost a 13 stycznia mam wizytę i USG (sprawdzenie czy serce bije).

Dreamy lubi tę wiadomość

• nowamamusia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szwesta wrote:
    Witam.
    Jeśli wszystko będzie ok 2 września termin (według usg z zeszłego tygodnia)
    Panicznie się boję, bo pierwszą ciążę poroniłam w październiku 2014 a do najmłodszych nie należę (w tym roku stuknie mi 37 wiosen)
    Dziewczyny czy któraś z was robiła ostatnio beta hgc? Wczoraj mnie podkusiło podczas badań krwi pasierba i zrobiłam betę. Na 5 tydzień i 4 dzień wyszło mi 9831,31 mlU/ml. I teraz panikuje, że jest za niska bo już sama nie wiem na którą normę patrzeć tą od okresu czy tą od daty owulacji. W sobotę idę na kolejne badanie by sprawdzić przyrost a 13 stycznia mam wizytę i USG (sprawdzenie czy serce bije).
    Witamy :)
    Beta jak najbardziej prawidłowa :) Za niskiej na pewno nie masz. chociaż patrzy się na przyrost.
    Dużo osób tu robiło betę. Ja też robiłam ale to na samym początku więc wartości miałam znacznie niższe niż ty.

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • Ja86 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie prosze zapisac na wizyte 10.01

Tez siedze na l4 i od tych wiadomosci z netu glowa puchnie, nie moge czytac bo sobie wkrecam rozne rzeczy

0d1yskjosr8efb7s.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte 14.01.
    Kurcze ile Wy piszecie..ja nie mam czasu w pracy nic skrobnac, oo pracy cos tam zawsze robie i jak docieram do domu to prosto do wyrka;) Jutro wolne to wszystko nadrobie;)

Dreamy, nowamamusia lubią tę wiadomość

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    U mnie dzisiaj na sniadanie dwa tosty (musze je wykreslic z menu), potem kogurt truskawkowy ze slonecznikiem,a na obiad klopsy wege z ryzu i warzyw w sosie pomidorowym, na razie w sumie tyle ;-)
    Ale sie dzisiaj namachgalam z moim synem, dwa razy za kare w kącie siedzial przez skakanie z parapetu, masakra :-/ a potem nie chcial sie ubrac... mam nadzieję że dzidzi nie zaszkodzi nic :-/
    Nie martw się :) Nie ma co się na zapas martwić. Coś mi się zdaje, że nie jedna mama ma podobnie...dźwiga, nosi swoje dziecko, będąc w ciąży z kolejnym.

Ja się dzisiaj też natachałam. Mąż w pracy na drugiej zmianie więc zakupy na jutro spadły na mnie.

zubii, buka03 lubią tę wiadomość

bf6b47d663.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja86 wrote:

Tez siedze na l4 i od tych wiadomosci z netu glowa puchnie, nie moge czytac bo sobie wkrecam rozne rzeczy
    Jak opanuje mdłości to ja chce wrócić do pracy. Muszę znaleźć złoty środek na łagodzenie mdłości tak żebym mogła wysiedziec w pracy :D

Też już dużo się naczytalam w necie. Ale nie mam zaufania. Zdarzają się osoby gdzie pęcherzyk ma parę milimetrów i już jest mowa o pustym jaju.. Takze bez przesady ;)

katka/85 lubi tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja86 wrote:

Wyłączyć neta i przestać czytać - taka moja rada. Skupić się na ciąży, na dziecku, na tym czego chcemy - czyli szczęśliwym wrześniowym porodzie.

Jeśli ktoś ma smutną przeszłość - zostawić. Żyjemy TU i TERAZ - teraźniejszość jest ważna, a teraźniejszości jest taka, że jesteśmy w ciąży :) I tą ciążą trzeba się przed wszystkim zająć a nie grzebaniem w przeszłości.

Dreamy, Bacardi90, buka03, szwesta, Gdziejestmieszko lubią tę wiadomość

bf6b47d663.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    Jak opanuje mdłości to ja chce wrócić do pracy. Muszę znaleźć złoty środek na łagodzenie mdłości tak żebym mogła wysiedziec w pracy :D

Też już dużo się naczytalam w necie. Ale nie mam zaufania. Zdarzają się osoby gdzie pęcherzyk ma parę milimetrów i już jest mowa o pustym jaju.. Takze bez przesady ;)
    Ja miałam mdłości wczoraj i dzisiaj raz mnie dopadło. Pomaga mi....pieprz!
    Zjadłam mocno pieprzny kapuśniak teściowej i jak ręką odjął. Tak samo było na wigilii - też mnie mdliło, myślałam że zwymiotuję - zjadłam pieprzne pierogi (też teściowej) i wszystko przeszło.

bf6b47d663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:
    Wyłączyć neta i przestać czytać - taka moja rada. Skupić się na ciąży, na dziecku, na tym czego chcemy - czyli szczęśliwym wrześniowym porodzie.

Jeśli ktoś ma smutną przeszłość - zostawić. Żyjemy TU i TERAZ - teraźniejszość jest ważna, a teraźniejszości jest taka, że jesteśmy w ciąży :) I tą ciążą trzeba się przed wszystkim zająć a nie grzebaniem w przeszłości.

Kocham Cię za taki wpis heheh dokładnie tak, żyjemy tu i teraz i wszystko będzie dobrze! <3
    ja dziś przespałam pół dnia. Za to w nocy pewnie znów się bedę wiercić

Witam nowe mamusie :)

Azorczynka lubi tę wiadomość

• Ja86 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jestescie, juz mam lzy w oczach ~ ostatnio czesto tak mam :-)

Ja na l4 ze wzg na charakter pracy

Azorczynka lubi tę wiadomość

0d1yskjosr8efb7s.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, za dwa tygodnie serduszko zobaczę :) A dzis wywiad plus badanie ginekologiczne :)

nowamamusia, Dreamy, zubii lubią tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzisiejsze menu ;)

śniadanie - drożdżówka :/ niestety nie zrobiłam wczoraj płatków zalanych z jogurtem, a chleb mi nie wchodzi :/ i jedyne co mi przyszło do głowy to drożdżówka

-banan

-zupka pomidorowa

-kopytka ze zrazem wieprzowym i buraczki

-dużo soku jabłkowego tego bezpośrednio tłoczonego

-na kolację będę jeść za 1,5h pomidorki z mozarellą :)

Witam nowe Mamusie :)

Szwesta myślę, że Twoja beta jest super :) ile to dni po owulacji? Zobacz ja 14dpo miałam 248, a 16 dpo 733. Zdecydowanie mniej niż Ty, ale przyrost dobry. Słuchaj a może bliźniaki :)?

Azorczynka masz rację żyjemy tu i teraz <3

Azorczynka, nowamamusia, Dreamy lubią tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    Ja już po wizycie, za dwa tygodnie serduszko zobaczę :) A dzis wywiad plus badanie ginekologiczne :)
    założył Ci kartę ciąży?

bf6b47d663.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:
    założył Ci kartę ciąży?

jeszcze nie, na następnej wizycie :) Powiedział, że mam uważać na siebie, odpoczywać i ... cieszyć się bo będę mamą :) Troche był zaskoczony bo na początku grudnia robił mi hsg a ja już w ciazy hehe. Stwierdził, że miałam piękną gwiazdkę :)

buka03, Azorczynka lubią tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Moje dzisiejsze menu ;)

śniadanie - drożdżówka :/ niestety nie zrobiłam wczoraj płatków zalanych z jogurtem, a chleb mi nie wchodzi :/ i jedyne co mi przyszło do głowy to drożdżówka

-banan

-zupka pomidorowa

-kopytka ze zrazem wieprzowym i buraczki

-dużo soku jabłkowego tego bezpośrednio tłoczonego

-na kolację będę jeść za 1,5h pomidorki z mozarellą :)

Witam nowe Mamusie :)

Szwesta myślę, że Twoja beta jest super :) ile to dni po owulacji? Zobacz ja 14dpo miałam 248, a 16 dpo 733. Zdecydowanie mniej niż Ty, ale przyrost dobry. Słuchaj a może bliźniaki :)?
    https://www.suwaczki.com/tickers/eiktugpjvipjjubd.png
    Azorczynka masz rację żyjemy tu i teraz <3

Dokładnej daty nie pamiętam ale to była końcówka listopada bo ja owulację mam koło 10-11 dnia cyklu. A jak na złość ostatnie cykle miałam nieregularne i nie pamiętam za bardzo daty ostatniej miesiączki. Była ok 20 listopada. Na USG 28 grudnia był tylko jeden pęcherzyk ciążowy więc raczej bliźniaków nie będzie.

• buka03 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka, no wlasnie caly czas sobie potwarzam by nie martwic sie na zapas ale jak pomysle że znowu mogla bym mieć krawiaka... a dzisiaj czuje że przegielam z noszeniem mlodego :-/ pnikara ze mnie, chociaz o tyle dobrze że mąż sporo mi teraz pomaga jak jest w domu :-)
    Ja juz głodna, ciekawe czy uda się mojemu kupić świezutkie kajzerki bo mam ochotę :-)
    I dzisiaj już piersi mnie bolą ledwo dotkne, nawet sie ciesze, zaczynam czuc że jestem w ciąży :-)

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoolcia super, że wszystko ok. Na następnej wizycie będzie już piękne serduszko

A jak u was z badaniami? Na pierwszej wizycie dostałyście już skierowania na te wszystkie badania?

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja86 wrote:
    Kochane jestescie, juz mam lzy w oczach ~ ostatnio czesto tak mam :-)

Ja na l4 ze wzg na charakter pracy
    Ja dzisiaj sie popłakalam sluchając piosenki wiec obecnie nie wiele mi do placzu trzeba :-O

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny .
    Ja mam wizytę 12.01 udało mi się bo normalnie w uk pierwsze usg dopiero w 12 tc
    Witam nowe ciężarówki ;)
    Ja to się trochę martwię bo u mnie mało tych ciążowych oznak :( dwa dni teraz mnie męczyły mdłości a teraz czuje się super. Tylko ciagle chce mi się spać .

Ja dziś miałam
    Śniadanie owsianka z cynamonem
    W pracy owoce i jogurt a na lunch o 13 frytki 2 jajka i surówka.
    Na obiad : zupa ziemniaczana i ryż z jabłkami.

Dreamy, nowamamusia lubią tę wiadomość

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • Ja86 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz dostalam skierowanie nawet zrobilam bylo tego 10 pozycji, plus te co mam jeszcze aktualne, duzo tego i troche kasy poszlo

0d1yskjosr8efb7s.png
‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ